İş görüşmesi hakkında yardımınızı bekliyorum

kerebicbaklava

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2020
133
193
18
36
Merhaba Kk :) Önceki açtığım konudan belki hatırlarsınız,eşimle 2.5 yıllık evliyken boşanma sürecine girdik, ilk duruşma oldu, 2.duruşma önumuzdekı ay olacak. Yani halen soyısmını tasıyorum ve resmi olarak evlıyım.Malum iş gorusmelerıne gittigım zaman evli misiniz bekar misiniz? Çocuk var mı? diye özel soruları da soruyorlar. Yenı evlı çocuk olur hamıle kalır dogum izni vs. diye her ısveren bunları kafasına takıp bekar olanı tercih edebiliyor. 6 aydır is bakıyorum sankı bunlardan dolayı olmuyor gıbı gelıyor.Aılemın yanında bekar hayatı yaşamama ragmen bazen durust davranıp sonra sorun yasamayım diye açık acık soyluyorum bu sefer de sanki akılları karısıyor ben öyle hissediyorum biraz sezgilerime guvenıyorum... Sımdı durust davranıp surecı soylemek mı? Yoksa zaten evlı gorundugum ıcın evliyim mı demek? Cunku bunun is gorusmelerımı etkilediğini dusunuyorum, Sizce? Yorumlarını bekliyorum. Şimdiden çok tesekkur ederım.

Doğruyu söylemek her zaman iyidir. Boşanma sürecinde bir kadın olmak işverenin aklını karıştıracak bir durum değil.

Doğruyu söylemek her zaman iyidir. Boşanma sürecinde bir kadın olmak işverenin aklını karıştıracak bir durum değil.

düzgün işleyen bir sistemde evet bu dediğiniz doğru olabilir. ama maalesef türkiye'de geçerli olduğunu sanmıyorum. kadınlara geçici işçi gibi bakılıyor genelde. mesela yeni evli ise çocuk yapar korkusu oluyor işverende. boşanma sürecindeki kadın da boşanır başka şehire gider ya da barışır işten çıkar gibi bi intiba bırakır.

böyle olmaması gerekir tabi ki ama benim piyasada gözlemlediğim durum bu maalesef.

ha ben olsam ne yapardım, boşanma sürecindeyim derdim.

düzgün işleyen bir sistemde evet bu dediğiniz doğru olabilir. ama maalesef türkiye'de geçerli olduğunu sanmıyorum. kadınlara geçici işçi gibi bakılıyor genelde. mesela yeni evli ise çocuk yapar korkusu oluyor işverende. boşanma sürecindeki kadın da boşanır başka şehire gider ya da barışır işten çıkar gibi bi intiba bırakır.

böyle olmaması gerekir tabi ki ama benim piyasada gözlemlediğim durum bu maalesef.

ha ben olsam ne yapardım, boşanma sürecindeyim derdim.
Ben de şu zamana kadar gıttıgım gorusmelerden ve şu anki bulundugum sürecten dolayı bunu sezıyorum malesef olmamasını buna baglıyorum artık

Bence haklı olabilirsiniz. Barışma ihtimaliniz yoksa bekarım diyip kendi soyadınızı yazın. Zaten bitecek değil mi ? İşverenlerin aklı karışıyor bu tarz konularda, bende geçen sene iş arayışında idim bana da 6 yıllık evlisin çocuk düşünmüyor musun diye soruluyordu evet dediğimde de hep olumsuz cevap aldım halbuki zaten çocuğumuz olmuyordu. Şimdi işe başladığım şirketin görüşmesinde istediğimi ancak olmadığını söyledim kabul edildim. Elbette tek kriter bu değildir ama bence işe yaradı onların kafasında soru işareti kalmadı. Sizin durumunuzda da tekrar barışır mı bu gelgit performansını etkiler mi diye düşünebilirler

Bende nasil olmustu? Bosanma surecinde gorusmustum kadro icin. Once medeni durumumla ilgili birsey soylemedim. Onlar eee evlisin esin orada sen burada nasil olacak dediler. ( iki soyadim vardi o zanan) Ben de ben bosanma surecindeyim dedim. Tekrar bir araya gelme durumu soz konusu degil dedim. Sanirim net olmak ve karsi tarafa bunu hissettirmek gerekiyor.

Bence haklı olabilirsiniz. Barışma ihtimaliniz yoksa bekarım diyip kendi soyadınızı yazın. Zaten bitecek değil mi ? İşverenlerin aklı karışıyor bu tarz konularda, bende geçen sene iş arayışında idim bana da 6 yıllık evlisin çocuk düşünmüyor musun diye soruluyordu evet dediğimde de hep olumsuz cevap aldım halbuki zaten çocuğumuz olmuyordu. Şimdi işe başladığım şirketin görüşmesinde istediğimi ancak olmadığını söyledim kabul edildim. Elbette tek kriter bu değildir ama bence işe yaradı onların kafasında soru işareti kalmadı. Sizin durumunuzda da tekrar barışır mı bu gelgit performansını etkiler mi diye düşünebilirler
Kesınlıkle en basitinden bunun davası var her ay ızın mı alacak bu surec gelgıtlı olur diye sorunsuz bekar bırını tercıh edebiliyorlar bakalım persembe gunu gidecem ne olacak çok da basvuru var bakalım sansım ne kadar var bılmıyorım ama soyısmım evlılık soyısmım duruyordu cvımı öle goruntulemıs oldular bi defa ayrıca öle dıyınce de ıse gırıs ıslemı ıcın sgk da gorurler zaten of cok karmasık durum su surec artik Bı bitse de ben de rahatlasam

Bende nasil olmustu? Bosanma surecinde gorusmustum kadro icin. Once medeni durumumla ilgili birsey soylemedim. Onlar eee evlisin esin orada sen burada nasil olacak dediler. ( iki soyadim vardi o zanan) Ben de ben bosanma surecindeyim dedim. Tekrar bir araya gelme durumu soz konusu degil dedim. Sanirim net olmak ve karsi tarafa bunu hissettirmek gerekiyor.
Sanurım ben de öyle yapcam en azından yenı evlı sayılır cocuk dusunuyordur fikirleri en azından kafalarından o cıkmıs olur sımdılık

Bekarım deyin bence. Kalkıpta gbtnizi sorgulatacak değil ya. Zaten ise alınma süreci tamamlanana kadar siz boşanmış olursunuz

Back
X