• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş bulamamam

Ben yaklaşık 3 ay iş bulamadım.
Üniversite mezununa iş çok diyen kimse iyi b** yemiş.
Kpss den 71 aldım bende, he istediğim yer olmadı ama şu an işimden çok memnunum hatta bi yere atanırsam falan da kahrolurum.
Diyeceğim şu ki senin de kısmetin bi yerde.
Kaşına gözüne göre değil kısmet, kalbine göre olsun inşallah
Ne iş yapıyorsunuz sorabilir miyim? Teşekkür ederim inşallah herkesin kalbine göre olsun

Konu sahibi, ben 2 sene iş aradım. Ne özgüvenimde ne gorunusumde de bir problem olduğunu düşünmüyorum. Bir sürü görüşmeye gittim. 85 puanim vardı kpss den atama da olmadı. Sonra tekrar girdim daha yüksek puan alıp atandım. Üniversite mezunları için işsizlik had safhada şu anda maalesef. Kimse kolay girmiyor. En azından senin bir umudun var, 75le atanabiliyorlarmis. 90 alıp atanamadim diye intihar edenler var. Özel hastanelere basvur, üniversiteler de hemşire alıyor onlara bak. Hem 2016 puanı seneye de geçerli, öbür atamalarda kesin atanirsin. Zaten sınırda kalmissin. İnan. yemeyip icmeyip kpss ye hazirlansalardi su an 70li puanlardan konuşuyor olmazdık. :KK53: şansın yüksek üzülme.

Günaydın hepinize. Ben 23 yaşında, üniversitenin Hemşirelik bölümünden 2015 yılında mezun oldum. Yaklaşık 2 yıl olacak. Toplumda sağlıkçılar işsiz kalmaz, 50 ile atanır diye bir kanaat var. En azından benim akrabalarim öyle düşünüyordu. KPSS den 72 aldım. İki tane atama oldu en son ikinci atamada 75 le kapattı. Benim atnmam artık imkansız bu puanla. Atanirsin diyorlar ama durumu bilmiyorlar. Herkes yememiş içmemiş KPSS çalışmış sanki. O kadar yüksek almışlar ki. Ben de çalışmıştım ama olmadı. Özel hastaneler de almıyor. Artık görüntümden dolayı mı sessiz utangaç yapımdan dolayı mı bilmiyorum. Ben artık çalışmak istiyorum. Arkadaşlarım çalışırken evde oturmak canımı sıkıyor. Sürekli ağlıyorum. Normal bir işe de razıyım. Bulaşıkçılık falan gibi. Ama köyde oturuyorum. Kalacak yer sorunum da var. Ben nasıl nerden iş bulabilirsin internet üzerinden yapılan iş başvuruları ciddiye alınıyor mu? Oraya resim koymak gerekiyor resmime bakıp yine almazlar. Artık kendime hiç güvenim kalmadı. Hem internetten hem şahsen başvurdum birçok hastaneye ama almıyorlar.

görüntünde senin kendine olan güvenini bu kadar zedeleyecek ne var?

eğer istanbuldaysan bana mesaj at, sana yardımcı olurum.
Not: bir kaç aya kadar ünlü bir fakülte hastanesinde çalışıyordum ve oraya seni almaları için yardımcı olurum.

görüntünde senin kendine olan güvenini bu kadar zedeleyecek ne var?

eğer istanbuldaysan bana mesaj at, sana yardımcı olurum.
Not: bir kaç aya kadar ünlü bir fakülte hastanesinde çalışıyordum ve oraya seni almaları için yardımcı olurum.
İstanbul da değilim gerçekten çok teşekkür ederim

Demek ki yeterince çalışmıyorsunuz sınava çünkü 75 ile kapatmışlar ve bu puan zaten yüksek bir puan değil ki. Nasıl çalışmışlar yüksek puan almışlar diyorsunuz demek ki çalışan yapıyor yani. 50- 60 puanla bir yere yerleşmek hayal zaten ki yerleşmesinler o kadarcık puana da biraz sınavın hakkı da verilmeli.

Ben lisans mezunuyum atanmam için en az 87-88 almam lazım ben ne yapayım. 75 almaya ne var? çalışacaksınız odaklanacaksınız başka çareniz yok. Siz atanacak puanı alırsanız dış görüntünün ne önemi var ki hemşire olacaksınız model değil.

canım ya çok cabuk bırakmıssın kendını ben 1998 mezunuyum hala özelde çalısıyorum kaç senedırde bıktım artık g.rmiyorum bile kpssye

canım ya çok cabuk bırakmıssın kendını ben 1998 mezunuyum hala özelde çalısıyorum kaç senedırde bıktım artık g.rmiyorum bile kpssye

Demek ki yeterince çalışmıyorsunuz sınava çünkü 75 ile kapatmışlar ve bu puan zaten yüksek bir puan değil ki. Nasıl çalışmışlar yüksek puan almışlar diyorsunuz demek ki çalışan yapıyor yani. 50- 60 puanla bir yere yerleşmek hayal zaten ki yerleşmesinler o kadarcık puana da biraz sınavın hakkı da verilmeli.

Ben lisans mezunuyum atanmam için en az 87-88 almam lazım ben ne yapayım. 75 almaya ne var? çalışacaksınız odaklanacaksınız başka çareniz yok. Siz atanacak puanı alırsanız dış görüntünün ne önemi var ki hemşire olacaksınız model değil.
Dış görünüş konusunda özel hastanelerden bahsediyorum. Puan konusunu yazmamın sebebi siz 50 ile ataniyorsunuz denilebileceğini düşündüğüm için açıklama yaptım. Ben tembelim o yüzden 90 alamadım. Devlete atansaydim görüntümün ya da duruşumun sorun olmayacağını ben düşünemedim. Teşekkür ederim.

bende hemşireyim işime ek iş yapıyorum kilo alma kilo verme sağlıklı beslenme alanında uzmanım benimle çalışacak kişilere ihtiyacım var evden çalışacaksınız

Yanlış anlamazsanız söylemek istediğim küçük birşey var. Şu an piyasada en uygun iş yine hemşirelik. Yeterince araştırdınız mı. Küçük bir yerde yaşamama rağmen hemşire arkadaşlarım hiç bos kalmadi. Üniversite hastaneleri özel hastaneleri diyaliz merkezlerinde özel firmalarda is buldular. Kpss puanları da sizin gibiydi. Sözleşmeli personel alıyor üniversite hastaneleri. Eğer kalacak yer sıkıntısı yoksa hayatınızda çok güzel işler çıkıyor. Ben de 23 yaşındayım. 6 aydır işsizim diyebilirim. Çünkü girdiğim ilk is tam bir fiyaskoydu.istifamla sonuçlandı.
Mühendislik fak. mezunuyum. Maalesef özel sektör çok acımasız. Çok güzel bir mesleğiniz var umutsuz olmayın. Şimdi olmasa en geç seneye atanirsiniz umarım.

Yanlış anlamazsanız söylemek istediğim küçük birşey var. Şu an piyasada en uygun iş yine hemşirelik. Yeterince araştırdınız mı. Küçük bir yerde yaşamama rağmen hemşire arkadaşlarım hiç bos kalmadi. Üniversite hastaneleri özel hastaneleri diyaliz merkezlerinde özel firmalarda is buldular. Kpss puanları da sizin gibiydi. Sözleşmeli personel alıyor üniversite hastaneleri. Eğer kalacak yer sıkıntısı yoksa hayatınızda çok güzel işler çıkıyor. Ben de 23 yaşındayım. 6 aydır işsizim diyebilirim. Çünkü girdiğim ilk is tam bir fiyaskoydu.istifamla sonuçlandı.
Mühendislik fak. mezunuyum. Maalesef özel sektör çok acımasız. Çok güzel bir mesleğiniz var umutsuz olmayın. Şimdi olmasa en geç seneye atanirsiniz umarım.
Bulunduğum şehirde özel hastanelere başvurdum geri dönmüyorlar fakülte iki kez alım yaptı bulunduğum il ilki 77 ikincisi 75 le kapandı. Benim puanım 72 fakülteler genelde 75 le kapatıyor. Bilmiyorum özel hastanelerde kendimi gösteremediğim için alınamamış olabilirim. Teşekkür ederim.

bende hemşireyim işime ek iş yapıyorum kilo alma kilo verme sağlıklı beslenme alanında uzmanım benimle çalışacak kişilere ihtiyacım var evden çalışacaksınız
Nasıl ki anlamadım evden nasıl çalışılacağını

.... nmrqm ulasin yardimci olurum

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X