• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is arkadasi terörü

Camille_claudel

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
1.781
1.836
333
Selam arkadaslar,

Gectigimiz hafta yeni bir ise basladim. Hatta korkularimla ilgili konu da acmistim.

Ise basladim, cabuk da ögreniyorum. Isin icerigini, calisma ortamimi da seviyorum. Taa ki calismak zorunda oldugum bir arkadasa(!) kadar.

Kadin 58 yaslarinda, 15 yildir burada calisiyormus ve kidem olarak ben daha yüksegim diyebiliriz.

Ilk günden beri tuhaf imalarla, sorularla damarima basiyor. Örnek verecek olursam:

- ilk gün bana söyle bir sey söyledi: yolda gelirken carsafli bir kadin gördüm, korktum. Sen iyi bilirsin, ne diyordunuz siz ona burka mi? Herkesin dini kendine de aman ne biliyim? Hmmm diye gecistirdim.

- yine gecen hafta odama yan bölümden iki arkadas geldi ve kendilerini tanitti.Gayet tatli insanlar. Hem kadin hem erkek 1.80-1.90 civari. Onlar cikinca kahkaha atarak umarim seni korkutmadilar, bunlar bizim iriler(?!) gibi bir sey sacmaladi.

- bu sabah da Allahla ilgili seyler söyledi. Müslüman bir arkadasla sakalasmis güya. Bana döndü, senin inancin ne, inancli misin? Ben böyle sakalar yapiyorum gibi seyler sacmaladi. Yanlis anlamamaliymisim.

Ben 1.54 boyunda minyon bir insanim. Ama gereken donanima, beyne sahibim ki ise alindim. Ama iki de bir ne kadar ufaksin, seni otururken goremiyorum gibi sacma sapan seyler soyluyor.

Arkadaslar bir haftada boyleyse ve simdiden sinirlarini test ediyorsa, ben de cizgiyi cekmek istiyorum.

6 ay deneme süreci, göze batma he he de gec diyorlar ( kendi cevrem) ama ben dayanamiyorum.

Vermek istedigim cevaplar soyle:

- ben boyle sakalar yaparim yanlis anlama dediginde; bana yapmazsaniz hic sorun kalmaz. Ben sakadan anlamiyorum demek istiyorum.

- boyuma atifta bulununca: ben buraya mankenlik yapmaya gelmedim, ama oyle bir sey de olsa; sizden önce kabul edilirdim.

Ne diyorsunuz? Isi sevdim, ortami sevdim ama bunun gibi bir manyagin yuzunden ayrilmak istemiyorum.

Bu arada bunlar almanya da yasaniyor.

Akliniza, tavsiyenize ihtiyacim var.

Bir insanın boyuyla ilgili bir şey söylemek şaka değil hakarettir. Kimse, kimsenin de "şaka" yollu dinini yoklayamaz. Gayette sert bir dille uyarabilirsiniz. Sonuçta işinizi yapmak için oradasınız hakaret yemek için değil.Sadece size de yapmıyor diğer iş arkadaşlarına da yapıyor. Çok dikkat edin, cevap vermemeye çalışın çünkü iki gün sonra sizin laflarınızı abarta abarta anlatacak bir insanmış gibi geliyor

Bilmem ben insanları çok ciddiye almıyorum galiba.
Hele bu tarz boş konuşmaları dinlemem bile işe odaklanırım.
"ya,evet,tamam" diye kısa keserim ki uzatmasın daha fazla diye düşünürüm.
Burka'nın ne olduğunu da ilk defa duydum şimdi.

Kadin irkçilik yapıyor o yuzden size takmiş. tabiki cevap verin. Hatta onun oldugu bir ortamda bazi insanlarin hala modernlesemediginden, irkcilik yaptigindan, irkciligin ne kadar kotu bir sey oldugundan, irkciligi genellikle kendi ic dunyasinda mutsuz olan insanlarin yaptiğindan dem vurun.

Bir insanın boyuyla ilgili bir şey söylemek şaka değil hakarettir. Kimse, kimsenin de "şaka" yollu dinini yoklayamaz. Gayette sert bir dille uyarabilirsiniz. Sonuçta işinizi yapmak için oradasınız hakaret yemek için değil.Sadece size de yapmıyor diğer iş arkadaşlarına da yapıyor. Çok dikkat edin, cevap vermemeye çalışın çünkü iki gün sonra sizin laflarınızı abarta abarta anlatacak bir insanmış gibi geliyor

Yok dedikoduya karismiyorum ama soyledikleri beni sinir ediyor tabii.

Bir dahakine cevabini vericem, bu yuzden de cikarirlarsa cikarsinlar.

Bilmem ben insanları çok ciddiye almıyorum galiba.
Hele bu tarz boş konuşmaları dinlemem bile işe odaklanırım.
"ya,evet,tamam" diye kısa keserim ki uzatmasın daha fazla diye düşünürüm.
Burka'nın ne olduğunu da ilk defa duydum şimdi.

Burka dedigi carsaf tarzi bir sey sanirim. Zaten kapali da degilim ama olayi bana cevirmek istedi.

Kendisiyle muhattap olmuyorum zaten ama gelip illa bir bulasiyor.

Kadin irkçilik yapıyor o yuzden size takmiş. tabiki cevap verin. Hatta onun oldugu bir ortamda bazi insanlarin hala modernlesemediginden, irkcilik yaptigindan, irkciligin ne kadar kotu bir sey oldugundan, irkciligi genellikle kendi ic dunyasinda mutsuz olan insanlarin yaptiğindan dem vurun.

Evet irkciligi hissediyorum alttan alttan. Dediginiz gibi ben de ona dokundurucam.

ırkçılık mı o bile belli değil
kısaya kısa uzuna uzun müslümana müslüman gözü kahverengi olana renksiz gözü mavi olana "senin de gözün pek bi mavi canım" diyecek bir tip, bulaşmaya değmez

Selam arkadaslar,

Gectigimiz hafta yeni bir ise basladim. Hatta korkularimla ilgili konu da acmistim.

Ise basladim, cabuk da ögreniyorum. Isin icerigini, calisma ortamimi da seviyorum. Taa ki calismak zorunda oldugum bir arkadasa(!) kadar.

Kadin 58 yaslarinda, 15 yildir burada calisiyormus ve kidem olarak ben daha yüksegim diyebiliriz.

Ilk günden beri tuhaf imalarla, sorularla damarima basiyor. Örnek verecek olursam:

- ilk gün bana söyle bir sey söyledi: yolda gelirken carsafli bir kadin gördüm, korktum. Sen iyi bilirsin, ne diyordunuz siz ona burka mi? Herkesin dini kendine de aman ne biliyim? Hmmm diye gecistirdim.

- yine gecen hafta odama yan bölümden iki arkadas geldi ve kendilerini tanitti.Gayet tatli insanlar. Hem kadin hem erkek 1.80-1.90 civari. Onlar cikinca kahkaha atarak umarim seni korkutmadilar, bunlar bizim iriler(?!) gibi bir sey sacmaladi.

- bu sabah da Allahla ilgili seyler söyledi. Müslüman bir arkadasla sakalasmis güya. Bana döndü, senin inancin ne, inancli misin? Ben böyle sakalar yapiyorum gibi seyler sacmaladi. Yanlis anlamamaliymisim.

Ben 1.54 boyunda minyon bir insanim. Ama gereken donanima, beyne sahibim ki ise alindim. Ama iki de bir ne kadar ufaksin, seni otururken goremiyorum gibi sacma sapan seyler soyluyor.

Arkadaslar bir haftada boyleyse ve simdiden sinirlarini test ediyorsa, ben de cizgiyi cekmek istiyorum.

6 ay deneme süreci, göze batma he he de gec diyorlar ( kendi cevrem) ama ben dayanamiyorum.

- ben boyle sakalar yaparim yanlis anlama dediginde; bana yapmazsaniz hic sorun kalmaz. Ben sakadan anlamiyorum demek istiyorum.

- boyuma atifta bulununca: ben buraya mankenlik yapmaya gelmedim, ama oyle bir sey de olsa; sizden önce kabul edilirdim.

Ne diyorsunuz? Isi sevdim, ortami sevdim ama bunun gibi bir manyagin yuzunden ayrilmak istemiyorum.

hele de almanyada yaşıyorsun.. deneme sürecinde de olsa dinin ve fiziki görünüşünle ilgili şaka yapıyorsa yürek yemiş olmalı.. mobbing diye şikayet etsen seni haklı bulacakları kesin.. bu kadar geri durmamalı, susmamalısın..
hadi TR de olsa susarsın.. kimin ne olduğu belirsiz ve haklıyken haksız konuma düşülme olasılığı çok yüksek.. ama bulunduğun ülke bence bu tarz ötekileştirmeleri doğru bulmuyordur..
kesinlikle cevap vermelisin.. hatta dini espriler artarsa üst yönetime bile bildirebilirsin..

Kadın tam boş teneke.
Ben olsam onunla laf yarıştıracağıma hiç takmam. Arada dediklerini duymazdan gelirim, küçük küçük bozarım onu. Siz ona laf yetiştirirseniz daha fazla hoşuna gider bu durum onun. O yüzden hiçççç ama hiç umursamayın bile. Zamanla sıkılıcaktır zaten.

Selam arkadaslar,

Bu tam olarak alman bi kadina benziyor, kocasiz, cocuklari evden ayrilmis, tek mesgalesi isi olan. Böylelerini ben coooook tanidim, cokta rastladim. En en eeeen iyisi cevrenin de dedigi gibi herseye he he deyip, 6 ay sonra ona sert bi sekilde böyle bos muhabbetlerden hoslanmadiginu söylemek. Neye ugradigini sasiriyorlar ama sacma sapan konusmayi birakiyorlar en azindan.

ırkçılık mı o bile belli değil
kısaya kısa uzuna uzun müslümana müslüman gözü kahverengi olana renksiz gözü mavi olana "senin de gözün pek bi mavi canım" diyecek bir tip, bulaşmaya değmez
bizim iriler seni korkuttu mu derken (almanlar genetik olarak iri oluyorlar) burkalılardan korktum sende musluman misin derken. Ben muslumanlarla ilgili saka yaparım derken basbayagı irkcilik yapıyor. konu sahibi kadindan kıdemli bir pozisyondaymış. Musluman bir turk nasil benden daha iyi bir pozisyonda çalısıyor diye gocunuyor belli.

ben olsam sesini kesmesi icin bir iki kelam ederdim. boyle tipler turkiye de de var. irkcilik degil ama genc yasinda benden niye daha iyi seviyede diye laf vurmaya dalga gecmeye calisan. Boyle tiplere agizlarinin payini vermedikce susmazlar.

bulasmasa sussa bile kadin ona bulasacak belli.

Sinir olduğunu belli etme,seni oradan vuracak zayıf noktalarını arıyor.ben olsam ne espirili adamsın ne güzel neşelisin derdim.hı hı der geçerdim.yüzüne yüzüne rahatsız olduğunu söylersen dahada üstüne gelir,hiç belli etme ve iş yerinden biriylede paylaşma. Kim olursa olsun rahatsızlık boyutu taciz filan olur yıkar geçesinde,bu biraz dedikoducu boş beleş bir tip sadece konuşuyor,tartışmaya gerek yok.sen işine bak.

türkiyede olsan fazla umursama, he de geç ya da gül geç ciddiye almadığını belli et derdim çünkü yaptığı şeyin herhangi bir bedeli, yaptırımı olmazdı. ama almanyada olduğun için söyledikleriyle, saçma sapan davranışlarıyla kişilik haklarını ihlal ediyor gibi duruyor. gerekli birimlere şikayet et haddini bilsin. ha bizim burda kimse haddini bilmez o yüzden bir yerden sonra umursamazlık bizim için huy oluyor.

Back
X