İş bulamıyorum, sorun bende mi?

Kendi bolumum uluslararasi iliskiler ama acikcasi devlette calismak istemiyorum. Surekli ust duzey yoneticilerle gorusup sobradan olmamasi canimi sıkıyor biraz ve biliyorum ki herkesi de gorusturmuyorlar...ama sonrasi yok.
Daha orta ölçekli firmalara başvuruda bulunsanız. ?
Şirkette hangi departmanda çalışmıştınız ?

Kendi bolumum uluslararasi iliskiler ama acikcasi devlette calismak istemiyorum. Surekli ust duzey yoneticilerle gorusup sobradan olmamasi canimi sıkıyor biraz ve biliyorum ki herkesi de gorusturmuyorlar...ama sonrasi yok.

aynı bölümden mezunuz en sinir bozucu bölümlerden biri çok imkan var ama iş yok

Boyle bir konu da ben acacaktim aglamaktan acamadim:( yuksek lisans var tecrube var sadece hamileyken isten cikartildim vs geri donemiyorum cok yuksek istemiyorum memleketin en iyi yerleriyle gorusuyorum ama olmuyor

Çocuk düşünmüyorum henüz diyorsun ama çoğunlukla işverenler çocuğun olacak düşüncesiyle iş vermezler başkasını almayı tercih ederler. Ben çok karşılaştım bu durumla. Personeli beğenirdim mesela 3 kişi götürürdüm üst yönetimin önüne onlar yeni evliyi elerlerdi. Yarın hamile kalacak yok doğum izniydi yok sütüydü, doktoruydu diye sürekli izin alacak yerine birilerini bulmak zorunda kalıcam gibi bir bahane söylemişlerdi, şok olmuştum. Etik olmamakla beraber hala ülkemizde yaygın bir durum. Biz kadınların çektiği nedir arkadaş.

İşsizlik uçmuş memlekette, bence senin kendini pazarlamanla hiç ilgisi yok canım. Ciddi anlamda şansa kalmış işimiz, sana da bol şans diliyorum..

Çocuk düşünmüyorum henüz diyorsun ama çoğunlukla işverenler çocuğun olacak düşüncesiyle iş vermezler başkasını almayı tercih ederler. Ben çok karşılaştım bu durumla. Personeli beğenirdim mesela 3 kişi götürürdüm üst yönetimin önüne onlar yeni evliyi elerlerdi. Yarın hamile kalacak yok doğum izniydi yok sütüydü, doktoruydu diye sürekli izin alacak yerine birilerini bulmak zorunda kalıcam gibi bir bahane söylemişlerdi, şok olmuştum. Etik olmamakla beraber hala ülkemizde yaygın bir durum. Biz kadınların çektiği nedir arkadaş.

Ya benim de aklima geliyor o ama red sebepleri bizim icin kalifiyesiniz oluyordu bazen de...bilemiyorum ne kadar dogru, bazen ik cilari anlayamiyorum.

Boyle bir konu da ben acacaktim aglamaktan acamadim:KK43: yuksek lisans var tecrube var sadece hamileyken isten cikartildim vs geri donemiyorum cok yuksek istemiyorum memleketin en iyi yerleriyle gorusuyorum ama olmuyor

Hamileyken nasil cikariliyorsun ki olmamasi lazim oyle bir seyin

Ya benim de aklima geliyor o ama red sebepleri bizim icin kalifiyesiniz oluyordu bazen de...bilemiyorum ne kadar dogru, bazen ik cilari anlayamiyorum.

Ooo size söylemezler zaten yoksa başlarının derde gireceğini bilirler. En güzel red cevabıda ya kalifiyesinizdir yada yetersiz daha donanımlı eleman arıyorlardır. Allah kolaylık versin ne diyim hayat şartları zaten zor iş bulmak ondan daha zor.

Canim bende seninle aynı durumdayım. En son kendimi tatmin etmek icin düşük biryere başvurdum. Asgari ücret bile vermiyo diyebilirm. Oda sen üni mezunusun kendi alanında ilerlesene buraya fazlasin dedi orasıda almadı :) bu hayatta lise mezunu olmak varmis :)

Merhaba,

Toplamda 8 yildir is hayatindayim, Eylul ayinda 6 yildir calistigim sirketten haklarimi alip ayrildim, cikardilar yani.O zamandan beridir aktif is arayisim devam ediyor, pek cok firmaya(start-up'lardan kurumsal koklu firmalara kadar) gorusmeye gittim, ikinci ucuncu gorusmeler oldu, CEO'larla bile gorustum, tam bu is oldu artik diyorum pat diye olumsuz yanit geliyor.Yuksek lisans mezunuyum, dilim var, ucuk maas da istemiyorum ama olmuyor iste bir turlu.
Esim sen kendini pazarlayamiyorsun diyor ama katilmiyorum, oyle olmasam ust duzey yoneticilere kadar cikarmazlar diye dusunuyorum.Yanit bekledigim bir firma daha var, o da olmazsa artik bilmiyorum birakirim herhalde is aramayi...
Yasim 32, en verimli donemimde evde oturuyorum.Cocuk da dusunmuyorum henuz.Kursa da gittim, aktivite de yaptim ama nereye kadar...Her gun saatlerce kitap okuyorum.Hava da soguk zaten cikilmiyor disari bu aralar.
Dualara, esmalara bile sardim bir ara, surekli elimde tesbih, zikirmatikle falan geziyordum...Cok daraldim, is bulabilecek miyim ben acaba?

Büyük ihtimal senin yerine tanıdığı olan birisini almışlardır. 8 yıl iyi bir süre aslında. Mutlaka iş hayatında dostlar edinmişsindir. Öncelikle onlar üzerinden iş ara derim ben. Çünkü tanıdıksız olmuyor.

Bizde de öyle, herkes erkek personel istiyor.

Back
X