• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Is devri... fenalik geldi icime...

Malesef tamamen el cekemiyorum.
Is cok kapsamli ve yasanan olasi onemli bir aksaklikta bana geri donusu olur.
Neticede basinda ben varim hala.
Ancak ben gittikten sonra patlak verir hersey.

Ben insan kaynaklari birimine bagliyim.
Insan kaynaklari muduru de cins bir adam...
Laf anlatmak zor biraz, ama bilmiyorum.
Hayirlisi artik...
Sen gittikten sonra kızı işten çıkarırlar yeni birini bulurlar.
Şu an boşuna geriliyorsun sen:))
Üstünkörü anlat geç.
Zaten az vaktin kalmış.
İşine ekmeğine sahip çıkacak olan odur.
Senin iteklemenle olmaz.
Senden sonra da naparlarsa yapsınlar.
Kız düzgün birşey olsaydı tamam yetiştirir öğretirdin ama maalesef o kız orada durmaz zaten.

Canım telefonun bu kadar önemliyse keşke bu kadar yoğun işi tercih etmeseydin
deyin
evet işyerinde az da olsa insan nefes almalı
ama
sürekli ilgileniyorsa yanlış

Soyle soyleyeyim bizde genel mudure gunde 2 sefer imza verilebiliyor.
Genel mudurun istegi bu. Ekstradan imza verildiginde adam haliyle kiziyor.
Hakli da herkesin kendine gore yogunlugu var.
Bu imzalarin da iyi organize edilmesi lazim ki gun icerisinde eksik kalan olmasin.

Dun en son saat 4 gibi bir imza geldi.
Mesai 5te bitiyor ve o imzalarin da bankaya gonderilmesi gerek, bankanin da mesaisi 5e kadar (islem icin).
Kiz da sahsi bir telefon gorusmesi yapiyor bildigin geyik.
Imza defterini biraktilar onune acil bu hemen goturur musun diye hic istifini bozmadi.
Ben ilk ise basladigim zaman aklim cikardi ozel gorusme bile yapamazdim.
Daha sonra konusalim diyerek telefonunu erteleyebilirdi fakat gel gelelim hic orali bile olmayinca sinirlenip ben aldim defteri goturdum imzaya...

Yani durum boyle.
O kadar da sahsi gorusmelerini SINIRLI tutmasini soyluyorum ama orali olan yok...
Neticede kendisi yasayarak ogrenecek diyorum artik.
Bu kizi cikartmazlar simdilik, ama ben izindeyken ciddi birsey yasarlarsa 1 gun tutmazlar.

Kıyamam ya... Sen bebişini düşün artık canım.
Allah yardımcın olsun, acısını yaşatmasın inşallah
Amin insallah.
Ama gercekten geriliyorum artik.
Strese giriyorum resmen, isleri oturup kendim yapsam neyse.
Zaten hale yola koyuyorum herseyi, boyole 2 misli yoruluyorum bu sefer.

3 hafta az bir zaman değil
bence siz direkt insan kaynaklarına durumu bildirin
ben değil yeni başladığım da ilk 1-2 yıl bakamazdım
işlerim yoğundu o ayrı ama biri görürse diye korkardım
hep sadece öğle molalarında baktım
bu tür önemli detaylar kimse kusura bakmasın bana göre işten çıkmalık

önemli bir imza alınması gerekiyorsa o imza halledilmeli geyik muhabbeti yapılmamalı
bende mesela şuanda bile işyerimden yazıyorum evet bu da geyik ama çok yoğun olduğum için önce işmi hallediyorum
bazen değil buraya girmek bazı günler annem aradığında önemli değilse sonra ara işim var deyip kapatıyorum kadın bozuluyor
hiç sevmiyorum zorla işçi olarak çalıştırılıyor sanki hasbam

Zorla gelmiş gibi sanki öyle duruyor,en iyisi üstlerinize bildirmek bence arkadaşlara katılıyorum.
Evet bende ayni fikirdeyim de, bildirmenin de cok birsey ifade edecegini dusunmuyorum.
Hayirlisi bakalim, simdiden muhasebe vs. birimleri seni cok arayacagiz anlasilan demeye basladilar.
Herkes herseyin farkinda da, pozisyon olarak biraz eleman acigi var herhalde.
Anlayamadim.

bu kadar yoğun tempolu kalabalık güzel bir şirkete girmiş daha ne istiyor. işine dört elle sarılmıyor. siz bir an önce başkasını alın...

3 hafta az bir zaman değil
bence siz direkt insan kaynaklarına durumu bildirin
ben değil yeni başladığım da ilk 1-2 yıl bakamazdım
işlerim yoğundu o ayrı ama biri görürse diye korkardım
hep sadece öğle molalarında baktım
bu tür önemli detaylar kimse kusura bakmasın bana göre işten çıkmalık

önemli bir imza alınması gerekiyorsa o imza halledilmeli geyik muhabbeti yapılmamalı
bende mesela şuanda bile işyerimden yazıyorum evet bu da geyik ama çok yoğun olduğum için önce işmi hallediyorum
bazen değil buraya girmek bazı günler annem aradığında önemli değilse sonra ara işim var deyip kapatıyorum kadın bozuluyor
hiç sevmiyorum zorla işçi olarak çalıştırılıyor sanki hasbam
Aynen oyle.
Ben buraya basladigimda ilk oglum daha 2 yasina girmemisti dusun.
Evi aramak icin binlerce sebebim olmasina ragmen, annem bile aradiginda mesgule atar musait olunca arardim.
Aman yeterki goren olmasin laf soz olmasin diye.
Ben su an sahsi labtopumdan giriyorum buraya, kiz is bilgisayarinda oldugu icijn kendi sahsi mini labtopumu getirdim.
Senin de dedigin gibi once is sonra vakit varsa bosluk varsa buraya girip birseyler yazip ciziyordum.
Zaten isler anlik ve aciliyeti olan seyler hep burada, bekletilebilecek seyler degil.

Amin insallah.
Ama gercekten geriliyorum artik.
Strese giriyorum resmen, isleri oturup kendim yapsam neyse.
Zaten hale yola koyuyorum herseyi, boyole 2 misli yoruluyorum bu sefer.
İş prensibinin olması çok güzel ama artık düşünme bunları.
Bak şöyle düşün; şu an birini buldunuz, o kişi her şey tam istediğiniz gibi yapıyor ama 2 hafta sonra bir şey oluyor sağlık sebebiyle çıkması gerekiyor...
Ama bu kız sen çıkınca öyle rahat rahat telefonla oynayamaz. Mutlaka uyarırlar ve işini düzgün yapmasını söylerler.
O da zaten sen çıktıktan sonra daha ciddi şekilde çalışmaya başlar çünkü şu an sana güveniyor.
O yüzden takma kafana

Siz işin ehli olmuşsunuz, bu belli. Bu yorumu da yapıyorsanız arkadaşta gerçekten bir problem olduğuna inanıyorum. Tecrübe ileriyi çok net gösteren ışık misali neticede... Siz gittikten sonra patlak vermesi yerine, gitmeden gerekli birimlere bilgilendirmeyi yapın. Bir insan bir sorumluluk alıyorsa, bunun karşılığını vermeli, kimse kimseyi boğazına yapışarak "benimle çalışacaksın" diye tehdit etmiyor netice de. Sizi çok iyi anlarım bu konuda. Ne ekmeğini yediğiniz yerde işlerde duraklama olsun, ne de aklınız kalsın. Sizin aklınız çok düzenli bir şekilde sorumluluğu almış olmanızdan dolayı kalıyor arkada şuan...

Yani arkadaş geliyor, uğraşıyor, yapamıyor gibi durum olsa, paraya ihtiyacı vardır idare etmek lazım derdim de, bu tsmamej keyfii.

Doğumdan sonra işine geri döneceksen vakit kaybetme hemen yeni birini alın bence döndüğünde kabusla karşılaşabilirsin.

Ya bende oyle dusunuyorum bir noktada.
Isler sarpa sarinca benim de dondugumde isi toplarlamam bir o kadar zaman alacak.
Diger yandan da gormuyorlar mi modundayim...

Sen gittikten sonra kızı işten çıkarırlar yeni birini bulurlar.
Şu an boşuna geriliyorsun sen:))
Üstünkörü anlat geç.
Zaten az vaktin kalmış.
İşine ekmeğine sahip çıkacak olan odur.
Senin iteklemenle olmaz.
Senden sonra da naparlarsa yapsınlar.
Kız düzgün birşey olsaydı tamam yetiştirir öğretirdin ama maalesef o kız orada durmaz zaten.

Diger yandan da boyle dusunuyorum.
Esim ile de konustum bu konuyu, esim de diyor bosver sen isi anlat olabildigince.
Yapip yapmamak ona kalmis, tak dedigi yerde cikartirlar, yerine baska birini alirlar.

Ki ben kiza dedim bir de, bak isine saril burasini gecici olarak dusunme, buyuk bir firma.
Briseyleri ogrenirsin seni farkli departmana kaydirirlar.
Kalici is olur belki diye motive etmeye calistim hep.
Bakalim hakkinda hayirlisi olsun ne diyeyim.

bu kadar yoğun tempolu kalabalık güzel bir şirkete girmiş daha ne istiyor. işine dört elle sarılmıyor. siz bir an önce başkasını alın...
Ben de bunu anlamiyorum ya.
Kurumsal ve nadir bulunan haklari koruyan bir firma.
Bundan iyisi samda kayisi o kadarini diyeyim yani.
Simdiki nesil cok farkli ben onu anladim.
Umursamiyorlar ve kiymet bilmiyorlar.

Arkadaş sizin yerinize geçici mi bakacak yoksa siz şirketle ilişiği tamamen kesiyor musunuz ?

İş prensibinin olması çok güzel ama artık düşünme bunları.
Bak şöyle düşün; şu an birini buldunuz, o kişi her şey tam istediğiniz gibi yapıyor ama 2 hafta sonra bir şey oluyor sağlık sebebiyle çıkması gerekiyor...
Ama bu kız sen çıkınca öyle rahat rahat telefonla oynayamaz. Mutlaka uyarırlar ve işini düzgün yapmasını söylerler.
O da zaten sen çıktıktan sonra daha ciddi şekilde çalışmaya başlar çünkü şu an sana güveniyor.
O yüzden takma kafana
Gercekten buna inanmayi istiyorum ama benim istedigim, ben buradayken beni zorda birakmasin.
Aciklarini kapatmaktan diyorum ya ben yapsam isi daha kolay.
Aslinda acik kapatmakta degil, olmamasi gereken hatalari duzeltmek diyelim.
Eger o hatalar duzelmezse daha vahim sonuclar cikar ortaya o zaman da ustler bu sefer sen yaninda degilmiydin derler.

Hani birakayim da kendi hatasini ogrensinlik bir durum degil yani.
Oyle olsa gercekten takmayacagim kafaya birakacagim hatasi ile dogrusu ile ogrensin birseyleri.
Malesef ki yaptigimiz is boyle birsey.
Hata kaldirir, fakat anlik hatalarda sorun yasatir.
Kimse dort dortluk degil, ben de bu ise basladigimda her ne kadar is tecrubem olsa da sudan cikmis balik gibi oldum.
Hepimiz oyle degil miyiz zaten, is hayati bu bir ortam farklililigi bir prosedur farkliligi herseyi degistiriyor.
Kimse de anasinin karnindan profesyonel dogmuyor zamanla ogreniyoruz.

Benim derdim isi sahiplensin biraz, birazda ciddiyete alsin.
Ben birsey anlatirken dinlesin, sonra SIKILINCA ister telefonuna baksin, ister bos vaktinde sevgilisi ile geyik yapsin.
Banane, onun organize edecegi birsey o.
Ozel ile isi ayri tutmak onun kendisine ait birsey... o duzeni kendi yapsin zaten.
Ben karismam.

Ama daha isi ogrenmedi, tamamen ele alamadi hic birseyi.
Suan bile mudurlerden biri geliyor birsey soruyor, hic leyla.
Ben hala cevap veriyorum herseye, en basit sorulara bile.
Anlattiklarimi zaten anlamiyor, ben anlatirken bile telefonuna baktigi icin.

Siz işin ehli olmuşsunuz, bu belli. Bu yorumu da yapıyorsanız arkadaşta gerçekten bir problem olduğuna inanıyorum. Tecrübe ileriyi çok net gösteren ışık misali neticede... Siz gittikten sonra patlak vermesi yerine, gitmeden gerekli birimlere bilgilendirmeyi yapın. Bir insan bir sorumluluk alıyorsa, bunun karşılığını vermeli, kimse kimseyi boğazına yapışarak "benimle çalışacaksın" diye tehdit etmiyor netice de. Sizi çok iyi anlarım bu konuda. Ne ekmeğini yediğiniz yerde işlerde duraklama olsun, ne de aklınız kalsın. Sizin aklınız çok düzenli bir şekilde sorumluluğu almış olmanızdan dolayı kalıyor arkada şuan...

Yani arkadaş geliyor, uğraşıyor, yapamıyor gibi durum olsa, paraya ihtiyacı vardır idare etmek lazım derdim de, bu tsmamej keyfii.

Kizin paraya da ihtiyaci yok isin komik tarafi.
Channel oje suruyor daha otesi yok yani.
Ama burada ne isi var onu anlamis degilim....
Tecrube edinmek istedi belki ama isleri aksatarak olmaz ki.

Gecici olarak bakacak.
Cunku ben isimi seviyorum, 4 ay ucretli 6 ay da ucretsiz izne ayriliyorum hayirlisi ile.
Kisaca 10 ay kadar iznim olacak.
Belki de ondan dolayı ciddiye almıyordur bence..Zaten dönemselim diyip işi sahiplenmek istemiyordur kanımca ki hiç doğru birşey değil.

Belki de ondan dolayı ciddiye almıyordur bence..Zaten dönemselim diyip işi sahiplenmek istemiyordur kanımca ki hiç doğru birşey değil.

Evet bende aynini dusunuyorum.
Fakat bu firma oyle bir firma ki, 25 yillik calisanlar var.
Kendisi ise alindiginda da denilmis, performansa bagli olarak kalici olabilirsin diye.
Ben de ustune basarak vurguladim, gecici dusunme bak ilerde farkli departmana kaydirirlar diye.
Staj icin baslayip kalici olan personel var.
Onun haricinde baskasinin dogum iznine gelip 2 yildir burada olanlar var.
Yani firma buyuk, imkanlar var.
Aklini kullanamiyor bu kiz bence.

Artık baş edemediğim için İnsan Kaynaklarına bildirdim durumu.
Hayırlısı artık, oturup onlar düşünsünler.
Ben üstüme düşeni yaptım.

Anlatıyorum uyarıyorum dikkat toplamak gibi bir gayesi veya amacı yok.
Şurda kalmış 2 haftam.
Kendisi bilecek artık.

Back
X