İş arkadaşım beni çok bunaltıyor.

scarletOhara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
12
0
36
Ankara
Merhaba kızlar,
Aslında forumun çoook uzun zamandır pasif takipçisiyim ama bugün içimden yazmak geldi. Çünkü son zamanlarda hayatımın küçük de olsa bir bölümünü meşgul eden bir sorunum var.
İş yerimde bir bayan arkadaş var. Ailesiyle büyük sorunları olmuş küçükken hala da devam eden sorunları mevcut. Değişik bir ruh hali içinde hep, melankolik bazen çirkeflik derecesinde kavgacı, dedikoducu. İş ortamında adı çıkmış bir kız. Özünde iyi bir kız, bana da ilk işe başladığımda destek olduğu, kolladığı anlar olmuştur ama aslına bakarsanız özünde herkes iyi, sadece size hitap ediyor mu orası önemli.
Bu arkadaşım yakın zamanda evli biriyle bir ilişki yaşadı. Benim de tanıdığım, saydığım biri. Bir şekilde bitti. Beni o dönemde çok bunalttı sürekli anlattı anlattı. Ben öğütler verdim, öneriler sundum. Hiç bu işin içinde yer almak istemiyordum. Buna rağmen sürekli "Dayanamıyorum, çok seviyorum." tarzı laflarıyla beni sinir etmeyi başardı. Bana karşı diğer insanlara davrandığı gibi kavgacı değil. Çok dikkatli. Sanırım beni kaybetmek istemiyor. Çünkü hiç arkadaşı yok. Yalnızlığından çok şikayetçi. İş dışında da hep plan yapmak istiyor ama atlatıyorum bir şekilde. Aslında çalıştığım yerde onunla görünmek bile istemiyorum. Çünkü insanlar onun hep dedikodusunu yapıyor ve aynı kefeye konmak istemiyorum. Bu kız herkes hakkında dedikoduda da yapıyor. Eskiden samimi olup şimdi arası bozuk olduğu arkadaşlarının arkasından acımasızca konuşuyor. Bana da aynısını yapıp yapmayacağını bilemem. Tanıdıklardan biri bir ev, araba alsa hemen bunu eleştiriyor yok şu modeli almışlar, paraları ona mı yetmiş gibi. Herkesin arkasından konuşuyor desem yeri. En yakın arkadaşım beni ziyarete geldiğinde tanışmışlardı bu kızla Yarım saatlik bir sohbet arkadaşım için yetti. "Nasıl bir kız bu ağzı yüzü başka oynuyor, uzak dur" dedi. Ama nasıl uzak durabilirim. Bana karşı o kadar iyi ki Ama benim hayat enerjimi götürüyor. Bu kızın mutsuzluğunu da mutluluğunu da istemiyorum. Harry Potter'daki ruh emiciler gibi. Resmen iş yerinde köşe kapmaca oynuyorum. O lavabodaysa girmiyorum mesela. Ne yapmalıyım? Nasıl uzaklaştırmalıyım onu kendimden? Aslında baya mesafe koydum ama bana yeterli gelmiyor. Tamamen ilişkimi de kesemem. Yüzyüze bakıyoruz. Aynı projede çalışabiliriz ilerde. İşin kötüsü artık kendimi kontrol edemeyip kötü de davranmaya başladım. Ben hayatımda birini bu kadar sevmediğimi o kişinin de bana bu kadar yapıştığını hatırlamıyorum. Sizin başınızdan böyle bir şey geçtim mi?

Enerji emiciler tabirini çok beğendim:1: Bu tarz insanlarla birden ilişkiyi kesmek bir sürü sorunları beraberinde getirir.Bence yoğunluktan dolayı görüşemiyormuş gibi davranmalısınız...Benim de kapı komşum böyle maalesef ama ben sürekli işim var modunda dolanıyorum :)
.Ne diyelim bu durumdakilere ve bizlere kolay gelsin:52:

Evet haklısınız. Aramalarına ve mesajlarına cevap vermiyorum artık. Sorduğu zaman "Çok meşguldüm, kusura bakma dönemedim." diyorum. Birisi bana böyle davransa bir daha hayatta aramam onu. Benden hoşlanmadığını anlarım. Ben bu tarz insanları gerçekten anlamıyorum. Bence bu tarz insanlar her zaman yanlış yapmaya mahkum. Daha yaşadığı olayları tahlil edemiyor, insan ilişkilerini düzenleyemiyor 32 yaşındaki bir insan.

Gerçekten bu tarz insanlarla yakın olmak çok yıpratıcı. Meşgulmuş gibi davranıp atlatmandan başka çare yok gibi görünüyor. Yoksa düşündüğün gibi zarar görme ihtimalin çok yüksek. Ben de böyle bi durum yaşadım. En sonunda senin gibi dayanamayıp kötü davranmaya başlamıştım ve patlamıştım. Acısını benden gerçekten fena çıkarttı. Olmadık şeylere kalkıştı, olmayan şeyler hakkında bile tehdit etti. Ben sadece sessizce bekledim. Yeni birini bulunca da tamamen elini ayagını çekti :8: Sabırla beklemeni öneririm. Yeni birisi olunca seni daha o saniye zaten rahat bırakıcaktır emin ol :34:

Merhaba kızlar,
Aslında forumun çoook uzun zamandır pasif takipçisiyim ama bugün içimden yazmak geldi. Çünkü son zamanlarda hayatımın küçük de olsa bir bölümünü meşgul eden bir sorunum var.
İş yerimde bir bayan arkadaş var. Ailesiyle büyük sorunları olmuş küçükken hala da devam eden sorunları mevcut. Değişik bir ruh hali içinde hep, melankolik bazen çirkeflik derecesinde kavgacı, dedikoducu. İş ortamında adı çıkmış bir kız. Özünde iyi bir kız, bana da ilk işe başladığımda destek olduğu, kolladığı anlar olmuştur ama aslına bakarsanız özünde herkes iyi, sadece size hitap ediyor mu orası önemli.
Bu arkadaşım yakın zamanda evli biriyle bir ilişki yaşadı. Benim de tanıdığım, saydığım biri. Bir şekilde bitti. Beni o dönemde çok bunalttı sürekli anlattı anlattı. Ben öğütler verdim, öneriler sundum. Hiç bu işin içinde yer almak istemiyordum. Buna rağmen sürekli "Dayanamıyorum, çok seviyorum." tarzı laflarıyla beni sinir etmeyi başardı. Bana karşı diğer insanlara davrandığı gibi kavgacı değil. Çok dikkatli. Sanırım beni kaybetmek istemiyor. Çünkü hiç arkadaşı yok. Yalnızlığından çok şikayetçi. İş dışında da hep plan yapmak istiyor ama atlatıyorum bir şekilde. Aslında çalıştığım yerde onunla görünmek bile istemiyorum. Çünkü insanlar onun hep dedikodusunu yapıyor ve aynı kefeye konmak istemiyorum. Bu kız herkes hakkında dedikoduda da yapıyor. Eskiden samimi olup şimdi arası bozuk olduğu arkadaşlarının arkasından acımasızca konuşuyor. Bana da aynısını yapıp yapmayacağını bilemem. Tanıdıklardan biri bir ev, araba alsa hemen bunu eleştiriyor yok şu modeli almışlar, paraları ona mı yetmiş gibi. Herkesin arkasından konuşuyor desem yeri. En yakın arkadaşım beni ziyarete geldiğinde tanışmışlardı bu kızla Yarım saatlik bir sohbet arkadaşım için yetti. "Nasıl bir kız bu ağzı yüzü başka oynuyor, uzak dur" dedi. Ama nasıl uzak durabilirim. Bana karşı o kadar iyi ki Ama benim hayat enerjimi götürüyor. Bu kızın mutsuzluğunu da mutluluğunu da istemiyorum. Harry Potter'daki ruh emiciler gibi. Resmen iş yerinde köşe kapmaca oynuyorum. O lavabodaysa girmiyorum mesela. Ne yapmalıyım? Nasıl uzaklaştırmalıyım onu kendimden? Aslında baya mesafe koydum ama bana yeterli gelmiyor. Tamamen ilişkimi de kesemem. Yüzyüze bakıyoruz. Aynı projede çalışabiliriz ilerde. İşin kötüsü artık kendimi kontrol edemeyip kötü de davranmaya başladım. Ben hayatımda birini bu kadar sevmediğimi o kişinin de bana bu kadar yapıştığını hatırlamıyorum. Sizin başınızdan böyle bir şey geçtim mi?

benim işyerinde değil de,üniversitedeyken olmuştu,bir kişiden insanlar uzak duruyorsa vardır onda bir iş,dediğiniz gibi hayatlarında kimse olmayınca kendisine iyi davranıp,yüzlerine gülen ilk kişiye yapışıyor ve bırakmıyor böyle kişiler,size çok iyi davranırlar,sizin düşmanınız onların daha çok düşmanıdır, başkalarını eleştirirler,dedikodusunu yaparlar,en ufak şeyde çok kötü beddualar ederler,ama sizi sizden çok savunurlar herkese karşı ama ruh hallerinden olsa gerek en ufak bir şeyde sizinle arkadaşlıklarını bitirebilirler. benim bu şekilde yalnız ve sorunlu diye üzülüp destek çıktığım iki arkadaşım oldu,bunlar beni aşırı ilgisiyle boğdu,ben de görüşmemek için bahane bulmaya çalışır ama çoğu zaman bahane bulamazdım ve sonunda benim bir kusurum olmadığı halde sudan sebeple benimle küstüler,eminim arkamdan çok beddua etmiş ve belki hala ediyorlardır da...

Kızlar AYNEN tarif ettiğiniz gibi. Aslı85 zaten dikkat ediyorum, daha önceden samimi olduğu insanlarla arası hep sudan, çocukça sebepler yüzünden bozulmuş. Şirkette arkamdan "Scarlet çok kendi halinde, sakin bir insan. Bu kızla nasıl arkadaşlık ediyor." diyormuş insanlar. İlk işe başladığımda da bazı kişiler uyarmıştı, uzak dur diye.
Bilmiyorum kızlar ya bu kız benim başıma dert açacak onun farkındayım çünkü bazen bela geliyorum diyor. Ondan gelmezse benden bi patlama gelecek yakın zamanda. Birini daha eleştirip "eşi şurda çalışıyomuş, paçoz, fakir onlar, şu semtte yaşıyorlar, giyimi kötü, şununla ilişki yaşadı, şunu aldattı, şu kadara ev almışlar, o kız mutluluğu hiç haketmiyor aslında, evlenip boşandı çünkü, paraları yokmuş balayına gidemediler, çok çirkin bi kız ama zengin kocayı kaptı" ve benzeri avam yorumlarını duyarsam patlıcam o olcak. Bazen de yeni aldığım birşeyi giyince kalçalarını çok büyük göstermiş, yok bol gelmiş vb. yorumlar yapıyor. Geçen gün dayanamayıp "Canım en azından benim bi tek kalçam var senin gibi bi de bacaklarım olsaydı ahahahah" dedim. Yani bana hiç yakışmayan bir şekilde. Hayatta en korktuğum şey karşımdakini bile isteye kırmaktır halbuki.
Çok doluyum bu kıza karşı. Ben hayatımda kimseye bu kadar dolmadım. Okul farklıymış bunu anladım. Okulda aran bozulursa selam vermezsin ama işte aynı toplantıya giriyorsun yeri geliyor aynı yere seyahate gidiyorsun çok kötü çok. Siz siz olun işyerinde özelliklede aynı departmanda çalıştığınız kişilerle samimi olmayın. Mutlaka bir sorun çıkıyor. Tek umudum başka bir kurban bulup beni bırakması. Dedikodu listesine tepeden girmeye razıyım :D

aslında zaten kimsenin saymadığı ve konuşmadığı biriyse sana bir kötülüğü dokunamaz gibi geliyor bana. kavga çıkarmadan ilişkiyi kesmek en iyisi. buna da anlattıklarını dinlemeyerek başlayabilirsin.

bak canım bence türlü oyunlarla kendinden uzaklaştıracağına , kataküllilere girişeceğine otur düzgünce konuş. onu bir güzel uyar. bu,bu davranışların yüzünden beni kaybedebilirsin de. düşene de bir tekme sen vurma. bence psikolojisi bozuk bir psikiyatra gitmesini söyle.

anladığım kadarıyla sen bu kızla arkadaşlık yapmak istemiyorsun. o zaman dürüstçe söyle yüzüne karşı. yoksa bu şekilde kendini kötü hissedersin.

bak canım bence türlü oyunlarla kendinden uzaklaştıracağına , kataküllilere girişeceğine otur düzgünce konuş. onu bir güzel uyar. bu,bu davranışların yüzünden beni kaybedebilirsin de. düşene de bir tekme sen vurma. bence psikolojisi bozuk bir psikiyatra gitmesini söyle.

anladığım kadarıyla sen bu kızla arkadaşlık yapmak istemiyorsun. o zaman dürüstçe söyle yüzüne karşı. yoksa bu şekilde kendini kötü hissedersin.

Dediklerine katılıyorum. Ben de insanlara karşı açık olmayı severim. Oyunlardan hiç hoşlanmam ne arkadaşlık ilişkilerimde ne de erkek arkadaşımla ilişkimde. Ama ben bu kızla bahsettiğim evli adamla yaşadığı ilişki sırasında konuştum. Tavırlarından hoşlanmadığımı ve böyle devam ederse benle arkadaşlık kuramayacağını söyledim. Bunun öncesinde sürekli iş yerinden insanlar hakkında konuşmasının da beni rahatsız ettiğini söyledim. Çünkü bazen tam o sırada hakkında konuştuğu insan yanımıza geliyordu ve sanki az önce onun hakkında ağzına geleni söylemiyormuş gibi onu güler yüzle karşılıyordu. Bunların beni rahatsız ettiğini söyledim biraz çeki düzen verdi kendine, bozuldu hatta bana. Ama sonra eski hareketlerine devam etti. O yüzden artık onunla arkadaşlığımı bitirme kararı aldım. İş dışında kesinlikle konuşmayacağım. Erkek arkadaşım bu durumun beni gereğinden fazla etkilediğini söylüyor. Seni de psikopat yapacak bu kız diyor.
Bu arada profosyonel yardım almasını ona kaç kere önerdim. Ama artık ben de 28 yaşındayım ve istemediğim insanları hayatımdan çıkarmaya karar verdim. Sonuçlarına da katlanırım artık iş yerinde. Böyle kendimden ödün vererek bir arkadaşlığı sürdürmeye çalışmak daha kötü bence.
Önerileriniz için teşekkürler kızlar. Seviyorum burayı :) Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun:)

Dediklerine katılıyorum. Ben de insanlara karşı açık olmayı severim. Oyunlardan hiç hoşlanmam ne arkadaşlık ilişkilerimde ne de erkek arkadaşımla ilişkimde. Ama ben bu kızla bahsettiğim evli adamla yaşadığı ilişki sırasında konuştum. Tavırlarından hoşlanmadığımı ve böyle devam ederse benle arkadaşlık kuramayacağını söyledim. Bunun öncesinde sürekli iş yerinden insanlar hakkında konuşmasının da beni rahatsız ettiğini söyledim. Çünkü bazen tam o sırada hakkında konuştuğu insan yanımıza geliyordu ve sanki az önce onun hakkında ağzına geleni söylemiyormuş gibi onu güler yüzle karşılıyordu. Bunların beni rahatsız ettiğini söyledim biraz çeki düzen verdi kendine, bozuldu hatta bana. Ama sonra eski hareketlerine devam etti. O yüzden artık onunla arkadaşlığımı bitirme kararı aldım. İş dışında kesinlikle konuşmayacağım. Erkek arkadaşım bu durumun beni gereğinden fazla etkilediğini söylüyor. Seni de psikopat yapacak bu kız diyor.
Bu arada profosyonel yardım almasını ona kaç kere önerdim. Ama artık ben de 28 yaşındayım ve istemediğim insanları hayatımdan çıkarmaya karar verdim. Sonuçlarına da katlanırım artık iş yerinde. Böyle kendimden ödün vererek bir arkadaşlığı sürdürmeye çalışmak daha kötü bence.
Önerileriniz için teşekkürler kızlar. Seviyorum burayı :) Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun:)

Okuyunca kendimi gordum gercekten..benimde is hayatimda boyle bi bayaan vardii..bana iyilikleri oldu ilk basta..ama sonra civitti..herkesin ozel hayatina karismalar.beni yonetmeye calismalar..bu kiside 32-33 yaslarinda..yaa olur olmaz dedikodular...herkes onla gorunme diyordu..arardi acmasam hemen msj..sevgilimede banada karismalar..hasta gibi olmustum.cok sukur evlendimde cenesi kapandi..herkes diyorduki tamamen sirt donulmez buna..en son aramizda bsy olduda tamamen kestim muhabbetii...haaa kendisi yuz kusur kiloydu ama surekli beni elestirirdii kilolalrimi bende altmis kusur kiloyum..giyimime karisirdi..neler neler...cok sukur arkamdan bi iki konustu ve sustuu..iyki isyerindekiler biliyo nasil biri oldugunu. Konunu okuyunca acaba ayni kisi mi dediiimmm:))))

Böyle bir şey başınızdan geçti mi demişsin?
böyle biri yok hayatımda ama birazcık benzeri var.alt komşum.haftada bir izin günüm var,o günü onunla geçireyim istiyor.sabah 11 zil çalıyor,dalıyor içeri.kendi evi gibi rahat tavırlar,hemen oturur bilgisayara facebooka girer vs. canıma tak etmiş vaziyette.en son izin günümde çalıştım,evde de eşim vardı.yine gelmiş :) ben de ne yapmalıyım hiç bilmiyorum.insanlar çok düşüncesiz.

sen de bence kendini uzaklaştırmalısın ondan ama artık nasıl yapacaksın bilmiyorum:)

Ne yapsan çare olmaz ki .
Açıkça söyleyebilirsen çok iyi olur ama söylemek zor .
O yanına gelince konuşma, canım sıkkın sonra konuşalım de .
Yavaş yavaş kesin muhabbeti .

Benim de iki sene önce sonlandırdığım böyle bir arkadaşlığım vardı. Hayır normalde öyle el ense bir insan da değilimdir, hatta mesafeli biri bile sayılırım. O arkadaşım iyi biriydi, hani öyle dedikodu vs huyu yoktu. Ancak tabiri caizse tam anlamıyla "yapışkan" bir karakterdi. Telefonuna bir kez cevap versem iki kez arardı, iki kez cevap versem üç... Sonu gelmezdi. Gün içinde habire mail atardı, öğlen tatillerini birlikte geçirelim, her hafta sonuna plan yapalım isterdi. Gitgide olmadık saatlerde aramalar başladı, neredeyse her gün. Eften püften bir sebepten arar konuşur da konuşurdu.

Önce bahaneler buldum "Aradığını geç gördüm, o saatte aranmaz diye dönmedim." gibi... Sonra böyle olmayacağını anlatmaya çalıştım. Hatta "Göbeğimiz mi bağlı?" bile dedim en sonunda ama asla o sınırı anlayamadı. Derken bir gün bana tak etti... Onu güzelce uzak tutmanın yolu yoktu,çünkü ona göre arkadaşlık böyle birşeydi. Uzun süre uzak kaldım - ki işyerinde biriyle böyle sıkıntılar olmasından da iç hoşlanmam, sonuçta profesyonel insanlarız. Bir süre sonra tekrar normal konuşmaya dönme eğilimi gösterdim, bir baktım bu yine samimiyeti ilerletmeye yer arıyor. O gün anladım ya onun dediği gibi olacak ya da benim dediğim gibi, ortası yok. Şimdi selam verip hal hatır soruyorum ama o kadar, daha ötesi asla yok.

Her insan aslında özünde biraz iyidir... O yüzden arkadaşınızın yaptığı çirkeflikleri "ama o aslında iyi biri" diye sineye çekiyorsanız suç sizde. Kimse bu kadar töleransı haketmiyor. Bence biraz dikkat etmekte fayda var.

Back
X