• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş arkadaşlığı

simsirellaa

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
64
Puanlar
18
iş yerindeki arkadaşlığın samimiyetine ne kadar güvenmeli? bazen yakın olduğum tek bir kişi var onun beni sevmediğini hissediyorum ama dozu nasıl ayarlamalı bilemiyorum tek de zaman gecmiyor

Özelinizi açmayın. Başkaları hakkında onunla konuşmayın. Birilerine yetiştirmesi olası.

Genel konularda sohbet edin. İlla ortak noktalarınız vardır.

iş yerinden tanıdığınız insanlar sizin arkadaşınız değildir. dolayısıyla hiç güvenmemeli ve samimi olunmamalı.

Canım cicim olanlar iş yerinden ayrıldıkları gün iletişimi kestiler. Orada zaman geçirmek amaçlı iletişim kuruluyor vakit geçiriliyor ama genelde ilk yollar ayrıldığında iletişim kesiliyor.

Ben iş yerinden arkadaş edinilmez mevzusuna katılmıyorum. Çok da güzel arkadaşlıklar kurulur. Uyanık geçirdiğimiz zamanın %70’ini bu insanlarla yüzyüze geçiriyoruz. En büyük sosyalleşme alanımız çalışma ortamlarımız. Tabi ki buralarda yakın arkadaşlıklar, dostluklar kuracağız. Bu niye bu kadar saçma bir tepki görüyor anlamıyorum.

Birden her şeyinizi açıp ortaya dökmeyin, zamanla gelişmesine izin verin arkadaşlığınızın ve paylaşımlarınızın. Onların yaklaşımı da önemli burda, mesela eski iş yerimde biri vardı herkesin her şeyini öğrenmek ister didiklerdi, kendisi kapalı kutuydu. İyi niyetli gelmiyordu tabii bu durum bize. Bunun aksine dengeli bi şekilde ilerlendiğinde çok güzel insanlarla güzel arkadaşlıklar kurulabiliyor.

Özellikle rekabet ortamı mevcutsa, kaynaklar -terfi imkanı gibi- kısıtlıysa özelinizi kesinlikle açmamanızı şiddetle öneririm. Benim şahit olduğum kadarıyla yaptığınız spor, gittiğiniz bir etkinlik, hatta uyuyup uyandığınız saat bile dedikodu malzemesi olabiliyor ya da yeri geldiğinde size karşı kullanılabiliyor.

Sohbet esnasında konu size ve kişisel yaşamınıza gelirse olabildiğince genel, başka tarafa çekilemeyecek cevaplar vermeniz yararınıza olur. Samimiyetsiz olun demiyorum elbette, daha çok karşınızdaki insanı dinlemeye meyleden, soru soran taraf olabilirsiniz. Ancak bu sorular iş arkadaşlarınızın özel hayatları hakkında olmamalı tabii ki.

Kendi hakkınızda pek bilgi vermeden de vakit geçirilmesi keyifli birisi olabilirsiniz pekala. Biraz pratik yapmak, kafa yormak gerekiyor sanırım...

iş yerindeki arkadaşlığın samimiyetine ne kadar güvenmeli? bazen yakın olduğum tek bir kişi var onun beni sevmediğini hissediyorum ama dozu nasıl ayarlamalı bilemiyorum tek de zaman gecmiyor
iş hayatında kimse kimsenin dostu değil
herkese mesafeli ve saygılı yaklaşın
ve işinizi yapın geçin
en önemlisi bu

Back
X