• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Değişikliği ve Kararsızlığım..

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Merhaba,
Bana da el atacağınızı ümid ediyorum zira değişik ve farklı düşüncelere çok ihtiyacım var.
Yaklaşık 5 aydır tecrübeli olduğum sektörde yani otomotivde çalışıyorum tekrardan.Yorucu ve yoğun bir tempo.Bununla birliktede tecrübe olduğu için sana verilen bir sürü daha ek iş..Ciddi bir performans ve emekle 5 aydır götürüyorum.Ancak bir aydır ciddi olarak bunalmış durumdayım işimi çok seviyorum ancak sen yaparsın diyerek yüklenen yan işler beni bunaltmaya yetti bile.Ama o kadar da bağdaştımki işimle.
Cuma günüde ne zamandır girmeye çalıştığım bir devlet kurumuna sözleşmeli olarak girebileceğimi öğrendim.Malum devlet kurumu geliri az,mesai az.Kafa rahat.
Çok kararsızım.Şu andaki işimde fazla yoruluyorum ama neticede bildiğim bir iş,tüm ekibi tanıyorum sektörü biliyorum.Geliri çok çok iyi.Ama bir yandan da sözleşmeli olarak girdiğim yerde belkide ilerde kamu personeli olarak kalma imkanı.
2 yaşındaki kızımıda göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.
Her birinizin yazdığı benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkürler.

Canım öncelikle şunu sorayım:
Çalıştığın yerde sana yüklenen bu yan işleri azaltmanın bir yolu var mı?
Patronla ya da amirinle, üst merciini bilemedim, konuşmak gibi mesela.
Konuşsan "bu kadarı bana cidden fazla artık gücüm kalmıyor desen" ya da yanına bir personel daha istesen?
Eğer böyle bir çözüm varsa öncelikle bunu dene çünkü geliri daha iyi diyorsun.
İş yükünü azaltmanın bir yolu yoksa ya da sen her yolu denediğin halde çözüm alamadıysan devlete geç canım.
Daha küçük çocuğum var diyorsun.
Senin enerjin, gücün ve moralin yüksek olmalı ki çocuğuna yetebilesin.
22 yaşındayım ben ve çalışan bir annenin çocuğuydum evmizde dadımız vardı.
İnan hiç anne eksikliği çekmedim çünkü annem bizimle hep kaliteli vakit geçirirdi.
Ben annemi hiç yorgun ve bezgin hatırlamıyorum ki bunun bana ve kız kardeşime çok büyük katkıları oldu.
Sen de çalışan bir anne olarak hem çocuğuna yetebilmelisin hem de doğru bir rol model olabilmelisin.
Sen mutlu ve huzurlu olacaksın ki çocuğuna da mutluluk verebilesin.
Bu nedenle sorumluluklarını azaltamazsan devlete geç.
Garantili bir işin ve gelirin olmuş olur.
Hem de dediğin gibi mesai az, sorumluluk az.
Kendine ve hayatına daha çok vakit ayırabilirsin canım.
Hakkında hayırlısı olsun şimdiden

Son düzenleme:
Kendimi yerine koydum da.. Ben olsam devlete sirtimi dayardim vallahi. Iznin belli, maasin belli, mesain belli. Ozel sektorun ne zaman gule gule diyecegi belli olmuyor. Ustelik calisma saatleri de hep sorun. Ben ozel sektorde calisiyordum, sabaha karsi 4'te bile apar topar ise gittigimi bilirim. Bir de ikide bir soylenti cikar eleman cikarilacak vs. diye. Maasi iyi olan is boyle oluyor, patronlar suyunu cikariyor ve garantisi yok. Devlette ise salla basini al maasini. Simdiki aklim olsaydi zamaninda kpss'ye girerdim. Belki ulkeme donunce denerim de.

Eğer maaş yarı yarıya inmiyorsa bende devlete giderdim kesinlikle.Özel sektor verdiği her kuruşun karşiliği olarak canını cıkartıyor zaten.

bende çalışmış bir anne olarak
alyayı düşünerek devlet diyorum
yoğun ve yorucu bir iş ayrıca ev
eş ve en önemlisi sana çok ihtiyacı olan bir çocuk
devlete geçersen en azından saatin belli olur
hafta sonun olur bende özel sektörde çalıştım
pazar günü bile çalışırdık zor oluyor gerçekten
ben olsam devleti tercih ederdim

Devlet rahattır o açıdan kafan dinlenir;ama sözleşmeli olmak biraz stres yaratacak sende

Çünkü ha kadro geldi ha gelecek derken gene huzur problemin olacak

Bence ki benim işim de beyin damarlarını hoplatan bir iş ( şu an ev hanımıyım ) amaaa

maaş dolgun olduktan sonra gerisi teferruattır.

Sonuçta çocuklara ileride para lazım,devlette bunu sağlaman zor

Her şey çocuk için diyorum.Özel sektörün dolgun maaşlısını destekliyorum.

mesai saatleri çok uzunsa bence sözleşmeli bulduğun işe gir çünkü sen harala gürele çalışırken kızının büyüyüşünü kaçırabilirsin, yıllar sonra pişman olabilirsin sırf bu yüzden

Devlet rahattır o açıdan kafan dinlenir;ama sözleşmeli olmak biraz stres yaratacak sende

Çünkü ha kadro geldi ha gelecek derken gene huzur problemin olacak

Bence ki benim işim de beyin damarlarını hoplatan bir iş ( şu an ev hanımıyım ) amaaa

maaş dolgun olduktan sonra gerisi teferruattır.

Sonuçta çocuklara ileride para lazım,devlette bunu sağlaman zor

Her şey çocuk için diyorum.Özel sektörün dolgun maaşlısını destekliyorum.

Aynen katılıyorum bendeeee

Sözleşmeli olmak tam bir eziyettir. Gerçi benim kadrom 4/b-C vs deil ama yine de daimi sözleşmeli işçiyim 657 ye tabi.

Maaşım diğer kurumlara göre çok çok iyi ama gel gör ki devlet kurumları eskisi gibi deil. Babalarımızın zamanında 40 gün rapor alırlardı kimse bişi sormazdı simdi iki gün alsan olay oluyor.

Sözleşmeliler çakılı kadro tayin hakkı yok. Kafan hicbir zaman rahat edemez cünkü amirlerin coğu yerimiz sağlam deil her an gidebiliriz, sözleşmemiz feshedilebilir mantıgıyla gezer seni de gerer haliyle.

Fazla mesai uygulaması var cogu yerde. Kal diyor kalıyorsun mecbursun. eskisi gibi 9/5 deil mesailer.

------
Yukardaki yazdıklarım kendim icin gecerli. Kurum adı pozisyon vs belirtmediğniz icin farazi konustum ben.
1 yıl önce ben de özel sektördeydim. 3 kişinin işini yapardım. Saatin altı oldugunu görünce inanamazdım. Ama maaşımızı zamanında alamıyorduk. Yarım yarım alıyorduk vs. Evleneceğim icin onlar bezdirmişti beni. Burdaki maaşımı düzenli bi sekilde orda verseler; 1 dk bile düsünmeden geri dönerim. Öyle illet bi yer :D

bence devlet kuruluşunda yasal haklar bakımından daha avantajlısın.özel sektör risk iflas etme,el değiştirme gibi potansiyel riskleri var.şartları iyiyse sözleşmelilik o kadar kötü değil.sevk hakkın,rapor,izin keyfe değil resmiyete bağlı.hem iş yükün azalır ve kızına daha çok zaman ayırabilirsin

Merhaba,
Bana da el atacağınızı ümid ediyorum zira değişik ve farklı düşüncelere çok ihtiyacım var.
Yaklaşık 5 aydır tecrübeli olduğum sektörde yani otomotivde çalışıyorum tekrardan.Yorucu ve yoğun bir tempo.Bununla birliktede tecrübe olduğu için sana verilen bir sürü daha ek iş..Ciddi bir performans ve emekle 5 aydır götürüyorum.Ancak bir aydır ciddi olarak bunalmış durumdayım işimi çok seviyorum ancak sen yaparsın diyerek yüklenen yan işler beni bunaltmaya yetti bile.Ama o kadar da bağdaştımki işimle.
Cuma günüde ne zamandır girmeye çalıştığım bir devlet kurumuna sözleşmeli olarak girebileceğimi öğrendim.Malum devlet kurumu geliri az,mesai az.Kafa rahat.
Çok kararsızım.Şu andaki işimde fazla yoruluyorum ama neticede bildiğim bir iş,tüm ekibi tanıyorum sektörü biliyorum.Geliri çok çok iyi.Ama bir yandan da sözleşmeli olarak girdiğim yerde belkide ilerde kamu personeli olarak kalma imkanı.
2 yaşındaki kızımıda göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum.
Her birinizin yazdığı benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkürler.

Sözleşmeli olarak hangi pozisyonda çalışacağınız önemli. 4c kadrosu ise tavsiye etmem geçici kadro. 4b kadrosu ise kesinlikle başlayın. Ben de 4b çalışıyorum. Tayin dışında normal devlet memurlarından bir farkın yok.

Sözleşmeli olmak tam bir eziyettir. Gerçi benim kadrom 4/b-C vs deil ama yine de daimi sözleşmeli işçiyim 657 ye tabi.

Maaşım diğer kurumlara göre çok çok iyi ama gel gör ki devlet kurumları eskisi gibi deil. Babalarımızın zamanında 40 gün rapor alırlardı kimse bişi sormazdı simdi iki gün alsan olay oluyor.

Sözleşmeliler çakılı kadro tayin hakkı yok. Kafan hicbir zaman rahat edemez cünkü amirlerin coğu yerimiz sağlam deil her an gidebiliriz, sözleşmemiz feshedilebilir mantıgıyla gezer seni de gerer haliyle.

Fazla mesai uygulaması var cogu yerde. Kal diyor kalıyorsun mecbursun. eskisi gibi 9/5 deil mesailer.

------
Yukardaki yazdıklarım kendim icin gecerli. Kurum adı pozisyon vs belirtmediğniz icin farazi konustum ben.
1 yıl önce ben de özel sektördeydim. 3 kişinin işini yapardım. Saatin altı oldugunu görünce inanamazdım. Ama maaşımızı zamanında alamıyorduk. Yarım yarım alıyorduk vs. Evleneceğim icin onlar bezdirmişti beni. Burdaki maaşımı düzenli bi sekilde orda verseler; 1 dk bile düsünmeden geri dönerim. Öyle illet bi yer :D

Ben de 4b'li çalışıyorum ama sizin bahsettiğiniz sorunları hiç yaşamadım. Sadece tayin sıkıntılı. Kimsenin beni işten çıkarma gibi bir lüksü yok. Sözleşmeyi kurumla imzalamıyorsun bakanlıkla imzalıyorsun. Türkiye'de memurların büyük çoğunluğu 4b'li hangisi çıkarıldı. Ben yedi yıldır böyle çalışıyorum. Haklar olarak da maaşımıza kadar her şey aynı. Sadece tayin yok. Ben hemşireyim Sağlık Bakanlığı'nda Doktorların dışında kadrolu çalışan yok.

Kamu kurumunda 4/b li çalışacaksanız çok iyi bence şimdi yeni çıkan torba yasayla aile yardımı ve damga vergsi gibi haklarıda geldi. Maaşlarıda normal devlet memurlarına göre gayet iyi sözleşmelilerin ama tabi 1 yıllık imzalanıyor sözleşme, 1 yıl sonra yenileniyor.

şuan çalıştığınız işin koşullarını bilemiyorum ama çocuğu olan bir bayan için devlet kurumunu her zaman daha iyi olduğunu düşünüyorum..çalışma saatleriniz belli hafta sonu tatili resmi tatiller hepsi var..özel sektörden çok çektim..sözleşmeli personel olarak üç yıldır van da çalışıyorum..sırf devlet koşullarını düşünerek eşimle ankarayı bırakıp doğuya gelme cesareti gösterdik..iyikide gelmişiz diyorum herzaman..sanırım siz bulunduğunuz ilde göreve başlıyacaksınız..bu çok büyük bir artı..kafanıza takılan konu sözleşmeli olmaksa bu konuda hiç endişe duymayın..sözleşmeli olmanın tek dezavantajı tayin ve yerdeğişikliği hakkı olmamasıki önümüzdeki günlerde yer değiştirme hakkı verilcek yasa şuanda danıştaydan onay bekliyo..bunun haricinde 3 yıldır kadrolu personelden hiçbir farkımızı görmedim..aynı haklara sahibiz..en azından benim çalıştığım kurumda kimse sözleşmeli kadrolu ayrımı yapmıyo..diğer yerlerdede böyle bişey olacağını sanmıyoum..malesef sözleşmeli personelin kadroya geçirilme gibi bi olasılığı yok.olmayacakta..ben sağlık bakanlığı personeliyim bizzat bakanın ağzından duyduğum cevap bu..umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz..bol şans..

Çok teşekkür ederim.
Cuma günü gelmişti haber ve ben cuma cumartesi satış müdürüne çıkabileceğimi söylüyordum.Çıkmamam için maaşıma zam ve prim sistemini nerdeyse iki katına çıkardı.Çok cazip koşullar sundu filan.
Ancak dün gece enine boyuna düşündük benim için en mantıklısı otomotivdeki gelirimin nerdeyse üçte biri olarak söyleyebileceğim devlet kurumuna geçmek olacak.Sözleşme derken özel şirkete bağlı gözüküyorum.Kadroya Kpss ile geçebiliyorum.
Bugün istifamı yazdım nihayet zor oldu ama iyi olacağına inanıyorum.
Tekrar teşekkürler hepinize.

Çok teşekkür ederim.
Cuma günü gelmişti haber ve ben cuma cumartesi satış müdürüne çıkabileceğimi söylüyordum.Çıkmamam için maaşıma zam ve prim sistemini nerdeyse iki katına çıkardı.Çok cazip koşullar sundu filan.
Ancak dün gece enine boyuna düşündük benim için en mantıklısı otomotivdeki gelirimin nerdeyse üçte biri olarak söyleyebileceğim devlet kurumuna geçmek olacak.Sözleşme derken özel şirkete bağlı gözüküyorum.Kadroya Kpss ile geçebiliyorum.
Bugün istifamı yazdım nihayet zor oldu ama iyi olacağına inanıyorum.
Tekrar teşekkürler hepinize.

hayırlı uğurlu olsun canım en iyisini yapmışsın, kızının çok kazanan ama gergin yorgun meşgul bi annedense, az kazanan ama ona dolu dolu sevgisini ilgisini verebilecek zamanı ve güçü olan bi anneye daha çok ihtiyacı var:13::13:

Son düzenleme:
Back
X