İş buldum ama nasıl

Evet bu kadar çalışmaya çok az bir ücret ama sıfırdan iyidir. Evde oturup koca, çocuk beklemekten yeğdir. Sizin de hem kendi hayatınız olur. Hem az da olsa paranızı kazanırsınız. Evde otururken birisi size bu parayı vermeyecek maalesef.
Bazı insanlara göre dışarda bok temizlemek evde kocaya hizmetten iyidir
Dışarıda paspas ol ama evinde eş bekleme

Yapicak yapar yani o konuda sıkıntı yok
Bildiğim kadarıyla sigorta yapabilmesi için asgari vermesi gerek. İlgili yer görecek çünkü verdiği tutarı. Resmi işler bunlar öyle haybeye olmaz
Ayrıca tutar çok az
Zamanında bende kabul etmiştim böyle bir işi şimdi olsa kabul etmem neden hak ettiğimin altında kazanıyım ki

Bazı insanlara göre dışarda bok temizlemek evde kocaya hizmetten iyidir
Dışarıda paspas ol ama evinde eş bekleme
O esin bir gün gelmeme ihtimali var, yillarca esini bekleyip sonra o hayat yerle bir oldugunda sudan cikmis balığa donenler var, es bekleme yanlısı değilim ama, bu is yine de iyi değil.
Hoş asgari ücret bile yetersiz ve okuyanlarla okumayanlarin maaslari bir.
Hicbir sey olmasi gerektigi gibi değil ulkede.
Bir cuval maas verseler o bile yetmeyecek yakin zamanda.

Asgari ücret bile değil. Bedavaya çalışan arıyorlar Kendinizi geliştirmek için girseniz orada gelişip deneyim kazandıktan sonra daha iyi yerlere girerseniz o zaman bu paraya bu şartlara katlanılır. Fakat öyle oluyor mu öğretmenlikte onu bilmiyorum öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir. Öyle olmuyorsa kendinizi geliştirebileceğiniz başka işlere girin başka meslek edinin zamanınızı ona harcayın ki en azından ileride para kazanabileceğiniz mesleğiniz olsun. Kurslara gidiyormuşsunuz zaten ön muhasebe kursu olur , çağrı merkezi, medikal falan vb en azından asgari ücret +SGK olur. Kendinizi bir sektörde geliştirdikçe daha iyi maaş alırsınız.

Hem emeğiniz sömürülücek hem çocuğunuz heder olacak orda burda. Bu paraya asla değmez. Yan gelirinizde varmış ben sizin yerinizde olsam ya adam akıllı bir işe girerdim kimsenin beni sömürmesine izin vermezdim yada evde durur cocugumun düzenini saglardım.

Afgan Suriyeli bile sizden fazla kazanıyor tuvalet temizleseniz asgari ücret alırsınız
Bir öğretmen olarak kendinize de saygınız yok mu asgari ücret altı çalışmayı kabul ediyorsunuz

Asgari ücret bile değil. Bedavaya çalışan arıyorlar Kendinizi geliştirmek için girseniz orada gelişip deneyim kazandıktan sonra daha iyi yerlere girerseniz o zaman bu paraya bu şartlara katlanılır. Fakat öyle oluyor mu öğretmenlikte onu bilmiyorum öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir. Öyle olmuyorsa kendinizi geliştirebileceğiniz başka işlere girin başka meslek edinin zamanınızı ona harcayın ki en azından ileride para kazanabileceğiniz mesleğiniz olsun. Kurslara gidiyormuşsunuz zaten ön muhasebe kursu olur , çağrı merkezi, medikal falan vb en azından asgari ücret +SGK olur. Kendinizi bir sektörde geliştirdikçe daha iyi maaş alırsınız.
Kendimi geliştirmeye ihtiyaçim yok zaten yeterince tecrübeliyim.
Zaten kurumdaki en yüksek maaş benimki olacak

ayda üç hafta 10 saat bir hafta 13 saat verilen para sekiz bin mi??!!
Kreşte ne olarak çalışacaksınız? Öğretmen mi yardımcı personel mi temizlik personeli mi? Hepsi için en azından asgari ücret alabileceğiniz alternatif başka kurumlar varken neden burası?

Zaten kurumdaki en yüksek maaş benimki olac
O kadar emek harca zaman harca para harca oku özelde öğretmenlere bu maaşımı veriliyor. Yazık bu sisteme gençler boşuna yurt dışına kaçmaya çalışmıyor. En iyisi sınava hazırlanıp atanmak. Eğer öyle bir düşünceniz yoksa böyle bir durumda en iyisi başka bir mesleğe yönelmek. Yada çok paraya ihtiyacınız yoksa bu para bana yeter diyorsanız o zaman olabilir. Fakat ihtiyaç varsa bu para yemez

Para zaten az ama esas önemli olan sizi köle yerine koymak istemeleri. Tüm gün çalıştığınız halde bir asgari ücreti bile size çok gören kafadaki bir işyeri için ne kendimi ne çocuğumu hırpalarım.

Siz bu durumu kabullenmişiniz bile. kendimizi düşünmüyorsanız çocuğunuzu düşünün bari. Çok çok bir ihtiyacınız yok anladığım kadarıyla bence girmeyin yazık çocuğa

Nasıl eminsiniz ki? Asgar ücret vermesi lazım minimum, part time çalışmıyorsunuz. Onu bile vermeyen adam doğru dürüst sigorta mı yapacak?
asgariden sigorta gösterip tam yatırır. 8binin üstündeki parayı elden geri alır. zaten fazla personel çalıştırmıyorsa bankaya yatırma zorunluluğu da yok elden 8 bin verir direkt bordro asgari görünür....yani çalışan kabul ettikten sonra yol mu yok?

Siz bu durumu kabullenmişiniz bile. kendimizi düşünmüyorsanız çocuğunuzu düşünün bari. Çok çok bir ihtiyacınız yok anladığım kadarıyla bence girmeyin yazık çocuğa
aynen bence de
hele ki bu işi gerçekten öğretmense
ben olsam o saatlerde oturur KPSS çalışır atanırım devlette bunun 3 katını alır
zaten çok ihtiyacı var gibi de durmuyor

çok ihtiyacı olan bulabildiği her işte çalışır, ona laf yok. ama şu durumda gerek yok.

Kızlar merhabalar

Uzun zamandır iş arıyordum.
Bugün biri döndü
8 bin TL sabah sekiz akşam 6
Ayda bir hafta nöbet sistemi var.
Nöbet haftasi sabah 7 akşam bazen 8 i bile bulabilir.

Şimdi yaz dönemi için proplem değil ama kışın kızım ilkokula gidicek sabah benimle gelicek öğlen servis onu ordan alicak.
Akşam yine duruma göre ya benim yanıma yada babası evdeyse direk eve gelicek.
Yani kızım icin çok zorlu olucak.
Eşim de maaşı çok az bu paraya bu kadar çalıştığına deymez diyor.

Bende evde çok sıkıldım ama bu şartlar gözumu korkutuyor.

Sizce ?

Bu arada bahsettiğim yer kreş
Yani 12 ay açık

Bu arada bizde araba yok.
Yazın minibüs ile gidip geliriz ama kışın çoğu zaman taksi kullanmamiz gerekecek
evde sıkıldım diye bu kadar saat asgari ücret bile vermeyen. ahlaksızlara kölelik yapacağınıza günde birkaç saat bi yardım derneğinde çalışın da yorulduğunuz şey hayatınıza artı katsın. bu şartlarda çalışmak için deli olmanız lazım ya da aşırı çaresiz

yuh artık ya inanılır gibi değil bu nasıl bir sömürü
3 harfli marketlere girin onlar bile daha vicdanlı

Back
X