İş başvurusunda başıma gelen🤦‍♀️

Bak sen şu robota,formu doldurabiliyor ama iş robot olmadığını ispatlamaya gelince para yatıracak birde.
Her yerde var bu ben robot degilim mevzusu üyelikte ama sadece bir tıkla halloluyor.
Bunlar dolandırıcı bariz. Ufak ufak incitmeden milleti tokatlıyorlar.

Hanımlar bugün bir iş sitesinde bir ilan gördüm. Aylardır iş arayan ben tabiki bodoslama atladım ama Allahtan o kadar da atlamamışım. Neyse ben başvurdum ilana ardından bana şöyle bir mesaj geldi.

Merhaba sizide aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Lütfen insan kaynakları birimimizin sizinle daha fazla bilgiye sahip olması için formu eksiksiz bir şekilde doldurunuz .
[burda link var]
FORMU DOLDURMAYANLARLA İLETİŞİME GEÇİLMEYECEKTİR
Alttaki ibare çok şüpheli geldi en başta. Linke tıklamadım pinpirikliğimden. Eski telimden tıkladım normal yönlendirdi google hesabı girmem lazımdı. Kullanmadığım hesabımdan giriş yaptım. Orada bir form var evet ama sorulardan biri de aşağıdaki bu saçma şey???
Daha önce karşılaşan var mı yani kesinlikle dolandırıcılar belli de. İş bana uyuyordu ya üzüldüm hevesim kursağımda kaldım bildiğin🥴
hangi site canım ?? ona göre insanlar kandırılmasın ne bu dolandırıcılık işleri sarpa sardı hergun watsaptan yeni biri yazıyor

Evet dolandırıcı. İş görüşmelerinde para istenmez ki. Zaten başvuruyorsun uygunsan mülakata çağırıyorlar. O linklere tıklamıyorum bile. Virüslüdür bişeydir bela alırım başıma diye. Ay artık her şeyden huy geldi ya :)

Hanımlar bugün bir iş sitesinde bir ilan gördüm. Aylardır iş arayan ben tabiki bodoslama atladım ama Allahtan o kadar da atlamamışım. Neyse ben başvurdum ilana ardından bana şöyle bir mesaj geldi.

Lütfen insan kaynakları birimimizin sizinle daha fazla bilgiye sahip olması için formu eksiksiz bir şekilde doldurunuz .
[burda link var]
Alttaki ibare çok şüpheli geldi en başta. Linke tıklamadım pinpirikliğimden. Eski telimden tıkladım normal yönlendirdi google hesabı girmem lazımdı. Kullanmadığım hesabımdan giriş yaptım. Orada bir form var evet ama sorulardan biri de aşağıdaki bu saçma şey???
Daha önce karşılaşan var mı yani kesinlikle dolandırıcılar belli de. İş bana uyuyordu ya üzüldüm hevesim kursağımda kaldım bildiğin🥴
Cüzi miktarda "bi" ücret? ibana ibana iban.. ulan bari doğru düzgün yazın da hemen belli olmasın tokatçı olduğunuz:KK53:

Pek kullanılmıyor sanırsam konuda yazsam mı bilemedim. İşin o… ismi yine de açıkça yazmayayım dedim😂 daha önce de sapık denk gelmişti. İş bulmak uğruna kullanıyorum hala🙄

o... ile başlayan siteyi biliyorum. o siteyi silin hiç bakmayın dolandırıcı onlar. genelde dolandırıcıların kullandığı site. bilindik iş ilan sitelerine bakın. kariyer, işkurun kendi sitesi vs. gibi

Aslında büro istiyorum ben de ama burda pek ilan açılmıyor. Tanıdıkla dönüyormuş öyle diyorlar ama eşim de bu ilçede yeni. Ailesinin yaşadığı ilçede yaşamak istemedim ayıptır söylemesi😂 Burda ilçe ilçe her şey İstanbul gibi değil🙄
Zamanla.cevre edinip iş bulursun veya bı gün merkeze indiğinde gidip bakacaksın uygun yerlere heryer de tanidikla degildir 😊

[burda link var]
İkinci puntodaki yazıya bittim ya 😂robot olmadığınızı anlamak için gerekli evet hayır kısmı eyy Yaradan Allahım 😂robot olup olmadığını anlamak için bu tarz bir soru sorulmuyor 😂😂😂😂😂😂büyük konuşmayım da beni dolandıramazlar diyorum

[burda link var]
adamlar para istememiş ki onlar göndereceklermiş
bankacılık işlemlerini bilip bilmediğinizi mi ölçüyorlar anlamadım😁

İkinci puntodaki yazıya bittim ya 😂robot olmadığınızı anlamak için gerekli evet hayır kısmı eyy Yaradan Allahım 😂robot olup olmadığını anlamak için bu tarz bir soru sorulmuyor 😂😂😂😂😂😂büyük konuşmayım da beni dolandıramazlar diyorum
Ben formu görene kadar tamamdım da form ben dolandırıcıyım diye bağırıyordu🤣

Avukat arkadaşım bir şey anlattı, daha önce KKda paylaşmıştım
Bunun müvekkili dolandirildim diye yardım istemiş, bir şeye ödeme yapmış ama hizmeti alamamış vs vs. Neyse gönderdiği IBAN sahibine ulaşmışlar. Kadıncagiz durumu kötü, tek eşi çalışan bir kadınmış. Evde paketleme isi mi ne başvurmus. Bir şekilde benzer para gönderisi sağlanmış pa..Ra hesabından. Derken işte nasıl oldu bilmem, kadının ibanina para geldiği icin kadın mağdur oldu. Hakkında dava açılmasından korkup çocuğunun laptopunu falan sattı, eşiyle de papaz olmuş. Arkadaşım da çok üzülüp bana anlatmıştı.
Yani yüzde bir milyon dolandırıcılar, böyle böyle insanların hesabını aktive edip yakayı siyiriyorlar

Back
X