İş değiştirmek konusunda cok kararsızım.... Fikirlerinize ihtiyacım var...!

sekerparem_92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
217
3
46
İstanbul
İşim en büyük derdim bu aralar... Artık canıma tak etti diyebılırım ben bir markette kasiyer olarak calısıyorum...
Benımle birlikte işyerinde 2 erkek 1 kız daha 3 eleman var... Kız olanıyla basım dertte..Yanı canımdan bezdirdi beni bir dk daha onunla aynı ortamda bulunmak calısmak istemıyorumm...

Sebebine gelince...Sürekli benım sorumsuz davrandığımı işime dikkat etmediğimi söyleyip duruyor..Kendısı 4 Yıllık personel ben 2 aylık...Fakat coğu kez benım bıle yapmadığım dıkkatsızlıkler yaptığı halde faturasını bana cıkarıyor..Örneğin markette bi ürün çalınıyor (((dısardan müsteri kılığında gelıp calanlar var))) ...farkına vardığında ben dıkkat edıyorum çalındığı gün kasada o vardı dıyo benım adımı vererek...Bütün suçu bana yıkmaya calısıyor.. Sürekli işyerinde diğerlerinin arkasından konusuyor bana söylüyor..Benım de konusuyodur halıyle...Ki diğerleri konustuğunu söylüyor..

Aynı gün izin kullanıyoruz genelde gecen hafta mağaza sorumlusunun toplantısı olduğu için birinin izni iptal olucak dendi..Neyse bu yırttı kendını benım işim var gücüm var dıye tamam dedım ben ertesı gün yaparım ızın sorun değil..Bu hafta yine toplantı vardı benim işim var bu kez de o fedakarlık yapsın dedim...
Yok efendım bankaya gıtcem ona gıtcem buna gitcem benı bağlasanız durmam demeler...

Ben de mağaza sorumlusunu aradım izinliydi o gün..Dedim arkadas böyle böyle söylüyor..Toplantı öğlen biticek öğlene kadar sen gel yollarım sonra senı dedı! Niye hep ben fedakarlık yapıyorum ya dedım! Bir kere de o yapsın..Anlaşamadıysanız izin konusunda bölge şefini ararım ikinizinde izni iptal olur dedi!Sırf işim var dıye sesımı cıkaramadım öğlene kadar gittim çalıştım!

Ama cok öfkelıyım yapılan haksızlığı hazmedemıyorum..

Yarın bölge şefiyle konuşmayı düsünüyorum ya o gitsin bu iş yerinden ya da ben istifa edıyorum dıcem...Kımsenın benı ezmesıne aptal yerıne koymasına tahammülüm yok...

Öte yandan cok daha iyi şartlarda bir iş buldum tek dezavantajı haftaiçi izin verıyolarmıs.. Görüsmem cok olumlu gectı hemen baslayabılırsın kararın burdan yana olursa dedıler.. Pek işime gelmıyo bu ızın olayıda erkek arkadasım haftasonu ızın kullandığından görüsmelerımız kısıtlanıcak halıyle...Ama pek düzgün bi yere benzıyo bu da benı cezbetti acıkcası..

Ne yapacağımı sasırdım ya biraz akıl verın bana...

bölge şefinle konuş ilk önce bakalım ne olucak
eğer tatmin olmazsan sonuçta diğer işe girersin en azından huzurun sağlandığında o arada başka bir iş bakmaya başlarsın hafta sonu tatil olan
bir süre böyle idare etmekten bişey olmaz sanırım

bence bolge şefiyle konuşsanda pek çözüm bulamazsın gibime geliyor. düşünsene o 4 senelik sen 2 aylık eleman canım onu tutacaklardır . diğer işe gelince aslında haftaiçi izinli olmak bi bakıma iyi. düşünsene hastaneye gideceksin patrondan izin al, bankaya gideceksin patrondan izin al, resmi kurumda işin var patrondan izin al hepimizin derdi izin almak oluyor hafta içi. fakat hafta içinde iznin olursa heri işini ogun yapabilirsin. erkek arkadaşınlada artık çıkışlarda felan görüşürsünüz

Bencede ya o ya ben demen pek işe yaramaz. 4 yıllık eleman sonuçta. şimdiye kadar bir problemini görselerdi tutmazladı 4 yıl. sen ya o diğer işe yoğunlaş yada hafta sonu izin kullanabileceğin başka bir iş bak.

huzurun olmadığı bi yerde çalışma bence
daha iyi şartlarda iş bulduysan hiç durma
hafta içi izin kullanman senin yararına olur arkadaşlarında dediği gibi banka hastane vs vs
yeni işindede düzeni otuttrrsn belli bir süre bakarsın konuşursun hafta sonunu kaydırırsın izin gününü

bence izin gununun ne olduguna bakmadan buldugun isi kabul et ve o isten ayril...
hic bir sorumlu insan 2 aylik yeni kasiyer kalsin diye 4 yillik elemanindan vazgecmez...
ayrica sana bir uyari: sorumlu kisilere ya o gitsin ya ben, ya da bu durum duzelmezse isi birakacagim gibi tehditvari kelimeler soyleme cunku boyle seylerden hoslanmazlar, sen bilirsin ayril isten derler direk...
is arayan cok oldugu icin sen bilirsin ayril o zaman demeleri cok yuksek ihtimal...bize adam mi yok mantigindadir isverenler...

bir günde uzun bir zamanı iş yerinde geçirdiğin düşünülürse ne kadar düzgün bir yer olduğu senin için daha ön planda olmalı...
sevgilinle bir şekilde görüşebilirsin,zamanla yoluna girer görüşmeleriniz fakat iş yerinde huzurun olmazsa,bahsettiğin gibi biriyle
daha kötü sonuçlarda işi bırakabilirsin..

Yeni iş Şartları daha iyi ve senin için rahat olacaksa hiç düşünmeden oraya geç.

Ayruca canım bu tiplerden heryerde var. Yeni girdiğin işte de olacak. Bende de 9 yıllık eleman belası vardı ama 4 aylık eleman olarak 9 yıllığı alt ettim :) El mi yaman bey mi yaman gösterdim kendisine. Kendini hiç ezdirme. İşini düzgün yap, çok çalış müdürünün gözüne gir, ve hep politik ol :) o zaman sırtın pek yere gelmez.. Hakında hayırlısı olsun inşallah...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…