iş değiştirme yardım edin karar veremedim

karam7777

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
87
58
3
36
Merhaba arkdaşlar. burayı uzun süredir takip ediyorum. bi konu hakkında sizden fikir almak için üyelik açmaya karar verdim. soruma gelince ; küçük bir firmada çalışıyorum. patronumla abi kardeş gibiyiz. ailecekte görüşüyoruz. çok iyi biri. ama iş konusunda çok boşvermiş biri. dolayısıyla maaşlarda aksamalar oluyor sürekli. ve şuanda bütün işi bana yıkmış durumda. sanki patron benim. herkesi bana yönlendiriyor.. şirketin gidişatına baktığımda pek parlak değil vergi borçları falan.. bu sırada bana başka bi yerden teklif geldi. bende kabul ettim. yılbaşına kadar gelirim dedim. ama bunu benim patronuma nasıl söylerim onu bilemedim. onu yarı yolda bırakmış gibi davranmak istemem. ve ailecek görüşüyoruz bu konuda içime dert oluyor tabi.. önerileriniz nedir. ?

bunu diğer işe ''yılbaşına kadar gelirim' demeden önce planlamanız gerekmez miydi ki:110:

Bize anlattığın gibi patronuna anlat.
Bütün yük bende de , maaşımı geç yatırıyorsun de .
İnsan olarak sizi çok seviyorum ama paraya ihtiyacım var de ama bunu kesınlikle 1 2 ay onceden söylemen gerekırdı.
Eğer adamı daaann diye bırakıp gidrsen çok AYIP olur..

teklif çok iyi o bakımdan düşünecem bile diyemedim :)
o zaman da gidip patronunuza
''kusura bakma abim gibisin, benim iyiliğimi de istersin herhalde. çok iyi bir teklif geldi, düşüneceğim bile diyemedim. beni anla'' demelisin :KK49:

Gerçekten aile dostunuzsa zaten sizin daha iyi bir yerde olmanızı kendisi istemeli. Herkesi size yönlendirmesinin sebebi bence sizin onurunuzu oksamak için birazda. Sizin firmayı sahiplenmenizi istiyor ama bi laf vardır iş başka dostluk başka

Açıkca konuşacaksınız. İş bu.. aile dostluğu da olsa babanın işi de olsa bir yere kadar.

Bize anlattığın gibi patronuna anlat.
Bütün yük bende de , maaşımı geç yatırıyorsun de .
İnsan olarak sizi çok seviyorum ama paraya ihtiyacım var de ama bunu kesınlikle 1 2 ay onceden söylemen gerekırdı.
Eğer adamı daaann diye bırakıp gidrsen çok AYIP olur..
teşekkür ederim.

Merhaba arkdaşlar. burayı uzun süredir takip ediyorum. bi konu hakkında sizden fikir almak için üyelik açmaya karar verdim. soruma gelince ; küçük bir firmada çalışıyorum. patronumla abi kardeş gibiyiz. ailecekte görüşüyoruz. çok iyi biri. ama iş konusunda çok boşvermiş biri. dolayısıyla maaşlarda aksamalar oluyor sürekli. ve şuanda bütün işi bana yıkmış durumda. sanki patron benim. herkesi bana yönlendiriyor.. şirketin gidişatına baktığımda pek parlak değil vergi borçları falan.. bu sırada bana başka bi yerden teklif geldi. bende kabul ettim. yılbaşına kadar gelirim dedim. ama bunu benim patronuma nasıl söylerim onu bilemedim. onu yarı yolda bırakmış gibi davranmak istemem. ve ailecek görüşüyoruz bu konuda içime dert oluyor tabi.. önerileriniz nedir. ?

Ne kadar süredir oradasınız? İhbar sürenizi unutmayın. Ona göre plan yapın. Hoş 6 aydan az değilse iş işten geçmiş..

Gerçekten aile dostunuzsa zaten sizin daha iyi bir yerde olmanızı kendisi istemeli. Herkesi size yönlendirmesinin sebebi bence sizin onurunuzu oksamak için birazda. Sizin firmayı sahiplenmenizi istiyor ama bi laf vardır iş başka dostluk başka
bütün işler bende. kendisi işe bile gelmiyor artık. ama ben bundan rahatsızım. maaşlar geçikince. para var da m vermiyo görüyosun modunda oluyor çünkü

İş hayatınla ilgili profesyonelce bir karar vermişsin. Bu kadar duygusal bakma.
Daha iyi şartlarda bir teklif aldığını ve kabul etmek istediğini söyle.
eger karsı taraf da senin onları düşündüğün kadar seni düşünüyorsa zaten senin adına sevineceklerdir.

Ne kadar süredir oradasınız? İhbar sürenizi unutmayın. Ona göre plan yapın. Hoş 6 aydan az değilse iş işten geçmiş..
ya öyle ihbar süresi falan hikaye. öyle çok resmi bi yer değil :) ama 3 seneyi geçiyor. iyice köklerimi saldım. o bakımdan kurtulmak hem maddi hem manevi zor geliyor

İş hayatınla ilgili profesyonelce bir karar vermişsin. Bu kadar duygusal bakma.
Daha iyi şartlarda bir teklif aldığını ve kabul etmek istediğini söyle.
eger karsı taraf da senin onları düşündüğün kadar seni düşünüyorsa zaten senin adına sevineceklerdir.
bi problem daha var. o teklif yapan şirketle bunların arası kanlı pıçaklı :) şimdi oraya gitmek istiyorum dersem daha fena :) amacım sadece ayrılmak istediğimi söylemek. daha sonra 15 gün falan takılırım oraya geçerim ;)

bazen kendi menfaatini korumak zorunda kalıyorsun tamam vicdanen bende rahat olmazdım belki ama bir geleceği yok ise ve benimde iyi bir işe ihtiyacım var ise o zaman değişir

ya öyle ihbar süresi falan hikaye. öyle çok resmi bi yer değil :) ama 3 seneyi geçiyor. iyice köklerimi saldım. o bakımdan kurtulmak hem maddi hem manevi zor geliyor

Bir firma olduğuna göre resmiyeti var. Adam madem öyle ihbar süreni bekle diyebilir haklı da. İzinlerin falan varsa içeride düşebilirsiniz.

Profesyonel düşünmek lazım. Şu anki konumdan daha iyiyse, şartları daha cazipse geciktirmeden konuşmanız mantıklı olan.

Bir firma olduğuna göre resmiyeti var. Adam madem öyle ihbar süreni bekle diyebilir haklı da. İzinlerin falan varsa içeride düşebilirsiniz.

Profesyonel düşünmek lazım. Şu anki konumdan daha iyiyse, şartları daha cazipse geciktirmeden konuşmanız mantıklı olan.
teşekkür ederim..

dürüstçe konuş ne süşüneceği ona kalmış orda sürekli yerinde sayacağına daha iyi şartlarda çalışmak seninde hakkın....

dürüstçe konuş ne süşüneceği ona kalmış orda sürekli yerinde sayacağına daha iyi şartlarda çalışmak seninde hakkın....
duymak istediğim cevap buydu :) yerimde saymak istemiyorum yani. kendimi geliştireceğim daha kapsamlı işlere girmek istiyorum. ama vicdan denen şey içimi kemiriyor.

Back
X