- Konu Sahibi mavilimonata
bence de soylemeyin. Allah tamamina erdirsin ama sonucta kavga edip.ayriladabilirsiniz..yalan sayilmaz yani..yuzuksuz giderseniz sormazlarda dugun mugun.yalan da söylememis olursunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle işvereni haklı görmüyorum. Bana kalsa insanlar doğum olmasa da daha fazla izni hakediyor. Ama iş hayatında bazı korkunç gerçekler var; işverenler daha fazla çalıştırıp daha uzun süre verim alacakları çalışanları tercih eder bu kaçınılmaz birşey. E öyle olunca da evlenip işten ayrılma hakkı olan ya da Doğum yapıp aylarca izne çıkacak kadınlar yerine erkek çalışan almayı tercih ediyorlar. Yani kadınların avantajına görülen bazı haklar uzun vadede kadının çalışma hayatında yerini kısıtlayan şeyler oluyor. Yani kk’da bile hamile olduğunu saklayıp işe girmek isteyen Kadınlar okuduk. Tamam onun da işe ihtiyacı var ama girip hemen arkasından izne ayrılınca işveren de aha kadın çalışan böyle oluyor deyip bi daha kadın çalışan almıyor işe. Şimdi taşlanıcam ama ben kadınların evlendikten sonra tazminat alıp işten ayrılma hakkını doğru bulmuyorum. Doğum izninin de babayla paylaştırılması gerektiğini düşünüyorum ayrıca bence Doğum izni yerine kreş hakkı için uğraşmak daha doğruuzun dogum izni mi . hepi topu 16 hafta izin var uzun mu. kendini zor donduren sirketlere hadi neyse derim de.. yuklu paralar kazanip insanlarin doğal yasam gerekleri de olmasin diyen isverene de yaziklar olsun. koleligin isim be boraz sekil degistirmis halini bekliyor cogu isveren.
babamin patronlari vardi birde amca cocuklari yani yakin akraba. babamin fis paralarını vermezlerdi. eskiden fis doldururduk. hatta ben gunlerce ugrasir doldururdum da o paranın ustune konarlardi. bugunun parasi 300-400 bir paradir. bizim icin onemli bir para ama onlar icin sadece bir restoranda yedikleri bir ogun paradır. yemeyi cok severler ve tek ogunde o kadar yuklu yemek yiyebilirler ailece abarti degil yani.
yaziniz isvereni hakli görmus gibi geldi. jic hakli degiller. sonra kadinlar neden basarili olamıyor derler birde. hatta derler ya en iyi terzi en iyi ahci bile erkektir diye. ee kadina surekli böyle ket vurulursa tabi kadin zor kariyer yapar.
dogum izni babayla paylastirilamayacak kadar kisa ama..en iyi ihtimalle 3 ayllikken ise basliyorsun. ve en iyi ihtimalle 5,5 aydan önce anne sutu disinda bisi vermemek gerekiyor bebege. sut sagimi da sutu azaltiyor. buyuk oglumda mecburiyetten hemen ise basladim. cogunlukla mamayla beslendi oglum.Kesinlikle işvereni haklı görmüyorum. Bana kalsa insanlar doğum olmasa da daha fazla izni hakediyor. Ama iş hayatında bazı korkunç gerçekler var; işverenler daha fazla çalıştırıp daha uzun süre verim alacakları çalışanları tercih eder bu kaçınılmaz birşey. E öyle olunca da evlenip işten ayrılma hakkı olan ya da Doğum yapıp aylarca izne çıkacak kadınlar yerine erkek çalışan almayı tercih ediyorlar. Yani kadınların avantajına görülen bazı haklar uzun vadede kadının çalışma hayatında yerini kısıtlayan şeyler oluyor. Yani kk’da bile hamile olduğunu saklayıp işe girmek isteyen Kadınlar okuduk. Tamam onun da işe ihtiyacı var ama girip hemen arkasından izne ayrılınca işveren de aha kadın çalışan böyle oluyor deyip bi daha kadın çalışan almıyor işe. Şimdi taşlanıcam ama ben kadınların evlendikten sonra tazminat alıp işten ayrılma hakkını doğru bulmuyorum. Doğum izninin de babayla paylaştırılması gerektiğini düşünüyorum ayrıca bence Doğum izni yerine kreş hakkı için uğraşmak daha doğru