ya canilik demeyelim de

benim oğlum kolikti ve doğduğu günden beri “uyusun da nasıl uyursa uyusun” diyerek emzirerek uyutmaya alıştırdık. aç olmadığından emin olduğum zamanlarda da sadece uyumak için meme istiyor. zaten memeyi tuttuğu an uyuyor yani öyle uzun uzun emmiyor uykusu varsa.
cocuk bu tabii ki kendi kendine uykuya dönmeyi öğrenebilir ama durmaksızın 2.5 saat ağlayan cocuk artık uyumaz, bayılır bence. ve o şekilde yattığı uykudan da ne kadar verim alabilir bilmiyorum. uyku eğitimi (herkesle aynı mı bilmiyorum ama esra hanımda öyleydi) sert ve katı kurallarla ilerlenmesi gereken bir sey. bir kez bile geri adım atarsanız başa dönüyor. benim için cocugun ağlaması da sorun değildi cünkü bir sağlık sorunu yok çok sükür. ama yani uyumuyor cocuk. bir hafta denedik desteksiz uykuya gecirmeyi ve yani bir kez bile uyumadı. esra hanım hala daha “aynen devam edin, geri adım atmayın” diyordu habire. yöntem evet doğru sorgulamıyorum ama çocuğa da uyumayı öğreteğiz diye mahvetmeye gerek yok. keske daha yumusak bir yolu olsaydı.