• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İrademi nasıl güçlendiririm?

Miyora

ilovebackhand
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2013
376
57
43
Ankara
Merhaba kızlar... Ya anlayamıyorum hayatta her istediğimi yapan / yapabilen biriydim. Ne zaman kilo aldım kendine güvensiz, bakımsız, tuhaf bir şey oldum. Daha önceki konumda depresyonda olduğumu yazmıştım o zamana nazaran daha iyiyim. Birkaç kursa yazıldım. Arkadaşlarımla zaten aram iyiydi hala iyi. Ailem de keza öyle. Ama ben şu kilolarımı bir türlü veremiyorum. Çabalıyorum, çabaladıkça daha da kilo alıyorum. Öyle 5-10 kilodan bahsetmiyorum maalesef. 125 kiloyum.:14: Başlıyorum diyete akşamına bozuluyor, yine başlıyorum 2 gün sonra bozuluyor. Düşünün en uzun süren diyetim 9 gündü. Tövbe tövbeee:27: Gerçi onda da 7 kilo vermiştim. Neyse lafı uzattım. Nasıl irademi güçlendirebilirim? Ne yaparsam diyetime aksatmadan devam edebilirim? Gerçekten bıktım makyaj dahi yapmak istemiyorum. Koca cüssemi gören kimse yüzüme bakmıyor çünkü. Bakan da üzülüyor kendime yazık ediyorum diye. Yardım edin...

Son düzenleme:
Merhaba kızlar... Ya anlayamıyorum hayatta her istediğimi yapan / yapabilen biriydim. Ne zaman kilo aldım kendine güvensiz, bakımsız, tuhaf bir şey oldum. Daha önceki konumda depresyonda olduğumu yazmıştım o zamana nazaran daha iyiyim. Derslerime düzenli giriyorum, birkaç kursa yazıldım. Arkadaşlarımla zaten aram iyiydi hala iyi. Ailem de keza öyle. Ama ben şu kilolarımı bir türlü veremiyorum. Çabalıyorum, çabaladıkça daha da kilo alıyorum. Öyle 5-10 kilodan bahsetmiyorum maalesef. 125 kiloyum.:14: Başlıyorum diyete akşamına bozuluyor, yine başlıyorum 2 gün sonra bozuluyor. Düşünün en uzun süren diyetim 9 gündü. Tövbe tövbeee:27: Gerçi onda da 7 kilo vermiştim. Neyse lafı uzattım. Nasıl irademi güçlendirebilirim? Ne yaparsam diyetime aksatmadan devam edebilirim? Gerçekten bıktım makyaj dahi yapmak istemiyorum. Koca cüssemi gören kimse yüzüme bakmıyor çünkü. Bakan da üzülüyor kendime yazık ediyorum diye. Yardım edin...

Merhabalar;
Sizi üzmek yada kırmak istemem ama 125 kg tek başına vereceğin bir rakam değil.Lütfen uzmandan yardım alın.Bunu daha önce belki denediniz belki denemediniz.Ordan burdan diyet listeleriyle başlayıp bir miktar verebilirsiniz ama hemen alırsınız belkide daha fazlasını.Endokrin bölümünden gerekli testleri yaptırın belki tirot sorunu vardır.Bir arkadaşım 35 kiloya yakın verdi destekle.Sizde başarabilirsiniz.

hiç doktora gittin mi?kendine iyi bir doktor bul ve onun eşliğinde kilolarını ver canım .. yapabilirsin . herşey bizim elimizde ...

Diyetisyene git.

Anladigim kadariyla gencsin, havalar isininca metabolizmamiz da hizlanir, her gun tempolu, terletici yuruyus yap, 45 dakika-1 saat mesela.

Bir de aklina yemek geldiginde TV izle, dizi izle, kitap oku, vitrin bakmaya cik.ne bileyim kafani oyala bence. Yani kendini buzdolabindan uzak tut.

Merhaba kızlar... Ya anlayamıyorum hayatta her istediğimi yapan / yapabilen biriydim. Ne zaman kilo aldım kendine güvensiz, bakımsız, tuhaf bir şey oldum. Daha önceki konumda depresyonda olduğumu yazmıştım o zamana nazaran daha iyiyim. Derslerime düzenli giriyorum, birkaç kursa yazıldım. Arkadaşlarımla zaten aram iyiydi hala iyi. Ailem de keza öyle. Ama ben şu kilolarımı bir türlü veremiyorum. Çabalıyorum, çabaladıkça daha da kilo alıyorum. Öyle 5-10 kilodan bahsetmiyorum maalesef. 125 kiloyum.:14: Başlıyorum diyete akşamına bozuluyor, yine başlıyorum 2 gün sonra bozuluyor. Düşünün en uzun süren diyetim 9 gündü. Tövbe tövbeee:27: Gerçi onda da 7 kilo vermiştim. Neyse lafı uzattım. Nasıl irademi güçlendirebilirim? Ne yaparsam diyetime aksatmadan devam edebilirim? Gerçekten bıktım makyaj dahi yapmak istemiyorum. Koca cüssemi gören kimse yüzüme bakmıyor çünkü. Bakan da üzülüyor kendime yazık ediyorum diye. Yardım edin...

Canım boyun kaç bilmiyorum ama 125 çok fazla bir kilo. Zaten iradene hakim olabilsen bu rakamlara gelmezdin. Tek başına çözemezsin bu meseleyi. Annem hep anlatıyor tv de görüyomuş gürkan kubilay çok güzel zayıflatıyormuş gitmek istiyodu o da. Çok iyi diyetisyenler var. Akapunktur+ diyet yaptıran uzmanlar var yine çok faydalı olduğunu duydum.

Bir de benim kuzenim tüp mide ameliyatı oldu. Senin için uç bir öneri olucak muhtemelen aklına hiç gelmemiştir. Ama kuzenim 50 kilo verdi bu ameliyatla. Ki senin de 55-60 olman lazım.. O kadar kiloyu verebilmen için bir destek alman şart. Hatta facebookta fsm obezite kardeşliği diye grupları var. Ordan konuşuyolar devamlı ameliyatı, yeni beslenme alışkanlıklarını, kilo güncellemelerini, öncesi / sonrası fotoğraflarını. Bayılıyorum onlara bakmaya.

Ben diger arkadaslar gibi diyetisyene git demeyecegim.tabi git yine de,cunku belki kilo vermeni engelleyen bir saglik sorunun vardir.ama sen normal kili olup da kilo vermek isteyen insana gore daha sanslisin.125 kilo olduguna gore radikal beslenme saplantilisin demek ki.mesela asiri cips,kola,tatli gibi.oncelikle bunlari kesmen bile seni cok rahatlatir.neye daha cok meyilliysen yerine bir alternatifi mutlaka var.mesela ben tatliya dayananam.gun icinde tatli ihtiyacim icin.sutlu cay iciyorum.havalar cok guzel.gunde bir saat yuru.en ucuz ve en saglikli herkesin yapabilecegi bir spor

Merhabalar;
Sizi üzmek yada kırmak istemem ama 125 kg tek başına vereceğin bir rakam değil.Lütfen uzmandan yardım alın.Bunu daha önce belki denediniz belki denemediniz.Ordan burdan diyet listeleriyle başlayıp bir miktar verebilirsiniz ama hemen alırsınız belkide daha fazlasını.Endokrin bölümünden gerekli testleri yaptırın belki tirot sorunu vardır.Bir arkadaşım 35 kiloya yakın verdi destekle.Sizde başarabilirsiniz.

İnanın daha fazla kırılamam heralde, teşekkür ederim öneriler için. :) Gittim endokrine ama tiroitim yokmuş. Umuyorum ben de başarırım arkadaşınız gibi.:16:

hiç doktora gittin mi?kendine iyi bir doktor bul ve onun eşliğinde kilolarını ver canım .. yapabilirsin . herşey bizim elimizde ...

Gittim, değerlerimi ölçtürdüm hepsi normal. Maşşallahım var yani. :) Çok şükür durumumuz iyi geçinip gidiyoruz ama özel diyetisyenler çok pahalı. Bir de benim babam ''her şey kafada biter'' kafasında bir insan. İnanmaz pek öyle şeylere. Yani konusunu bile açmadım şimdiye kadar. Hem kardeşlerim de var onların rızkını yiyemem.:14: Yaniii yarın çarşamba ve ben tekrar başlayacağım. Umarım bu defa başarırım. Teşekkür ederim yazdığınız için. :)

Diyetisyene git.

Anladigim kadariyla gencsin, havalar isininca metabolizmamiz da hizlanir, her gun tempolu, terletici yuruyus yap, 45 dakika-1 saat mesela.

Bir de aklina yemek geldiginde TV izle, dizi izle, kitap oku, vitrin bakmaya cik.ne bileyim kafani oyala bence. Yani kendini buzdolabindan uzak tut.

Evet 20.5 yaşındayım. :9: Yaşlanma korkusu başladı şimdiden, 21 demiyorum. :) Pek hareketli bir yapım olmadığından okulun bir spor kulübüne yazıldım. Ona başlayacağım yakın zamanda. Ah kendimi buzdolabından uzak tutabilsem her şey hallolacak da... Teşekkür ederim cevap için:16:

ben 60 kıloyum boyum 1.63
ınstagrama onume gelen yabancı mankenlerı eklemıstım..
sırf bakarken cesıt olsun dıye..
nerden bılebılırdımkı onlara baktıkça kendımden utanacağım:)
sımdı bende onlar gıbı ınce bellı olma sevdasındayım..
2 gundur dıyetteyım..

bence bu bağlamda fotolar işe yarıyor..tam diyetten koptuğun anda ya ınce fızıklı kız fotolarına bak..
yada before after fotolara..

mısal bu sıtedekı dıyet yapıp cok fazla kılo verenlerın başarı oykulerını oku..
bunlar gaz veren seylerdır..

dayanamayıp sekerlı bıse yedıgınde yanında yoğurt yemeyı ıhmal etme..

bu sekerın kana hemen karışıp depolanmasına engel olur..dıyete baslarsan ılk tüyo benden olsun dedım:)

Canım boyun kaç bilmiyorum ama 125 çok fazla bir kilo. Zaten iradene hakim olabilsen bu rakamlara gelmezdin. Tek başına çözemezsin bu meseleyi. Annem hep anlatıyor tv de görüyomuş gürkan kubilay çok güzel zayıflatıyormuş gitmek istiyodu o da. Çok iyi diyetisyenler var. Akapunktur+ diyet yaptıran uzmanlar var yine çok faydalı olduğunu duydum.

Bir de benim kuzenim tüp mide ameliyatı oldu. Senin için uç bir öneri olucak muhtemelen aklına hiç gelmemiştir. Ama kuzenim 50 kilo verdi bu ameliyatla. Ki senin de 55-60 olman lazım.. O kadar kiloyu verebilmen için bir destek alman şart. Hatta facebookta fsm obezite kardeşliği diye grupları var. Ordan konuşuyolar devamlı ameliyatı, yeni beslenme alışkanlıklarını, kilo güncellemelerini, öncesi / sonrası fotoğraflarını. Bayılıyorum onlara bakmaya.

Boyum 1.64:17: Tüp mide ameliyatı demek...Annem bu sıralar hadi hastaneye gidelim diye tutturdu o ameliyat için. Ben bir araştırayım o uygulamayı. Çook teşekkür ederim hemen bakıyorum. :16:

Ben diger arkadaslar gibi diyetisyene git demeyecegim.tabi git yine de,cunku belki kilo vermeni engelleyen bir saglik sorunun vardir.ama sen normal kili olup da kilo vermek isteyen insana gore daha sanslisin.125 kilo olduguna gore radikal beslenme saplantilisin demek ki.mesela asiri cips,kola,tatli gibi.oncelikle bunlari kesmen bile seni cok rahatlatir.neye daha cok meyilliysen yerine bir alternatifi mutlaka var.mesela ben tatliya dayananam.gun icinde tatli ihtiyacim icin.sutlu cay iciyorum.havalar cok guzel.gunde bir saat yuru.en ucuz ve en saglikli herkesin yapabilecegi bir spor

Malesef yok. Malesef diyorum çünkü sırf boğazımdan kilo alıyorum. Gittim yaptırdım ölçümleri. Maşşallahım var ne tiroid, ne tansiyon, ne kolestrol. :)
Evet kola ve ekmek benim saplantılarım. Onları azaltmaya çalışacağım artık teşekkür ederim...:)

ben 60 kıloyum boyum 1.63
ınstagrama onume gelen yabancı mankenlerı eklemıstım..
sırf bakarken cesıt olsun dıye..
nerden bılebılırdımkı onlara baktıkça kendımden utanacağım:)
sımdı bende onlar gıbı ınce bellı olma sevdasındayım..
2 gundur dıyetteyım..

bence bu bağlamda fotolar işe yarıyor..tam diyetten koptuğun anda ya ınce fızıklı kız fotolarına bak..
yada before after fotolara..

mısal bu sıtedekı dıyet yapıp cok fazla kılo verenlerın başarı oykulerını oku..
bunlar gaz veren seylerdır..

dayanamayıp sekerlı bıse yedıgınde yanında yoğurt yemeyı ıhmal etme..

bu sekerın kana hemen karışıp depolanmasına engel olur..dıyete baslarsan ılk tüyo benden olsun dedım:)

Ayy ben de açtım instagram 1 ay önce. Adriana Lima'yı takip etmiştim etmez olaydım. Fıtık geçiriyorum her gördüğümde:9: Evet before/afterlara bakmayı artırmalıyım haklısın.:) Ve tüyonu çok beğendim kolayı kaçırdığımda birazcık yoğurtla şekerin kalçada birikmesini engellerim belki, teşekkür ederim cevabın için.:16:

125 kilo obezitedir..ve ne yazik ki obezite fizikselden cok psikolojik bir sorundur.tum yorumlarimda inatla insanlara terapi oneriyorum cunku hem psikolojiyle ilgiliyim hem kendimde terapinin faydasini cok gordum.
Obezitenin 2 sebebi var

1-bilincalti intihar istegi

2-disari cikmayan bazi duygularin yenerek yutulmasi..durtusel bir yeme

Eger terapi gorup bu sorununuzu cozmezseniz zorlayarak kilo verseniz bile yeniden bu kiloya geliceksiniz.ancak terapi gormeye basladktan bikac ay sonra kilo vermeyede basladiginizi goruceksiniz cunku size "yediren" o duygunun ne oldugunu cozup yemek yemek yerine duygusal olarak disari atmayi ogreniceksiniz dogru mekanizmayla ve buyuk ihtimal diet yapmasanizda bikac sene icinde feci zayiflicaksiniz..

Ben gecen yaz 64 kiloydum suan 55 kiloyum..diet falan yapmadan 9 kilo verdim..

Benim tanıdığım da yapardı diyet ama en çok şu yöntemi uyguladığında kilo verdi ve muhteşem bence de çok hızlı kilo verdi.Ne yersen ye,canının her istediğini ye ama sadece tatlıdan uzak dur emin ol çok hızlı kilo verirsin çok basit sadece tatlı :31:

Herkes bişeyler yazmış ama bende yazmadan duramiyacagim..101 kilodan 80 e indim mayistan beri..kalori hesabı diyetle çok kolay. .yarim saat yurudun mu bide tamam. .ikinci kez bu diyeti yaptım ve oldu. .tavsiye ediyorum kesinlikle. .

kesınlıkle sureklı gunluk su ıcıcen
yedıgın seylerı yarıda yıceksın

125 kilo obezitedir..ve ne yazik ki obezite fizikselden cok psikolojik bir sorundur.tum yorumlarimda inatla insanlara terapi oneriyorum cunku hem psikolojiyle ilgiliyim hem kendimde terapinin faydasini cok gordum.
Obezitenin 2 sebebi var

1-bilincalti intihar istegi

2-disari cikmayan bazi duygularin yenerek yutulmasi..durtusel bir yeme

Eger terapi gorup bu sorununuzu cozmezseniz zorlayarak kilo verseniz bile yeniden bu kiloya geliceksiniz.ancak terapi gormeye basladktan bikac ay sonra kilo vermeyede basladiginizi goruceksiniz cunku size "yediren" o duygunun ne oldugunu cozup yemek yemek yerine duygusal olarak disari atmayi ogreniceksiniz dogru mekanizmayla ve buyuk ihtimal diet yapmasanizda bikac sene icinde feci zayiflicaksiniz..

Ben gecen yaz 64 kiloydum suan 55 kiloyum..diet falan yapmadan 9 kilo verdim..

Ara ara 2 sebepte geçerli oluyor ben de... Ve açıkçası ilk kilo almaya başladığım zamanlar depresyonda gibi bir şeydim. Durduk yere almadım yani. Olur da ilerde çocuğum kilo almaya başlarsa diyetisyenle beraber psikologa da götüreceğim. Ben sizin dediğiniz şeye inanıyorum ama nereye gideceğim? Özel terapistler mi var bunun için. Ücreti ne kadar? :) Bu arada ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. :)

Benim tanıdığım da yapardı diyet ama en çok şu yöntemi uyguladığında kilo verdi ve muhteşem bence de çok hızlı kilo verdi.Ne yersen ye,canının her istediğini ye ama sadece tatlıdan uzak dur emin ol çok hızlı kilo verirsin çok basit sadece tatlı :31:

Tatlı pek sevmem desem. :) Kolayı ve hamur işini kesmem lazım sanırım.:)

Herkes bişeyler yazmış ama bende yazmadan duramiyacagim..101 kilodan 80 e indim mayistan beri..kalori hesabı diyetle çok kolay. .yarim saat yurudun mu bide tamam. .ikinci kez bu diyeti yaptım ve oldu. .tavsiye ediyorum kesinlikle. .

Tebrik ederim çok güzel zayıflamışsınız...:16: Yarın tekrar başlayacağım diyete bakalım. :)

kesınlıkle sureklı gunluk su ıcıcen
yedıgın seylerı yarıda yıceksın

Teşekkürler cevap için ama ne yapmam gerektiğini biliyorum. Bunu nasıl devam ettireceğim, nasıl irademi koruyacağım daha çok bunu öğrenmek istiyorum:17:

İşte o yaptığın sıkı diyetleri herzaman sürdürmesi zor bende yapamadım. .kalori hesabı ne istersen yiyebilirsin bu yüzden hiç birakmana gerek yok. .

İşte o yaptığın sıkı diyetleri herzaman sürdürmesi zor bende yapamadım. .kalori hesabı ne istersen yiyebilirsin bu yüzden hiç birakmana gerek yok. .

Günlük maksimum kaç kalori almalıyım peki? Her şeyi denedim bunu da denerim. Kısaca anlatırsan bana, eğer bana da uygunsa hemen başlarım yarın.:16:

ben seni gaza getirecek bir şey söyleyim

yakın bir arkadaşım tam 50 kilo verdi :46::46::46:
öylee filinta gibi delikanlı oldu :16:
şimdi kızlar peşinden ayrılmıyor :1:

şekerli içeçeklerden uzak durmuş ve şekeri tuzu unu kesmiş neredeyse
ve bol bol spor yaptı koştu günde 1 saat koşuyordu sanırım

ben seni gaza getirecek bir şey söyleyim

yakın bir arkadaşım tam 50 kilo verdi :46::46::46:
öylee filinta gibi delikanlı oldu :16:
şimdi kızlar peşinden ayrılmıyor :1:

şekerli içeçeklerden uzak durmuş ve şekeri tuzu unu kesmiş neredeyse
ve bol bol spor yaptı koştu günde 1 saat koşuyordu sanırım

Ahhh ah keşke. :16: Onun adına öyle sevindim ki o iğrenç psikolojiden kurtulmuş, sağlıklı vücuduna kavuşmuş. :16: Bende de aşk hayatı sıfır maalesef. Kilo almaya başlamadan önceki sevgilim aldatmıştı beni sağ olsun. Bu kiloların bir kısmı da ondan bana yadigar :50: ''şekerli içecek'' en büyük düşmanım olsa gerek. :17:

Back
X