• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İs basvurusunda maas bordrosu ve sgk dokumu istenmesi

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Merhaba kizlar,

Suanda calisiyorum. Bir yerle is gorusmem vardi. İkinci gkrusmeyi yaptik aldığım maasi sordular biraz fazla soyledim. Olumlu olmasi durumunda maas bordrosu ve sgk dokumu istenecegi vs soylendi. Ben en basta tamam dedim ama sonradan sacma geldi. Boyle bisey var mi ? Ben paylasmak zorunda miyim? Onlara cevap olarak ne diyebilirim tekrardan konu acildiginda.

Biraz fazla olayını abartmışsınız sanırım karşı tarafta soru işareti uyanmış gibi

Merhaba kizlar,

Suanda calisiyorum. Bir yerle is gorusmem vardi. İkinci gkrusmeyi yaptik aldığım maasi sordular biraz fazla soyledim. Olumlu olmasi durumunda maas bordrosu ve sgk dokumu istenecegi vs soylendi. Ben en basta tamam dedim ama sonradan sacma geldi. Boyle bisey var mi ? Ben paylasmak zorunda miyim? Onlara cevap olarak ne diyebilirim tekrardan konu acildiginda.
Tatlim eger kurumsal bir firmaya basvuruda bulunduysan gayet normal bir durum soyle kendini savunabilirsin iste atiyorum 2500 dedin diyelim bankaya 2200 tl yatiriliyor elden de 300 tl veriyorlar oyle anlastik dersin basarilar dilerim

Ise baslama evraklarinin arasinda sgk hizmet dökümü de olmuyor mu? Ben maas bordrosu degil ama isten cikis belgesi ve sgk dokumunu verdim. Zaten yeni patronum son isyerimdeki eski mudurumdu hepsini biliyordu ama bir nedenle lazim diye dusundum :)

Merhaba kizlar,

Sgk dökümünü istiyorlar. Ne kadar fazla söylemiştiniz?

SGK dökümü ve bordroda aynı miktar yazar zaten

Fazlayı elden alıyorduk denilebilir

Sene içerisinde bir işten ayrılıp yeni bir işe girenlerden istenir.
Maaş hesaplamasındaki kümülatif vergi matrahı, önceki iş yerinizden ayrıldığınız şekilde kayda alınmalıdır.
He ille bordro mu derseniz hayır genelde bordro istenmez. Çalışma belgesi ve kümülatif vergi matrahını gösterir (eski işyeri tarafından kaşe imzalı) yazıyı vermeniz yeterli olacaktır.
Yalnız rakamı gören ik cı maaş bordrosu veya hizmet dökümü vermesenizde bu rakamdan maaşınızı kestirebilir...

Back
X