Ben avrupa da yasiyorum, burada cok fazla farkli milletten insan var, bende bir cok farkli ortadogu milletinden insan tanidim. Gorunusleri cok modern, populer kulturu yakinen takip ediyorlar, avrupa edebiyatini, filmlerini seviyorlar ilgileniyorlar. Kafanda bir ortadogulu imajini yikacak tum donanimlarini sergiliyorlar anlayacagin. Ama zaman gecip daha yakindan tanimaya baslayinca, o "öz"un nasil baki kaldigina sahit oluyorsun. Bu zamanda imaj her sey ve herkes bunun farkinda. Ve neyin prim yaptigininda herkes farkinda. Prim yapan her turlu seyi kendine yapistirip "mis" gibi davranmak cok kolay, ama insan neyden yapildiysa o olarak kaliyor. Yani demek istedigim aileden gelen Kultur, egitim, dusunce tarzi insanin gozunu actigindan itibaren karakterini, dusunce yapisini olusturuyor. Ne kadar modern desende buyuk olasilikla anne babasi ve daha genis ailesi oyle insanlar degiller ve aslinda oda onlardan cok farkli degil.
Benim tavsiyem; sohbetinden zevk aliyorsan iletisimini surdur ama evinde yasamasina musade etme. Aylik dayali doseli kiralik ev tutabilir kendisine uzun sure kalmak istiyorsa madem zenginmis. En az bir kac ay gectikten sonra beraber yasama fikrini dusun. Turist olarak gelip gitmis, kisa sureli bir tanismanin ardindan evine kimseyi Kabul etmemelisin.