İpotekli Ev Sorunu :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi joey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

joey

just breathe
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
2.530
3
116
İstanbul
kızlar arkadaşımın başında bir iş var, belki başından böyle bir olay geçen farklı bir çözüm sunabilecek olanınız vardır.

arkadaşım babası için konut kredisi çekiyor ve ev alıyorlar. Taksitleri baba ödeyecek ancak vefat ediyor. Kredi arkadaşıma kalıyor. Tabii ev de bankadan ipotekli. Ödeyemedi. 150.000 tl kredi. aldığı zamanlarda işi vardı ancak şu an ödeyecek gücü yok ve banka kesmesin diye maaşı asgari ücret görünüyor. Banka evi satarsa 50.000 tlye gibi komik bir rakama gidecek. Üstü yine arkadaşıma kalacak.

Tek çözüm başka bir alıcı bulup o parayla ipoteği kaldırıp evi ona vermek. Ama kaç kişi kabul eder ki :1no2:

Çevrenizde bu durumda olup da bir şekilde kurtulan ya da çözüm yolu bulan var mı?

canım,sana bizim yaşadığımız durumu anlatayım.belki yardımcı olabilirim.bizde kredi çekip ev aldık.ama bazı sıkıntılardan dolayı evi satıcaz.başka bi ev alıcaz.

bankanın bize söylediği şöyle birşey var.biz 75 milyar kredi çekmiştik.eğer 75 milyar şuan için bankaya ödersek krediyi kapatmış oluoruz.evi sattığımızda o parayı yatırıcaz bankaya.ve sonrasında tekrar kredi çekicez.
arkadaşın şöyle yapabilir.evi satsın.çektiği kredi miktarı evin miktarının tamamı mıydı?acaba. yani o parayı elde edebiliorsa eğer.evi satıp,krediyi kapatabilir.yani ipotekli bir şekilde satılmamış olur ev.alıcıdan alır parasını ve bankaya yatırır.sorun çözülmüş olur.
bizde ipotekli satmıoruz..

işte burda şöyle bir sıralama olmuyor mu? ev krediyle alındığı için şu an ipotekli. arkadaşım evi başkasına sattı parayı aldı. ipotekliyken satış işlemi yapılabiliyormuş. neyse aldı parayı, yatırdı kapattı krediyi sorun yok. Ama evi alacak olan adam demez mi ya kapatmazsan borcunu da banka evi satarsa diye. çünkü o parayı verip evi aldığında ipotek henüz kalkmamış oluyor. Yani alıcı açısından riskli olduğundan kimse yanaşmayabilir gibi geliyor bana... yani yanlış bilmiyorsam şuan ki borcu bankaya 150.000. evi satarsa kurtarır ama kaç insan güvenip de ipotekli evi alır :1no2:

şöyle yapılabilir.evi sattığı kişiden parayı alır.birlikte bankaya gidilip ipotek kaldırılır ve tapuya gidilir sonrasında..biz ev aldığımızda bankadan krediyi aldık.ev sahibide bizleydi.parasını verdik.sonrasında tapuya gidildi ve işlemler bitti.

krediyi babası kendi üzerine çekip vefat ettiyse bunların hiç birine gerek kalmaz zaten.banka kredi verdiği insanı sigortalatıyor.o kişi vefat edince banka sigorta şirketinden alıyor parasını.hatta üzerine yakınlarına para bile veriyor.yakın bir tarihte benzer bir olay arkadaşımın başına geldi.babaları vefat etti,ev kredilerinin son 14 binlira ödenecek kısmı kalmış.banka sigortadan aldı parayı sigortadan yada bankadan tam emin değilim ama üste zarar tazminatı bile aldılar...araştırsın bankaya para ödemez arkadaşınız.banka zaten babasını sigortalamadan vermez parayı,banka hem arkadaşınızdan hemde sigortadan para alıp kar etmek istiyor sanırım

bizde evimizi krediyle çektik ve ipotekli. eşimin üzerine. genel sağlık sigortası yapıldı vefat durumunda kredi tamamen ortadan kalkıyor hatta aileye bir miktar para ödeniyor. bu genel sağlık sigortası mecburi. onu araştırsınlar eğer yapmadıysa banka onları mahkemeye versin. bunun yapılması gerekiyor çünkü.

sağolun arkadaşlar ama babasının krediyle ilgisi yok, arkadaşım kendi adına çekiyor krediyi. bu sebeple sigorta vs gibi bir çözüm mümkün değil.

sanırım bir süre sonra banka evi satışa çıkartacakmış. arkadaşım diyorki alacak adam aptal mı benden alsın, banka satarken yarı fiyatına alır. bu saatten sonra bankayla anlaşmak mümkün olur mu ki acaba?

biran önce satılığa çıkarsın evi bana göre.
şuan bizim evimizde ipotekli canım. yani sizin durumla bifark yok..neden almasın ki.evi satıp ipoteği kapatacak sonuçta..bana göre sorun çıkmaz.
kaç ay ödeyemediler ki..süreleri çok mu az..

valla tam net bilmiyorum ama baya baya oldu...

Benim bildiğim kadarıylada krediler ödenemez hale gelse bile ev sahibi satılığa çıkarıyor evini
yeni ev sahıpleriyle bankaya gidilıyor elden para verilmiyor evi yenı satın alan kişinin banka hesabına aktarılıyor...arkadasınız evı kendısı satma yoluna girsin...Herseyın bır yolu var umarım tez zamanda bu sorundan kurtulur bankalarla devletle ugrasmak cok zor çünkü.

bak bu şöyle oluyor çünkü daha geçenlerde bi arkadaşım ipotkli ev aldı..evi alıyorlarya evin parasını alan kişi rkadşınla beraber direk bankaya gidip arkadşını geri kalan parasın kapatıyor..ve ipotek kalkıyor..
ha sen diyorsunki bu para yetmez geri kalan borca ..krediler uzun vadede çok fazla görünür ama bugün yatırmaya kalkarsan düşer..mesela benim atıyorum 60 aylık 30000 kredi borcum var ama bugün ödersem 22000 e düşüyor..umarım anlatbilmişimdir yani arakdaşının tam olarak borcu faizsiz olarak hesaplatsın bankaya yani bguün ödersem ne olur die ,,çok karışık oldu ya

teşekkür ederim kızlar. en kısa zamanda konuşup anlatacağım arkadaşıma. bakalım inşallah kısa sürede satabilirler.

evin en kısa sürede satışının sağlanması gerekiyor.kredi alınan parayla kapatılır ve ipoteğin kaldırılması için işlemler başlatılır.10 gün içinde de ipotek kalkmış olur.kredi kapanır kapanmaz ipoteğin kaldırılması mümkün olmuyor prosedürler gereği

dediklerinizi anlattım arkadaşıma ancak bilmediğim bir detay varmış. ev henüz tamamlanmış bir ev değilmiş. yani alıp kullanılmaya hazır değil. bu halde imkansız satamam diyor, evi de yaptıramıyor.. pek çıkış yolu kalmadı maalesef...

bankayla konuşup borcunu yapılandırsın.yani uzun vadede taksitlerini ödeyebilecek şekilde yaptırsın en azından kendi durumunu düzeltene kadar.bankayla iyi niyet içersinde bir anlaşma yapılırsa çözüm olacağına inanıyorum,evin satılması kolay
değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…