İş arkadaşlarıyla Öğle yemeğine gitmek zorunda mıyım?

Belli ki öğretmensiniz. Bunun sizin iş yaşamınızı etkilememesi gayet normal. Ama burada özel sektörden bahsediliyor. Özel sektörde faaliyet gösteren kurumsal firmalarda ekip bütünlüğü önemlidir. Yani ben hoşlanmıyorum gelmek istemiyorum sevmiyorum erkeklerle de aynı ortamda bulunmak istemiyorum derseniz işten çıkarılmaya varacak kadar önem arz eder bazı yerlerde.

Çok yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım. Eşimin 25 kişilik bir ekibi var. Dediğim gibi onları kaynaştırmak, sosyalleştirmek için çeşitli planlar yapar. Yaz aylarında yeni giren bir erkek eleman katılmak istemedi bunlara. Dragon yarışlarına katıldılar sudan korkuyorum dedi, paintballa gittiler hoşlanmıyorum dedi, pikniğe gittiler hastayım dedi. Eşim gözlemlemiş uzun bir süre öğlen yemeklerini tek başına yiyor, kimseyle sohbet etmiyor sürekli bilgisayarda ya da telefonda annesiyle teyzesiyle konuşuyor ya da yazışıyor. En son yılbaşı çekilişine katılmak istemedi, hediye almak kişiliğine aykırıymış diye. 6 Ayı dolmadan işten çıkarttı eşim. Benim ekibime uyum sağlayamayacak adamın işi yok burda dedi. Ve bu firma 6 yıldır tek bir kişiyi işten çıkarmamış olmakla övünen, dünya çapında tanınmış bir firma. Bu olaya müsamaha gösterilmedi.

Bu acımasızca olmamış mı ya? Ben de özel sektördeyim 1000 kişiye yakın çalışanı olan kurumsal çinli firma. Çinde çok fazla yatırımınolan köklü bi şirketteyim. Hep birlikte gezip tozuyoruz aktiviteler oluyor da. Katılmayanlar da çok anlayışla karşılanıyor. Hele bir arkadaş var işini gayet düzgün yapar. Birebir iletişimi çok iyi. Ama kalabalık ortamlara asla gelmez. Herkesi olduğu gibi de kabul etmemiz lazım işini aksatmadığı sürece.

Canisi sorun bizde
Uni mezunu kurumsal bir yerde calisan ozellikli bir bayan olur diye dusunuyoruz hemen
Kafalar ortacag iste napacan

Hayir konu ne biliyor musun
Biz konu sahibine boyle seylerin normal oldugunu
Is yeri icin guzel bir sey oldugunu anlatmaya calisiyoruz
Bunda kotu bir sey olmadigini
Nisanlisinin tavrinin yanlis oldugunu farkli dillerle anlatmaya calisiyoruz
Neden ?
Cunku kadinlar kendi degerlerini bilsin
Erkek dedi diye hayatindan vazgecmesin
modern,egitimli,piril piril bir genc hanim oldugunu bilsin
Kararlarini kendi versin ..
Kimseye hesap vermesin diye ..
nisanlandi diye biri onun hayati uzerinde hak sahibi olmasin
Kendini mal gibi hissetmesin diye ..
En basindan beri kotu niyetim yok
Dilim sivri ..
Cunku kiziyorum nisanli ya da sevgiLi ,olmadi koca bulunca buldumcuk gibi davraNip kendileri olamiyorlar.
Kocam kizar,nisanlim sover ..
Neden ya sen kac yasindasin ?
Kendi hayatini neden evlendin diye baskasina devrediyorsun
Sonra biz gibi dusunenler feminist oluyor
Hatta yollu ,rahat,serbest oluyor..
Ama onlar naMusunu dusunen ,mumin kadinlar..
Bende cok duskunum kendime ama 2016 yilinda yasadigimin farKindayim ..
O zaman giyelim bir carsaf ,evin icinden kafamizi cikarmayalim
Ustune 3 tanede kumamiz olsun
Nasil fikir ?

Birincisi bu kadar kurumsal bir yere girmek belli bir kültür gerektirir. Bu gerçek anlamda kültür değil. Şöyle ki daha önce bu ortamı görmüş ve biliyor olman lazım. Vasıfsız birini alacak değiller ya.

Ne iş yapıyorsun orada bilmiyorum ama bu şekilde cinsiyete takılı kalman çok tuhaf. Çok itici bir mantık, daha önce çalışmadın mı sen? Nasıl girdin buraya? Dediğin kadar kurumsal değil belki.

Bütçe ayırmak istememeni anlarım ama sırf nişanlının saçma egolarını okşamak için gitmemen anlaşılır gibi değil.

30-40 yaş arası insanlar büyük degil aslında öhömm. Güzelim hakikaten ne işin var ya 24 yaşında onlarla. Coğu büyüdüm elegimi astım havalarindaki uyuzlar :)

Bende mesela yalnız yemek yemegi severim. Sağolsun izin vermezler. Türlü bahanelerle kaçardım senin yaşlarındayken. Artık dan dun istemiyorum gelmek diyorum. Bi yerden sonra kayış koptu bende misafirlikte falan aaa o tabagindakini neden yemedin diye sorduklarında kötü olmus o begenmedim diyorum. Yalan bulmakla ugrasamicak kadar bıktım insanlardan çünkü.

Yani senin yerinde olsam "teşekkür ederim ben gelmiyim" derim. Açıklama yapmak zorunda bile değilsin. Kurcalarlarsa bütçem elvermiyor deyiver. Belki zam yapar kabak kafa.

Bu acımasızca olmamış mı ya? Ben de özel sektördeyim 1000 kişiye yakın çalışanı olan kurumsal çinli firma. Çinde çok fazla yatırımınolan köklü bi şirketteyim. Hep birlikte gezip tozuyoruz aktiviteler oluyor da. Katılmayanlar da çok anlayışla karşılanıyor. Hele bir arkadaş var işini gayet düzgün yapar. Birebir iletişimi çok iyi. Ama kalabalık ortamlara asla gelmez. Herkesi olduğu gibi de kabul etmemiz lazım işini aksatmadığı sürece.

Valla ben çıkarmadım çocuğu işten. Kurumsal kimliğe aykırı davranışlar sebebiyle çıkarılmış. Vardır bir bildikleri muhakkak. Ki dediğim gibi teyzesi aynı holdingin başka bir şehirdeki şubesinde üst düzey yöneticiydi. Torpilli bir çalışandı anlayacağın. Bunu kullanmış olabilir huzursuzluk çıkarmak için. Eşimin birkaç personeliyle aram iyidir, ailecek görüşürüz. Bu çocuktan hiç iyi bahsettiklerini duymadım. Ekiple kaynaşamamış.

Gerçi dediğim gibi çalışanını işten atmamakla övünen bir şirket bu. Genelde uyumsuz olanı başka ekibe kaydırırlar ama işin iç yüzünü tam anlamıyla bilmiyorum ben tabi.

Hayir konu ne biliyor musun
Biz konu sahibine boyle seylerin normal oldugunu
Is yeri icin guzel bir sey oldugunu anlatmaya calisiyoruz
Bunda kotu bir sey olmadigini
Nisanlisinin tavrinin yanlis oldugunu farkli dillerle anlatmaya calisiyoruz
Neden ?
Cunku kadinlar kendi degerlerini bilsin
Erkek dedi diye hayatindan vazgecmesin
modern,egitimli,piril piril bir genc hanim oldugunu bilsin
Kararlarini kendi versin ..
Kimseye hesap vermesin diye ..
nisanlandi diye biri onun hayati uzerinde hak sahibi olmasin
Kendini mal gibi hissetmesin diye ..
En basindan beri kotu niyetim yok
Dilim sivri ..
Cunku kiziyorum nisanli ya da sevgiLi ,olmadi koca bulunca buldumcuk gibi davraNip kendileri olamiyorlar.
Kocam kizar,nisanlim sover ..
Neden ya sen kac yasindasin ?
Kendi hayatini neden evlendin diye baskasina devrediyorsun
Sonra biz gibi dusunenler feminist oluyor
Hatta yollu ,rahat,serbest oluyor..
Ama onlar naMusunu dusunen ,mumin kadinlar..
Bende cok duskunum kendime ama 2016 yilinda yasadigimin farKindayim ..
O zaman giyelim bir carsaf ,evin icinden kafamizi cikarmayalim
Ustune 3 tanede kumamiz olsun
Nasil fikir ?
Ee anlamiyor ki kimse bunlardan
Artik is arkadasiyla vakit gecirene yollu gozuyle bakicaz herhalde
Erkekler zaten yarim akilli, bizleri kisitlamalarina izin vererek haklisin kocacim imaji veriyoruz onlara
Ustelik buna da kadinin ozgurlugu diyorlar
Biz kadinlar kendi kendimizi kisitliyoruz ozgurum adi altinda
He ya cok ozgursun
Erkek istedigini yapsin o zaman sen de cumbanda otur gergef isle, ise neden gidiyorsun erkek var orda
Ben is arkadaslarimdan birini oglen yemege goturmek istesem de bana gelemem nisanlim kiziyo dese yuh derim

merhaba kızlar, ben 24 yaşındayım ve kurumsal bi firmada işe başladım. Benim çalıştığım birimde 5 kişi var ve yaş ortalaması 30-40larda. Şefim dediki her hafta bi gün öğle yemeğinde beraber çok lüks bi et lokantasına gidiyolarmış sende gelceksin dedi. 1 kere gittim fakat yaş ortalaması dolayısıyla sohbete falan katılamadım ve çoook sıkıldım.

Gitmek istemiyorum onlarla, hem nişanlım kızıyor erkekler olduğu için, hem ayrıca ben her hafta oraya para bayılmak zorunda değilimki?? Onların yanında rahat yemek de yiyemiyorum ve çok pahalı yani istemiyorum boşyere oraya para vermeyi. Zaten yemekhane var ve öğle yemekleri benim kendi özel zamanım. Gitmek zorunda değilim yani istemiyorum gitmekk.Ne bahane uydurabilirim bidaha katılmamak için?

Kocakoca 3 tane erkekle ve 2 bayanla gidiyoruz ben hiç zevk almıyorum ayrıca yabancı erkekler olduğu için dolayısıyla nişanlım çok kızıyor gitmek zorundamısın diye. Oraya verdiğim paraya da acıyorum yani her hafta ailemle yemeğe çıkarım oraya verceğime. Şef biraz önem veriyor böle şeylere ama zorla da götürecek hali yok heralde.

Et yemeklerini sevmiyorum kebapçılarda kokudan tiksiniyorum ve dışarda yemek yememe takıntım mı var desem hijyenden dolayı ne desem ne olur yardım edin:KK43: Ayrıca namazda kılıyorum ve öğle arasında namaz kılabileceğim yakınlarda bi cami arıcam, namaz kılıyorum gelemem desem bişey diyemez heralde

Kurumsal bir firmada çalışıyorsunuz ne kadar sıkıcı olursa olsun gitmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Ekip işi iletişim işi. Kendinizi soyutlamanız ilerde işinize negatif yansımaz belki, ama yaratacağı pozitif etkiyiden mahrum bırakır. Çünkü ekibiniz iş dışındada etkileşimde ve ayrı bir bağ oluşuyor. İş hayatında herkesle iyi ama sınırlı olmak gerek. Sırf rahatsız olduğunuz için gitmek istemiyorsanız gitmeyin ne olacak? Sizin tercihiniz. Sadece aykırı tip olursunuz. Nişanlısınız dediği için gitmiyorsanız çok hatalı bir davranış. Hepsi erkek diye gitmiyorsanız o da yanlış. İlle gittikleri yeri beğenmiyorsanız, araştırın bu seferde şuraya gidelim diye teklifte bulunabilirsiniz. Kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum.

işte tipik TR, tipik insan profilleri.
insan istemese de vizyon sahibi olmak için erkeklerle yemeğe çıkmak zorundaymış. ne ilginç! bana vizyonu, kültürü, bilgeliği sorsalar aklıma bu seçenek gelemzdi. sanki kız iş yerinde çalışırken erkeklerden kaçıyor onlarla konuşmuyor. boş vaktini onlarla geçirmek istemiyor. hayat görüşü erkeklerle yemeğe gitmeyi uygun görmüyor. Çok mu zor bunu anlamak ?

Şöyle deneyelim: Ha-nı-me-fen-di, bu er-kek-ler-le ye-me-ğe çık-mak değil. Bu, haf-ta i-çi bir öğ-le ye-me-ği-ni iş ar-ka-daş-la-rıy-la ye-mek.

Son düzenleme:
Erkeklerle yemege cikmiyor
Is yemegiymis
Algilariniz hamilelikten mi tikali ?
Yoksa hep Mi boylesin tatlim sen ?
Erkeklerle bir ogle yemegi yemiyor
Hayat gorusu boyle ama
Arkalarindan gorgusuz demeyi normal goruyor..
Namaz kilacak yer ariyor
Ama milletin arkasindan atip tutuyor ilginc bayaaaaaaaaaaaa

ben kendisi mükemmel insan demedim ki. namaz kılan herkesin de mükemmel olduğunu söylemedim ki. hayat görüşü o . istemiyor. bu kadar. neden bu kadar kızdınız ki. algılarınız tıkalı sözü de hiç hoş değil .

çok üstüne gidiyorsunuz. her hafta insan çağrılmaz. çağırsa da o zaman öder. kimsenin işi gücü yok öğlen boş saatini de onlarla geçirmek zorunda değil. dediği gibi konu sahibinin kimisi çoluğundan çocoğundan, arabadan krediden bahsediyor sanki konuları sanat, politika vs.

belki senin benim için değil ama onun için 100 tl büyük paradır???

bence şefinle konuş her hafta gelemem, arasıra gelebilirim kusura bakmayın de. neden olarak da hem lokantayı hem de vaktini öne sür. düğünhazırlıkları falan (boş vaktimde araştırmalar yapıyorum gibi)

yani kendiniz sürekli gülüyorum vs diyorsunuz ben de üstüne gitmeyin bu kadar dedim. çok mu üzüldünüz? özür dilerim. hamileyim ama alıngan değilim. sevgiler saygılar

ya ne nişanlılarınız var arkadaş? bizimki de koca olacak...:KK45:

maddi boyutuna kimse bir şey diyemez. her hafta zorlar tabi ki bütçeyi ama ayda bir katılın bence. soğuk kalmanız hoş değil.
yaşınız 24 ise 30-40 yaşındaki insanlar ile artık sohbet edebilmeniz lazım. kimse +-5 yaş skalasında çalışmıyor. yeri geliyor 70 yaşındakilerle de yeri geliyor 25 yaşındakilerle de muhatap oluyoruz. bu dediğiniz sıkıntı sizden kaynaklanıyor ve ayrıca nişanlınız sizin orada çalıştığınızı biliyor altı üstü öğle yemeği bu. böyle "nişanlım istemiyor" diyerek kendinizi birilerine ait hissetmeyin. nişanlınız karar veremez sizin hayatınıza, hoşunuza gitmesin böyle şeyler bence.

kısacası maddi konu ve ibadet durumu hariç diğer söyledikleriniz uygunsuz bence.

30-40 yaşındakilerle konuşacak bir şey bulamamanız enteresan.

ama neyse gitmek istemiyorsanız bahane üretmek bana doğru gelmiyor.
bu sefer katılmıyorum dersiniz olur yani.
hiç gitmek istemiyorsanız da ben yemekhanede yemeği tercih ediyorum dersiniz o da olur.

büyütüp neden konu açtığınızı anlamadım açıkçası.
çok fikir almak isteyen bir yapınız da yok.
yani ne yapmalıyım, doğru mu yanlış mı gibisinden.

hatta namaz falan deyip bizi günaha sokmaya gelmiş gibisiniz, resmen bizden bahane uydurmamızı istiyorsunuz, halbuki burada yazdıklarınızdan birini söylemeniz doğru bir şekilde yeterli cevap olacaktır.
kim neden sizi yemek yemek için zorlasın ki.

30+ biri olarak ben de 20 li yastakilerle konusacak bir sey bulamiyorum. Bana cok deneyimsiz, cok bilmis ve karamsar geliyorlar. Bir de bu yonden bakin. O yuzden konusacak bir sey bulamamasini normal buldum.

bence namazınızı soylemeyın ... her hafta burda yemek yemek butceme uygun deil aynı zamanda et vb. yıycekleri dışardan yerken zorlanıyorum...

açıkça söyleyin. evlilik hazırlığı yapıyorum bütçem bu tür yemeklere uygun değil şu anda. deyin ve olayı kapatın. kasmaya ne gerek var

Motivasyon,ekip ruhu vb sebeplerle şirket yemekleri olabilir,çok normal bu ama kurumsal şirketler bu yemekleri kendileri düzenler çalışana ödetmez,ayda bir olur genelde,ben hep bunu yaşadım,böyle gördüm. Böyle bir yemek için mazeret kabul edilmeyebilirde ama kimseye "geleceksin biz burada yiyoruz sende burada ye,hesabınıda kendin öde"denmemeli,bu konuda haklısınız zira herkesin bütçesi aynı olamaz.
Ama nişanlım istemiyor kısmı abartı zira siz o koca koca dediğiniz adamlarla günün yarısını zaten aynı çatı altında geçiriyorsunuz. Bu mantığa göre sadece kadınların çalıştığı yerlerde çalısmanız gerek.
Gitmek istemiyorsanız"benim bütçem her hafta böyle bir meblağı karşılayacak durumda değil,farklı ödemelerim var"bu sebeple katılamayacağım"diyebilirsiniz, şefinizin bunun üzerine söyleyecek birşeyi olamaz diye düşünüyorum.

asıl sorun nişanlınızın istememesi bence.

her durumda haftada bir değil ayda bir katılmaya çalışın. diğer günler içinde bahane bulun.

Bence açıkçası şirket içinde böyle bir şey düzenleniyorsa bu motive edici ve güzel bir şey sizin bahaneleriniz bana saçma geldi. Onun yerine iş arkadaşlarınızla kaynaşmaya çalışın, daha çok yenisiniz onlarsa çok deneyimli onlardan ne kaparsanız kardır.
Bunu bir fırsat olarak değerlendirin ve çağrıldığınız için şanslı hissedin bence.
Her hafta olmasa da katılın. Belki şefinize bütçenize daha uygun ama güzel bir restoran teklifinde bile bulunabilirsiniz.
Nişanlınıza diyecek bir şey yok. Saçmalıyor resmen siz de çok normalmiş gibi anlatmışsınız.

Yazdiklariniz icinde sadece bütçe ayırmak istemeyişiniz bana normal geldi. Kusura bakmayın da yaşları şöyle böyle deyip üç beş sohbet edemiyorsanız bu hem sizin adınıza üzüntü verici hem de esas onlar adına haksızlık. Böyle kurumsal firmalarda iş yapmak kadar uyum da önemli, memuriyet olsa sorun değil. Bu şekilde hareket ederseniz işinizle ilgili daha büyük problemlere zemin hazırlarsınız. Acaba sizin için esas sebep nişanlınızın istemeyişi olabilir mi diğerleri de bahane... Evlilik hazırlığında olduğunuzdan her hafta katılamayacağınızı ama ayda bir kere seve seve katılacağınızı şefinizle paylaşın bence. İş arkadaşlarınızla aranızın açılmaması için de o katıldığınız yemekte ve çalışma saatlerinde maksimumum iletişim kurun. Hayat maalesef birkaç farklı şeyin dengesiyle işliyor tek başına hiçbir şey yeterli değil. Umarım bu yazdıklarımı eleştiri değil öneri olarak yorumlarsın o gözle okursun. Son olarak esas fikrimizi almak istediğin şey bu olmasa da yazmadan geçmek istemiyorum. Hayatındaki erkekle işin arasındaki dengeyi mutlaka sağlam kur. Mutlaka bi çizgi olsun...

nişanlınız çok haklı iş gereği birlikte çalışıyor olabılırsınız ama geyık yapmak ıcın bır suru para bayılıpda luks bır yerde onlarla sohbet etmek zorunda degılsın.eger esınde aynı durumda olsa emınım sende hak verırdın ki zaten konundan anladıgım kadarıyla verıyorsunda.sadece gelemeyecegım demen yeterlı bence yok ıllakıbahane gerekıyorsa hoşlanmadım dersın.

Back
X