İri Bebek...ve sezeryan

lilywater

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
89
0
86
Antalya
Merhabalar doguma 1 haftam kaldı son olcumde bebegımin 3640 gr oldugunu ogrendım ben normal dogum ıstıyorum ama doktor bole gıderse 4 gune kadar sezeryan yapmamız lazım dedı ne yapmalıyım bılmıyorum bı fıkrınız varmı normal dogumuda ıstıyorum......Bana yardımcı olurmusunuz pişman olcagım bı karar vermeyeyım

benim bebeğimde 4160 gram oldu catır catır normal doğum yaptım doktorum 4kilodan sonra sezeryan dediydi ama ben istemedim normal oldu ama cok zor oldu..

4 kg ya kadar normal yaptırıyor doktorlar ama ultrasonda yanılma payı da 400 gr olduğunu da unutmamak lazım. 3600 gr diyo ama 4 kg yu bulmuş olabilir sonuçta. bi de 39 olmuşun galiba. doktorlar 40 ı geçirmek istemiyorlar artık.

Canım benim bebek 4180 doğdu.Doktor en son ölçümde 3400 gram demişti.10 gün sonra felan 4küsür doğdu.
Ama ben doktorun kasıtlı olarak küçük ölçtüğünü farketmiştim.Eşime söylemiştim de inanmamıştı.Sen de doktor ölçerken bakmışsındır.Her zamanki şekilde mi ölçtü yoksa biraz büyük mü ölçtü?
Benim doktor sezaryanda bile bebeği zor çıkardı walla.bebeğin çıkmaya niyeti yok dedi.Bende kaslıymışım baya ondan da zor çıkardı bebeği.
Bence sen doktorunu dinle.Bekle bakalım biraz daha ona göre kararını ver.Bi bildiği vardır muhakkak.
Şimdi sezaryan hakları sınırlı bildiğim kadarıyla doktorların.O yüzden para için dediğini sanmıyorum.
Bence takılma illede normal diye.Hayırlısı olsun hakkında.

evet yanılma payı büyük sezaryanlarda....kasıtlı küçük ölçülebildiği gibi kasıtlı büyükte ölçülebiliyor....3640 normal doğum için yapılası bir kilo....görümcem bu sabah sezaryan doğum yaptı geçen hafta 4 tü bebek....doktor 4.200 den aşağı olmaz yukarı olur dedi ama bebeğimiz 3.800 doğdu....çatı muaynesi yapmadan hiçbir doktor karar vermez buna canım....

benim kızımda 3700 doğdu normal doğum yaptım hiç zorlanmadım cnm ama benim çatım normal doğum için çok uygundu,bazı dr lar çatın uygunsa 4 kilonun üstündekileride normal doğurtuyolar ama her dr farklı.

benım bebıs 5 kıloya merdıven dayamıstı...

normal dogurmak istıyorsan dogurursun arkadasım.. allahım bır avazda kurtarır insallah

ultrasonda yanılma payı oluyor
banada iri bebek dedi
sezeryan oldum ama iri bebek olduğu için değil öyle olması gerekti
bana 4100 gr dedi.doğurdum bebek 3350 gr doğdu

tatlım benimde bebeğim son kontrolden daha düşük kiloda doğdu, doğumdan iki hafta kadar önce doktorumuz değişmişti önceki doktorum çok daha yüksek bir rakam veriyorduki kendisi normal doğuma pek sıcak bakmıyordu, doğumumu yaptıran doktorum hep beni destekledi normal için çatı vs uygundu boyunda kordon olduğu halde normale karar verdik ve normal doğum yaptım
2790 gr doğdu oğlum ama ben zorlandım yapı meselesi tabi, birde epidural yaptırdığım için ıkınmakta zorlandım bu nedenlede tekrar doktorumu kutluyorum, resmen ben doğurmadım o beni doğurttu

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar cok tesekurederım aslında 1 kasımda 2756 gr 17 kasımdada 3640 gr olmus dedı bole gıderse 26 kasımda yanılma payıyla 4000 gr mı gecer bu dedı catıma baktı normal dedı bende baska bı doktora tekrar olcum yaptırmayı dusunuyorum cunku 17 gunde nerdeyse bır kılo alırmı bılıyorum cok zor bı karar bu rıskı goze almak normal dogabılırmıım acaba catım normalse bılmıyorum

canım banada iri bebek diye sezeryana yönlendirdiler çokta rahat oldu 4200 eçıkar demişti
doktor ama 3440 gr doğdu bebeğim ama benim suyum fazla olduğu için yanılma payı olabilir die
uyardı doktor hayırlısı olsun canım

şu an 39 haftamı doldurdum, oğlumuz olacak ve 3700 gr, doktorum pazartesi kontrolümüzde kilosu artarsa hafta içi birgüne sezaryen yapmak istiyor ama ben hala normal doğum için beklemek istiyorum, ama ya daha büyükse bebeğeme zarar da vermek istemiyorum, kafam karmakarışık, napıcağımı şaşırdım ama 4 e dayandıysa kilosu daha fazla zorlamıcam galiba. beyefendinin hiç gelesi yok ne bir sancı ne de ağrı, beklemedeyiz...

35+2 de bebeğim 3450 gr. cıktı ultrasonda. bu haftaya dek doktorumla doğum şekli hakkında hiç konuşmamıştık. Niyetim sıkıntı olmadığı sürece epidural normal doğum yapmaktı. Fakat doktora bunu söylediğimde; eğer bebek haftasını tamamlarsa 5 kgya merdiven dayayacağını ve normalin mümkün olmadığını söyledi. doğumdan da yeni çıkmıştı 4,300 bir bebek doğurttuğunu omuzlarda çok sıkıntı yaşadıklarını anlattı. bebeğin kolu sakatlansa ömrü boyu çekse dahamı iyi riske etmeye değmez dedi. Ve eğer birkaç haftaya kendiliğinden gelmezse kesin olarak sezeryan yapacağını söyledi Normal doğum yada sezeryan hakkında kesin çizgilerim olmadı hiç bir zaman hangisi hayırlısıysa o olsun dedim hep. ama kendi kararım dışında gelişiyor olması üzdü beni biraz. Birde ultrason yanılma paylarıda düşündürüyor beni. Doktorumada söyledim bunu fakat kendisi bebekleri daima küçük ölçtüğünü söyledi. Durumlar böyle hakkımızda hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…