iri bebek ve normal doğum

papatya2147

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
374
6
46
Antalya
kızlar bugün 31+5 günlükken doktora gittik bebeğimin kilosu 2.200 grammış iri bir bebek olacak anlaşılan sizin bu haftalarda kaç kiloydu ve ben normal doğum yapmayı çok istiyorum acaba iri bebek doğumları nasıl oluyor ben çok korkmaya başladım lütfen yardım
doğuma kadar 4-4,5 olur bu hızla kilo almaya devam ederse ablamın bebeği 5 kiilo idi ve çok zor bir doğumdu genetikmi bizimkisi acaba

öncelikle bebeğin hayırlı olsun canım..oğlum şu an 1,5 yaşında ,4kilo 60 gr doğdu.boyu da 54 cm di
ben sezeryan oldum ve iri bebekte normal doğum tavisye edilmiyor gerçi doktorun zaten seni yönlendirir.bebeğin kilosu genelde annenin doğum kilosuna uygun olurmuş.yani senin doğum kilona da fazlaysa ondandır. ben de 4,350 kg. doğmuşum.bir de gebelik şekerinden olurmuş.doktorum devamlı baktırdı gebelik şekerine normaldi.o yüzden demek ki genetik dedi. bu arada sen de çok abur cubur yemiyosan tabii...o da önemli..
bence bebeğin bu hızda kilo almaya devam ederse normal doğum sakıncalı,hem sende çok dikiş olur,zor bir doğum olur,hem de bebeğin riskleri artıyor.annem çok zor doğum yapmış,bi de kafa çıktıktan sonra omuzlarım çıkmamış,köprücük kemiğimi kırarak çıkarmışlar..
moralin bozulmasın ama,sezeryan da doğum sonuçta,en önemlisi bebeğinin sağlığı..

aman allahım çok korktum inşallah böyle birşey olmaz bizde genetik galiba çünkü ablam oğlunu tam tamına 5 kilo doğurdu normal doğum yaptı çok zor olmuş ama bebeği çok şükür çok sağlıklıydı tek bi sorunu olmuştu o da ablamın aldığı hastane çıkışı bebeğe olmamıştı battanyesine sarıp öyle cıbıldak eve getirmişlerdi

sezeryan istemiyorum allahım inşallah olmaz doktorum kilosuna normal dedi son ana kadar bişey diyemem dedi

canım bence de ş,mdiden kendini strese sokma,son ana kadar bebeğinin kilosu belli olmaz ..
ama bana göre riske girmeye değmez.sezeryana neden karşısın?

Son düzenleme:
sezeryan istemiyorum allahım inşallah olmaz doktorum kilosuna normal dedi son ana kadar bişey diyemem dedi

canım benim bebeğiminde iri olma ihtimali var çünkü bende gebelik şekeri var diet yapmam gerekiyor ama tam uyamıyorum ama bebğe çok kilo yapan şeyler var.mesela artık hiç muz yemiyorum ben.bebeğe direk kilo yapıyormuş.bunun dışında pekmez bal gibi şekerlileri tamamen kestim.hamurişi yasak mesela kepek ekmek yiyiyorum ben..zaten bebeğin diğer gıdalardan vitaminini alır.bence hamurişi çok tüketme.

ben de gebelik şekeri yok çok şükür ama yediklerimden kısınca da çok vijdan yapıyorum zaten çok iştahlı da değilim fazla bi kiloda almadım doktorların söylediğine göre annenin fazla yemek yemesiyle alakası yokmuş doktorum 30 kilo alıp 2 kilo bebek doğuranı gördüm dedi

kızlar ben 32 gün önce normal doğum yaptım bebeğimin kilosu 4200 boyu 54 cm di çok zor olmadı 5 dkda doğum yaptım ama dikişim çok fazlaydı hala hepsi dökülmedi ama kiloluysa kesinlikle sezeryan ol çünkü doktor bana doğum kanalın mahvodu birsürü dikişin var dedi ve dikişlerin sayısınıda söylemedi 15 günde dökülür dedi korkudan doktorada gidemiyorum dikişleri onlar alırda canım yanar diye batikonla pansuman yapıyorum bir an önce geçsin istiyorum ağrı yok ama sadece wc de sızlıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…