İş Aramak

Yok zaten iş bulursam 1 aydan fazla kalmak gibi bir düşüncem yok. Ev kuramam ama apart falan ayarlarım diye düşünüyorum.

Şu an olduğunuz yerde geçici de olsa bir işe girin bence, çok niteliğe takılmadan. Aile yanındaysanız tüm paranız cebinizde kalır, masrafa gitmez. Şöyle düşünün, asgari ücret bile olsa, boş geçirdiğiniz vakitte çalışmış olsaydınız, şu an direk gidip iş arardınız istediğiniz şehirde.

Bu düşünce tarzıyla mülakatlarda başarılı olmanızın imkanı yok. Kurtlar sofrasına kuzu olarak gireceksiniz, o iş için nice deneyimli, kendini iyi ifade eden, işi gerçekten isteyen, kurulu düzeni olan insanlar gelecek. Sizi neden alsınlar?
O işin imkanı kötü, şu işte sözleşme yapıyorlar ( sözleşmesiz iş nerde var?), bu işin şusu şöyle derseniz evde oturmaya mahkum olursunuz. Mezun olalı yaklaşık iki sene olmuş, hiç iş tecrübesi olmayan birini iyi şartlarla kimse işe almaz. O yüzden iş beğenmeme kısmını atlayıp tecrübe edinmeye başlayın acilen.
Mesleğiniz ne bilmiyoruz. İstanbulda size aylık en az 5000 lira kazandıracak bir mesleğiniz var mı? Yoksa hiç İstanbul hayali kurmayın. Misafirlik de tadında iyidir, fazlası hem kalana hem ağırlayana dert.
Öyle ölmem ablacım füze at

Öyle ölmem ablacım füze at
Kırmak üzmek değil derdim. İçinde bulunduğunuz durumu kelimelere döktüm sadece. Bu bile üzdüyse sizi iş dünyasında başınıza geleceklerle nasıl baş edeceksiniz?

Hemen harekete geçmezseniz ya işsiz bir kadın olarak hayatınıza devam edeceksiniz ya da seviyenizin çok altında işlere tamam diyeceksiniz gücünüz tükendiğinde.

Kırmak üzmek değil derdim. İçinde bulunduğunuz durumu kelimelere döktüm sadece. Bu bile üzdüyse sizi iş dünyasında başınıza geleceklerle nasıl baş edeceksiniz?

Hemen harekete geçmezseniz ya işsiz bir kadın olarak hayatınıza devam edeceksiniz ya da seviyenizin çok altında işlere tamam diyeceksiniz gücünüz tükendiğinde.
Haklısınız. Bu konuyu açınca çok umursamazmışım gibi oldu ama gerçekten bu sürede ders çalışmıştım. Ama sonuç alamayınca bomboş geçmiş bir zaman gibi duruyor. Neyse bakalım biraz önce bir yere mail attım. Yarın da bikac yeri arayacağım iyi bir yer bulurum inşallah.

Mesleginiz nedir ne mezunusunuz ? Bu yıl atanirim diyosaniz bence sözleşmeli bir iş sıkıntı yaratabilir size
Mesleğimi buraya yazmak istemiyorum mazur görün:) şöyle, atama kpssyle olmuyor. Açıktan atama var ve kurayla oluyor. Bu arada belli bir takvim de yok. Kaç kişi alacakları da belli değil. Ben de ilk zamanlar atanirim belki de diye sözleşme imzalamak istemiyordum ama bu belirsizlik de çok yıpratıyor.

Mesleğimi buraya yazmak istemiyorum mazur görün:) şöyle, atama kpssyle olmuyor. Açıktan atama var ve kurayla oluyor. Bu arada belli bir takvim de yok. Kaç kişi alacakları da belli değil. Ben de ilk zamanlar atanirim belki de diye sözleşme imzalamak istemiyordum ama bu belirsizlik de çok yıpratıyor.
Bende benzer durumdayım da o yüzden sordum uzun zamandır ha atandim ha atanicam derken olmadı olmayınca da insan gerçekten bunca zamanım boşa mi geçti diye üzülüyor. Ama şöyle düşünüyorum eninde sonunda olacaksa çektiğimize degecektir.
Iş konusuna gelince ıstanbula giderseniz 1000 liradan daha aza kira bulma ihtimaliniz yok. Faturalar yol parası vs derken 2000 kafadan gider zaten. Eğer şehir degistirceksiniz 2500 3000 civarı almanız lazım minimum ama yeni mezun olunca genelde o ücretle de başlatmak istemiyorlar. Calissak sözleşme sıkıntısı var dedginiz gibi çalışmasak deneyim olmuyor bende bu yasadiginiz ikilemi yaşıyorum ve ben mezun olalı sizinkinden daha uzun zaman gecti

Haklısınız. Bu konuyu açınca çok umursamazmışım gibi oldu ama gerçekten bu sürede ders çalışmıştım. Ama sonuç alamayınca bomboş geçmiş bir zaman gibi duruyor. Neyse bakalım biraz önce bir yere mail attım. Yarın da bikac yeri arayacağım iyi bir yer bulurum inşallah.
Eminim mazeretin vardır, ders çalışmışsındır bunlarda sorun yok. Ama işveren için 1.5 sene evde oturmuş tecrübesiz elemansın. Onlar bakmaz sınava çalışmana falan. Şansın bol olsun, inşallah çıkar bişeyler.

Bende benzer durumdayım da o yüzden sordum uzun zamandır ha atandim ha atanicam derken olmadı olmayınca da insan gerçekten bunca zamanım boşa mi geçti diye üzülüyor. Ama şöyle düşünüyorum eninde sonunda olacaksa çektiğimize degecektir.
Iş konusuna gelince ıstanbula giderseniz 1000 liradan daha aza kira bulma ihtimaliniz yok. Faturalar yol parası vs derken 2000 kafadan gider zaten. Eğer şehir degistirceksiniz 2500 3000 civarı almanız lazım minimum ama yeni mezun olunca genelde o ücretle de başlatmak istemiyorlar. Calissak sözleşme sıkıntısı var dedginiz gibi çalışmasak deneyim olmuyor bende bu yasadiginiz ikilemi yaşıyorum ve ben mezun olalı sizinkinden daha uzun zaman gecti
Yaa gerçekten aynı durumdaymışız. Beni anlarsiniz. İnşallah Allah ikimizin de gönlüne göre verir :)

Back
X