İş buldum ama nasıl

Kızkardeşim biyomedikal mühendisi. Bir önceki işinde medikal dükkanda satış yapıyordu. Ve sadece oturuyordu diyebilirim. İşinin mühendislikte alakası bile yoktu herhangi vasıfsız biri biraz çalışarak öğrenebilirdi. 5 gün 9.30 18.00 1 gün de 9.30 15.00 di çalışma saatleri. Asgari+1000 yol+2500 yemek alıyordu.

Yani herhangi bir yerde part time bile çalışsanız çok daha fazla kazanırsınız. Bir de kışın taksi vs demişsiniz. Çocuğunuzun çekeceği de cabası.

Ben normalde kadının elinde para az kalsa bile çalışması taraftarıyım. Ama sizden istenen kölelik.

Bi ara ben de işsizlikten bunalıp buna benzer bir yerde çalışayım dedim. Eşim kıyameti kopardı. Ben sana maaş bağlarım yeter ki kendine bunu yaptırma sen ihtiyaç sahibi değilsin diye.

Para kazanmak çok güzel ama bu iş kanunen suç bi kere. Iş gayrimeşru bir iş. Size asgari ücret ödemek ve sigorta yapmak zorunda. Ama yapmıyor. Siz maaş verme deseniz adam memnuniyetle onu da kabul edip nedenini bile sormaya tenezzül buyurmayacak.

Bu işten olmaz. Lcw da bimde. A101 de. Ne bileyim zincir marketlerde en azından kanun yoluyla iş yaparsiniz. Ben olsam böylesini tercih ederim

Back