İrmik helvası

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.576
615.038
1.423
Malatya
İRMİK HELVASI

$527900_449204511816953_1343007816_n.webp
İrmik helvası Malzemeleri:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt yada (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 yemek kaaşığı tereyağı yada margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı- isteğe göre dövülmüş fındık yada ceviz

İrmik helvası Yapılışı:

Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın.
Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın.
İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. Ama dikkatli olun çünkü oldukça ısı yayıyor. İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın.
Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın.
ALINTIDIR...
kaynak:yemek sepeti

Son düzenleme:
var tabi. üstelik çok meşhurdur benim irmik helvam. yiyenler bayılır.
ama yapmam nevrestem, kendime ve diyetime kötülük edemem.:27:
çünkü tadımlık yemem abartırım biliyorum:1:

Öyle mi:nazar:Ellerine sağlık:56::16:
Haklısın canım yapma dediğin gibi biz hanımlar tatlının ucunu bulamıyoruz:9:Bir başladık mı bitene kadar:1:Ben de bayağıdır tatlı yemiyorum yarım yamalak diyetteyim :9:Bir başlasam sonu gelmez biliyorum:9:

İrmik helvasını ve un helvasını çoook severim :56:
Un helvasını değil de irmik helvasını güzel yaparım ben de :32:

Selam Nevreste,
Bu tarifi denedin mi ? Bu akşam yapmak istiyorum ve tarif ararken seninkini buldum. Daha evvel hiç yapmadım ve evde ceviz olduğundan cevizle yaparım herhalde.

Son düzenleme:
Selam Nevreste,
Bu tarifi denedin mi ? Bu akşam yapmak istiyorum ve tarif ararken seninkini buldum. Daha evvel hiç yapmadım ve evde ceviz olduğundan cevizle yaparım herhalde.
Canım kusura bakma mesajını yeni gördüm:5:Misafirlerim vardı bugün çok oturamadım pc başına:31:Canım ben denedim güzel oluyor:34:Ben bu bölüme genelde bildiğim denediğim tarifleri ekledim:31:Tavsiye ederim:56::16:

Canım kusura bakma mesajını yeni gördüm:5:Misafirlerim vardı bugün çok oturamadım pc başına:31:Canım ben denedim güzel oluyor:34:Ben bu bölüme genelde bildiğim denediğim tarifleri ekledim:31:Tavsiye ederim:56::16:

:16::16::16::16::16:

Teşekkür ederim , ilk fırsatta deneyeyim bende , güzel yapabilirsem paylaşırım.

bu tarifi yapanlardanım.
size daha lezzetlendirecek bir sunum paylaşmak istiyorum.
ben bu tarifi yaptıktan sonra sogutuyorum ve dondurmayla ikram ediyorum
nasılmı?
bir kucuk kasenin dibine biraz irmik helvası sonra bir kaşık dondurma (ben bolca koyuyorum)ve tekrar irmik koyup yassılaştırıp kaseye ters ceviriyorum.
çok güzel oluyor tavsiye ederim.örnek resim ekleyeyim..tarif için teşekkürler.afiyet olsun...
$kaymakli-irmik-helvasi.webp

Son düzenleme:
:16::16::16::16::16:

Teşekkür ederim , ilk fırsatta deneyeyim bende , güzel yapabilirsem paylaşırım.
Tamam bekliyorum:16:
bu tarifi yapanlardanım.
size daha lezzetlendirecek bir sunum paylaşmak istiyorum.
ben bu tarifi yaptıktan sonra sogutuyorum ve dondurmayla ikram ediyorum
nasılmı?
bir kucuk kasenin dibine biraz irmik helvası sonra bir kaşık dondurma (ben bolca koyuyorum)ve tekrar irmik koyup yassılaştırıp kaseye ters ceviriyorum.
çok güzel oluyor tavsiye ederim.örnek resim ekleyeyim..tarif için teşekkürler.afiyet olsun...
Eki Görüntüle 761704
Hımmm ellerinize sağlık:56:Çok teşekkürler paylaşım için:16:

Back
X