İş akdi feshinde işçinin hakları

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
Merhaba arkadaşlar. Benim komşum var 23 yaşında. Suan yanımda ağlıyor. Ekim 2015ten bu yana mağazacılık sektöründe çalışıyordu. Bugün sabah şefiyle kavga etmişler. Kadınla aynı reyonda çalışıyorlar ama kadın sürekli çalışmak istemediğini, müdürün ona çok yoruluyorsun diğer kızlar çalışsın dediğini söyleyip hiçbir işe karışmıyormuş. Bugünki tartışma patlak verince komşum da müdürüyle konuşmak istemiş ama adam konuşmasına izin vermemiş işine geliyorsa demiş ve komşum da istifa vereceğini söylemiş. Bu durumda 42 gün ihbar süresi kullanmaz ise hak talep edeceklerini de belirtmişler. Bu durumda komşum üst düzey yöneticilere durumu açıklamaktan çekindiğini söylüyor çünkü müdür çok eski bi personel ve ast üst ilişkisi yokmuş. Abi kardeş gibi hitap ediyorlarmış birbirlerine. Bize akıl verebilecek olan var mı? Benim hiç çalışma hayatım olmadığı İçin ben biseu diyemiyorum. Teşekkürler.

Istifa edecekse ihbar suresini doldurmasi lazim. Aksi durumda hicbir hakkini alamaz.
Ben istifa ediyorum hadi bay bay diyemez yani.
Aynu durum karsi taraf kovarsa da gecerli. Genelde ihbar suresinin parasini oder isveren.
Arkadasinizin hergun 2 saat is arama hakki var.
Cok sikayetci degilse sabretsin bu devirde us bulmak zor. Karsi taraf kovarsa hem ihbar hem kudem tazminati alir.

Karşı taraf kapıyı göstermiş konuyu tartışmak istememiş. Komşum şuan derhal iş feshi hakkını kullanmak istiyor yaşananlardan dolayı.

Korkmasına gerek yok, kapıyı gösterdilerse kovmuş oluyorlar.
Haklarını almadan çıkmasın

Arkadaşınıza söyleyin sakın istifa etmesin , onlar çıkarsınlar. Kıdem ve ihbarını da mutlaka alsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…