İpler koptu...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ekes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Annem de '' Onların zaten durumu ortada.Acınacak haldeler.Sen neden alttan almayı bilmiyorsun '' diyor.Üzülüyor...Ben de öyle...

Şimdi nasıl olacak.Hadi gitmeyi gelmeyi keselim ama mutlaka karşılaşacağımız ortamlar olacak.Nasıl davranacağız.

Bu arada küçük görümcem aramıştı.Ben de olayı olduğu gibi anlattım.O çok doğrucudur.Kim haklıysa onun yanındadır.Samimidir.O da büyük görümcemi aramış.Abla ayıp olmuş,olmamalıydı böyle demiş.Küçük görümceme de ağlamış durmuş bizden yana.Bir de sen böyle savun bakalım,senin de arkandan konuşuluyor bunu bil demiş :53: Yani direk bana söylemiş.

konuyu okurken kendimi konu sahibinin yerıne koydum.

cocuğa sürekli bakan annem bı sureliğine yoksa ve bi gun görümceme bırakmak zorunda kalsam
oda sabah bırakırken veya akşamdan soyelemeyıp gitmek uzereyken benı değil eşimi arayıp söylese bendehasta çocuğumu götürmesine izin vermem, böyle bir komşum varsa bırakmasını isterim.
eğer benımde 2 yaşında bı çocuğum olmuş olmasydı bende bunu anlamz bundA ne var derdim.
ama öyle değil işte.
ve ben görümcemi arayıpta abla komuşuma bırak dersem yüzüme kapatırsa, eniştemi arayınca bana doğru konuş dıye bağırıyorsa (ki böyle bişeye müsade etmem, o hakkı vermem kimseye)

benim için biter.
eşimin, çocuğumun hayatından çıkmasada benım hayaımdan tamamen çıkarlar.

Birincisi benim veya bir baskasinin yorumuna saçma deme hakkiniz yok, biraz saygili olun...
Ikincisi burda "kadin calismali midir" konusunu tartismiyoruz. Ben bu durum için çalismasinin cokta elzem olmadigini en azindan isinin cocugundan daha onemli olmadigini vurgulamadim ama tabi anlayana...
Ucuncusu erkek dusuncesi kadin dusuncesi diye bir sey yoktur. Olaylari dogru analiz edebilen kadin ve erkekler, dogru analiz edemeyen kadin ve erkekler vardir. Dorduncusu, hiç bir zorunlulugu olmadigi halde birine cocugunuzu birakiyor ve sonrasinda biraktiginiz kisinin kararlarini ve duzenini elestiriyorsaniz, "çok biliyorsan otur evinde kendin bak" cumlesine muhatap olursunuz pektabii...

hala çok saçma... :31::31::31:

Konu sahibi çalışan bir bayan ve sanırım konuyıu buraya çalışmasının elzem olup olmadığını tartışmak için açmamıştır, ki zaten bu insanların özel durumlarına bağlı, burdan kalkıp da çalışması elzem değil demek pek de doğru bir analiz olmasa gerek.
Ayrıca çocuğu birine emaneten bırakmakla çocukla ilgili alınacak tüm kararların sorumluluğunu başka birine vermek karıştırılıyor sanırım."Çocuğu emanet bıraktın,bitti!Artık hiçbir şeye karışamazsın!"diye bir şey yok.Konu sahibi arkadaş çocuğunu evde bakılmak üzere bıraktı, dışarı çıkma ihtimallerini bilseydi bırakmazdı muhtemelen.Görümcesine çıkma evde otur dememiş, düzenini planını da eleştirmemiş, sadece KENDİ çocuğunun dışarı onlarla çıkmasını istememiş, son derece geçerli sebeplerden ötürü,hiç bir kötü niyeti olmaksızın.Üstelik kimsenin üzerine yük bırakmadan kendi çözümünü de bulmuş.Karşılığında gördükleri ise hiç hoş değil, görümcesi de eniştesi de eşi de çok ayıp etmiş.Bir çocuğu normal şartlar altında annesinden çok kimse düşünemez ve tanıyamaz, aksini iddia ederse de yanılmış olur.Bir annenin de küçük çocuğunun dışarı çıkartılıp çıkartılmaması konusunda karışmaya hakkı olmalıdır değil mi?

ben yazsam bu kadar olurdu. altına imzamı atarım...:29::29::29:

Halası değil mi her zaman olsa neyse ama bir günlüğüne bakmasını istemişsiniz ayrıca planını bozma komşuya bırak demişsiniz. Hadi halayı anladık diyelim eşine ne oluyo sizinle konuşacaksa görümceniz konuşur. Sanırım sizin daha öncede problemleriniz olmuş sadece bu sebepten aramadınız ailenizi ama iyi yapmışsınız arkanızda birilerinin olduğunu görürler

Bence de babanı aramakla çok iyi etmişsin sonuçta böyle saçma sapan bi şeyden hırgür çıkartmak ne oluyor senin arkanda durur baban da....Erkekler bayanın ailesinin devreye girmesinden korkuyorlar galiba....Görümcen harbi dengesizmiş herkes kendi çocuğunu tanır sen nerden bileceksin başkasının çocuğunun nasıl olduğunu hayret bişey...Eşinin sana danışmaması da ayrı sinir bozucu...Off bu ele karışmak da ne zor şeyler gördükçe evlilikten soğuyorum yahu.....Sen haklısın canım ortada abartılı bi durum yok sakin ol bence.....

pardonda eniştenize ne oluyor??? görümceniz çok götürmek istiyosa neden teli yüzünüze kapatıyor insan gibi götürücez yada götürmiycez demek çokmu zor enişteniz ön plandamı tutulmak isteniyoda acaba bi anneye tutup çocuğu için birşey istiyo diye bağırıp çağırıyor yada siz çokmu yüz göz oldunuzda çocuğunuzla ilgili kararınıza saygı duymuyolar emekleri geçtiği içinmi böle yapıyolar acaba çocuk hasta diyosunuz bukadarmı düşüncesiz bu insanlar siz onların kardeşine arka çıkmak yardım etmek için çalışıyorsunuz bari buna saygı duysunlar kim ister çocuğunu bi başkası büyütsün....

Baştan sona okudum.

Ben de çalışan anneyim üstelik de 2 evladım var. Herkes birbirine ahkam kesmiş.

Olay sonuçlanmış sonuçlanmasına da her şeyi geçtim; ses kaydına takıldım (!!!)

Kişinin rızası olmadan yapılan ses kaydı/görüntü vs. suçtur!

Ben sizin yerinizde olsam bırakın çiçek alıp gitmeyi, enistenizi yaptıgı davranıştan dolayı savcılıga şikayet ederdim!!!

keşke babanı aramasaydın hemen neyse esas düşüncelere gelinirse görümcen haklı hem çocugunu ona bırakıyosun hemde aman götürmeyin hasta filan diyosun şimdi bu durum olmadı kimse senin çocuguna bakmak zorunda değil bence dua et görümcen bakmış bakamam da diyebilirdi en çok kızdıgım durum bu çocugunuzu işiniz yüzünden bırakıyosunuz kayınvalideye görümceye sonrada onlar hiç evlat büyütmemiş gibi bagırıp çağırıyosunuz böyle şey olmaz kayınvalideninde görümceninde bir ailesi işleri ve hayatları var sizin çocugunuzada bakmak zorunda değiller ama eniştenizin telefonda size bagırması yanlış bir durum o konuda haklısınız ama çocugunuzu bu kadar çok düşünüyosanız daha güvenilir bir yere bırakın o zaman

Arkadaşlar öncelikle bu uzun yazımı okuyup olumlu ya da olumsuz cevaplar verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Önce son durumumu anlatayım.O gün babamlar gelmedi.Arayıp bir sinirle söylediğimi,sorun kalmadığını anlattım.Eşim de o gün kızımı alıp geldi görümcemlerden.Bir şey dediler mi diye sordum '' Sen karışma demişler eşime.Bu Ekes'le bizim aramızda. ''

Enişte gerçekten kaydetmiş konuşmalarımızı.Benim ve eşimin msn adreslerine atmış birde.Dinledim inanın benim yaptığım bi saygısızlık yok.Aksine habi '' Enişte 1 dakika dinlermisin '' deyip durmuşum neredeyse 10-15 kere.Ama teli kapatırken '' Niye bu kadar yalnızsınız çok belli '' demişim evet.Zaten onlarda bu kelimeme takılmış durumda...Onun dışında bir hakaret yok.

Görümcem annemi aramış,ağlamış.Benim terbiyesizce davrandığımı,kardeşini de benide artık hayatlarından sildiğini söylemiş.Ki hele hele benim görümcemle asla ters bi konuşmam olmadı.Teli suratıma kapattığı gibi kaldı onunla konuşmalarımız....Sonra eşimi aramış,onada ağlamış.'' Ablan olarak beni korumadın '' gibi laflar etmiş.

Eşim mi ? O kadar yaşadığım olayları gördü şimdiye kadar.Bir kez olsun ağzımı açıp laf etmiş değilimdir ailesine.Hep kendi kendime kızar,kendi kendime yaparım.Ama onlara asla hissettirmem.Bu tepkime çok şaşırdı belli.İlk kez karşılık vermeme şaşırdı.Üzüldü,üzüldük....Bende kötüyüm şu anda...Öyle gerginliğe,laf dalaşına alışkın değilim ben.Yapmam,yapmazdım.Ama oldu işte...
Eşim Sen bilirsin diyor şimdi,görüşmek istemezsen görüşme.Ama ben pişmanlık yaşıyorum galiba.Keşke yaşanmasaydı böyle bi olay...Şimdi de içim içimi yiyor.Gerginliğe hiç gelemiyorum.

Annem bir çiçek yaptırın ve gidin diyor.Küçük olarak özür dileyin.Fevri davrandım,yanlış anladım,konuyu kapatalım de diyor.Arada benim de aklıma geliyor ama bu yalnız kalma lafı çok dokunmuş enişteye.İkide bir diyormuşki,o benim açıklarımı yüzüme vurdu diyormuş. Offfffff

Bu arada hepinizin yazılarını okudum.Aklımda kalanlara da yazmak istiyorum.

ÇALIŞMAYACAKSIN O ZAMAN demiş bir arkadaşım.Etrafında çalışan annelerin hepsine sor,sana bu kadar emin yanıt veriyorum,hepsi de çalışmayıp,çocuğunun başında olmak isteyen annelerdir.Hiç bir anne daha 2 yaşındaki çocuğunu,sabahın soğuğunda kaldırıp,başkasına emanet ederek işe gitmek istemez.

EMANET EDİYORSAN KARIŞMAYACAKSIN demiş bir arkadaşım.Gayet tabi...Şahsen ben kendim bile bozulurum bana emaet bırakılan çocuğa zırt pırt karışılmasından.Ama içim içimi yer akşama kadar,terledimi,yedimi,burnu aktımı diye doğru.Ama aradığımda sormam bunları hiç.Karışmam.İçimi yediğimle kalırım.

BIRAKTIĞIN KİŞİNİN PLANI BOZULMAZ,GİDECEĞİ YERE KARIŞILMAZ demiş bir arkadaşım.Ben planını bozmadım.Zaten kızım kayınvalidem de olduğu süre içinde kayınvalidem ve halalarıyla gider,gezer,eş-dost oturmalarına giderler,ben bunlara karışmam asla.Görümcemin kızımı alıp alıp çıktığı çok olmuştur kayınvalidemden.Ben şimdiye kadar hiç bir şey söylemiş insan değilim.O gün gerçekten hastaydı ve ben akşamdan arayıp ablama planın olup olmadığını sormuştum.

MADDİ DURUMUN YOKSA DOĞURMAYACAKSIN demiş bir arkadaşım....Hayat her zaman güzel yüzünü göstermiyor sana canım.Evlendiğimde bende çalışmıyordum.Evdeydim.Eşimin kazancı gayet iyi yetiyordu.Büyük bi inşaat firmasında çalışıyordu ve aldığı ücret gerçekten hatırı sayılır bi paraydı.Kızım doğdu sonra.Ben 1 buçuk yıl kızımın yanında kalabildim.İnşaat firması bir anda bitti.Ortakların biri,diğerini dolandırdı.Ve altında bi ton borçla kapandı şirket.Eşim 1 ay evde kaldı.O günleri hatırlamak bile istemiyorum.Şimdi çalışıyor çok şükür.Ama olmadı.Bu sefer ki maaşı hem kira,hem geçime yetmedi.Ben de çalışmak zorunda kaldım.Bunu söylemek istiyorum.Hayatın neler getireceği hiç ama hiç belli olmuyor.Hele hele özel sektördeysen.....Hayatında sıralama diye bir şey olmuyor çünkü...

hem hakli olan sizsiniz...
suratiniza telefon kapatiliyor...ariyorsunuz acilmiyor...
hem enistenizden sacma sapan laflar isitiyorsunuz...ustune ustluk gorumceniz esinizi arayip dert yaniyor...
terbiyesiz kadin uzerine annenizi de ariyor resmen sikayet ediyor, aglasiyor...sirf duygu somurusu...
enisteniz konustuklarinizi kaydediyor
simdi siz sogukluk olmasin diye ozur dilemeyi dusunuyorsunuz?????? cok sacma...dilemeyin sakin...
bu sefer tam tepenize cikarlar...
sanki ozur dileyince size madalya mi takacaklar saniyorsunuz ne buyukluk etti de ozur diledi diye?
kendinizi ezdirmeyin...hakliyken haksiz durumuna sokarsaniz kendinizi, hep boyle seyler beklenir sizden...hep altta kalirsiniz...
agirliginizi koruyun...

keşke babanı aramasaydın hemen neyse esas düşüncelere gelinirse görümcen haklı hem çocugunu ona bırakıyosun hemde aman götürmeyin hasta filan diyosun şimdi bu durum olmadı kimse senin çocuguna bakmak zorunda değil bence dua et görümcen bakmış bakamam da diyebilirdi en çok kızdıgım durum bu çocugunuzu işiniz yüzünden bırakıyosunuz kayınvalideye görümceye sonrada onlar hiç evlat büyütmemiş gibi bagırıp çağırıyosunuz böyle şey olmaz kayınvalideninde görümceninde bir ailesi işleri ve hayatları var sizin çocugunuzada bakmak zorunda değiller ama eniştenizin telefonda size bagırması yanlış bir durum o konuda haklısınız ama çocugunuzu bu kadar çok düşünüyosanız daha güvenilir bir yere bırakın o zaman

berencim konu sahibi bagirip cagirmamis ki...
hastaydi yeni iyilesti, eger siz gidecekseniz komsuya birakiverin demis cunku isten cikacakmis o gun yarim gun calisiyormus...
sorun cikaran en basta gorumce...kizi dogru duzgun dinleseymis ve insan gibi telefonu kapatmayip konussaymis bunlar olmazdi...tamam biz komsuya birakiveririz cocugu deseydi...
eniste de olaya tuy dikmis...

yani kusura bakma ama ben seninde haksız yönlerini gördüm kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil kabul etmiş bakmış ne ala herkesin bi hayatı ve planları var insanlar haftasonunu iple çekiyolar aileleriyle beraber vakit geçirebilmek için sen ona otur evinde çocuğa bak diyemezsin komşuya bırak demişsin ama bıraksaydı ayda yılda bir çocuğu bıraktım, komşuya bırakıp gezmelere gitmiş dicektin hem her tartışmada babayı aramakta bence çocukça evlilik bu herşey düz bi çizgi üzerinde gitmiyoki

yani kusura bakma ama ben seninde haksız yönlerini gördüm kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil kabul etmiş bakmış ne ala herkesin bi hayatı ve planları var insanlar haftasonunu iple çekiyolar aileleriyle beraber vakit geçirebilmek için sen ona otur evinde çocuğa bak diyemezsin komşuya bırak demişsin ama bıraksaydı ayda yılda bir çocuğu bıraktım, komşuya bırakıp gezmelere gitmiş dicektin hem her tartışmada babayı aramakta bence çocukça evlilik bu herşey düz bi çizgi üzerinde gitmiyoki

aynı düşüncedeyim yaa imzamı atabilirmiyim:26:

berencim konu sahibi bagirip cagirmamis ki...
hastaydi yeni iyilesti, eger siz gidecekseniz komsuya birakiverin demis cunku isten cikacakmis o gun yarim gun calisiyormus...
sorun cikaran en basta gorumce...kizi dogru duzgun dinleseymis ve insan gibi telefonu kapatmayip konussaymis bunlar olmazdi...tamam biz komsuya birakiveririz cocugu deseydi...
eniste de olaya tuy dikmis...

ama tatlım komşuya bıraksaydı çocugu görümce bu seferde konu sahibi bak görüyomusun kırk yılda bir kere bakın dedim pikniklere gittiler çocuguda komşuya bıraktılar derdi emin ol:50:

Back
X