• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Irkciligin kiyisindan kosesinden gecilmesi

Hollandalı cahili de bi ayrı oluyor canım :KK70:

Aynı şeye maruz kalmak, aynı muhabbetlerin dönmesi, aynı tutum, aynı bakışlar... İnsanı bir noktadan sonra farklı bir sinir haline taşıyor. Şöyle bir sinir: Hah yine aynı mku duyacağım ve "Hee" diyeceğim siniri. Dışı umursamazlık kabuğu ile sarılı ansızın bağırma isteği gibi bir şey :))

Önyargılar, genellemeler, olmasa keşke ama çoğu insan, otomatik düşünen insanlar kendi önyargı ve genellemeleri ile hayatta kalıyor, öyle kendi hayatlarını çekilir hale getiriyorlar beyinleri içinde.

Konuyu ırkçılık değil, önyargı olarak gördüm. Ve ırklar üzerinden değil, insanlar ve düşünceleri üzerinden açıklamak istedim.
Yanlış hatırlamıyorsam Namık Kemalin sözüydü bu "Düşüncelerimi değiştirebilirim, çünkü onların kölesi değil, efendisiyim" gibi.

İnsan kendi düşüncesine/ortak düşüncelere köle olunca, böyle oluyor işte. Kariyerlerine, konumlarına, nerede doğduklarına, çoğu kez cinsiyetlerine, tenlerinin renklerine yapışmış, oradan güç alan köleler bunlar. Takmamaya çalışın.

Son düzenleme:
inanin konu turk imaji degil. konu bircok sey, ama basinda hazmedememek. sonucta isci anne babalardan gelmeyiz, bizi o pozisyonlarda gormeye alismislar, farklisi agir geliyor iste, hazmedemiyorlar. ayrica bide su var: Turkiye'nin adi her yerde geciyor, gayette kendi yolunu cizen, avrupa baskisina aldiris etmeden vizyonu dogrultusunda ilerleyen bir ulke olarak gorunuyor turkiye, bu ciddi bir karin agrisina yol aciyor.
avrupa ciddi bir ekonomik krizden yeni yeni arinmaya calisiyor, ortalama cizelgelere bakildiginda turkiyenin buyume hiziyla avrupa ulkelerinin yerinde sayma hatta dususe gecmis olmalarininda ciddi farklari var.
bu konuda tamamen yanılıyorsun. madem büyüme hızı böyle buyur gel buraya

Ben 6 aydır Belçikadayım ve aynı ırkçılığı ben yapıyorum yani kimseye bir şey dediğim yok fakat diğer milletlere karşı mesafeliyim.Anladım ki bu konuda yapılacak bir şey yok.Türkiyede de kürdü vs nasıl hor görülüyorsa avrupada da aynı.Ben 2000 milletten insanın yaşadığı bir şehirdeyim ,sokaklarda belçikalı yok neredeyse...Dil kırsunda hocalarımız çok kibar lakin iki yüzlü olduklarını hissediyorum her an.O ince espiriler yapılıyor malesef.Fakat sadece türklere değil bizim hoca hindistanlıların çok eşlilikleriyle ilgilide espiri yapardı.Azınlık olmak her ülkede zor.

Konu başlığıyla içerikler manidar olmuş, Türkler şöyle ama Almanlar böyle, Hollandalı mı? Kaç beriye, büyüme hızı, iç politika derken topik siyaset meydanına dönüyor.
Siyaset yasaktı, konu kilit.

Back
X