İş arkadaşlarıyla Öğle yemeğine gitmek zorunda mıyım?

Oyle olmuyor. Yemekhane olabilir ama insanlar kendi butcelerinden karsilanmak kaydiyla disarida yemegi de tercih edebilir.

Şimdi şöyle, birkaç iş arkadaşı yemekhanede çıkan yemeği beğenmez ya da sırf sosyalleşmek için hadi bugün dışarda yiyelim der, diğerlerine söyler katılmak isteyen katılır istemeyen katılmaz o zaman bu tercih olur ve ceplerinden öderler. Ama burda şef her cuma bu insanları mecburi olarak bir yere götürüyorsa bu ekip arasındaki bağı kuvvetlendirmek içşndir şirket bütçesi öder.

Yok vallaha memurlarda da var artık. Şefler toplayıp yemeğe falan götürüyor, bir de memursun, yok ben gelmicem diyemiyorsun, kös kös gidiyorsun :KK70:

Ene negzel işte, memurların da hakkı kaynaşmak sosyalleşmek..,

Şimdi şöyle, birkaç iş arkadaşı yemekhanede çıkan yemeği beğenmez ya da sırf sosyalleşmek için hadi bugün dışarda yiyelim der, diğerlerine söyler katılmak isteyen katılır istemeyen katılmaz o zaman bu tercih olur ve ceplerinden öderler. Ama burda şef her cuma bu insanları mecburi olarak bir yere götürüyorsa bu ekip arasındaki bağı kuvvetlendirmek içşndir şirket bütçesi öder.

Ene negzel işte, memurların da hakkı kaynaşmak sosyalleşmek..,
Eh yani :) Nerden baktığına bağlı :)

Sef belli ki butunluk kurmak istemis.

bizim şirkette de oluyor,kahvaltı,eğlence.kimle rast geliyorsak öğle yemeği. bunlar ekip kaynaşması açısından yapılıyor.özellikle ekipteki herkesin o etkinlikte olması isteniyor ama gelmeyende gelmez.bütçemi zorlasa o etkinlik gitmek zorunda da değilim açıkçası.bizim eğlenceler şirket tarafından karşılanıyor.kahvaltı da şirkette yaparsak herkes farklı bir şey getiriyor.dışarıda yemekte de herkes istediğini yer içer.arada gidersin istersen her zaman gitmek zorunda değilsin

Bazı iş yerlerinde bu tür aktiviteler önemlidir.Bu sebeple en azından hafta 1, ya da ayda 1-2 defa katılmalısınız.
Yoksa iş ortamında yabani, paylaşımı sevmeyen, takım ruhundan anlamayan biri olarak lanse edilirsiniz.
Et lokantası diyorsunuz, her şey de et değildir, salata vs. vardır. İlla sevdiğiniz bir menü vardır, onu seçiverin siz de. Bir iki defalığına katlanabilirsiniz bence.
Bırakın iş ortamını okulda bile böyle topluluk olarak gidilen yere gitmeyince asosyal damgası yiyorsunuz. Ben bu yüzden pek kantin kültürünü sevmesem de arada iniyorum yani.
Ayrıca şu kıskanma mevzuu çok saçma. Herkese potansiyel rahatsız edici gözüyle bakmamanızı tavsiye ederim.
He yok diyorsanız tamam gitmeyin, ama iş yerinde de masanızda akşama kadar tek başına kalma riskiniz olabilir. İş yeri demek sadece iş yapılan yer demek değildir, sosyal bir kurumdur ayrıca. O yüzden iş arkadaşı(!) denmiş o bireylere değil mi?

En tuhafıma giden şey 24 yaşında bir insanın 30 larındakilerden koca koca adamlar konuşcak biriey bulamıyorum diye bahsetmesi..siz çok çocuk olmalısınız çünkü normal şartlarda 24 yaşındaki bir kadın için 30 larla arkadaşlık etmek zor değil..Biraz olgunlaşmanız lazım..

Kurumsal bir firmada çalışıp,öğle yemeğine "erkeklerle" çıkmama nişanlım kızıyor,çıkamam diyenler mümkünse bu tarz firmaları zehirlemesin.Bıraksınlar ufku açık,firmayı ve tr yi ileriye taşıyabilcek insanlar çalışsın.Nişanlınızın özgüvensiz ve bağnazlığına zaten diyecek söz yok..

Bağnazlık yobazlik filan degil,erkeklerle bi yere gitmek istemiyor olabilirsin.. Ben de calisiyorum,erkek hocalar da var ama birlikte disarda bi yere gitmiyorum.. Hic yobaz oldugumu filan da dusunmuyorum.. Hatta kurumda sevilen sayilan biri oldugumu biliyorum.. Demek illa etkinlik yapmam gerekmiyor.. Kimseyi etiketlemiyosam kimse de beni yargilayamaz.. (simdi etkinlige gidenler sayilip sevilmiyor mu diye lafi ordan oraya cekenler olacaktir,aciklama yapiyim en bastan, oyle bsy demedim.. Esas gitmeyenler asosyal ve yobaz olmakla suclaniyor nedense) calisiyosun tamam ama bu extra bi durum ve mecbur degilsin..
Ustelik keyif bile almadigin bi etkinlige katilip ustune para vermek ayri külfet..
Kaldi ki ogle arasi serbest zamanindir, oraya plan koyulamaz, koyulsa da kisilerin keyfine birakilir..
Isinin oldugunu soyle onlar yemege giderken, ki yalan degil, namaz kilacaksin, meşgulsun.. Erkekler var,gelmek istemiyorum,pahali filan dersen herkes baska bi anlam çıkarabilir.. Gerekirse namazi soyle, abdest vs hepsini ogle arasında hallediyorum de.. Veya kisaca oglenleri islerim oluyor deyip gec..

Bağnazlık yobazlik filan degil,erkeklerle bi yere gitmek istemiyor olabilirsin.. Ben de calisiyorum,erkek hocalar da var ama birlikte disarda bi yere gitmiyorum.. Hic yobaz oldugumu filan da dusunmuyorum.. Hatta kurumda sevilen sayilan biri oldugumu biliyorum.. Demek illa etkinlik yapmam gerekmiyor.. Kimseyi etiketlemiyosam kimse de beni yargilayamaz.. (simdi etkinlige gidenler sayilip sevilmiyor mu diye lafi ordan oraya cekenler olacaktir,aciklama yapiyim en bastan, oyle bsy demedim.. Esas gitmeyenler asosyal ve yobaz olmakla suclaniyor nedense) calisiyosun tamam ama bu extra bi durum ve mecbur degilsin..
Ustelik keyif bile almadigin bi etkinlige katilip ustune para vermek ayri külfet..
Kaldi ki ogle arasi serbest zamanindir, oraya plan koyulamaz, koyulsa da kisilerin keyfine birakilir..
Isinin oldugunu soyle onlar yemege giderken, ki yalan degil, namaz kilacaksin, meşgulsun.. Erkekler var,gelmek istemiyorum,pahali filan dersen herkes baska bi anlam çıkarabilir.. Gerekirse namazi soyle, abdest vs hepsini ogle arasında hallediyorum de.. Veya kisaca oglenleri islerim oluyor deyip gec..

Belli ki öğretmensiniz. Bunun sizin iş yaşamınızı etkilememesi gayet normal. Ama burada özel sektörden bahsediliyor. Özel sektörde faaliyet gösteren kurumsal firmalarda ekip bütünlüğü önemlidir. Yani ben hoşlanmıyorum gelmek istemiyorum sevmiyorum erkeklerle de aynı ortamda bulunmak istemiyorum derseniz işten çıkarılmaya varacak kadar önem arz eder bazı yerlerde.

Çok yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım. Eşimin 25 kişilik bir ekibi var. Dediğim gibi onları kaynaştırmak, sosyalleştirmek için çeşitli planlar yapar. Yaz aylarında yeni giren bir erkek eleman katılmak istemedi bunlara. Dragon yarışlarına katıldılar sudan korkuyorum dedi, paintballa gittiler hoşlanmıyorum dedi, pikniğe gittiler hastayım dedi. Eşim gözlemlemiş uzun bir süre öğlen yemeklerini tek başına yiyor, kimseyle sohbet etmiyor sürekli bilgisayarda ya da telefonda annesiyle teyzesiyle konuşuyor ya da yazışıyor. En son yılbaşı çekilişine katılmak istemedi, hediye almak kişiliğine aykırıymış diye. 6 Ayı dolmadan işten çıkarttı eşim. Benim ekibime uyum sağlayamayacak adamın işi yok burda dedi. Ve bu firma 6 yıldır tek bir kişiyi işten çıkarmamış olmakla övünen, dünya çapında tanınmış bir firma. Bu olaya müsamaha gösterilmedi.

Belli ki öğretmensiniz. Bunun sizin iş yaşamınızı etkilememesi gayet normal. Ama burada özel sektörden bahsediliyor. Özel sektörde faaliyet gösteren kurumsal firmalarda ekip bütünlüğü önemlidir. Yani ben hoşlanmıyorum gelmek istemiyorum sevmiyorum erkeklerle de aynı ortamda bulunmak istemiyorum derseniz işten çıkarılmaya varacak kadar önem arz eder bazı yerlerde.

Çok yakın zamanda yaşadığımız bir olayı anlatayım. Eşimin 25 kişilik bir ekibi var. Dediğim gibi onları kaynaştırmak, sosyalleştirmek için çeşitli planlar yapar. Yaz aylarında yeni giren bir erkek eleman katılmak istemedi bunlara. Dragon yarışlarına katıldılar sudan korkuyorum dedi, paintballa gittiler hoşlanmıyorum dedi, pikniğe gittiler hastayım dedi. Eşim gözlemlemiş uzun bir süre öğlen yemeklerini tek başına yiyor, kimseyle sohbet etmiyor sürekli bilgisayarda ya da telefonda annesiyle teyzesiyle konuşuyor ya da yazışıyor. En son yılbaşı çekilişine katılmak istemedi, hediye almak kişiliğine aykırıymış diye. 6 Ayı dolmadan işten çıkarttı eşim. Benim ekibime uyum sağlayamayacak adamın işi yok burda dedi. Ve bu firma 6 yıldır tek bir kişiyi işten çıkarmamış olmakla övünen, dünya çapında tanınmış bir firma. Bu olaya müsamaha gösterilmedi.
Evet ogretmenim ve isin asli kurumsal firmalar gibi surekli bi toplu etkinlik olur ozel okullarda, calisanlara yonelik.. Yemekler, kamplar, geziler vs.. Bunlara mumkun mertebe katiliyorum.. Kendi arkadas grubumla takiliyorum.. Ama katilmayan kisiler pek sorun olmuyor..
Anlattigin sekilde olan yerler illaki farkli beklentide olur.. Calisma prensibi de bu sekilde olabilir, dogru veya yanlis, bu sekilde calismak istemeyen de baska yerlere bakabilir; mesela konu sahibi.. Benim cevabim, erkeklerle yemege gitmek istemediginde yobaz diye yaftalanmasinaydi.. Olabilir, rahatsiz olmasi kisisel yapisidir..
Eger kurum bu sekilde isliyorsa, zorunluluk da varsa ustu kapali, zaten calismasin.. Baska yere baksin.. Madem rahatsiz oluyor..

merhaba kızlar, ben 24 yaşındayım ve kurumsal bi firmada işe başladım. Benim çalıştığım birimde 5 kişi var ve yaş ortalaması 30-40larda. Şefim dediki her hafta bi gün öğle yemeğinde beraber çok lüks bi et lokantasına gidiyolarmış sende gelceksin dedi. 1 kere gittim fakat yaş ortalaması dolayısıyla sohbete falan katılamadım ve çoook sıkıldım.

Gitmek istemiyorum onlarla, hem nişanlım kızıyor erkekler olduğu için, hem ayrıca ben her hafta oraya para bayılmak zorunda değilimki?? Onların yanında rahat yemek de yiyemiyorum ve çok pahalı yani istemiyorum boşyere oraya para vermeyi. Zaten yemekhane var ve öğle yemekleri benim kendi özel zamanım. Gitmek zorunda değilim yani istemiyorum gitmekk.Ne bahane uydurabilirim bidaha katılmamak için?

Kocakoca 3 tane erkekle ve 2 bayanla gidiyoruz ben hiç zevk almıyorum ayrıca yabancı erkekler olduğu için dolayısıyla nişanlım çok kızıyor gitmek zorundamısın diye. Oraya verdiğim paraya da acıyorum yani her hafta ailemle yemeğe çıkarım oraya verceğime. Şef biraz önem veriyor böle şeylere ama zorla da götürecek hali yok heralde.

Et yemeklerini sevmiyorum kebapçılarda kokudan tiksiniyorum ve dışarda yemek yememe takıntım mı var desem hijyenden dolayı ne desem ne olur yardım edin:KK43: Ayrıca namazda kılıyorum ve öğle arasında namaz kılabileceğim yakınlarda bi cami arıcam, namaz kılıyorum gelemem desem bişey diyemez heralde
Bızımde okul müdürü bizden 70lira para toplardı cıkıs saatımız geldıgı halde bizi bagladıgı ıcın verdıgımız para boşa gıtmesın dıye saatlerce okulda kalıp o yemegı yemek zorunda kalırdık .Kımse ıtıraz edemedıgı ıcın ben de sustum.sız dısarda yıyormussunuz gıtmeyın .

Katılmak zorunda degıl yaptıgı işe bakın siz .Sızene zorla mı ınsanları sosyallestıreceksınız.Çalışıyorsa gerısı boss,para harcamakta ıstemeye bılır saygı duyun ınsanlara,adam yoruluyordur belkı tatılını kendısıne ayırmak ıstıyordur belkı

Katılmak zorunda degıl yaptıgı işe bakın siz .Sızene zorla mı ınsanları sosyallestıreceksınız.Çalışıyorsa gerısı boss
Hayır, efendim. Özel sektörde öyle bir şey yok. Çalışanlar, kendilerini takmayan çalışma arkadaşlarından rahatsız olurlar ve bu da iş ortamına yansır. İyi bir çalışma ortamı sağlamak yöneticinin görevidir. Çalışma iklimini bozan kişi de işinde ne kadar iyi olursa olsun, çıkarılır.
Özel sektörün çok sevdiği bir laf vardır: Kimse vazgeçilmez değildir. Hem işini iyi yapan hem sosyalleşmeyi seven çalışan varken neden nobran nemrut biri tercih edilsin ki?

Katılmak zorunda degıl yaptıgı işe bakın siz .Sızene zorla mı ınsanları sosyallestıreceksınız.Çalışıyorsa gerısı boss,para harcamakta ıstemeye bılır saygı duyun ınsanlara,adam yoruluyordur belkı tatılını kendısıne ayırmak ıstıyordur belkı

Öyle bir şansı yok işte özel sektörde. Ortama uyum sağlayamayan, iş arkadaşlarından hoşlanmayan ve onlarında ondan hoşlanmadığı, ekipte çıkıntılık yapan kişi işinden oluyor. Bu kadar net.

Sadece o yoruluyor zaten.

Yaz tatilinden bahsetmiyoruz, 1 saatlik ogle arasindan bahsediyoruz.

Vizyon farki onemli tabii.

Öff bıktım bu insanlardan.bizde ramazanda sorun yaşıyorduk. bir müdürümüz vardı nerde yiyeceğimize o karar veriyordu bir iki baktım olmuyor. Siz gidin ben x yerde yiyicem dedim.bir surat bir surat bir ay soktu lafını ama geri adım atmadım.söyleyin sonra öylee gidiyor

Yeni girdiğin bir işte hafta da bir olan 1 saatlik bir öğle yemeği sadece. Ben gelemem diyip bahane sunmak kendini dışarda tutmak hoş karsilanmazs. Kaldı ki ne senin yasin küçük ne de onların yaşı çok büyük. Ben devlet memuruyum. Bizde de disarda kahvaltilar akşam yemekleri oluyor Müdürümüz özellikle herkesin katılmasını istiyor, içeri girer girmez hemen süzer etrafı kim gelmiş kim gelmemiş diye. Katilmama gibi bir durum olmaz yani. Kendi aramızda bile oglenleri 10 kişi toplanıp haftada 1 çıkmaya çalışıyoruz. Ben 34 yasindayim onlarin çoğu 25 lerinde çok da keyifli oluyor. Sizin sefiniz böyle bir etkinlik yapıyorsa gitmen gerekir yani kisacasi

Nişanlının tepki göstermesi de gayet normal, seni kıskanması normal, oraya para vermek istememen normal, kebapçılardan et lokantalarından ben de tiksinieim , gayet haklısın. Ortamınızı bilmiyorum ama gitmek zorunda değilsin, bu senin üzerinde bi baskı oluşturacağını sanmıyorum, ne münasebet

Öyle bir şansı yok işte özel sektörde. Ortama uyum sağlayamayan, iş arkadaşlarından hoşlanmayan ve onlarında ondan hoşlanmadığı, ekipte çıkıntılık yapan kişi işinden oluyor. Bu kadar net.
Özelsektör acımasız işte .Sosyal olmak bazıları ıcın zordur bence çalışkanlıga bakılmalıydı .

Yeni girdiğin bir işte hafta da bir olan 1 saatlik bir öğle yemeği sadece. Ben gelemem diyip bahane sunmak kendini dışarda tutmak hoş karsilanmazs. Kaldı ki ne senin yasin küçük ne de onların yaşı çok büyük. Ben devlet memuruyum. Bizde de disarda kahvaltilar akşam yemekleri oluyor Müdürümüz özellikle herkesin katılmasını istiyor, içeri girer girmez hemen süzer etrafı kim gelmiş kim gelmemiş diye. Katilmama gibi bir durum olmaz yani. Kendi aramızda bile oglenleri 10 kişi toplanıp haftada 1 çıkmaya çalışıyoruz. Ben 34 yasindayim onlarin çoğu 25 lerinde çok da keyifli oluyor. Sizin sefiniz böyle bir etkinlik yapıyorsa gitmen gerekir yani kisacasi
Kımsenın keyıf aldıgını sanmıyorum zorlama bu .Bızede aynısı yapılırdı hemde hergun ayda 70 lira zorla toplanırdı ve resmı bır kurum da 5saat calısıyorsak bız 8saat orada hergun zaman harcardık bu sacma yemek uygulamasıyla.

Nişanlının tepki göstermesi de gayet normal, seni kıskanması normal, oraya para vermek istememen normal, kebapçılardan et lokantalarından ben de tiksinieim , gayet haklısın. Ortamınızı bilmiyorum ama gitmek zorunda değilsin, bu senin üzerinde bi baskı oluşturacağını sanmıyorum, ne münasebet

Teşekkür ederim anladığınız için. Yobazlıkla ne alakası var sadece hoşlanmadı bu durumdan asıl sorunda bu değil herkes anlamak istediği gibi anlamış.

Etkinlikler ayda bir olsa neyse ben her hafta oraya para vermek zorunda değilim ki, şef keyfine göre ayarlıyor şirket falan karşılamıyor. Aylık en az 100 lira gider her hafta katılsam. Çok maaş almıyorum zaten, Aileme yardım ediyorum kendi ihtiyaçlarım oluyor düğün hazırlığındayım ve ne derseniz deyin iş konusunda gayet iyi anlaşsam da onlarla sosyalleşmek istemiyorum,erkeklerle bir yere gitmek istemiyorum bu bağnazlık değil rahatsız oluyorum. İşyerinde kendi yaşıtlarım var yani onlarla oturup yemek istiyorum.

Şefe uygun bir dille anlatıcam sanırım, dışarda yemek yemekten rahatsız olduğumu et yemeklerini kebapçıları sevmediğimi sölicem, ayrıca bütçenin beni zorlayacağını da. Din konusu da bahane değil ayrıca işe yeni başladığım için henüz bi cami bulamadım ama bulduğum vakit öğlen namazlarımı da vaktim varken aksatmam istemem dışarda yemek yiyerek.

Back
X