İş başvurusuna düğün engeli..

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Bugün ikinci konum, sizi de daralttım farkındayım ama kusura bakmayın fikirlerinize ihtiyacım var :silah:
İş başvurusundan döndüm az önce. Bu hafta 2. oldu yüzyüze, 3 tane de telefonla geri dönenler oldu.
Ofislere başvuruyorum ön muhasebe, sekreterlik için. Okuldan muhasebe temelim ve gittiğim kursların sertifikaları var. Donanımlı olduğumu düşünüyorum başvurduğum işler için, kurstaki hocamla görüştüm o da rahatlıkla yapabileceğimi söylüyor fakat iş başvurularım kabul edilmiyor sebep olarak da Eylül ayında düğünümün olacak olması gösteriliyor.

Evlendikten sonra işi bırakan çok kişi varmış o yüzden başta konuşma iyi giderken, patronlar yüzüğümü görüp düğünü sorunca puuuufff gibi sönüyor her şey, biz bekar arkadaş arıyoruz diyorlar.

Çok sıkıldım artık bu durumdan, benimle aynı durumları yaşadınız mı? Nasıl bir yol izlemeliyim?:mad:

Düğününüzün olacağı alnınızda yazmıyor herhalde.
Görüşmelerde söz yüzüğü der geçersiniz ne var ki bunda.
İşe başlayıp da deneme süresini de geçtikten sonra kim öle kim kala...
Pat diye eylülde evleneceğim desem sonrasında yalancı durumuna düşmüş olmaz mıyım ama?

Pat diye eylülde evleneceğim desem sonrasında yalancı durumuna düşmüş olmaz mıyım ama?
Aniden karar verdik dersin. Misal bizim düğünümüze gerçekten martta karar verdik mayısta da evleniverdik.
Dürüstlük her zaman her yerde kazandırmıyor maalesef.

eylüle daha çok var. bence yüzüğü çıkar da git. ya da eylüle düğün var deme. yalancı durumuna da düşmezsin. zaten sözleşme imzalanıyor, boşa mı?

Dügünden sonra işi bırakırsan tazminat ödemek zorunda kalacaklar. Planlanmış bir dügün var orta da tabiki söylenmeli yoksa 3 gün dügün izni verirler balayı elden gider seçim senin

İk sektörünün içinde biri olarak şunu diyebilirim ki o yüzükle asla iş bulamazsın.Evlenirsin bu çocuk yapacak diye afedersin damızlık gözüyle bakarlar başımıza bela olur izni sıkıntısı bitmez derler.Doğum yaparsın çocuğu küçük devamlı izin alır diye yine almazlar.Kadınlar için ideal işe alım yaşı bekar 23’ten 28’e, evlide de çocuğu biraz büyümüş olanlar tercih edilir.

Ben çalışırken izin aldım, gittim nikah kıyıldı. Ertesi gün müdüre söyledim ben evlendim diye. Dürüstlük çalışma hayatında kaybettirir. O yüzüğü çıkar.

ben de görüşmelere artık yüzüğümü çıkartıp gidiyorum.
bekarsınız sanırım diyorlar evet diyorum.
yüzükle gittiğim her yerde olumsuz karşılandım :110:

Evlendikten hemen sonra işi bırakan ya da işe girdikten hemen sonra hamile kalan Kadınlar yüzünden işverenler kadın çalışanlara böyle şüpheyle yaklaşıyor maalesef. Evlenme tazminatı uzun Doğum izinleri kadınların bi taraftan yararına diğer taraftan da zararına oluyor

Yüzüğünüzü çıkarıp gidin. Özel hayatınızın ıncık cıncık detayını bilmelerine gerek yok, durduk yere elenmeyin.

Eylüle var bir sene... Özellikle görücü usulu bir sürü insan tanışıyor söz kesiyor, birkaç aya nişan, yaza da düğün yapıyor.
Ne var bunda ki?
Yani söylemeseniz de bu yalancılık olmaz. Ne zaman evleneceğinize onlar karışamazlar

Evlendikten hemen sonra işi bırakan ya da işe girdikten hemen sonra hamile kalan Kadınlar yüzünden işverenler kadın çalışanlara böyle şüpheyle yaklaşıyor maalesef. Evlenme tazminatı uzun Doğum izinleri kadınların bi taraftan yararına diğer taraftan da zararına oluyor
uzun dogum izni mi . hepi topu 16 hafta izin var uzun mu. kendini zor donduren sirketlere hadi neyse derim de.. yuklu paralar kazanip insanlarin doğal yasam gerekleri de olmasin diyen isverene de yaziklar olsun. koleligin isim be boraz sekil degistirmis halini bekliyor cogu isveren.

babamin patronlari vardi birde amca cocuklari yani yakin akraba. babamin fis paralarını vermezlerdi. eskiden fis doldururduk. hatta ben gunlerce ugrasir doldururdum da o paranın ustune konarlardi. bugunun parasi 300-400 bir paradir. bizim icin onemli bir para ama onlar icin sadece bir restoranda yedikleri bir ogun paradır. yemeyi cok severler ve tek ogunde o kadar yuklu yemek yiyebilirler ailece abarti degil yani.

yaziniz isvereni hakli görmus gibi geldi. jic hakli degiller. sonra kadinlar neden basarili olamıyor derler birde. hatta derler ya en iyi terzi en iyi ahci bile erkektir diye. ee kadina surekli böyle ket vurulursa tabi kadin zor kariyer yapar.

Back
X