Devlet rahattır o açıdan kafan dinlenir;ama sözleşmeli olmak biraz stres yaratacak sende
Çünkü ha kadro geldi ha gelecek derken gene huzur problemin olacak
Bence ki benim işim de beyin damarlarını hoplatan bir iş ( şu an ev hanımıyım ) amaaa
maaş dolgun olduktan sonra gerisi teferruattır.
Sonuçta çocuklara ileride para lazım,devlette bunu sağlaman zor
Her şey çocuk için diyorum.Özel sektörün dolgun maaşlısını destekliyorum.
Merhaba,
Bana da el atacağınızı ümid ediyorum zira değişik ve farklı düşüncelere çok ihtiyacım var.
Yaklaşık 5 aydır tecrübeli olduğum sektörde yani otomotivde çalışıyorum tekrardan.Yorucu ve yoğun bir tempo.Bununla birliktede tecrübe olduğu için sana verilen bir sürü daha ek iş..Ciddi bir performans ve emekle 5 aydır götürüyorum.Ancak bir aydır ciddi olarak bunalmış durumdayım işimi çok seviyorum ancak sen yaparsın diyerek yüklenen yan işler beni bunaltmaya yetti bile.Ama o kadar da bağdaştımki işimle.
Cuma günüde ne zamandır girmeye çalıştığım bir devlet kurumuna sözleşmeli olarak girebileceğimi öğrendim.Malum devlet kurumu geliri az,mesai az.Kafa rahat.
Çok kararsızım.Şu andaki işimde fazla yoruluyorum ama neticede bildiğim bir iş,tüm ekibi tanıyorum sektörü biliyorum.Geliri çok çok iyi.Ama bir yandan da sözleşmeli olarak girdiğim yerde belkide ilerde kamu personeli olarak kalma imkanı.
2 yaşındaki kızımıda göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.
Her birinizin yazdığı benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkürler.
Sözleşmeli olmak tam bir eziyettir. Gerçi benim kadrom 4/b-C vs deil ama yine de daimi sözleşmeli işçiyim 657 ye tabi.
Maaşım diğer kurumlara göre çok çok iyi ama gel gör ki devlet kurumları eskisi gibi deil. Babalarımızın zamanında 40 gün rapor alırlardı kimse bişi sormazdı simdi iki gün alsan olay oluyor.
Sözleşmeliler çakılı kadro tayin hakkı yok. Kafan hicbir zaman rahat edemez cünkü amirlerin coğu yerimiz sağlam deil her an gidebiliriz, sözleşmemiz feshedilebilir mantıgıyla gezer seni de gerer haliyle.
Fazla mesai uygulaması var cogu yerde. Kal diyor kalıyorsun mecbursun. eskisi gibi 9/5 deil mesailer.
------
Yukardaki yazdıklarım kendim icin gecerli. Kurum adı pozisyon vs belirtmediğniz icin farazi konustum ben.
1 yıl önce ben de özel sektördeydim. 3 kişinin işini yapardım. Saatin altı oldugunu görünce inanamazdım. Ama maaşımızı zamanında alamıyorduk. Yarım yarım alıyorduk vs. Evleneceğim icin onlar bezdirmişti beni. Burdaki maaşımı düzenli bi sekilde orda verseler; 1 dk bile düsünmeden geri dönerim. Öyle illet bi yer
Çok teşekkür ederim.
Cuma günü gelmişti haber ve ben cuma cumartesi satış müdürüne çıkabileceğimi söylüyordum.Çıkmamam için maaşıma zam ve prim sistemini nerdeyse iki katına çıkardı.Çok cazip koşullar sundu filan.
Ancak dün gece enine boyuna düşündük benim için en mantıklısı otomotivdeki gelirimin nerdeyse üçte biri olarak söyleyebileceğim devlet kurumuna geçmek olacak.Sözleşme derken özel şirkete bağlı gözüküyorum.Kadroya Kpss ile geçebiliyorum.
Bugün istifamı yazdım nihayet zor oldu ama iyi olacağına inanıyorum.
Tekrar teşekkürler hepinize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?