• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş-arkadaşlık-yanlış anlaşılma

ben Ayşe’yle değil şefimle konuştum, Ayşe şefe iletmiş durumu Ayşe’yle tekrar konuşmadım , Monica yu da görmediğim için onunla da konuşamadım
artık yapacağınız şey Monicaya durumu anlatmak. anlattığınızda anlayacaktır. İnanmazsa da zaten sizi düşündüğünüz gibi görmediği anlamına gelir. Siz bu konuda çok üzgün olduğunuz için onunla konuşun ve size inanmazsa da uzatmayın sonuçta siz neden yaptığınızı biliyorsunuz ve yanlış anlaşılmaya sebep olmanızdan dolayı özrünüzü de dilemiş olacaksınız. Sonrasında da artık mümkünse pozisyonunuz ile ilgili davranışlarınızı geliştirin kendinizi geliştirmek için bir şeyler yaparak devam edin. Bu küçük entrika oyunları yılan hikayesine dönmüş, bu tür durumlarda belki normal olan budur daha önce hiç böyle şeylere dahil olmadığım için inan bilmiyorum. böyle şeylerden de uzak durursanız bir daha böyle bir yanlış anlaşılma durumuna girmemiş olursunuz. Umarım içinizi rahatlatabilirsiniz.

Bu açıklamaya katılıyorum. Profesyonel iş yaşamında yeni ünvanınız için genel olarak kendinizi iş ve iş ile ilgili tüm durumlara karşı duygusal davranmamak konusunda geliştirmelisiniz. )burada duygusal kelimesini kullandım ama doğru kelimeyi bulamadığım için kullandım. Anlaşıldığımı umuyorum :)

Ama siz Monicaya karşı yanlış yaptığınızı düşünüp buna üzüldünüz ve bu durumda artık Ayşeye değil Monicaya bunu anlatıp onunla çözmeliydiniz. Ayşeye kötü niyet düşünmeden yanlış anladığınız için anlattığınızda zaten kadının bu konudaki duruşunu fikrini anladınız bugün bir daha niye Ayşeyle konuştunuzki bunu. O anlayacağını anlamış ve oldukça net bir şekilde monicaya karşı tutumunu belli etmiş. Sizin yapacağınız tek şey Monicaya kendinizi anlatıp bu konudaki niyetinizin şuan ki neticeler ile ilgilisi olmadığını tamamen yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını ve bundan duyduğunuz üzüntünüzü anlatmak. Ayşe ile bu konuda konuşacağınız bir şey kalmamıştı ki zaten

Monica'nın mesajından sonra belirgin bir değişiklik olmadığı için durumun şeflere iletildiğini tahmin ediyorsa bile muhtemelen kesin bilmiyordur. Mecaz'ın bu konuyu açması kendi aleyhine olur.
Bazı insanlara kendinizi doğru ifade etmek mümkün olmaz. Hiçbir şey olmamış gibi devam etmesi daha iyi.

Olay hastanede geçiyor
Taşeron temizlik firması , sürekli yeni hastaneler alıp yetişmiş işçisini başka hastanelere gönderiyor
Şu an 2 farklı yer devralındı ve buradaki işçilerden tasfiye edilecek
1 burası merkezi ve evlerimize yakın kimse diğer yerlere gitmek istemiyor
2 Ayşe buradaki uzun yıllardır usta
3 buraya 2. Usta alınacak
4 ben başka iş arıyorum(firmanın kaybetmek istemediği bir çalışanım, ve bir tartışmada şeflere zaten iş arıyorum istediğim gibi bulduğumda defolup gideceğim dedim
5 Monica , usta olmak isteyen kişi
6 dedikodu yaptığı ve laf taşıdığı için şeflerin usta olarak tercih etmiyor
7 teklif bana bugün geldi , ve yoğun bir şekilde düşünürken mesaj gelince
8 o hastaneyi de aldılar , bana oraya gideyim diye söylüyor sandım
9 bunu ustaya söylerim tamam dedim (bakınca direk seni şikayet ediccem demek gibi)
10 Ayşe yani usta dedi bana sen anlamadın mı senin ayağını kaydırmaya çalışıyor senin usta olacağını biliyor ondan yapıyor fiye
11 Ayşe’ye dedim ben öyle düşünmüyorum iş aradığımı biliyordu gayet iyi niyetli de olabilir ha kötü niyetli olsa dahi aynı konumda olduğum biri üstüme söylemem , üstüm olsaydı şikayet ederdim ayrıca çokta matah değil bu iş
12 ben monicaya nasıl bir açıklama yapabilirim

Iş aradiginizi herkese soyleyen sizsiniz zaten. Kadin iş ilani yolladi diye mi ayak kaydiriyor oldu? Gitmek istemezseniz gitmezseniz is gondermeyle ayak kaydirmak ne alaka. Monica iyi midir kotu mudur bilmem de her bulundugunuz ortamda şu oyunlari yapmayin ya.
Alti ustu bi temizlik yapiyorsunuz onda bile bu muhanbetler. Usta basi olsa nolmus sanki maasin arşa degecek yano kac fark oluyor sanki. Sacma sapan seyler

Konu sahibi Türkçe'den çok Almanca'ya hakim sanırım, Almanca anlatsin, Almanca bilen arkadaşlar tercüme etsin.
Ortalık karışık biraz daha karışsın 🤪

Aslında şefime,- Ayşe’ye anlatamadığımda bu, Monica benim arkadaşım değil 5 dakika sadece günaydın -nasılsın dediğim biri , monicanın niyeti beni bağlamaz kötü niyetle yaptığını dahi düşünsem -benim yaptığım , beni kendime karşı mahcup hissettiriyor - evet istemeden onu zor durumda bıraktım, şefim ve onun üstü monicanın tavırlarından rahatsızlarmış zaten ama işte , ben kendime karşı utanıyorum, iyi veya kötü Monica bu konuda haklı
Siz Monica'nin masum olduğundan çok eminsiniz belki de gerçekten ayak kaydırmaya çalışıyordur. Çok samimi de değilmişsiniz daha önce de yaptığı şeymiş zaten. Hiç acaba Ayşe'nin söylediği gibi midir diye düşünmediniz mi?

Back
X