- 12 Şubat 2015
- 2.022
- 1.077
- 41
- Konu Sahibi environmentaleng
...........................
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım yeni dediğim bir sene olduEğer gerçekten fazla su içiyorsanız yeni tanıştığınız insanlar ile bu muhabbete fırsat vermeden siz konuya çözüm getirmeliydiniz. Çünkü sizi tanımıyorlar sizde onları tanımıyorsunuz ve kimsede soru işareti kalmasına gerek yok
Böyle olması kötü olmuş ilişkiyi en başından koparmamanızı tavsiye ederim.
Yeni birimde olabilirsiniz ama zamanla işleri öğrendikçe seversiniz.
sanırım evet öyle hersey zoruma gidio burda olan alınganlık yapıo olabilirimİyi de en az bir yıl olmadı mı yeni işinizde geçirdiğiniz süre.
Eskiden ayrılmak zordur ama yeniyi de kabullenirseniz daha mutlu olursunuz.
Siz ortamı, eski başarılı ve takdir gören günlerinizi özlediğiniz için basit bir şaka rahatsız etmiş sizi; tüm damacanayı içseydin kız diyorlardı bana da ben de biterse telefon orda söyleriz, deyip gülüp geçiyorum. Olur böyle boş verin...
1 yıl az bir süre değil.Bir insan iş konusunda ne kadar bilgi sahibi olursa olsun,yeni bir yerde yeni düzene alışırken acemilik çeker.Eski iş yerinde çokta memnun olsan,iş değiştirmezdin.Demek ki burası bazı konularda daha cazip gelmiş burayı seçmişsin.Cazip gelmeyen kısımları da kendin tolere etmelisin.Kimsenin işyeri dört dörtlük değil.Kızlar konum işyerinde bulundugum durumla ilgili.. ben özel idarede çalısırken belediyeye bağlanan kurumum dolayısıyla iş değiştirdim.. dolayısıyla geldiğim kurumda daha önceden olan bir düzen ve kişiler arası dayanısma vardı.. neyse yeni odam ve arkadaslarım kısmen iyi insanlar cıktı.. ama ben hiç benimseyemedim yeni iş yerimi hatta okula gidiyomusum gibi sıkıntı duymaya basladım.. cünkü daha önceki kurumumda sevilen saygı duyulan yaptıgı işlerle basarısını gösteren biriyken burda hiç çalısmadıgım bir birimde çalısmaya basladım ve sanki memuriyete yeniden baslamısım gibi konuları yeniden öğrenmeye basladım.. dolayısıyla bu da beni zedeledi..
sorunum su oda arkadaslarım cok muhabbetli sonucta sadece iş ortamında görüştüğüm için ben cok fazla deger vermek baglanmak istemiyorum.. ben geldiğimde odada cay kahve su gibi şeyler için para toplanıyor ve ortak alınıyordu böyle bir düzen oturtmuslardı.. ben cok su içen biriyim ve bu onların gözüne batmaya basladı ve şaka yolla laf söylemeye basladılar.. bir deil iki deil bende dün patladım casıl insanlarsınız suyun hesabını yapıosunuz die ve bugunden itibaren kendi suyumu kendim getiriyorum.. olay su deil elbette bu sekilde tavırları daha sonra şakayı kaldıramıosan hiç konusmayalım dediler bende olur dedim ama sinir oldum hatalarını görmedikleri için.. samimiyetin de bir ölcüsü olmalı die düşünyorum beni rencide etmeye calısıolar ki bu sadece basit bir konu bisürü olay var böyle.. sizce ne yapmalıyım ...
sanırım evet öyle hersey zoruma gidio burda olan alınganlık yapıo olabilirim
canım ben mecburi gecişten dolayı işimi değiştirdim il özel idareleri belediyelere baglandıgı için yani.. değer vermiyorum derken cok baglanmıyorum anlamında zor durumda yanımda olabilecek cok arkadasım var tabiki burdakiler de kötü insanlar deiller bende onların zor durumunda yanında olurum onlar da benim benim üzüldüğüm dalga gecerek bunun muhabbetini yapmaları oldu1 yıl az bir süre değil.Bir insan iş konusunda ne kadar bilgi sahibi olursa olsun,yeni bir yerde yeni düzene alışırken acemilik çeker.Eski iş yerinde çokta memnun olsan,iş değiştirmezdin.Demek ki burası bazı konularda daha cazip gelmiş burayı seçmişsin.Cazip gelmeyen kısımları da kendin tolere etmelisin.Kimsenin işyeri dört dörtlük değil.
Oranın düzenine göre içeceklere para toplanıp alınıyorsa,az iç çok iç farketmez,sen de para vermeyi teklif etmelisin.Veya aettin ama sen çok fazla su içiyorsan ona göre çözümü kendin bulmalısın.Paraya biraz daha fazla bir miktar ekleyebilirsin.Hoş sohbetli insanlarsa,belki de iyi niyetli takılmışlardır.
Eski işyerinde sevilmek sayılmak,yaptığı işlerle başarı göstermek ilk işe girdiğin zaman kısa dönemde oluşabilen şeyler değildir.Bu senin elinde. iş ortamında görüştüğüm için ben cok fazla deger vermek baglanmak istemiyorum..Bu ne kadar yanlış bir düşünce.İnsanın çevresi en çok iş arkadaşlarıyla oluşur.Bütün gün onlarladır insan.Bazen sıkıntı yaşadığında,üzüldüğünde bir ihtiyacı olduğunda iş arkadaşıdır ilk koşabilen.İnsanlara değer vermemeye kendini şartlandırırsan,her hareketleri batar.
Kızlar konum işyerinde bulundugum durumla ilgili.. ben özel idarede çalısırken belediyeye bağlanan kurumum dolayısıyla iş değiştirdim.. dolayısıyla geldiğim kurumda daha önceden olan bir düzen ve kişiler arası dayanısma vardı.. neyse yeni odam ve arkadaslarım kısmen iyi insanlar cıktı.. ama ben hiç benimseyemedim yeni iş yerimi hatta okula gidiyomusum gibi sıkıntı duymaya basladım.. cünkü daha önceki kurumumda sevilen saygı duyulan yaptıgı işlerle basarısını gösteren biriyken burda hiç çalısmadıgım bir birimde çalısmaya basladım ve sanki memuriyete yeniden baslamısım gibi konuları yeniden öğrenmeye basladım.. dolayısıyla bu da beni zedeledi..
sorunum su oda arkadaslarım cok muhabbetli sonucta sadece iş ortamında görüştüğüm için ben cok fazla deger vermek baglanmak istemiyorum.. ben geldiğimde odada cay kahve su gibi şeyler için para toplanıyor ve ortak alınıyordu böyle bir düzen oturtmuslardı.. ben cok su içen biriyim ve bu onların gözüne batmaya basladı ve şaka yolla laf söylemeye basladılar.. bir deil iki deil bende dün patladım casıl insanlarsınız suyun hesabını yapıosunuz die ve bugunden itibaren kendi suyumu kendim getiriyorum.. olay su deil elbette bu sekilde tavırları daha sonra şakayı kaldıramıosan hiç konusmayalım dediler bende olur dedim ama sinir oldum hatalarını görmedikleri için.. samimiyetin de bir ölcüsü olmalı die düşünyorum beni rencide etmeye calısıolar ki bu sadece basit bir konu bisürü olay var böyle.. sizce ne yapmalıyım ...
aynen canım onun işi daha zormus bende cok üzüldüm haline allah yardımcısı olsun.. bizim kurumdan gecen arkadasların cogu bu durumda maalesef ama mecburiyetaynı sizin durumunuzda olan 6360 sayılı kanunla belde belediyesini kapandığından bizim kuruma gelen bir arkadaş var(ben belediyede çalışmıyorum) oda aynı sizin durumunuzda... belki daha kötü işyerimdeki arakdaşlarım onu hiç kabullenemediler ve hep alay ediyolar bende çok üzülüyorum.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum ve hep bana neden böyle yapıyorlar burda bir tek sana güveniyorum der..oda istemezdi elbet kurum değişikliği ama mecbur ...üstelik inanılmaz çalışkan ve yardımsever biri, çokta iyiniyetli... zamanla alırşırsın diyorum ama bi yandan da gerçekten içim acıyo durumuna...ben kimseye ezdirmem kendimi ve savunuyorum bazen onu... bana asla bişey diyemezler dedirtmem dobra olduğum için söylerim lafımı cevap bile veremezler bana... elimden gelen bu onun için birde iş konusunda çok yardımcı olurum... bazen yemekler düzenleniyor ve onu çağırmıyolar hiçbir etkinliğe davet edilmiyor hatta gizleniyor ondan ne kadar saçma değilmi......Yanlız değilsin canım yani senden daha kötü durumda olanlarda var...