• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Irkçılık yaptığımı düşünüyorum

Combativeenemy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
2.110
904
73
32
Her ne kadar kendimi inandiramasamda buna durumun farkındayım bir anda karsimda görünce falan surat ifadem değişiyor anlasamamak yoruyor bazen bazen değil her zaman bilemiyorum yani o anki moralim de bozuluyor negatif enerji alıyorum ama bunu yaptığımada inanamıyorum çünkü nefret ederim böyle insanlardan biraz önce yine oldu o an enerjim diplere düştü yaptığım yanlış miiii kii :(

insanlara sadece milliyetinden dolayı öfke ve nefret duymuyorsan yanlış değil BENCE.
ben de kendi ülkemde yabancı gibi hissetmekten, etrafımda anlamadığım dillerde konuşulmasından, bana hitaben farklı bir dil kullanılmasından tiksiniyorum.
bu ırkçılık değil ki.
gereksiz hümanizm kasmanın manası yok...

Irkçılık her şeyden önce bir suçtur ama malesef yapan çok.
Yanlış mı diye sormuşsunuz. Bahsi geçen kim bilmiyorum ama başka bir ırktan bir insanın size aynı duyguları hissetmesi ne kadar doğru olur sizce?

İş için İstanbul'un bir semtine gittim. Tapu Müdürlüğünü soracağım, bir oraya gittim bir buraya. 5 kişiye sordum Türkçe bilmiyorlardı. El kol işaretleri ile anlaştım hatta bir tanesiyle. Böyle olmayacak mağazaya sorayım dedim, kesin biliyordur Türkçe dedim kendi kendime. Yine aynı şey. Şok oldum, şaşırdım, kötü hissettim. Polis bulayım o Türkçe konuşuyordur kesinlikle dedim ve öyle buldum aradığım yeri. Polislere sarılıp öpesim geldi, canlarım benim diye geçirdim içimden. Bu ırkçılık değildi. Yurt dışına çıkmış, bilmediği dillerde insanlarla anlaşmaya çalışan biri oldum çıktım ülkemde. Aklıma geldikçe üzülüyorum.

bu arada benimki tamamen milletten bağımsız,
çalıştığım şirketin yabancı ortakları için de aynı duyguyu besliyorum,
dillerini bilmediğimi bildikleri ve ileri seviyede ingilizce konuşabildikleri halde ısrarla ingilizce konuşmamaları, midemi bulandırıyor.
asıl ırkçılık bu bence,
hangi ülkede yaşıyorsan oranın diline, kültürüne, yaşam tarzına uyum sağlamalısın, aksi çekilmiyor.

Her ne kadar kendimi inandiramasamda buna durumun farkındayım bir anda karsimda görünce falan surat ifadem değişiyor anlasamamak yoruyor bazen bazen değil her zaman bilemiyorum yani o anki moralim de bozuluyor negatif enerji alıyorum ama bunu yaptığımada inanamıyorum çünkü nefret ederim böyle insanlardan biraz önce yine oldu o an enerjim diplere düştü yaptığım yanlış miiii kii :KK43:

Kime göre ırkçılık? Neden anlaşamayınca enerjin düşüyor çok mantıksız..:işsiz: Örneğin size aynı durum yapılsa hoşunuza gider mi? Din, dil , hangi ülkeden , ten rengi ve bunları bakmadan önceki keşke insan mı diye bakabilsek..

Back
X