• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Görüşmesinde Hamile Olduğunu Gizlemeli miyim?

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Hayırlı günler herkese. Bugün sabah hiç beklemediğim kurumsal bir firmadan iş görüşmesi daha doğrusu sınavı için telefon aldım. Bu hafta sınavı olacak. Firma isim yapmış kurumsal bir firma ve hep çalışmak istediğim bir sektörde faaliyet gösteriyor. Buraya ne zaman başvurmuştum Allah bilir çünkü hatırlamıyorum bile. Aramaları bu zamana nasipmiş demek. Şimdi sınavına gideceğim bu hafta. Mülakatıda olacaktır mutlaka ya aynı gün içinde ya da başka bir gün. Karnımda bayağı büyük belli oluyor. Bol giyinip karnımı kamufle edebilirim hamile olduğumu gizleyebilirim. Mutlakada eninde sonunda hamile olduğumu saklayamayacağım. Acaba dürüstçe söylesem mi? Yoksa gizlesem mi? Hamile olduğumu söylersem direkt beni elerler diye düşündüğümden ben saklamayı düşündüm ama acaba hata mı yaparım böyle yapmakla? Hamile olduğumu söylesem sizce işe kabul ederler mi beni? Uzun zaman sonra böyle bir yerden telefon alıyorum çok heyecanlandım.

Hayırlı günler herkese. Bugün sabah hiç beklemediğim kurumsal bir firmadan iş görüşmesi daha doğrusu sınavı için telefon aldım. Bu hafta sınavı olacak. Firma isim yapmış kurumsal bir firma ve hep çalışmak istediğim bir sektörde faaliyet gösteriyor. Buraya ne zaman başvurmuştum Allah bilir çünkü hatırlamıyorum bile. Aramaları bu zamana nasipmiş demek. Şimdi sınavına gideceğim bu hafta. Mülakatıda olacaktır mutlaka ya aynı gün içinde ya da başka bir gün. Karnımda bayağı büyük belli oluyor. Bol giyinip karnımı kamufle edebilirim hamile olduğumu gizleyebilirim. Mutlakada eninde sonunda hamile olduğumu saklayamayacağım. Acaba dürüstçe söylesem mi? Yoksa gizlesem mi? Hamile olduğumu söylersem direkt beni elerler diye düşündüğümden ben saklamayı düşündüm ama acaba hata mı yaparım böyle yapmakla? Hamile olduğumu söylesem sizce işe kabul ederler mi beni? Uzun zaman sonra böyle bir yerden telefon alıyorum çok heyecanlandım.

bence gizleme çünkü ilerde hiç saklayamayacaksın
seni işe hamile olduğunu bilerek alsınlar alacaklarsa

ne yazsam bilemedim. şimdi sakladınız karnın iyice büyüyünce ne olacak... 2 aylık deneme süresi varsa mesela çıkartılmaz mısın?

doğumdan sonrada sıkıntı olur mu acaba?

söylesen sıkıntı, söylemezsen de sıkıntı...

boşuna yalan söylemeyin. doğruyu söyleyin siz, herşey nasip kısmet.
eninde sonunda belli olacak hamile olduğunuz ve anlaşıldığı anda işten çıkarabilirler, sizin için iyi izlenim olmaz.
hayal kırıklığı yaratmayın kendinize..

kesinlikle etik bir davranış olmaz gizlemen
haklı işten çıkarma sebebi olarak sayılcaktır
kaç aylık hamilesin
doğumuna kaç ay var
be doğumdan sonra kaç ay sonra işbaşı yapabilrsin
örnek veriyorum
4 ay doğuma var 5 ay da doğum sonrası
9 ay sonra çalışmaya başlayacağını belirtmelisin

Boyle bir yazili kural var midir bilemem. Ama etik olarak gizlenmemesi gerektigini dusunuyorum. Soylersen elerler, dogru.

Kimse yatirim yaptigi, yani egitmek icin para harcadigi bir calisani 3-5 ay sonra isten ciksin istemez. Bu o firma icin para kaybidir. Ayrica gelecekte oraya tekrar basvurursan da bastan mimlenmis oldugun icin asla almazlar. Iyi bir izlenim degil. Ben olsam soylerdim. Icin bile rahat etmemis ki soruyorsun. Yarin birgun hepten belli oldugunda isvereninle bir huzursuzluk olacagini biliyorsun. O zaman gizleme.

Dogumdan sonra calismayi dusunuyor musun? Yoksa isten cikacak misin? Bir de o var.

Söylemen lazım, kabahatli olursun söylemezsen. Bi de o kurumsal firmalar öyle aynı gün mülakat yapmaz genelde. Ben birinin sınavına geçen yaz girdim, şubatta ön mülakata çağırdılar, haftaya da ikinci mülakat var. Seneye girerim heralde diyorum artık. Seni çağırana kadar bebeği doğurmuş bile olabilirsin.

Boyle bir yazili kural var midir bilemem. Ama etik olarak gizlenmemesi gerektigini dusunuyorum. Soylersen elerler, dogru.

Kimse yatirim yaptigi, yani egitmek icin para harcadigi bir calisani 3-5 ay sonra isten ciksin istemez. Bu o firma icin para kaybidir. Ayrica gelecekte oraya tekrar basvurursan da bastan mimlenmis oldugun icin asla almazlar. Iyi bir izlenim degil. Ben olsam soylerdim. Icin bile rahat etmemis ki soruyorsun. Yarin birgun hepten belli oldugunda isvereninle bir huzursuzluk olacagini biliyorsun. O zaman gizleme.

Dogumdan sonra calismayi dusunuyor musun? Yoksa isten cikacak misin? Bir de o var.

Doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorum. Bende gizlemenin doğru olmadığını düşünüyorum kesinlikle böyle bir yükün altınada girmek istemiyorum ama eşim ve annem gizle söyleme dediler benimde kafamı karıştırdılar.

kesinlikle etik bir davranış olmaz gizlemen
haklı işten çıkarma sebebi olarak sayılcaktır
kaç aylık hamilesin
doğumuna kaç ay var
be doğumdan sonra kaç ay sonra işbaşı yapabilrsin
örnek veriyorum
4 ay doğuma var 5 ay da doğum sonrası
9 ay sonra çalışmaya başlayacağını belirtmelisin

3 ayım bitti. Kasım sonu Aralık başı gibi doğum olacak Allah kısmet ederse. En iyisi ben dürüst olayım sizlerin dediği gibi. Hayırlıysa olur inşallah. Hep hayalini kurduğum bir iş.

benım kuzen ıs gorusmesınde hamıleymıs haberı yoktu ama ısveren hamılelık yok ama 3 yıl demıs o da tamam demıs ıs kabul ettı basladı bır hfta sonra anaa hamıleee :D patron hayırlısı napalım dedı:D ama senın kı buyumus kandırdıgın cıkar ortaya

Doğumdan sonra çalışmayı düşünüyorum. Bende gizlemenin doğru olmadığını düşünüyorum kesinlikle böyle bir yükün altınada girmek istemiyorum ama eşim ve annem gizle söyleme dediler benimde kafamı karıştırdılar.

Esin ve annen uyaniklik yapmak istiyorlar anlasilan. O isler oyle olmuyor.
O isverenin yerine kendini koy ve karar ver.
Ki zaten kendin de dogru olmadigini dusunuyormussun, sorun yok o zaman. Kismet degilmis.
Firmaya tesekkur edersin. Onlarla calismak hala cok istedigini ama hamilelikten dolayi is konusunu ertelemek zorunda kaldigini soyle. Dogumdan sonra tekrar basvurursun olur biter. Iki durumda biraktigin izlenim arasinda daglar kadar fark olur.

neden yalan söyleyeceksiniz ki ,işiniz rast gidecekken ters gider.
yalandan kimseye fayda gelmez..
yalancılık kötü kötü deriz ,kendi işimize gelince mübah olur niyeyse:ssz:

böyle bişeyi soruyorlar mı ki söyleyeceksiniz!
Bana bu kısmı biraz garip geldi.
Ama bi de şunu düşünün bebek kısmetiyle gelir onca zaman sonra hamile olunca çağrılmışsınız demekki bebeğin kısmeti bu. Söyleseniz de kısmetinizde varsa olur

neden yalan söyleyeceksiniz ki ,işiniz rast gidecekken ters gider.
yalandan kimseye fayda gelmez..
yalancılık kötü kötü deriz ,kendi işimize gelince mübah olur niyeyse:ssz:

Saklamaktan vazgeçtim zaten. Benimde onaylamadığım bir şey hem eşim ve annemin sakla demelerinden hemde çok istediğim bir iş olmasından dolayı gizlemeyi düşündüm. Neyse artık ben söylerim hamile olduğumu Allah görsün hakkımda hayırlısını versin ne diyeyim.

böyle bişeyi soruyorlar mı ki söyleyeceksiniz!
Bana bu kısmı biraz garip geldi.
Ama bi de şunu düşünün bebek kısmetiyle gelir onca zaman sonra hamile olunca çağrılmışsınız demekki bebeğin kısmeti bu. Söyleseniz de kısmetinizde varsa olur

Sorup sormayacaklarını bilmiyorum ama hamileliğim belli oluyor. Daha evlenmeden önce gittiğim iş görüşmelerinin bir ikisinde yakın zamanda evlenmeyi düşünüyor musunuz? Çocuk istiyor musunuz? diye sorularla karşılaştım. Bunları sormaları ne kadar doğru olmasada soruyorlar. İş görüşmesindede size ne sizi ilgilendirmez gibi cevaplar verilmiyor maalesef. Bu gittiğim yerdede büyük ihtimal eğitim süreci olacak. Benim hamileliğimde ilerleyecek ve doğum izni sorunu ortaya çıkacak. O zaman sakladığım için bir arkadaşın dediği gibi işten çıkarabilirler ve bu benim için cv mde kötü bir şey olur. Ve her seferinde önüme çıkar.

Aynen bunca zaman sonra hamilelikte aradılar vardır bunda da bir hayır ben gideyim bir görüşeyim nasip kısmet.

Sorup sormayacaklarını bilmiyorum ama hamileliğim belli oluyor. Daha evlenmeden önce gittiğim iş görüşmelerinin bir ikisinde yakın zamanda evlenmeyi düşünüyor musunuz? Çocuk istiyor musunuz? diye sorularla karşılaştım. Bunları sormaları ne kadar doğru olmasada soruyorlar. İş görüşmesindede size ne sizi ilgilendirmez gibi cevaplar verilmiyor maalesef. Bu gittiğim yerdede büyük ihtimal eğitim süreci olacak. Benim hamileliğimde ilerleyecek ve doğum izni sorunu ortaya çıkacak. O zaman sakladığım için bir arkadaşın dediği gibi işten çıkarabilirler ve bu benim için cv mde kötü bir şey olur. Ve her seferinde önüme çıkar.

Aynen bunca zaman sonra hamilelikte aradılar vardır bunda da bir hayır ben gideyim bir görüşeyim nasip kısmet.

Anladım. Ben de işe başladığım ilk gün hamile olduğumu öğrenmiştim ama burası kamu kurumu olduğu için pek sorun olmadı, bu haftada çalışıp doğum iznine ayrılıcam ama senin durumun farklı bilerek gidiyorsun. Bence de gizlemen doğru olmaz kısmetinde varsa olur zaten

Gizleme tabi ki. Ama bu işi istediğini ve yapabileceğini hissettir onlara ki kabul etsinler seni.

hayırlısı olsun.

Bence dürüstlük yapıp söylemen lazım. Bir kere kazanmış gibi görünebilirsin ama güvensizlik verirsin ki hep temkinli yaklaşırlar. Ancak zaten başından kabul ederlerse ki bu da az bir ihtimal uzun vadeli çalışabileceğin bir yer anlamındadır.

Gizlesende fark etmez. 1- ise alınırsan saglık raporları istenir ki rontgen falan cektiremezsin. 2- onu gecsen bile 2 aylık deneme degerlendirmede direk gönderirler. Hamile oldugunu soylersin sans meselesi artık.

Back
X