İş görüşmesi esnasında yaptığım büyük aptallık!!!

Alanda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
283
707
33
39
Kızlar bugün kurumsal bir firma ile mülakatım oldu.3 saat boyunca sürdü.Bir İngilizce konuştum bir Türkçe.Sunum yaptım falan derken sordukları tüm mesleki sorulara doğru yanıt vermeme rağmen maaş konusunda büyük aptallık ettim.Maaş beklentim 3750 TL oldu.Bir kaç senedir çalışmadığım için bu yönde talep ettim.İşe devam etseydim 4500lere varan bir maaşım olurdu.Her neyse kadın beni sıkıştırdı.Bunun altında bir rakama çalışamam diyor musunuz?Hayır bunu diyemem dedim.Peki sizce en az nekadaa bu iş yapılır diye sordu.3000 TL nin altında yapılmaz dedim.Yani 3000 tl altında çalışmam demiş oldum.Ama bin pişman oldum bukadar düşük bir ücret söylediğime.Ya bana bu rakam üstünden teklif yaparlarsa diye içim içimi yiyor.Çok üzgünüm.İş zor bir iş.Deneyim gerektiren bir iş.Bende deneyim var ama pazarlık gibi bir akıl yok..Ah aptal kafam ah.

tamam az teklif ederlerse siz de olmaz dersiniz.
bosuna dusunup kafanizi karistirmayin.

veyahut kisa donem bu maasa calisabileceginizi aslinda deneyiminizin daha iyi oldugunu ancak bir sure kariyerinize ara verdiginiz icin kisa bir donem oryantasyon gibi dusunup az maasa calisabileceginizi soyleyebilirsiniz.

ben de cocuk sebebiyle meslege 2 yil ara verdim, yeni is yerimde gecici 7 aylik sozlesmem var, maasimi da cok dusuk tuttular, ben de kabul ettim. Ama 7 ayin sonunda istedigim artis olmazsa ayrilacagim.

Mütevazilik yapmışsın ama beklenen maaş sorusuna doğru cevap kriteri nedir ben de bilmiyorum.
Belki sonucu olumlu olur, kendini üzme.

Muhtemelen bu rakam uzerinden teklif yaparlar yaparlarsa. "Underselling" olmis sizinki, cogu durumda ışveren icin negayif etki yaratabiliyor . Tecrübe olmus sizin icin bir daha beklentinizin altında rakam telaffuz etmezsiniz

Mütevazilik yapmışsın ama beklenen maaş sorusuna doğru cevap kriteri nedir ben de bilmiyorum.
Belki sonucu olumlu olur, kendini üzme.
Kadının ses tonu sanki bunun altında çalışmazmısın olmazmı yani tarzındaydı.Eee karşısında esnek olmayan biri görürlerse bu olumsuz bir izlenim bırakır diye düşünüp öyle dedim.Ama 3000 kesinlikle yapacağım işin yakınından geçmiyor.2 sene önce bıraktığım işten 3600 tl alıyordum.Başım ağrıyor,üzgünüm.

En az 3500 deseydin bari..
Ama anlayabiliyorum. Ben de iş konusunda yaptığım işi maaş konusunda gösteremiyorum..

İşverenin en büyük taktiği az maaşla başlat zamlar düşük olsun..

Olsun en asından bir işin olacak kurumsal tecrübende olacak öyle düşün.
Maaşını düşük bile teklif etseler 6 ay 1 sene çalışırsın sonrasında da baska iş bakarsın

Olsun en asından bir işin olacak kurumsal tecrübende olacak öyle düşün.
Maaşını düşük bile teklif etseler 6 ay 1 sene çalışırsın sonrasında da baska iş bakarsın
Öyle değil ,çok spesifik bir görev tanımı ve bu işi yapan firma az.
9 sene kurumsal tecrübem var zaten ne bileyim.

Bizim ik ile finans ve ilgili bolumun yoneeticileri toplanip pozisyon icin maasi belirliyorlar, atiyorum 4000 tl ise belirlenen maas, siz 1700 tl de isteseniz, 5000 tl de isteseniz bu maaa teklifini aliyorsunuz, eger beklentiniz, belirlenen maastan cok yuksekse maas teklifi sunulmuyor yani eleniyorsunuz.

Ben bundan önceki iş yerimde bu aptallığı yaptım. Patron hemen işe aldı . tabi en fazla o maaşla 4 ay çalışabildim. Şu an çok daha fazlasını alıyorum. Aslında siz de taviz vermeyeceksiniz. Ama işte hayat şartları..

Buyuk biyer maasi dusuk tutmaz. Esimin calistigi bolumde yeni baslayan alt kademedikiler bile minimum 4.000tl ile basliyor daha dusuk maas talep etmis olsalar bile. Sen ne dersen de Orada o isin fiyati neyse onu teklif ederler asagi yukari.

Kızlar bugün kurumsal bir firma ile mülakatım oldu.3 saat boyunca sürdü.Bir İngilizce konuştum bir Türkçe.Sunum yaptım falan derken sordukları tüm mesleki sorulara doğru yanıt vermeme rağmen maaş konusunda büyük aptallık ettim.Maaş beklentim 3750 TL oldu.Bir kaç senedir çalışmadığım için bu yönde talep ettim.İşe devam etseydim 4500lere varan bir maaşım olurdu.Her neyse kadın beni sıkıştırdı.Bunun altında bir rakama çalışamam diyor musunuz?Hayır bunu diyemem dedim.Peki sizce en az nekadaa bu iş yapılır diye sordu.3000 TL nin altında yapılmaz dedim.Yani 3000 tl altında çalışmam demiş oldum.Ama bin pişman oldum bukadar düşük bir ücret söylediğime.Ya bana bu rakam üstünden teklif yaparlarsa diye içim içimi yiyor.Çok üzgünüm.İş zor bir iş.Deneyim gerektiren bir iş.Bende deneyim var ama pazarlık gibi bir akıl yok..Ah aptal kafam ah.
İse kabul edilir maaş az gelirse pazarlığa oturursunuz.
Şu an ki söylediğiniz düşük fiyat üzerinden anlaşmayın, insanları maaş konusunda iş görüşmelerinde sıkıştırarak strese sokarak ağızlarından düşük maaş ücreti duymak istemeleri taktiği artık sökmüyor.
Size ilk görüşmede .... Maası talep etmiştiniz derlerse kurumsal bı şekilde yapacağım iş + tecrübem+ profesyonellik + yabancı dil + iş yapabilirlik kapasiteme ait maaş talebim budur dersiniz.
Bir ay sonra aynı pozisyonda çalıştığınız arkadaşınızla maaşınızı arasındaki uçurum maaş farkını duyunca ki demotive inanın paha biçilmez olur.

ben burda olumsuz bir durum göremedim.sırf o sebepten mülakattan elemek falan da olmaz zaten.

Çağırırlarsa o meblayı kabul etmeyin,yada yıl sonuna kadar(yada zam ne zaman yapılıyorsa o zamana kadar) kabul edin,sonrasında 3.750 almak istediğinizi o şartla kabul ettiğinizi söyleyin. Zam dönemine kadar deneme süresi gibi olur iki taraf içinde. Belki bu tarz kurtarabilirsiniz durumu. Baştan sağlam pazarlık yapmak iyidir zira sonraki zamları genelde işveren belirliyor

Back
X