ya ilk doğumum olduğu için normal kilolu bir bebeğe göre zor muydu kıyaslama yapamıyorum. ama doğum ebesinin söylediği ilk doğum olduğu için zor olacağıydı, ben sürekli saat soruyordum kaçta doğum yaparım diye, onlar akşam saatlerinde bebeğini kucağına alırsın dediler 7-8 gibi, ama ben 3de doğum yapmıştım.
yalnız son ıkınmalarda kaburgalarımdan bastırmak zorunda kaldılar, iyi ki de öyle yapmışlar o sayede hemen doğdu bebeğim
bence hiç korkmamalısın, bende korkuyordum ama hep yüzyıllardır yüz milyarlarca kadın doğum yapmış ben mi yapamayacağım diye avuttum. kolay birşey diyemem sonuçta canından can çıkıyor ama inan bana şuan o acıları hiç hatırlamıyorum. doğumla ilgili ilk hatırladığım şey, bebeğimi görüp yüzüne dokunduğumdaki tarifsiz mutluluk, şu an bile yüzünün yumuşaklığı parmaklarımın ucunda.
birde doğum sonrası hastanedeki oda arkadaşım sezeryan doğum yapmıştı ve refakatçisi yoktu, gece boyu hem kendi bebeğime hem onun bebeğine ben baktım kadıncağız hiç hareket edemiyordu. o an dedim iyiki normal doğurabilmişim