İradesizlik

Diyet yapıp, kendi kendime 22 kilo verdiğim zamanı düşünüyorum, topu topu 3 yıl önceydi :(

10 kilosunu geri aldım ve şimdi bir gram bile veremiyorum

Başlıyorum,bırakıyorum, üç dört kilo verince şımarıp başa dönüyorum,

Bir aşkta bir diyette başarısızım off off :43::43::43:

Sigara birakma konusu aslinda o kadar kolay ki.
Belkide ben cok kolay biraktigim icin öyle geliyordur ama kolay yani.
Bende 19-22 yaslari arasinda sigara iciyordum.
Birgün sigaranin neden oldugu sabah öksürügü öyle sinirimi bozdu ki anlatamam.
Kücük bir kizken, komsumuzun, evinin kapisinin önünde durup, saatlerce öksürükle bogusmasi geldi aklima.
O gün esime " ben sigarayi birakiyorum " dedim ve biraktim.

Diyet konusuna gelince insanlar aslinda o kadar cok yanlis yapiyor ki.
Bir süre kendilerini asiri sekilde kisitlayip, sonrasinda istedikleri kiloyu verince tekrar eski yeme aliskanliklarina geri dönüyorlar.
Buda vucutlarinin verdigi kiloyu hizli bir bicimde ve daha kalici olarak geri almasina neden oluyor.
Benim düsüncem;
Eger ideal kilonuzdan ( bu arada birilerinin cikip benim icin hesapladigi ideal kiloyada inanmam) fazla kilolariniz varsa, bu fazlaligi vermenin ve birdaha geri almamanin yolu, sadece porsiyonlari kücültmektir. Yani herzaman ki yeme aliskanliginiza devam edip sadece daha azini yemektir.
Ve en önemlisi bunu bir hatay tarzi haline getirmektir.
Diyet yapin, diyetle birlikte spor yapin palavralarina asla inanmadim, inanmiyorum.
Spor aliskanligi olmayan insanin bir kac hafta- ay spor yapip birakmasida cok sagliksiz ve sacma.
En iyi spor yürüyüstür.
Insan kilo vermek icin olmasa bile haftada 3-4 kez en az 2-3 km yürüyüs yapmali ve bunu sagligi icin yapmali.

Son düzenleme:
Yarına değilde karar verdiğiniz anda yapsanız yine mi aynı sonuçla karşılaşıyorsunuz ? Tam olarak iradesizlik olarak değilde karardaki zayıflıktan kaynaklandığını düşünüyorum. Ya tam anlamıyla isteyerek karar vermiyorsunuz ya da doğru zamanlarda doğru kararlar almıyorsunuz.
...

Bu arada diyetlerde kaçamak listesini mutlaka ekleyin.
Bu sizin sonraki zamanlarınız için, diyetisyen için yol gösterici oluyor.
Kaçamakların yazılmasıyla daha fazla kilo veriliyor haberiniz olsun.

Diyet yapıp, kendi kendime 22 kilo verdiğim zamanı düşünüyorum, topu topu 3 yıl önceydi :(

10 kilosunu geri aldım ve şimdi bir gram bile veremiyorum

Başlıyorum,bırakıyorum, üç dört kilo verince şımarıp başa dönüyorum,

Bir aşkta bir diyette başarısızım off off :43::43::43:

Ben 48 kiloydum bir ara. Sonra 55 e ciktim sonra 61, 55 e tekrar inmek isterken bir baktim 75 olmusum. Hayatimda hic bu kiloda olmadim. Insan beyni cocuk gibidir. Azarlamaya gelmez. Verdigin gibi kilolarin iki katini almak normal. Sen yine iyi almamissin. Diyet filan hikaye. Kendimi kisitlayamam. Inat ettim kot almadim tek kotla geziyorum ama olsun. Fazla su icmeye basladim onun yarari oluyor. Istahi kapatiyor. Bir de elma sirkesi varmis onu icmekte yariyormus ama denemedim cunku midemle ilgili sorunum var. Mumkun oldugunda az disari cikiyorum, insanlarla az gorusuyorum. Londra disina gidicem ben. Boguldum burda. Bugun baktim kotum genislemis. Tek farkim 4 bardak fazla su icmem oldu. Camasir yikayip uc gun sonra hatirlayan ve seren tek benimdir heralde:) Kafam cok karisik ne yazdim ki simdi ben:)

kendiniz için pasta yapın,evi süsleyin,sevdiğiniz dostlarınızı çağırın..yapmamayı planladığınız şeyler için veda partisi düzenleyin..sigaraya veda-kilolara veda..vb...... kızımın bezini ve emmeyi veda partisi düzenleyerek bıraktırdık..küçücük çocukta işe yaradı emin olun sizdede işe yarayacaktıır..

:9:

Sen benim 2. üyeliğim filan olabilir misin acaba :9: Tamı tamına aynı şeyleri düşünüyordum, iki gün önce gittiğim diyetisyenin dediklerine uymayıp gizli gizli tatlı yediğimi, tatille ilgili tonla plan yapıp hiçbirine başlamadığımı sadece bilgisayar başında durduğumu söylüyordum kendime 5 dakka önce.

Aynı ben ayynııı. Yüzlerce kez diyet kararı aldım. Sonuç=95 kilo.

Sanırım sizde benim diğer üyeliklerimsiniz :9::9::9:

yalnız olmadığıma seviniyim mi üzüleyim mi bilemedim kızlar, aynen ben de öleyim, reglden dolayı iştahım kapanmıştı ki bi haber öğrendim, dünya başıma yıkıldı, umudum sona erdi, hoşlandığım çocuk sevgilisiyle tatile gidiyo eylülde gelicek, gelince beni görsün çatlasın istiyorum, kafayı yicem, üzüntümden yemek yemedim, bırakın diyeti yolun sonuna geldim o derece, vermem gereken 28 kilo var, 3.5 ay sonra akrabamın düğünü var, kilo vermem şart, ama hiç bir neden harekete geçmemi sağlamıyor, ağla ağla içim çıktı, bugün yine karar verdim , ya bu iş biticek ya ben biticem, inadım inat yapıcam :14::14::14::14::14:

Ben de iradesizim arkadaşlar bazı durumlarda bu bana hükmedebiliyor ne yazık ki:/ Mesela makyajın zararlarıyla ilgili bilgi ediniyorum hatta yapmış olup zararını görenlerin 'yapmayın' tavsiyelerini okuyorum gene de makyaj yapmak geliyor içimden.Küçükken de düşkündüm zaten.Doğal halim aşırı sade geliyor bana.Bence makyaj kadını güzelleştiriyor,bir anlam katıyor.Özel günlerde yapayım diyorum ama o bile baya zararlıymış kısırlıktan tut başka sağlık sorunlarına kadar. İçime dert oldu gerçekten bu durum.Her gün yapmak istiyorum off napıcam gerçekten bilemiyorum:/

Back
X