- Konu Sahibi sevimlicek
-
Merhaba doğumu tetikleyecek şeyler yaptınız mı bol yürüyüş, merdiven çıkma, hurma yemek , aksak yürüme , yerleri iki bacağı açarak silme , eğilip kalkma bunları tavsiye ederim ayrıca heyecan olduğu gibi korkuda vardır illaki ama korkmayın hangisi hayırlı olacaksa doğumunuz o şekilde olsun inşallahMerhaba hanımlar :) 39+5 günlük gebeyim. En son 39+2 de muayene oldum.Bebeğimin kilosu 3910 gram olmuş. Allah izin verirse bir oğlum olacak. Doktorum bebeğin kilosunun fazla olduğunu ve kemiklerinin iri olduğunu söyledi.Pazartesi günü suni sancıyla normal dogumu deneyeceğiz. Doğum ilerlemezse sezaryana alacağını söyledi. şuan 39+5 günlüğüm ancak bebisim bir hafta önden gidiyor. Ama hala bebegimin gelmeye niyeti yok.Aynı durumu yaşayıp normal doğum yapan var mı ya da süreciniz nasıl ilerledi. Biraz heyecanlı hissediyorum kendimi. Belki birileriyle konuşmak iyi gelir diye düşündüm.
YaaaMaşallah kilosu fazlaymiş. Ben 3 kl 900 gr normal dogumla dogurdum. Dogumum çok zor oldu iç dış dikişim dogum aşiri zor oldu. Ve bebegim dogumda zorlandi oksijensiz kaldi 2 gun sonra kaybettik. Bence riske atmayin. Direk sezeryan yapin. Saglikla kucagniza Alin.
Yürüyüşümu yaptım gunluk 10 bin adım, 12 hurma ,pilates egzersizleri , ahududu yaprağı çayını içtim dr önerisiyle, merdiven çıkmayı fazla yapamadım sadece. Korku da var tabi ama daha çok sabırsızlık var artık bian önce kucağıma almak istiyorum yavrumu.bir de artık yürümek oturmak yatmak da çok zor oluyor.InsAllah en güzel şekilde doğar süreç normal ya da sezeryan güzel sonuçlanırMerhaba doğumu tetikleyecek şeyler yaptınız mı bol yürüyüş, merdiven çıkma, hurma yemek , aksak yürüme , yerleri iki bacağı açarak silme , eğilip kalkma bunları tavsiye ederim ayrıca heyecan olduğu gibi korkuda vardır illaki ama korkmayın hangisi hayırlı olacaksa doğumunuz o şekilde olsun inşallah
Amin sağlıkla kucağınıza alın inşallah tadını çıkarın o günlerinYürüyüşümu yaptım gunluk 10 bin adım, 12 hurma ,pilates egzersizleri , ahududu yaprağı çayını içtim dr önerisiyle, merdiven çıkmayı fazla yapamadım sadece. Korku da var tabi ama daha çok sabırsızlık var artık bian önce kucağıma almak istiyorum yavrumu.bir de artık yürümek oturmak yatmak da çok zor oluyor.InsAllah en güzel şekilde doğar süreç normal ya da sezeryan güzel sonuçlanır
Benimde ilk çocugum du. Sen bilirsn illa oyle olucak diye bir sey yok. Ne şekilde olursa da saglikla sihhhatla kucagina al insallah. Bende şuan 7+2 hamileyim. Bebegin kilosunu takip ederek. Kilosu fazlalaşmadan suni almayi dusunuyorum. Çunku kendi sancimi bekledim geçen bebegimde 41+5 de dogdu. Doktorlar bekletti ilk bebgin kendi sancini beklemen lazm diye.Maşallahbence hem kendi hemde bebeğin sağlığı için normal diye diretmeyin sezeryan daha
Benimde ilk çocugum du. Sen bilirsn illa oyle olucak diye bir sey yok. Ne şekilde olursa da saglikla sihhhatla kucagina al insallah. Bende şuan 7+2 hamileyim. Bebegin kilosunu takip ederek. Kilosu fazlalaşmadan suni almayi dusunuyorum. Çunku kendi sancimi bekledim geçen bebegimde 41+5 de dogdu. Doktorlar bekletti ilk bebgin kendi sancini beklemen lazm diye.
InsAllah :) çok teşekkür ederimAmin sağlıkla kucağınıza alın inşallah tadını çıkarın o günlerin
Benim 3700 görünüyordu 3200 doğdu tam 40ta. Hamilelikte egzersizle hazırlık yaptıysan biraz daha kolaylık sağlar doğumda. Doktor da güveniyor sana ki hiç sezeryan falan dememiş. Duruma göre sezeryana geçirtir o da kötü bişey değil. Sağlıkla kavuş inşallah.Merhaba hanımlar :) 39+5 günlük gebeyim. En son 39+2 de muayene oldum.Bebeğimin kilosu 3910 gram olmuş. Allah izin verirse bir oğlum olacak. Doktorum bebeğin kilosunun fazla olduğunu ve kemiklerinin iri olduğunu söyledi.Pazartesi günü suni sancıyla normal dogumu deneyeceğiz. Doğum ilerlemezse sezaryana alacağını söyledi. şuan 39+5 günlüğüm ancak bebisim bir hafta önden gidiyor. Ama hala bebegimin gelmeye niyeti yok.Aynı durumu yaşayıp normal doğum yapan var mı ya da süreciniz nasıl ilerledi. Biraz heyecanlı hissediyorum kendimi. Belki birileriyle konuşmak iyi gelir diye düşündüm.
Hayırlısı olsun şuan beklemekten başka yapacak bir şeyim yok güzellikle hayırla kolaylıkla sonuçlanır insAllah :)Maşallahbence hem kendi hemde bebeğin sağlığı için normal diye diretmeyin sezeryan daha kolay olucaktır.
Aynen dr da öyle söyledi bu sayılar kesin değil dedi zaten , dr da iyi bir dr ben de ona güveniyorum zaten o yüzden de normali denemek istiyorum.InsAllah kolay ve sağlıklı geçer, çok teşekkür ederim :)Benim 3700 görünüyordu 3200 doğdu tam 40ta. Hamilelikte egzersizle hazırlık yaptıysan biraz daha kolaylık sağlar doğumda. Doktor da güveniyor sana ki hiç sezeryan falan dememiş. Duruma göre sezeryana geçirtir o da kötü bişey değil. Sağlıkla kavuş inşallah.
Benim son doğumumda bebeğimin kilosunu nerdeyse altı kilo olduğu söylendi doğum için yatış yaptığımda,dört kilo doğdu yani diğer çocuklarımda o civarda doğmuşlardı ve çok rahat normal doğum yapabildim,sonuncuda sırf doktorların yanlış hesaplaması yüzünden sezeryan olmak zorunda kaldım, asla tavsiye etmiyorum kaç yıldır o kadar pişmanımki,eskiden iki doğum sonrası karnım dümdüzdü ama sezeryan sonrası kaç kilo verirseniz verin yine şiş bir karnınız oluyor ve dikişler üzerine biriken deri parçası falan iğrenç sırf bu yüzden ameliyat yaptıracağım çok zorunlu olmadıkça sırf bebeğin kilosu için sezeryan yaptırmayın derimMerhaba hanımlar :) 39+5 günlük gebeyim. En son 39+2 de muayene oldum.Bebeğimin kilosu 3910 gram olmuş. Allah izin verirse bir oğlum olacak. Doktorum bebeğin kilosunun fazla olduğunu ve kemiklerinin iri olduğunu söyledi.Pazartesi günü suni sancıyla normal dogumu deneyeceğiz. Doğum ilerlemezse sezaryana alacağını söyledi. şuan 39+5 günlüğüm ancak bebisim bir hafta önden gidiyor. Ama hala bebegimin gelmeye niyeti yok.Aynı durumu yaşayıp normal doğum yapan var mı ya da süreciniz nasıl ilerledi. Biraz heyecanlı hissediyorum kendimi. Belki birileriyle konuşmak iyi gelir diye düşündüm.
Aynı gün iki farklı dr bile çıksanız zaten kilosu ikisinde de farklı görülebiliyor bebeğin.Ben 52 kiloyla hamile kaldım şuan 62 kiloyum.minyon bir yapım var zaten.Kilo olarak değil ama dediğiniz gibi sezeryan göbeği kesin olur ve gitmez şuan onu düşünmüyorum bebeğin sağlığı ön planda ama dogumdan sonra da kilo verme sıkıntılarım baslar artık :) 6 kilo da çok fazlaymış ya normal kilosu zaten 3 olsa yeterli dogum için ,sizinki ikiz gebelik gibi olmuş yanlış hesaplama yüzündenBenim son doğumumda bebeğimin kilosunu nerdeyse altı kilo olduğu söylendi doğum için yatış yaptığımda,dört kilo doğdu yani diğer çocuklarımda o civarda doğmuşlardı ve çok rahat normal doğum yapabildim,sonuncuda sırf doktorların yanlış hesaplaması yüzünden sezeryan olmak zorunda kaldım, asla tavsiye etmiyorum kaç yıldır o kadar pişmanımki,eskiden iki doğum sonrası karnım dümdüzdü ama sezeryan sonrası kaç kilo verirseniz verin yine şiş bir karnınız oluyor ve dikişler üzerine biriken deri parçası falan iğrenç sırf bu yüzden ameliyat yaptıracağım çok zorunlu olmadıkça sırf bebeğin kilosu için sezeryan yaptırmayın derim
Kayınvalidem 5 kilo bebeği normal doğurmuş canım ama onun ilk doğumu değilmiş seninki ilkse daha zor ola bilirMerhaba hanımlar :) 39+5 günlük gebeyim. En son 39+2 de muayene oldum.Bebeğimin kilosu 3910 gram olmuş. Allah izin verirse bir oğlum olacak. Doktorum bebeğin kilosunun fazla olduğunu ve kemiklerinin iri olduğunu söyledi.Pazartesi günü suni sancıyla normal dogumu deneyeceğiz. Doğum ilerlemezse sezaryana alacağını söyledi. şuan 39+5 günlüğüm ancak bebisim bir hafta önden gidiyor. Ama hala bebegimin gelmeye niyeti yok.Aynı durumu yaşayıp normal doğum yapan var mı ya da süreciniz nasıl ilerledi. Biraz heyecanlı hissediyorum kendimi. Belki birileriyle konuşmak iyi gelir diye düşündüm.
Bekleseydiniz 4 kilodan da fazla olurdu doktorunuz tam zamanında müdahale etmiş gerçekten. Açıklığım yok galiba olsaydı dr söylerdi diye düşünüyorum.Ilk dogumum olduğu için korkuyorum bende.Bende hareketli bir gebelik geçirdim kısmen ama insan yinede tedirgin oluyor.insAllah bebegim saglikla dünyaya gelir de sezeryan ya da normal doğum artık farketmez diyorum38+0 da 3250 gözüküyordu doktor ogün yatışımı yaptı suniyle başlatmak için bende diretmiştim kendisi başlasın doğum diye ilerleyen günlerde ultrasonda 4 kg görürsem sezaryene alırım bebek iri gidiyor dedi zaten her muaynede bunu söylüyordu. İkinci doğumum iyiki yatış yapmısız 4 kilo doğdu dikişsiz ve ilk doğumumla aynı seviyedeydi herşey ilki 3400 doğmuştu ama dikiş atıldı suni sancı farklı olmadı zorlanmadım yani pek ama çok hareketli geçirdim iki hamileliğimide.
Açılmanız yok mu varsa korkmayın derim.
Annem abimi 42 hafta + 6 kilo normal doğumla doğurmuş.Merhaba hanımlar :) 39+5 günlük gebeyim. En son 39+2 de muayene oldum.Bebeğimin kilosu 3910 gram olmuş. Allah izin verirse bir oğlum olacak. Doktorum bebeğin kilosunun fazla olduğunu ve kemiklerinin iri olduğunu söyledi.Pazartesi günü suni sancıyla normal dogumu deneyeceğiz. Doğum ilerlemezse sezaryana alacağını söyledi. şuan 39+5 günlüğüm ancak bebisim bir hafta önden gidiyor. Ama hala bebegimin gelmeye niyeti yok.Aynı durumu yaşayıp normal doğum yapan var mı ya da süreciniz nasıl ilerledi. Biraz heyecanlı hissediyorum kendimi. Belki birileriyle konuşmak iyi gelir diye düşündüm.
Amin insAllahAnnem abimi 42 hafta + 6 kilo normal doğumla doğurmuş.
Kadın neler yaşamış neler.
Benim oğlumda 2 hafta önden geliyordu.
Sağlik sorunlarım + mecburi sezeryan olmam gerektigi icin sezeryan doğumla doğum yaptım.
Doktorum mecburi sezeryan olmasaydi seni normal doğurmazdım dedi.
İnşallah çok yırtığınız olmaz… Rahat doğurursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?