intikam almak isterken kullanıldım.

Bahsettiğin çocuk için ş*rfsiz yazmışsın. Öyle biriyse zaten onun söylediği şeyler fazla kaale alınmaz çevre tarafından .. Şu an olay yeni olduğu için bu kadar takıyosundur kafaya.. Kısa sürede unutulur dert etme..

Birde Mevlana'nın bu sözünü hatırla; " Her lafa verecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, Bir de söyleyene bakarım adam mı diye."

Ayrıca, İçki falan nedir bu yaşta yaa..

Son olarak, bu olaydan ders almış oldun, birdaha böyle işlere kalkışmassın ..

içime biraz olsun su serptiniz saolun.sizce kenera sinip bi süre çevrede görünmeden unutulmasını mı beklemeliyim yoksa o kızlarla adam gibi konuşup olayımı izah etmeliyim??çünkü 19 mayıs çalışmalarımız var ve sadece kızlar hergün 3 saat otobüs içinde stadda dipdibeyiz srekli laf sokmalar bakışmalar kahkahalar falan kaldıramıorum...

git söyle ozaman...konuş tabikide seni etkileyecek birşeyse

Normal hayatına devam etmelisin.. Onlar için çalışmalarından, derslerinden geri kalacak değilsin.

Karşına gelip olayla ilgili bir şeyler derlerse sana gerekli açıklamayı yaparsın ama böyle bir şey olmadığında onlar yok gibi davranırsın ..

bence gayet rahat davran hiç böyle bişey yokmuş gibi onları duymamazlıktan gel
zaten o çocugu bilen biliyormuş
kimseye açıklama yapmak zorunda değilsinki bırak konuşsunlar

ama sana tavsiyem daha bu yaşta içki faln bu tarz ortamlara girme güzelce okulunu oku bitir
hayata atıl hedeflerine gelecegine bak

eminmki okuldaki başarın onlara en güzel cvp olur tatlm

Güzelim daha 16 yaşındasın kendini sadece sen aklarsın. İlk olarak hiç bir erkekle dolaşma en azından samimi görünme kız arkadaşlarınla vakit geçir gül eylen dağıt kafanı.. Kimseye birşey ıspatlamak zorunda değilsin sana atılan iftira ayaklanır ve atanın başına dolanır sen rahat ol. En yakın kız arkadaşın için üzülme o arkadaşın değilmiş zaten sen öyle sanmışsın bu insanlara üzgün yüzünü hiç gösterme hep mutlu görsünler seni daha çok çatlarlar..

Üzücü bir olay yaşamışsın ama emin ol,kimse bu olayı senin kadar takmıyordur.Sen şimdi mutsuz ve pişmansın,o yüzden herkes senin hakkında öyle düşünüyor sanıyorsun.Reddedilmiş bir erkeğin veya kıskanç bir kızın lafıyla kimse sana cephe almaz.Büyütme bu kadar,üzerinde durma.Hayatına olağan şekilde devam et.Birşey olmamış gibi herkesle arkadaşlığını devam ettir.Bu arada herkesin sevgisini ve güvenini yeniden sağlamaya çalış.Bak ne güzel,19 mayıs provalarınız varmış,fırsatı iyi değerlendir.Arkadaşlarından uzaklaşma,uzak durup trip yaparsan ayıbın olduğunu düşünürler.

Bu olaydan çıkarılacak derslerin var.En önemlisi,zorla güzellik olmaz.Çocuk seni sevmediğini açıkça söylemiş.Sen buna rağmen anlamsız bir kıskandırma çabasına girmişsin.Sen birisini sevmiyorsan,ilgilenmiyorsan,onu kıskanır mısın ? Umurunda bile olmaz,değil mi ?
Yanlış hesap Bağdat'tan döner.Bir işin başını sonunu düşünmeden anlık hırslarla karar verme.Önce kendini düşün ve yaşayabileceklerini tart.
Her sır herkese anlatılmaz,her arkadaşa güvenilmez.Bu kural maalesef yaşa özgü değil.Her yaşta dikkatli olmalıyız.
Herkesin duyguları var.Senin duyguların incinmiş,sen de ikinci çocuğun duygularını incitmişsin.Sen ilkinden intikam (!) almışsın ya,o da kendine göre senden intikam almış.Şöyle düşün,çocuk durduk yerde seninle ilgili konuşmamış.Senin yaptıklarından sonra konuşmuş.Bir daha kimseye bu imkanı tanıma.
Aşk güzel ve temiz bir duygudur.Böyle entrikalarla,nispetlerle,intikamlarla aşk meşk olmaz.
Hareketlerine dikkat et,içkiden ve o tarz ortamlardan uzak dur,en azından büyüyene kadar.

niye birilerine aciklama yapicaksin ki. iki sene sonra bu kafanda buyuttugun olaylarin hicbiri hatirlanmiyo. unut gitsin hayatina bak. boyle seylerle ugrasma derslerine bak. konuscak baska bi konu bulunur birilerine suclu gibi aciklama yaparsan daha cok gundemde kalirsin.

çok saolun içimi çok rahatlattınız gerçekten.töbe zaten birdaha içki mi o ne? okuldan eve evden okula bi süre.ben hatamı farkettim dersimide aldım.tek ihtiyacım olan insanların sesini kesmesi,o da zaman gerektiriyor sanırım ama o zamana kadar susup onları yok saymaktan başka yapabileceğim birşey yokmu?mesela çalışmalara giderken aynı otobüste karşılıklı oturuyoruz kız diğerine bağırarak 'ne kızlar var ya sarhoş olmayan çocukları bile sarhoş edip yavşıyorlar' falan diyor bunlar görmezden gelinicek laflar mı allah aşkına??

Hiç arkadaşın yok mu canım yanında, otobüste tek misin sen onların yanında ?

onlarınki sürüyle ama.bnmde var üç dört tane onlarda bana yapışıp durmak istemiyorlar sürekli haklı olarak ,başka sınıflardan arkadaşlarının yanlarına gidiyorlar arada, ben sap gibi kalıyorum o zaman ben de gidiyorum onların yanına ama sülük gibi...bnm çok samimi arkadaşlarımın hepsi okulda kalıyorlar biz çalışmadayken katılmadılar onlar,keşke bende katılmasaydım....

Bak tatlım..

Çalışmaya katılman bir yandan iyi olmuş, hiç olmazsa orada kafa dağıtıyorsun diğer türlü belki daha çok bunalıcaktın ? Çalışmaya devam ederek, oradaki arkdaşlarında senin hala güçlü ve cesur bir kız olduğunu anlamış olacaklardır.

Her insan hata yapar ama önemli olan hata yaptıktan sonra ondan ders alıp hataları tekrarlamamak ..

Sen bir hata yaptın diye, her şey kötü olucak değil öyle değil mi ?

Bundan sonraki hal ve hareketlerinle, artık düzgün biri olduğunun onlarda kısa zamanda farkına varacaklardır.

Sana laf attıklarında gerektiği yerde, edebinden bir şey eksiltmeden cevabını verirsin..

Bazı yerlerde de susmak en güzel cevaptır diyip susarsın..

Ne zaman, nerede nasıl cevap vereceğini duruma göre belirliceksin..

Şunu unutma; onları "yok saymak" bazen en güzel cevaplardan biridir.

Çokta iftira atmamış o küfür ederek söz ettiğiniz insan..

Siz karakterini bile bile yaklaşmışsınız, alkol kullanmış ve kullanan kişiyle sohbete girmişsiniz.. Alkol başlıbaşına hatanın kendisi olmasına rağmen bir de yaşınızla bunu desteklemişsiniz.. Bu sebeple o alkol masasında ne geçmişse o söylenmiş ki zaten abartı olur zihni bulanan kişilerde.

Şimdi sizin birilerine yapacağınız en güzel ispat; bu konuyu daha fazla kurcalamamak, otobüste giderken kulağınıza bir kulaklık takıp yüksek sesle müzik dinlersiniz, kitap okursunuz v.s

Yaşınızın gerektirdiği gibi insanlarla bir sosyal ortam kurmalısınız..Aşk için çok erken yaşınız..Üniversite hayali kurun.. Bunu gözünüzde hedef haline getirin ve istediğiniz sevgi, hedefinize ulaştığınız zaman zaten sizi bulur..

Önce ahlak çerçevesinde bir hayat, sonra hedefler, sonra buna uygun seviyeli dostluklar; gerisi huzur ve mutlulukla size geri döner..

FAKAT bu şekilde devam ederseniz ya da bu yaşadığınız olayı çok kurcalarsanız ; hem düştüğünüz durum hoş olmaz hem bu sizde bir etiket oluşturur..

İsminizi koruyun..

hatalarımı farkındayım bunu zaten belirttim ama bn osplk da yapmadım.şimdiki işittiğim hakaretleri hakedicek birşeyde yapmadım adım gibi eminim.pişmanım zaten sadece bundan sonra napabilirim ona bakmaya çalışıyorum..

Canım ya...o..luk ne kadar ağır bir laf.Sil onu aklından.
Sen düzgün davranmaya devam et.Senin hakkında kötü konuşan olursa,elbet ona karşı duran birisi çıkacaktır.Hayır Lorellak hiç öyle bir kız değil diyecektir.
Dalga geçmek,uğraşmak bazılarına cazip gelir.Sizin yaşlardayken daha çok severler can acıtmayı.Böyle kızlar daha çok grup içinde cesaret bulurlar.Teke tek konuşursan utanır,siner kalır.İstersen dene ama sakin ve yapıcı konuş.Mesela,geçen gün otobüste öyle dedin ama söylediğin doğru değil ve yaptığın çok ayıp.Günahımı alıyorsun,bana iftira atıyorsun,eline ne geçiyor,birisi sana böyle söylese hoşuna gider mi diyebilirsin.Sinirlerin sağlamsa bu şekilde konuşmayı deneyebilirsin.Bak konuşmak diyorum,yazmak değil,sakın face-msn-mesajla filan yazma.Konuşabiliyorsan konuş.Yoksa takmamaya çalış,duymazdan gel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…