iş bulamama korkum yardım edin

zuuey

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
95
16
0
Bursa
merhaba arkadaşlar ben pazarlamadan bu sene mezzun oluyorum :44: iş bullamayacağım diye ve mülakatlarda ne yapacağım nasıl konuşacağım çok korkuyorum açıkcası çok aktif enerjik biriydim ama artık özgüvensiz ve içime kapalıyım ne yapmalııyım tavsiyeleriniz tecrübeleriniz neler yardımcı olurmusunuz

tavsiyem once tanidik bi yerde ise gir veya bi tanidigin araci olsun hani olma ihtimalinin yuksek olcagini bilirsen daha rahat edersin. en kestirme yol bu. ama ozguvenim gelsin diyosan rutin hayatindan uzaklas. kendini mesleki alaninda gelistirecek seyler yap, kurslara yazil, yeni hobiler edin. cevrendeki insanlara yenilerini kat. ben de korkuyordum baslarda fakat ilk basta dedigim yontemi uyguladim:) ordan ayrilinca ikinci is yerime daha tecrubeli oturakli nerde ne yapicagimi sorulara nasil cevap verecegimi bilerek gittim.

iPhone 5s 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

tavsiyem once tanidik bi yerde ise gir veya bi tanidigin araci olsun hani olma ihtimalinin yuksek olcagini bilirsen daha rahat edersin. en kestirme yol bu. ama ozguvenim gelsin diyosan rutin hayatindan uzaklas. kendini mesleki alaninda gelistirecek seyler yap, kurslara yazil, yeni hobiler edin. cevrendeki insanlara yenilerini kat. ben de korkuyordum baslarda fakat ilk basta dedigim yontemi uyguladim:) ordan ayrilinca ikinci is yerime daha tecrubeli oturakli nerde ne yapicagimi sorulara nasil cevap verecegimi bilerek gittim.

teşekkür ederim çok mülakataaldılarmı peki siz nasıl heyecanlanmadınız neler yaptılar

ilk iş günün nasıl geçti mesela heyecanlandın mı veya içeri girdiğin andan itibaren ne yaptın çok merak ediyorum :(

ilk iş günün nasıl geçti mesela heyecanlandın mı veya içeri girdiğin andan itibaren ne yaptın çok merak ediyorum :(

tabiki cok heyecanlandim iceri girdim bana yerimi gosterdiler oturdum yanimda benden daha tecrubeli olanlar yardim etmeye basladi onlari izledim. canim kimseden cekinmene gerek yok isi kaptiktan sonra onemli olan mulakat. o da dedigim gibi bazen zorlayici sorular sorabiliyorlar ama sen once tanidik daha kolay bi yerde ise baslarsan yavas yavas tecrube edindikce senden neler beklendigini bildikce daha rahat girersin mulakatlara.

teşekkürler canım ama sorunum şu ki öyle tanıdık biryerde yok malesef:(:2:
ne yapacağım hiç bilmiyorum tek yaptığım panik olmak
:5::5::5::5:

teşekkürler canım ama sorunum şu ki öyle tanıdık biryerde yok malesef:(:2:
ne yapacağım hiç bilmiyorum tek yaptığım panik olmak
:5::5::5::5:

canım benim seni çok iyi anlıyorum bak üzme bu kadar kendini:)
illa pazarlama üzerine bi yere başlamana gerek yok. elbet bi sektörde vardır tanıdığın inan onun rahatlığıyla işe başlarsan bir sonraki iş tecrübene katacaklarını fark ediceksin. ister istemez çalıştıkça patron-eleman ilişkisi, iş verenin beklentileri, çalışanlarla kurduğun ilişki konusunda tecrübe ediniceksin hangi sektör olursa olsun. bir sonraki iş yerine daha güvenli başlayacaksın. böyle bi korkun varsa kesinlikle tavsiyem bi aracıyla işe girmen. illa kendi bölümün olması gerekmiyor ki. ben dış ticaret okudum müşteri ilişkileriyle ilgilenen bi eleman olarak bi mağazada işe başladım hiç alakası yok bölümümle ama bana çok şey kattı iş hayatıyla ilgili. geçen hafta kendi bölümümle ilgili mülakatlara katıldım çok daha güvenli bir şekilde.:34:

canım benim seni çok iyi anlıyorum bak üzme bu kadar kendini:)
illa pazarlama üzerine bi yere başlamana gerek yok. elbet bi sektörde vardır tanıdığın inan onun rahatlığıyla işe başlarsan bir sonraki iş tecrübene katacaklarını fark ediceksin. ister istemez çalıştıkça patron-eleman ilişkisi, iş verenin beklentileri, çalışanlarla kurduğun ilişki konusunda tecrübe ediniceksin hangi sektör olursa olsun. bir sonraki iş yerine daha güvenli başlayacaksın. böyle bi korkun varsa kesinlikle tavsiyem bi aracıyla işe girmen. illa kendi bölümün olması gerekmiyor ki. ben dış ticaret okudum müşteri ilişkileriyle ilgilenen bi eleman olarak bi mağazada işe başladım hiç alakası yok bölümümle ama bana çok şey kattı iş hayatıyla ilgili. geçen hafta kendi bölümümle ilgili mülakatlara katıldım çok daha güvenli bir şekilde.:34:
çook teşekkür ederim canım tavsiyelerin için uygulamaya çalışacağımm

Back
X