İri Bebek :(

Selinkaya20

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2015
100
21
18
37
Kızlar çok çaresiz kaldım. Yok ikili test yok ayrıntılı falan derken şimdi bide bebeğim biraz iri çıktı. Hamileliğimin başlarında adet tarihim 21/08/2015 olmasına rağmen 1 hafta geç döllenme demişlerdi ve adet tarihimi 27/08/2015 olarak hesapladılar. Şuanda da her ultrasonda Bebek bir hafta yada iki hafta önde gidiyor. Bende korkuyorum acaba bişey mi var neden böyle oluyor ya :( şimdi ben kaç haftalık hamileyim neyim anlamadım ya :(

Benimde 2 hafta önden gidiyordu.gelisimi onden gidiyor dedi dr. 4 kilo 55 cm dogdu. Takma bunları kafana hamileliginin tadini çıkar

İnternette biraz araştırdım da prematüre doğan Bebek kadar tehlikeli yazıyordu korktum ister istemez bir sorun mu var diye :/

Kızlar çok çaresiz kaldım. Yok ikili test yok ayrıntılı falan derken şimdi bide bebeğim biraz iri çıktı. Hamileliğimin başlarında adet tarihim 21/08/2015 olmasına rağmen 1 hafta geç döllenme demişlerdi ve adet tarihimi 27/08/2015 olarak hesapladılar. Şuanda da her ultrasonda Bebek bir hafta yada iki hafta önde gidiyor. Bende korkuyorum acaba bişey mi var neden böyle oluyor ya :KK43: şimdi ben kaç haftalık hamileyim neyim anlamadım ya :KK43:

Normal adet tarihin kabul edilir bebek iriyse yapacak bişey yok adet tarihini öne almakda neymiş :D ne güzel tombiş bi bebegin olucak kilosu ne kadar suanda

Testlerde ve ayrintili ultrasonda bisey cikmadiysa sorun yok.Zaten 24
hatfaya gelmissin.Belliki iri bi bebek olacak.Takma kafana canim.Hayirlisiyla saglikla gelsin insallah.

Normal adet tarihin kabul edilir bebek iriyse yapacak bişey yok adet tarihini öne almakda neymiş :KK70: ne güzel tombiş bi bebegin olucak kilosu ne kadar suanda
Canım ben almadım adet tarihini Dr 21/08 geç döllenmiş 27/08 hesaplanacak bir hafta geriden geliyor demişti 20 haftadan sonra ileriye gitmeye başladı. En son 22 haftada 540 gr dı

Testlerde ve ayrintili ultrasonda bisey cikmadiysa sorun yok.Zaten 24
hatfaya gelmissin.Belliki iri bi bebek olacak.Takma kafana canim.Hayirlisiyla saglikla gelsin insallah.
Canım ikili tarama biraz riskli çıkmıştı ama ayrıntılı da sorun çıkmadı. Ondan mı bilemedim

Benim oğlum da en başından beri 2 hafta önde gidiyordu. Bugün ki ölçümlerine göre kafası 3+5 gün , boy ve kilo ölçümleri ise 3 hafta önde çıktı. Doktorum koca kafalı , koca göbekli oğlan diyor sürekli :)

İri bebek olarak sorun çıkması için sende gebelik şekeri gibi bir rahatsızlık olması gerekli. Böyle bir sorunun yoksa hiç sıkma canını. Tombik doğuracağız demektir :)

Benim oğlum da en başından beri 2 hafta önde gidiyordu. Bugün ki ölçümlerine göre kafası 3+5 gün , boy ve kilo ölçümleri ise 3 hafta önde çıktı. Doktorum koca kafalı , koca göbekli oğlan diyor sürekli :)

İri bebek olarak sorun çıkması için sende gebelik şekeri gibi bir rahatsızlık olması gerekli. Böyle bir sorunun yoksa hiç sıkma canını. Tombik doğuracağız demektir :)
Canım benim doktorum böyle esprili söylemedi bana dedi ki şeker açısından risklisin. Pazartesi günü yükleme yapılacak bende korkuyorum insülin verirler diye.. Bide eşim ve bende çok iri insanlar değiliz :)

Normal adet tarihin kabul edilir bebek iriyse yapacak bişey yok adet tarihini öne almakda neymiş :KK70: ne güzel tombiş bi bebegin olucak kilosu ne kadar suanda
Canım ben almadım adet tarihini Dr 21/08 geç döllenmiş 27/08 hesaplanacak bir hafta geriden geliyor demişti 20 haftadan sonra ileriye gitmeye başladı. En son 22 haftada 540 gr dı
bence doktor biraz daçmalamış :) bebeğin iri doğması çok kötü değil yani 5-5.5 kilo doğacağını sanmam olsun olsun 4 kilo doğar benim kızımda 4 kilo doğdu zaten doğumdan sonra 200-300 g veriyor daha iyi yani zayıf doğmasından

Bizim de kafa ve göbeğe gore su an 40. Haftayı geçtik bile. 2 hafta önde gidiyormuş. 1 hafta içerisinde 1 kilo almış ve 4 kilo olmuş. boyuda en son 49 un üstündeydi. Son 2 hafta da ne oldu bilmiyorum onu söylemedi. Tahmini sonuçlar bunlar. Canini sıkma, sağlıklı doğsun da...
:anneadayı:katılıyorum tadını çıkar. Son aylarda insan yeterince stres oluyor zaten.

Ben almanyada ilk bebegimde karni kücük dediler korkuttular testler felan derken benimde gebelik sekeri vardi ama elhamdulillah saglikli dogdu ve ayrica 2,480 gr dogdu.Tabiki ben dikkat ediyordum.Ikinci bebegimde suan 1 yasinda gebelik sekerim yokdu cok sükür o zamanda cörek otuyagini kullandim ve karbonat kürü diyebiliriz.Allah hayirli saglikli evlat dogurmayi nasip etsin:)

Bizim de kafa ve göbeğe gore su an 40. Haftayı geçtik bile. 2 hafta önde gidiyormuş. 1 hafta içerisinde 1 kilo almış ve 4 kilo olmuş. boyuda en son 49 un üstündeydi. Son 2 hafta da ne oldu bilmiyorum onu söylemedi. Tahmini sonuçlar bunlar. Canini sıkma, sağlıklı doğsun da...
:anneadayı:katılıyorum tadını çıkar. Son aylarda insan yeterince stres oluyor zaten.
Maşallah canım benim Allah nazardan saklasın ☺️

bence doktor biraz daçmalamış :) bebeğin iri doğması çok kötü değil yani 5-5.5 kilo doğacağını sanmam olsun olsun 4 kilo doğar benim kızımda 4 kilo doğdu zaten doğumdan sonra 200-300 g veriyor daha iyi yani zayıf doğmasından
Ne bileyim canım benim ilk gebeliğim Dr öyle söyleyince bende adet tarihimden sonra olmuş Heralde dedim

Hi
Kızlar çok çaresiz kaldım. Yok ikili test yok ayrıntılı falan derken şimdi bide bebeğim biraz iri çıktı. Hamileliğimin başlarında adet tarihim 21/08/2015 olmasına rağmen 1 hafta geç döllenme demişlerdi ve adet tarihimi 27/08/2015 olarak hesapladılar. Şuanda da her ultrasonda Bebek bir hafta yada iki hafta önde gidiyor. Bende korkuyorum acaba bişey mi var neden böyle oluyor ya :KK43: şimdi ben kaç haftalık hamileyim neyim anlamadım ya :KK43:
Benim korkma arkadaşım inşallah saglicakla kucagina alirsin bebegini korkacak stres yapacak bişey yok ne güzel tombiş bebegin olur inşallah bebegn sağlıklı olsun varsin iri olsun veya zayıf olsun bunlar sirun değil bende 4 kg doğdu bebegm (maşallah :)) )

Canim hic kafana takma seninle haftalarimiz ayni benim bebegimde iki hafta onde gebelik sekerine bakcak doktorum bi ay sonra. Sendede ona bakar seker varsa ona gore sana diyet uygular yoksada tombis bi bebegin olur

Benimki de 4 kilo 56 cm doğdu, son 2 hafta ben zayıfladım, o kilo aldı.
Bebeğin yapı taşı önemlidir, sonradan ne harç koyarsan koy.

Amannnn banada iri dediler 4 kilo doğdu. 54 cm di. 4 kilo dediğin nedir ki. Ama doktorların bi anlatması var sanırsın 9 kilo bebek. Abartıyorlar işte. Takma kafana.

Hiç korkma,benim kızım 4200 kg ve 54 cm doğdu azıcık da kafası büyüktü:) doktorum hiç şekerle ilgili bişey söylemedi hatta tam tersi maşallah tombiş bir bebeğin olacak diyordu,benim için tek kötü tarafı sezeryan olmaktı çünkü 39+5 olmuştu gelmeye hiç niyeti yoktu ve hızlı kilo alıyordu doktorum normali beklersek 5 kilo olur dediği için kendi isteğimle sezeryan oldum maalesef. Hayırlı doğumlar canım.

Back
X