• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş arkadaşlıkları...

meliscan_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
220
80
123
35
Selam, ben öğretmenim 2. Dönem eş tayiniyle başka bir ile atandım sorunum şu ki okuldaki öğretmen arkadaşlarla samimi olamiyoruö denemedim mi denedim ilk geldiğim zamanlar her sohbete katılmaya çalıştım saygıda kusur etmedim çoğu benden büyük zaten ama zamanla farkettim ki bana hoşgeldin bile demeyen arkadaşlar var ve ben ayırt etmeksiZin hepsiyle kaynaşmaya çalışmışım çoğu beni hiç sallamıyodu ben laf atmasam atmıyodu. Birgün benim de tepemin tası attı ben niye uğraşıyorum ki dedim ve uğraşmayı bıraktım artık doğal takılıyorum 3-5 öğretmen arkadaş var sohbet edebildiğim gerisi hiç muhattap olmuuor ben de kafamı bile çevirmiyorum artık açıkcası. Ama benle yeni gelen bikaç arkadaşa bakıyorum benden daha iyi hepsiyle muhabbeti var bu durum canımı sıkıyor ben mi yanlış yaklaştım eski okulum daha küçüktü samimiydik hep beraber muhabbet ederdik şimdi yolda görsem selam vermiyorum artık onlar zaten vermiyo bugün çok yalnız hissettim kendimi bi akıl verseniz hatam var mı, nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

hepsiyle muhattap olmak zorunda değilsin ki. sonuçta sen adımını atmışsın onlar karşılık vermiyorsa sorun sende değil samimi olduğun varsa birkaç tane onlar yeter geri kalan konuşma hevesini de öğrencilerinle konuşarak bastır :KK66:

hepsiyle muhattap olmak zorunda değilsin ki. sonuçta sen adımını atmışsın onlar karşılık vermiyorsa sorun sende değil samimi olduğun varsa birkaç tane onlar yeter geri kalan konuşma hevesini de öğrencilerinle konuşarak bastır :KK66:
Canım konuşma hevesi değil benimki tuhaf geliyo ne biliyim insan iş arkadaşına bi günaydın meraba demezmi ben demeyince demiyolar, ben de kendimi kötü hissediyorum yeni geldiğim için dicem benle gelen bikaç arkadaş hepsiyle konuşuyo ben erken mi pes ettim bilmiyorum

Umursamayın.
Siz saygınızı ve seviyenizi koruyun sizinle konuşan konuşur, konuşmayana da güle güle ;)

ilginç ya en azından saygıdan gelene günaydın denir , beni hiç sevmeyen bir kız var iş yerinde o bile diyor yahu nasıl kötü yere düştünüz yabanilermiş.

Öğretmen ortami böyle malesef canim cok soğuk oluyo ama genellemiyorum istisnalar var bizim okulda kimse öğretmenler odasina bile gelmiyo kendini zorlama doğal ol senle konuşmak isteyen gelir konuşur zaten zamanla

Öğretmen ortami böyle malesef canim cok soğuk oluyo ama genellemiyorum istisnalar var bizim okulda kimse öğretmenler odasina bile gelmiyo kendini zorlama doğal ol senle konuşmak isteyen gelir konuşur zaten zamanla
Haklısın canım ama kafaya takıyorum işte :((

ilginç ya en azından saygıdan gelene günaydın denir , beni hiç sevmeyen bir kız var iş yerinde o bile diyor yahu nasıl kötü yere düştünüz yabanilermiş.
Sorma canım burnundan kıl aldırmıyo bazısı işine gelenle sohbet muhabbet beni beğenmediler heralde

Bayanlarmi konusmuyor daha cok?
Eger bi bayan baska bayanla konsmuyorsa sebebi kiskancliktir bence. Tabi seni delilee gibi kiskanmak degilde, hos, bakimli alimli bi bayanin yaninda durunca kendinj ezik hissetmekten korkar kadinlar. O yuzden hic yaklasmazlar.

Belkide hos bi bayansiniz?:KK49:

Öğretmenler odası ortamı değişiktir. Bir kaç kez okul değiştirdiğim için biliyorum yeni ortamlara uyum sağlamanın ne zor olduğunu. İlk zaman kimseyle öyle birden canım cicim olmayı bekleme. Okulun bazı dengeleri vardır onu zamanla öğreniyorsun ilk anda seni aralarına almayabilirler ama ilgi alanın olduğunda konuş araya gir en az bir dönem geçmesi gerekiyor samimi olabilmek için sonrasında artık kimle konuşup konuşmayacağını öğrenmiş oluyorsun.

Bizde de bazıları selam dahi vermez, totoma versinler çok muhtaçtık selamlarına.

Canimm yaa emin olki göze batiyosundur durusunla tavrinla giyim kusaminla belkide is yerleri böyle malesef fesat insanlarla dolu bizlerde yaşadık boşver is arkadasina selam vermeyen biri muhendis olsa ne olur okumus olsa ne olur ogretmen olsa ne olur haci olsa ne olur hoca olsa ne olur toplasan bir INSAN etmiyor işte!!

Selam, ben öğretmenim 2. Dönem eş tayiniyle başka bir ile atandım sorunum şu ki okuldaki öğretmen arkadaşlarla samimi olamiyoruö denemedim mi denedim ilk geldiğim zamanlar her sohbete katılmaya çalıştım saygıda kusur etmedim çoğu benden büyük zaten ama zamanla farkettim ki bana hoşgeldin bile demeyen arkadaşlar var ve ben ayırt etmeksiZin hepsiyle kaynaşmaya çalışmışım çoğu beni hiç sallamıyodu ben laf atmasam atmıyodu. Birgün benim de tepemin tası attı ben niye uğraşıyorum ki dedim ve uğraşmayı bıraktım artık doğal takılıyorum 3-5 öğretmen arkadaş var sohbet edebildiğim gerisi hiç muhattap olmuuor ben de kafamı bile çevirmiyorum artık açıkcası. Ama benle yeni gelen bikaç arkadaşa bakıyorum benden daha iyi hepsiyle muhabbeti var bu durum canımı sıkıyor ben mi yanlış yaklaştım eski okulum daha küçüktü samimiydik hep beraber muhabbet ederdik şimdi yolda görsem selam vermiyorum artık onlar zaten vermiyo bugün çok yalnız hissettim kendimi bi akıl verseniz hatam var mı, nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
Canım ,aynı samimi ortamı bulamayabilirsin ..diğer arkadaşın frekansıyla diğer arkadaşların frekansları uyuşmıştur ,olabilir,ama kendini kotu hissetme ,fazla samimiyet böyle iş ortamlarında iyi olmuyor zorlama bence ,bikaç kişi olsa yeter nesir yanı ,

ne kadar zamandır o okulda çalışıyorsunuz?
yani bende eylül ayindan beri çalışıyorum.daha 1 yılım dolmadı.yeni sayılırım.
hatta hatırlıyorum yeni işe başladığımda sizin konunuza benzer bir konu açmıştım.ilk işe başladığımda kendimi dışlanmış sanıyordum ama zaman geçtikçe birbirimize ısınmaya başladık.artık yabancı gibi gelmiyorlar bana.tabi içlerinde bazılarıyla şimdiye kadar selam kelamımız yok.sevemedim o bazı öğretmenleri hiç umrumda da değiller açıkçası.
demem o ki eğer yeniyseniz iş hayatında biraz zamana ihtiyacınız var.alışırsınız.
ben kendimden daha utangaç,insanlarla iletişim kurmakta zorlanan ikinci birini tanımıyordum ama artık kendi halime şaşırıyorum.o utangaç kız gitti yerine insanlarla konuşan,sohbetleşen,şakalaşan bir insan geldi.
belkide kendinle yaşıt öğretmenler bulamıyorsun.mesela benim okulumda da çoğu yaşlı insanlar.benden kat kat büyükler ama kendi yaşıtlarımla ve benden 5-6 yaş büyüklerle gayet iyi anlaşmaya başladık.

adı üstünde iş arkadaşı. bence iş arkadaşından ne köy olur, ne de kasaba.( ha tabi istinaslar kaideyi bozmaz) mesai saatleri içerisin de selam sabah verirsin, sonrada muhatap olmazsın.. bence çok yüz göz de olmamak gerekli, sonra başın çok ağrır..

çok samimi olma zaten gerek yok bence.seninle gelenlerle takılsan kafi.ne yapacaksın yaşı büyük insanlarla samimiyeti.zamanla kaynaşırsınız baktın olmuyor başka çevreden arkadaş edin.

Meliscim, ben de öğretmenim, senin yaşadıklarını aynen ben de yaşadım, hala yaşamaktayım. İlk görev yaptığım okul küçüktü, hep bir aradaydık, aile gibiydik. Başka bir okula görevlendirme giden arkadaş hep sikayet ediyordu ortamları çok kötü, kimse kimseyle konuşmuyor selam vermiyor diye.
O çok sevdiğim okuldan ayrıldım, bir daha öyle çalışma arkadaşlarım hiç olmadı. Ne yazık ki öğretmen arkadaşların iletişim konusunda büyük sıkıntıları var. Tamam kimse dost arkadaş olmak zorunda değil ama kardeşim ağzını açıp bir gunaydın, bir merhaba demek niye bu kadar zor?

Ben de çok yaptım bu sorgulamaları, hatta öğretmenler odasına hiç ugramadim uzun zaman. Sonra farkettim ki insanların binbir türlü derdi, sıkıntısı var, mutlu değiller, herkesin ayrı hikayesi var. Belki de sen yakınlık göstermişsindir ama bazıları senden cekinmistir. Ya da senin haberinin olmadığı gruplasmalar vardır. Benim şu anda çalıştığım okulda kavga etmişler bayanlar, 3 gruba ayrılmışlar mesela.
İnsanları umursama demek kolay biliyorum ama sana yakın olan kişilerle yoluna devam et, diğerlerini de salla. etrafındaki insanlarla ayrım yapmadan iletişim kuramayan kişiler zaten Allahlık..
Ha bir de " herkes iletişim kurmak zorunda değil" diyen arkadaslara selam olsun... bravo, aynen devam, hr şeyi siz biliyorsunuz,mükemmelsiniz. ....

ne kadar zamandır o okulda çalışıyorsunuz?
yani bende eylül ayindan beri çalışıyorum.daha 1 yılım dolmadı.yeni sayılırım.
hatta hatırlıyorum yeni işe başladığımda sizin konunuza benzer bir konu açmıştım.ilk işe başladığımda kendimi dışlanmış sanıyordum ama zaman geçtikçe birbirimize ısınmaya başladık.artık yabancı gibi gelmiyorlar bana.tabi içlerinde bazılarıyla şimdiye kadar selam kelamımız yok.sevemedim o bazı öğretmenleri hiç umrumda da değiller açıkçası.
demem o ki eğer yeniyseniz iş hayatında biraz zamana ihtiyacınız var.alışırsınız.
ben kendimden daha utangaç,insanlarla iletişim kurmakta zorlanan ikinci birini tanımıyordum ama artık kendi halime şaşırıyorum.o utangaç kız gitti yerine insanlarla konuşan,sohbetleşen,şakalaşan bir insan geldi.
belkide kendinle yaşıt öğretmenler bulamıyorsun.mesela benim okulumda da çoğu yaşlı insanlar.benden kat kat büyükler ama kendi yaşıtlarımla ve benden 5-6 yaş büyüklerle gayet iyi anlaşmaya başladık.
Şubattan beri çalışıyorum canım.. ben iletişim konusunda sıkıntı yaşamıyorum aslında ama artık içimden gelmiyo, diğer şubatta atanan arkadaşlarda bu sorun yok ama

Canım ,aynı samimi ortamı bulamayabilirsin ..diğer arkadaşın frekansıyla diğer arkadaşların frekansları uyuşmıştur ,olabilir,ama kendini kotu hissetme ,fazla samimiyet böyle iş ortamlarında iyi olmuyor zorlama bence ,bikaç kişi olsa yeter nesir yanı ,
Haklısın canım ama bu aradaki soğukluk beni çok rahatsız ediyo bugün özellikle çok yalnız hissettim kendimi, bikaç arkadaş var gerçekten iyi niyetini hissettiğim onlara tutundum ben de

Bayanlarmi konusmuyor daha cok?
Eger bi bayan baska bayanla konsmuyorsa sebebi kiskancliktir bence. Tabi seni delilee gibi kiskanmak degilde, hos, bakimli alimli bi bayanin yaninda durunca kendinj ezik hissetmekten korkar kadinlar. O yuzden hic yaklasmazlar.

Belkide hos bi bayansiniz?:KK49:
Evet bayanlar , erkek hocalar pek uğramıyor öğretmenler odasına, onlar selam filan veriyo

Back
X