.İp perde ?

benim evimde var ip perde kullanışsız değil gayet kullanışlı yaptırdığında sana yıkamakta kullanman için içine koyacağın fileyi veriyorlar onunla atıyorsun makinaya zaten düz perde gibi dikimi takması çıkarması kolay gayette şık bence ben beğeniyorsan tavsiye ediyorum

ablamda kullanıyor ve gayette memnun
onun çatı katında war terasa açılan kapıda yani salona yatak odasına koyarsan gözükür içersi gibime geliyor
aralarındada boncuklarr var süper duruyor...

Burcucum başka bir başlıkta yazmıştım ip perde ile öğrendiklerimi.Diğer arkadaşlarımızda faydalansın diye tkr yazacağım.

İp perdelerin möetresi 50 ytl,dekorlu denilen üzeri desenliler 65-70 ytl arası.Normal perdeler gibi 4 metrelik cama 10 metre kullanmıyorsun.4 metre cam var ise 4 metre ip perde alıyorsun.

Yıkama konusuna gelince,perdeyi yaptırdığın yerde özel bir yıkama torbası veriyorlar.Perdeye düğüm atıp torbaya koyuyorsun makineye atıyorsun bu kadar.Ben aldım mı almadım :)

İp perdelere bende sık rastlıyorum hatta gecen hafta koçtaştaydım ordada var..gayet şık duruyor yalnız camın yere kadar oldugu yerlerde. bence kısa camlarda o şık görüntüyü vermez..birde manzaralı dairelerde özellikle salonda ve cocuk odasında güzel olur..

hanımlar hepinize çok tesekkur ediyorum.. ben kararımı verdim ip perde altına ve guneslik için de stor yaptırıcam. araya konulacak boncukları da kendim yapmayı düşünüyorum.. boncukları ya da taşları misinaya gecirip korniş halkalarına takıcam :))

benim salonumda camlarım yere kadar
ip perde kullanıyorum 1 yıldır..
yıkadım fileye koyup hiç de bişi olmadı
istediğim yere hemen üstten birleştirip başka camlarıma da kullanma şansım var..
çok çok kullanışlı istediğim yerden hemen aralayıp dışarı bakabiliyorum..
ben de boncuklar aldım.. kocaelide 22 liraya gördüğüm bir sıra yukarıdan aşaaya kadar inen boncukları ki gold rengi çok hoş görüntü de içeriyor onu sultanhamamda bir küçücük dükkandan 5 liraya aldım.
1 metreye 3 tane saldım yukarıdan aşaaaya :=)))
ama ama ama bu arada ip perdelerin bazıları simli dokular da içeriyor. bunlardan da kullanan arkadaşım var hiç memnun değil. o simler iplerde kalınlık yaparak ara ara yerleştirilmiş
onlar da yanındaki diğer ipleri tutmasına sebep oluyor. tutam tutam oluyor ve karışıyor.
merserize gibi benimki kendine ait bi parlaklığı var çok da mat diil yani simi filan da yok boncuklar zaten yeterli oluyor.. alırken sık sık birleşmiş almakta fayda var.. seyrekleri de satılıyor hoş diill...
ben yanlara japon perde tarzında 60cm eninde fon kullandım çok çok modern duruyor..

burcucello
korniş halkalarına takmaa
küpelerde kulağa geçen yumuşak metal var ya aynen öyle bişi yapıp ona tak. ip perdenin üstünde birleşik örgü gibi bi kısım var oraya takarsın rahatça.. küpe gibi..
sultanhamamda envaayi çeşit var keşke orda alabilsen hepsi toptan fiyatıyla.. gerçi elde hazırlamak da zevkli..

alocum senin kupe metali fikrin kornişten çok daha guzel :)) evet bende senin gibi simli olanlardan almayayım diyorum.hemde kiracı olucagımız için baska bir eve cıkarsak cam büyükse çoğaltabiliriz..
sağol canım guzel fikirlerin için...

alocum bi de perdeyi 3 yerden baglayıp yıkıyorsun değil mi?utu de istemiyordur oo harika DDDDDDDDDDDDD

evet canım aynen öyle
ben memnunum benden sonra ablam da yaptırdı..
sadece klasik evler için uygun diill
onlar da biraz yaşlıların evi oluyor genelde..

kesinlike kararımı verdim salon için yaptırıcam inşAllah altınada stor perde süper olacak :)

merhaba Alocum ,

bende salonuma ip perde yaptırmayı düşünüyorum ama ben kornişe taktırıp altınada stor güneşlik düşünüyordum , senin bu söylediğin nasıl oluyor.
Mümkünse resmini koyabilir misin??

selam bende ip perde alıcam ama altına stor değilde cama jalusi yaptımak ıstıyorum ıpleri kenara doğru bağlarsamda bağlamasam da içerisi görünmez, diye düşüntüm ama kötü dürmaz heralde..

bende pek begenmedım ama
zevkler tartısılmaz tabı
stor perde sevıyorum bende kaydirigubbakcemile5

Arkadaşlar ben de ip perde yaptırdım, simli olanlarından..
ıp perde bir nev'i tül işlevini gördüğünden kalın perde olarak da stor kullanıyorum.

Olumlu yanları:
- Görselliği çok güzel (subjektif)
- Tokalarla farklı yerlerden toplayabiliyor görünümü kolaylıkla değiştirebiliyorsunuz.
- Temizliği çok kolay. Perdeyi farklı, kalın bir ip/kurdele vs. ile üç ayrı yerinden saç toplar gibi topluyor ve deterjanlı su dolu bir kovaya batırıp çıkartıyorsunuz. Daha sonra da aynı işlemi duru su dolu kova ile yapıyorsunuz. 10 dakikada sular süzülüyor ve yeniden asıyorsunuz. Yerine astıktan sonra da kurdeleleri çözüyorsunuz. Ütü derdi bitmiştir.. yerimseniben

Olumsuz yanları:
- Beraberinde stor kullandığınızdai storun çekme halatları ile ipler karışabiliyor.
- Nazik davranmak gerek.. Hızlı hareketlerde ipler dolanabiliyor.
- Pencere açıp kapatırken, çerçeve kenarları iplere dolanıyor.. Özellikle ilk başlarda çok sık yaşanıyor bu durum.. Ama ip perde dilini çözünce sorunlar azalıyor..
- Rüzgarlı havalarda camları kapatmayı unutmayın.. :roflol:

Bence ütü sorunu olmaması,bütün camlarda istediğin yerden açabilmek ve özellikle boncuklarıyla çok modern duruyor:)) zemuszemus kaydirigubbakcemile2

GÜnaydınlarrr
ben 1 ay Önce evıme ıp perde yaptırdım.gÜmÜŞ ve sımlı karıŞık olandan
altınada koÇtaŞdan stor gÜneŞlık aldım ıp perdelerıde rustık yaptırıp Öyle taktırdım.sonuÇ mÜkemmell...tabıı aralarada Çok fazla olmayacak Şekılde boncuk alıp taktım.

Ankarada yaŞıyorum ve metresı 75 lıradan yaptırdım.benım toplamda 5mt.gıttı.
HenÜz yıkamadım ama bır sorun olacaĞını dÜŞÜnmÜyorum.kesınlıkle herkeze tavsıye ederım.en azından dıĞerlerı gıbı klasık deĞıl.farklı duruyor.

canlarım bende yaptırıyorum ıp perde yatak odama.aralarına da boncuk takıcam.ama altına stor yaptırmadım normal kornişe geçen güneşlik var altında.kullanıslı olurmu olmaz mı dıye sımdılık beklıyorum ıp perdeler bı gelsınde bakalım nasıl olucak.bende metresini 80 liraya yaptıyorum simli olanlarından.peki storun fiyatı nedir arkadaslar benı aydınlatırmısınız bu konuda???sımdıden tsk ederım...

ben storları koçtaçdan aldım.fiyatları perdeciye göre çok uygun.80 cm.olanu 16 liradan başlıyor.
normal güneşliğin güzel duracağını hiç sanmam.bende stor düşün güneşlik olarak.

dogru soyluyorsun cnm.bugun gıttım perdecıye hazırlayacakalr 60 lıraya anlastık.en 130 boy 200.pahalımı sence cnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…