İş görüşmesi

noclearmind

WTF?
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
3.786
6.952
158
Kızlar selam, çok gerginim bi türlü uyku tutmadı.
Sabah iş görüşmem var öylesine başvuru yapmıştım açıkçası. Tasarım mezunuyum suan ki işim saglık sektöründe sekreterlik diyebiliriz.
Kendi alanım da bi iş görüşmem var ama aşşşırı gerginim. İşverenime yalan söyledim doktor randevum var diye. Bu beni çok huzursuz ediyor biraz da aile gibi olduk. Aslında hiç profesyonel bi durum değil biliyorum ama daha yola cıkmadan ileri ki aşamaları düşünmeye başladım.
yarı yolda bırakacagım haksızlık yapacağım gibi.
Sanki işe alındım da bunu düşünmek kaldı sadece.
Sonra diyorum sanki o seni her durumunda düşünüyor.
Bi de ailem hiç destekçi değil bu zamanda iş değiştirilmeye mi çalışınılır elinde ki işinden de ol da görelim seni diyorlar. Bi tedirginlik sardı beni. Erkek arkadaşım alt tarafı bi görüşme niye bu kadar büyütüyorsun diyor haklı ama bi türlü ikna edemiyorum kendimi.
sektörden zaten cok uzak kaldım güvenimde yok kendime.
görüşmeye hiç gitmesem mi diye düşünüyorum, sizlerin yorumlarını bekliyorum

Durum pek etik olmamış ,soyleseydin de isinden olabilirdin bakış acıları hemen değişebilirdi.
Kendin için hangi işte mutlu olursan onu seçmelisin. Sevdiğin bi iş ortamı varken is bakıyorsun demekki kendi mesleğini yapmak istiyorsun. Sevdiğin mutlu olacağın iş yapmak seni daha da yukarı taşır.
Ben olsam vicdan yapmazdim emin ol çoğu kişi böyle yapardı zaten.
Velev ki elindeki isinide kaybettin nasipte ne varsa onu yaşarız zaten . En azindan aklında kalmaz denemiş olursun.
Ailen bu konuda sana destek olmalı, olmasa bile sadece fikrini söylemeli kararı sana bırakmali sonra bunu sorun etmemeli.
Altı üstü bi görüşme neden bu stres biraz akışına bırak.

Tabi ki de görüşmeye git. Çalıştığın yer babanın şirketi mi yarın bir anda çıkarırlar gözünün yaşına bakmazlar. Profesyonel düşün. Sen zamanını veriyorsun ve kim daha çok para verirse ona çalışırsın. Görülmeye git şartlar uygunsa alırlarsa ne mutlu almazlarsa aynı işinde devam

Yarı yolda mi birakacaksiniz? Onunla ortak değilsiniz ki oradaki çalışansınız

İşi bırakmadan önce zaten belli süreler var onlara uyup çıkacaksınız.

Evet doğruyu söylememeniz etik değil ama işverene de ne diyeceksiniz ki ben bı iş görüşmesine gidip gelicem mi?

Zaten merak etmeyin başvuracağınız yer bir çok kişiyi çağıracak ve en tecrübelileri seçecek yani bu işi kaldırabilir miyim diye düşünmenize fırsat verilmeden onlar adınıza dusunecek

Evet eğitim aldığım mesleği yapmak istiyorum bosuna mı o kadar okudum diyorum. Bi de önüm acık yükselebilirim. Burda hep sekreter kalacağım. Kariyer yapmak icin elverişli değil.
Ailem sağolsun felaket zincirlerini sıraladılar hep böyle korkulu ve evhamlıdırlar zaten

Erkek arkadaşınla aynı fikirdeyim. Çok anlam yüklemeden git güzelce görüş. Olumlu olursa kendi alanında çalışarak tecrübe edinme şansın olacak. Yine de karar senin, bol şans.

Ay hepsinin farkındayım beynimde hep aynı cümleler dönüyor ama duygusal düşünmekten usandım.
her konuda böyleyim işi hemen duygusallıga bağlıyorum.
eğer zaten görüşme iyi geçerse 2. Görüşmeye falan cagırırlarsa acık acık söyleyeceğim. Onu da kırmak istemem.

Erkek arkadaşınla aynı fikirdeyim. Çok anlam yüklemeden git güzelce görüş. Olumlu olursa kendi alanında çalışarak tecrübe edinme şansın olacak. Yine de karar senin, bol şans.
Yalan söylemek cok huzursuz etti beni ama görüşme iyi geçerse 2. Görüsmeye cagırırlarsa acık acık söyleyeceğim durum bundan ibaret sizinde bilginiz olsun diye.

Korkmayın, yalan söylemek zorunda kalmışsınız çünkü iş vereninize şimdiden ben iş bakıyorum derseniz, size baskı yapabilir ve bir anda işsiz kalabilirsiniz, yaşadığınız stres daha da artar. Canınızı sıkmayın, istediğiniz an şu anki mesleği yapabilirsiniz ama mezun olduğunuz mesleği yapabilmek için kısıtlı zamanınız var, kendinizi düşünün. İşler umarım yolunda gider, garantilerseniz iş vereninize zaman tanır ve diğer işe başlarsınız. Yolunuz açık olsun, sizin gibi cesaretli olanlara bayılıyorum. Diğer kimseyi sallamayın, sizin istediğiniz iş olsun, güzel kendinizi geliştirme imkanınız olsun, Sigorta - prim vs de garantileyin, ilk başlarda her şey istediğiniz gibi olmasa bile işi öğrenebileceğiniz bir yer olur inşallah...

Yorumunuz çok iyi geldi teşekkür ederim

Is verenine ben is gorusmesine gidiyorum denmezki zaten, kimse demez bunu
Ise alinirsaniz kendi okudugum alanda is firsati yakaladim diye anlatirsiniz

Kendi mesleginizi yapmaniz onemli. Su an calistiginiz is yerinden cikacak olursaniz tekrar sekreterlik yapacak isi zor bulabilirsiniz. Ancak mesleginizde deneyim kazanirsaniz daima is bulma sansiniz olur. Ayrica genc yasta mesleginizde deneyim kazanmaniz lazim sonra 35'e gelince mesleginizi yapmak isteseniz de mumkun olmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…