- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
Belli ki öğretmensiniz. Bunun sizin iş yaşamınızı etkilememesi gayet normal. Ama burada özel sektörden bahsediliyor. Özel sektörde faaliyet gösteren kurumsal firmalarda ekip bütünlüğü önemlidir. Yani ben hoşlanmıyorum gelmek istemiyorum sevmiyorum erkeklerle de aynı ortamda bulunmak istemiyorum derseniz işten çıkarılmaya varacak kadar önem arz eder bazı yerlerde.
Çok yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım. Eşimin 25 kişilik bir ekibi var. Dediğim gibi onları kaynaştırmak, sosyalleştirmek için çeşitli planlar yapar. Yaz aylarında yeni giren bir erkek eleman katılmak istemedi bunlara. Dragon yarışlarına katıldılar sudan korkuyorum dedi, paintballa gittiler hoşlanmıyorum dedi, pikniğe gittiler hastayım dedi. Eşim gözlemlemiş uzun bir süre öğlen yemeklerini tek başına yiyor, kimseyle sohbet etmiyor sürekli bilgisayarda ya da telefonda annesiyle teyzesiyle konuşuyor ya da yazışıyor. En son yılbaşı çekilişine katılmak istemedi, hediye almak kişiliğine aykırıymış diye. 6 Ayı dolmadan işten çıkarttı eşim. Benim ekibime uyum sağlayamayacak adamın işi yok burda dedi. Ve bu firma 6 yıldır tek bir kişiyi işten çıkarmamış olmakla övünen, dünya çapında tanınmış bir firma. Bu olaya müsamaha gösterilmedi.
Bu acımasızca olmamış mı ya? Ben de özel sektördeyim 1000 kişiye yakın çalışanı olan kurumsal çinli firma. Çinde çok fazla yatırımınolan köklü bi şirketteyim. Hep birlikte gezip tozuyoruz aktiviteler oluyor da. Katılmayanlar da çok anlayışla karşılanıyor. Hele bir arkadaş var işini gayet düzgün yapar. Birebir iletişimi çok iyi. Ama kalabalık ortamlara asla gelmez. Herkesi olduğu gibi de kabul etmemiz lazım işini aksatmadığı sürece.