• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş başvurularım

Bence hiç yanlış düşünmüyorsun.
Bende atanamadığım ilk yıl, çok komik bir paraya harçlık niyetine resmen çocuk bakıcılığı yaptım.
Annelik deneyimi oldu aslında fena olmadı :)
Bir de çocuklar mesleğimin parçası olduğu için birilerine faydalı olmak bana çok iyi hissettirdi.
Hem de evde kalıp depresyona girmedim.

Ben anlamıyorum bu tarz insanları.
Benim de bir arkadaşım aöf işletme mezunu.
İş beğenmez, girdiği işlerden ortam, iş saatleri, ücret azlığı gibi türlü sebeplerle hep çıktı.
Ama parasızlıktan ve işsizlikten şikayet eder durur.

Öğretmenlik mezunuyum hiç gücüme gitmedi çocuk bakıcılığı yaptım ve dediğim gibi çok komik bir ücrete.
Atanamasaydım da başka işler de yapardım markette kasiyerlik belki garsonluk bile.

Çünkü üretmeyi, kazanmayı, yorulmayı seviyorum.

Mesleğime uygun iş yok, param yok diye ağlamak, üstüne sıfır deneyimle ayağına dört dörtlük iş beklemek tuhaf geliyor bana..

Atanana kadar ya da gönlünce işe girene kadar bulduğun çeşitli işlerde çalış bence.. Kimseye kulak asma sen..

Çok teşekkür ederim canım,güzel yorumun içimi ferahlattı.
Artık ekmek aslanın ağzında değil,midesinde malesef.Hem sigortam başlamış olur hem de dediğin gibi kazanmak,yorulmak çok güzel.

Yoğun tempoya alışık olduğumdan evde oturmaya alışamadım.

Yanlış düşünmüyorsun canım 2 yul az bir süre değil.okuyoruz malesef ama okul bittikten sonra iş imkanımız olmuyor.halbuki daha iyi bir işte çalışmak için okuyoruz ne kadar saçma
Ne öğretmenisin.ücretli öğretmenlik
yapabilirsin hem belki bulunduğun kuruma atanman daha kolay olur.

Branşım Türkçe canım.Malesef bulunduğum ilde ilan çıkmadı onun için.Ben de farklı alanlara yöneldim o yüzden.

Linka ben de okulu uzattim diye ise baslamistim. Kesinlikle magaza, cafe tarzi yerleri tavsiye etmem. Deneyimledim ve oldukca kotuydu. Ama parami kazandim ve mutlu hissettim. Kitapcida calismak super bence, ama bu tip isler ne yazik ki emeginin somurulecegi ve tahminimce parani almaktw zorlanacagin isler, ben hep boyleleriyle karsilastim en azindan. Ama atanana kadar parani kazanirsin, birikim yaparsin evde oturup ne yapacaksin ki ? Ama yerinde olsam ozel ders verecek ogrenci bakardim, dershanelere basvururdum. Kendi mesleginde deneyim kazanirsin hem

Kuzummm.Branşım Türkçe olduğu için hiç böyle bir şey düşünmedim.
Babam birkaç kişiye söyledi ama dönüş yapan olmadı.
Dediğim gibi,asgari ücretle çalışacağım zaten olursa.
Koleje de başvurdum,dönüş yapan olmadı henüz.
Hayırlısı artık.

Artık ekmek aslanın ağzında değil,midesinde malesef.Hem sigortam başlamış olur hem de dediğin gibi kazanmak,yorulmak çok güzel.

Branşım Türkçe canım.Malesef bulunduğum ilde ilan çıkmadı onun için.Ben de farklı alanlara yöneldim o yüzden.

Hayırlısı artık.
İlan çıkmasını bekleme canım.ilçe milli eğitime git forum doldur.ihtiyaç halinde arıyorlar seni.

Hayırlısı artık.
Canim ilan hazirla bilgisayarda onu as. Ben o sekilde buldum. Kpssye hazirlananlar falan tercih edebiliyor. Ornegin dayim kpssye hazirlanorken turkceden cok eksikti ve turkceden ozel ders aldi. Umarim diledigince olur her sey, ise başlayınca yaz burdan :) bu arada ben de muhendislik ogrencisiyim direkt bir bransim yok yani ve ozel ders veriyorum. Sen de bransin olmayan ama hakim oldugun dersleri de listeye ekleyebilirsin.

Canim ilan hazirla bilgisayarda onu as. Ben o sekilde buldum. Kpssye hazirlananlar falan tercih edebiliyor. Ornegin dayim kpssye hazirlanorken turkceden cok eksikti ve turkceden ozel ders aldi. Umarim diledigince olur her sey, ise başlayınca yaz burdan :) bu arada ben de muhendislik ogrencisiyim direkt bir bransim yok yani ve ozel ders veriyorum. Sen de bransin olmayan ama hakim oldugun dersleri de listeye ekleyebilirsin.

Bunu ben de düşündüm canım.Tarih,İngilizce,Coğrafya'da çok iyiyim ve anlatabilirim rahatlıkla ama sanki öyle yaparsam o bölümden mezun insanların hakkına giriyor gibi hissederim kendimi. :(

Bunu ben de düşündüm canım.Tarih,İngilizce,Coğrafya'da çok iyiyim ve anlatabilirim rahatlıkla ama sanki öyle yaparsam o bölümden mezun insanların hakkına giriyor gibi hissederim kendimi. :KK43:
Bence oyle dusunme. Neticede insanlar senin o bolumden mezun olmadigini biliyorlar. Benim gittigim aileler universite ogrencisi oldugumu ve ogretmen olmadigimi biliyor mesela. Oyle dusun. Ilanda belirtirsin, ..... bolumunden mezun ogretmenden su su dersler verilir diye. Kimseyi kandirmiyorsun sonucta

Çalışın tabii. Elle düğün bayram derler. Paraya ihtiyacınız olsa kimseden 5 kuruş alınmaz.Hayat tecrübesi de yanına kar kalır.Eğer çalışmaya başladığınızda işinize gelmezse bırakırsınız. Mecbur değilsiniz. İnşallah hayırlısıyla atanırsınız.

Gayet güzel düşünmüşsün milleti boşver
Hele kitap dedin ya içim gitti yeminle :)
Allah işini gücünü rast getirsin

Çok teşekkür ederim,amin inşallah. :)

Bence oyle dusunme. Neticede insanlar senin o bolumden mezun olmadigini biliyorlar. Benim gittigim aileler universite ogrencisi oldugumu ve ogretmen olmadigimi biliyor mesela. Oyle dusun. Ilanda belirtirsin, ..... bolumunden mezun ogretmenden su su dersler verilir diye. Kimseyi kandirmiyorsun sonucta

Aslında haklısın.O yönden düşünmemiştim.İnşallah bulabilirim. :)

Çalışın tabii. Elle düğün bayram derler. Paraya ihtiyacınız olsa kimseden 5 kuruş alınmaz.Hayat tecrübesi de yanına kar kalır.Eğer çalışmaya başladığınızda işinize gelmezse bırakırsınız. Mecbur değilsiniz. İnşallah hayırlısıyla atanırsınız.

Çok teşekkür ederim,amin inşallah.Dediğiniz gibi kimseden fayda yok. :)

Bence de :D
Benim büyük hayallerim arasında vardı şöyle bir kitapkafe açmak:oops:

Evet benim hayalimdir biliyor musun? Emekliligimde kitapci dukkani acmak... Boyle zemin katinda kitaplar olacak, 2.katinda muzik CDleri, plaklar... Ben kahvem elimde kitap okuyacagim. Millete kitap tavsiyesi verecegim falan...:KK75:

Aynisini hayal bende de var, belli mi olur yapariz belki:KK51:

Aaa aynısından bende de var. Kızlar beraber ortak mı açsak ne yapsak? :KK53:

kesinlikle yanlış düşünmüyorsun canım.. ben üniversitenin ilk senesinde tabiri caizse eşek gibi çalıştım.. hem okul hem iş.. ihtiyacım yoktu ben istedim çalışmak.. 12 saat çalışıp ertesi gün okula gidiyordum.. şimdi benim için bi tecrübe oldu ben de satış danışmanlığı yapmıştım.. sabrı öğrendim resmen :) umarım bi yerden dönüş olur inşallah atanana kadar kafan meşgul olur.. iyi şanslar :KK54:

Bence de dogru dusunuyorsun. Ancak gecici bir is de olsa egitim duzeyinin ve kabiliyetlerinin cok altinda bir pozisyon kabul etmemeni oneririm, cunku memnun kalmazsin. Her ne kadar gecici oldugunu bilsen de icten ice o islere cok cok fazla geldigini bilirsin, tatmin olamazsin. Bugun IK dersim vardi, tam da bunlardan bahsediyorduk :KK48: Metin yazarligi, editorluk vs guzel olur, hem tam zamanli bir is de olmak zorunda degil.

Bu arada atamalar vs demisiz, ben bir sey soracagim arkadaslar. Bilgisi olan varsa, arkadasin konusunu gasp etmek gibi olmasin da :KK22: Subat'ta Ingilizce ogretmeni atamasi olacak mi? Siralamam 3500du benim, tercih yapmadim hic. Yapsam atanirdim saniyorum, en az 4000 alacaklardi ama evlilik durumum var, siralama da cok super olmayinca yapmadim gidemeyecegim sehirler olur ancak diye. Atanan atanmistir, Istanbul'da bir yerde kadro alabilecek olursam Subat'ta belki bir tercih yaparim dedim. :KK51:

Simdi kontrol ettim de 3.897 Ingilizce ogretmeni atanmis. Taban puan da 70,03. Benim puanim 73 kusurdu :KK51:

Merhaba hanımlar,
Bugüne kadar birçok derdimi sizinle paylaştım.
Bu seferki dert sayılmaz ama desteğinize ihtiyacım var.
Ben 2 yıldır atanamayan bir öğretmenim.
Şubat ataması yapılsa da 800 kişi almaları lazım en az atanabilmem için.
Açık da epey azaldı.Tekrar hazırlanmayı düşünmüyorum.
B grubundan tercih yapacağım.Puanım 85,sıralamam 11 binlerde.
Kasım atamasında şansımın düşük olduğunu söyleniyor.
2. ve 3. atamada il ayrımı yapmazsam atanabileceğim inşallah.
Alımlar azalmazsa tabi.
Neyse asıl konumuz bu değil zaten. :KK53:
Ben bu süre içinde boş durmamak için bir yerlere başvuruyorum.
Bir koleje başvurdum,tecrübe istemiyorlarmış.Henüz dönüş yapmadılar.
Metin yazarlığı,satış danışmanlığı gibi yerlere de başvuru yapıyorum.
Satış danışmanlığı için kitapçıları tercih ediyorum.
Birkaç kişiye hevesli hevesli bu durumdan bahsettim.
Verdikleri tepki ''Saçmalama,kitap mı düzelteceksin ? Kasada para mı sayacaksın ?'' oldu.
İlk iş tecrübem olacak kabul edilirsem.
Parasından ziyade vakit geçirmek,bir şeylerle meşgul olmak istiyorum.
Yanlış mı düşünüyorum ? :110:
Etüt merkezlerine de başvurabilirsin aslında,
hayırlısı olsun hakkın da kimsenin ne düşündüğü değil senin mutluluğun önemli ..
Ayrıca burası Türkiye ve şartlar bunlar yapacak birşey yok bunun da herkes bilincinde ..

bende iş arıyorum kuzu mesajına dönemedim :KK36:

Biliyorum kuzum,yoğun olduğunu düşündüm ben de. :)

kesinlikle yanlış düşünmüyorsun canım.. ben üniversitenin ilk senesinde tabiri caizse eşek gibi çalıştım.. hem okul hem iş.. ihtiyacım yoktu ben istedim çalışmak.. 12 saat çalışıp ertesi gün okula gidiyordum.. şimdi benim için bi tecrübe oldu ben de satış danışmanlığı yapmıştım.. sabrı öğrendim resmen :) umarım bi yerden dönüş olur inşallah atanana kadar kafan meşgul olur.. iyi şanslar :KK54:

Aslında benim de çok ihtiyacım yok ama mesele o değil dediğin gibi canım.Üretmek,yorulmak,emek vermek...Yoksa alacağım para ahım şahım olmayacak biliyorum.İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. :)

Bence de dogru dusunuyorsun. Ancak gecici bir is de olsa egitim duzeyinin ve kabiliyetlerinin cok altinda bir pozisyon kabul etmemeni oneririm, cunku memnun kalmazsin. Her ne kadar gecici oldugunu bilsen de icten ice o islere cok cok fazla geldigini bilirsin, tatmin olamazsin. Bugun IK dersim vardi, tam da bunlardan bahsediyorduk :KK48: Metin yazarligi, editorluk vs guzel olur, hem tam zamanli bir is de olmak zorunda degil.

Bu arada atamalar vs demisiz, ben bir sey soracagim arkadaslar. Bilgisi olan varsa, arkadasin konusunu gasp etmek gibi olmasin da :KK22: Subat'ta Ingilizce ogretmeni atamasi olacak mi? Siralamam 3500du benim, tercih yapmadim hic. Yapsam atanirdim saniyorum, en az 4000 alacaklardi ama evlilik durumum var, siralama da cok super olmayinca yapmadim gidemeyecegim sehirler olur ancak diye. Atanan atanmistir, Istanbul'da bir yerde kadro alabilecek olursam Subat'ta belki bir tercih yaparim dedim. :KK51:

Haklısın canım,henüz beklemedeyim ben de zaten.
Şubat'ta atama şimdilik yok gibi ama ne olur bilinmez yine de.

Evde boş oturup günlere mi gidecekmişsin sor o arkadaşlara? Tanıdıklara?
En iyisini yapıyorsun çalışmak her zaman iyidir.:KK66:

Çok teşekkür ederim HayyaLim.

Etüt merkezlerine de başvurabilirsin aslında,
hayırlısı olsun hakkın da kimsenin ne düşündüğü değil senin mutluluğun önemli ..
Ayrıca burası Türkiye ve şartlar bunlar yapacak birşey yok bunun da herkes bilincinde ..

Alımlar sene başında olmuştur diye düşünmedim etüt merkezlerini ama bakayım yine de.Çok teşekkür ederim. :)

Back
X