İrlaaandalı anne uyku eğitimi

Ryhnnnnnn1

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2024
16
5
6
28
İyi akşamlar. İnstagramda meshur uyku eğitmeni var esra hanım’ dan hiç uyku eğitimi alan var mı? Kızım 5 aylık uyku eğitimi düşünüyoruz eşimle fakat cevremizde alan olmadığı için kararsız kaldım. Yardımcı olursanız cok sevinirim

Neden biraktiniz fayda goremediniz mi
fayda sadece su oldu, oğlum yatağında uyumaya alıştı tekrar. ama benim oğlum 9 aylıkken basladık biz eğitime ve cocuk 9 saat uykusuz kaldığı halde desteksiz uyumayı kabul etmiyordu. gece kalkıp 2.5 saat ağladı son bi kaç gün. asla uykuya döndüremedik. destek istedi hep. esra hanım da cocuk kendi kendine uyuyana kadar kucağa alıp, sakinleştirip geri yatırmamızı söylüyordu. sabaha kadar da sürse baska destek veremiyorduk. en son bir gece çok ağladı ve ben yapamicam artık dedim ve bıraktım. uykuya kolay geciyor simdi ama yine emerek uyuyor. yani olumlu sonuç alan çok var ama dediğim gibi bizde olmadı.

Emmek isteyen çocuğu emzirmeyip kucakta uyutmaya çalışmak canilik bence, bırakmakla iyi etmişsiniz

Emmek isteyen çocuğu emzirmeyip kucakta uyutmaya çalışmak canilik bence, bırakmakla iyi etmişsiniz
ya canilik demeyelim de benim oğlum kolikti ve doğduğu günden beri “uyusun da nasıl uyursa uyusun” diyerek emzirerek uyutmaya alıştırdık. aç olmadığından emin olduğum zamanlarda da sadece uyumak için meme istiyor. zaten memeyi tuttuğu an uyuyor yani öyle uzun uzun emmiyor uykusu varsa.

cocuk bu tabii ki kendi kendine uykuya dönmeyi öğrenebilir ama durmaksızın 2.5 saat ağlayan cocuk artık uyumaz, bayılır bence. ve o şekilde yattığı uykudan da ne kadar verim alabilir bilmiyorum. uyku eğitimi (herkesle aynı mı bilmiyorum ama esra hanımda öyleydi) sert ve katı kurallarla ilerlenmesi gereken bir sey. bir kez bile geri adım atarsanız başa dönüyor. benim için cocugun ağlaması da sorun değildi cünkü bir sağlık sorunu yok çok sükür. ama yani uyumuyor cocuk. bir hafta denedik desteksiz uykuya gecirmeyi ve yani bir kez bile uyumadı. esra hanım hala daha “aynen devam edin, geri adım atmayın” diyordu habire. yöntem evet doğru sorgulamıyorum ama çocuğa da uyumayı öğreteğiz diye mahvetmeye gerek yok. keske daha yumusak bir yolu olsaydı.

Yöntem katı ve çocuk mecbur kalıp uyuyor, kendi kendine uyumayı öğrenmiyor aslında. Alışılmış çaresizlik yaşıyor. Bebek emerek uyumasın diye şarkı açıyolar, beyaz gürültü açıyorlar, uyku arkadaşı alıyorlar, emzik veriyorlar, kucakta sallıyorlar, pışpış yapıyorlar, ağlatıyorlar. Memeyi verseler tüm sorun çözülecek aslında

doğru ama bu defa da bebek gece uykudan kalkınca uykuya geri dönmek için yine meme istiyor. bize uyku arkadası, beyaz gürültü, emzik vs hiçbiri önerilmedi bu arada. hatta özellikle bunlar olmasın istendi.

Anladığım kadarıyla uyku eğitimi beşiğe bırak ağlasın ağlasın uyusundan ibaret. Bunun için para vermeye gerek yok gibi geldi.

Uyku eğitimi alan var mı diye konu açmıştım tekrar forumda bakınırken yazınızı gördüm. Bence çok yanlış bir yöntem bir sürü çeşidi var. En sert yöntemlerden biri muhtemelen ferber ( adını yanlış hatırlıyor da olabilirim) ben kızım yatağında uyumaya alışsın diye en hafif yöntemle başladım no tears o yöntemle bile 3.gün aşırı strese girip ağlamaktan harap olunca bıraktım ve yarı destekli yöntemle en azından yatağına alıştırdım. 5 buçuk aylıktı sonra dişler gelmeye başlayınca kaldı ama en azından yatağında uyuyor. Dediğiniz kişiyi de hiç duymamıştım ama regülasyon sağlamak için meme desteği zaman zaman devreye girer ya.

yok burda geri adım yok maalesef. çok çok sıkışırsak kucakta pışpışlama var ama emzirmek asla. e haliyle ben de yorgun oluyorum gece. 2.5 saat cocuğun beşiğinde baş aşağı durunca insan eğitimcinin beklediği kadar sabırlı olamıyor

Ama şöyle bir gerçek var kaç yaşındayız biz bile ağlayıp stresli üzüntülü olduğumuz anda kucak isteriz en güvendiğimiz insanlardan. Bebeğin meme istemesi de stres anında çok normal. Evet pışpışlanır, dolaşılır ama artık sinir sistemi sakşnleşemiyorsa meme verilir. Bu uyku eğitimcilerini de anlamıyorum neden bu kadar katılar. Ben rehber öğretmenim kendi kendime yöntemler okuyarak kendim veriyorum vallahi şimdi kızım emiyor dalmaya yakın omzuma alıyorum sonra yatağına yatırıyorum uyanırsa da pışpışlıyorum dalıyor dalamazsa tekrar kucağıma alıyorum sakinleştirip tekrar koyuyorum yatağında olduğunu fark ederek uyumasını sağlıyorum. Bazen sakinleşemiyor ne yaparsam ufak emzirmeyle tekrar bu rutini yapıyorum. Benimki meme bağımlısıydı zaten tosuncuk gibiydi boş emme de yapmazdı yani bez değiştirmekten artık ellerim egzama olmuştu ahahhaha

konudan bağımsız gece emzirmeyi mi kestiniz? benimki meme ve uykuyu birlikte düşünüyor. bu yüzden asla memesiz uyutamıyorum. ama gündüz uykusunu ben işteyken gayet memesiz yapabiliyor. birkaç gece denedim ama yok yani çok ağladı. bir umuda ihtiyacım var. nasıl bitecek emzirme? 20 aylık oldu. her gece saat başı uyanıp meme istiyor.

Bebeğimi 22 aylıkken memeden kestim. O zamana kadar saat başı uyanıyordu. Memeyi bıraktık, kesintisiz uyuyor çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…