İş Görüşmesine Olumsuz Dönen Firma Aranır mı?

mail atılabilir aslında düzgün bir dille
profesyonelce tabii ki asla suçlamadan kendini de ezik göstermeden
kendimi daha fazla geliştirebilmek adına niçin olumsuz dönüş yaptığınızı öğrenmek isterim falan
denebilir bu temada mail atılabilir
zaman zaman bende kendi departmanımda işe alım süreçlerinde oluyorum
zaten cv' lerini en uygun bulduğumuz kişilerle online görüşüyoruz
iki tane aynı nitelikte aday varsa hangisine kanımız daha fazla ısınırsa hangisiyle daha uyumlu
çalışabileceğimizi düşünüyorsak
hangisi bize daha pozitif enerji aktarıyor ve daha istekli olduğuna inanıyorsak onu tercih ediyoruz mesela
aslında olumsuz döndüğümüz adayın teknik anlamda bi eksikliği yok
olumsuz olan kişinin cv' sinide ilgili notlarımızı alıp havuzumuzda tutuyoruz
bu yüzden iş görüşmelerinde hevesli tutkulu ve pozitif uyumlu izlenim vermek çok önemli
bizde oldu mesela seneler önce 2 aday arasında kalınca daha pozitif enerji vereni tercih ettik x olsun adı
diğer adaya da başka pozisyon teklif ettik kabul etti adı y olsun
x ile hiçbir sorun yaşamadan 2 sene çalıştık, taşınma sebebiyle ayrıldı
y ile ilgili ilerleyen dönemlerde uyum ve iyi niyeti suistimal etme
durumlarıyla karşılaştık ve biz işten çıkardık

Bu nasıl bir ukala ve üstten tavır. Kimsiniz holdingin sahibi mi ? Firma adını verin de yanılıp yenilip başvurmayalım.
Sozlerjnize dikkat edin. Kimse zorunda degildir. Belki bu isi yapmadiginiz icin bilmiyorsunuzdur. 200 kisiye olimsuz diye donus yaparsak bir de sebepleriule ugrasiyorsunuz. Ugramak istiyorum diye yazanlar durmadan rahatsiz edenler oluyor. Siz isi bilmediginiz icin ukala diyerek saldirabilirsiniz ama cehaletinize veriyorum

Sozlerjnize dikkat edin. Kimse zorunda degildir. Belki bu isi yapmadiginiz icin bilmiyorsunuzdur. 200 kisiye olimsuz diye donus yaparsak bir de sebepleriule ugrasiyorsunuz. Ugramak istiyorum diye yazanlar durmadan rahatsiz edenler oluyor. Siz isi bilmediginiz icin ukala diyerek saldirabilirsiniz ama cehaletinize veriyorum
200 kişiyle görüşmeyi tek bir birim mi yapıyor? 200 kişiyi nerde buldunuz? Nasıl bir iş yeri bu bu? Ekip ise alim ekibi ayrıdır diye tahmin ediyorum. Ekipse sayı kaç olursa olsun dönmek kolay. Tek başınıza yürütüyor iseniz diğer ik işlerinin yanında zor olur. Dolayısıyla çok kötü bir yerde çalışıyorsunuz. Ben de ikciyim ama bu zamanda personel bulmakta zorluk çektiğimiz birimler var sizin sektorunuz nedir merak ettim

Alt tarafi IKci degil misiniz ne bu ustten ustten konusmalar?

Ben yurtdisinda global bir sirkette ekip lideriyim ve ekibime ise alim yaptigimizda olumsuz olan adaylardan feedback isteyen olursa bizzat kendim feedback veriyorum. Nasil bilecek adaylar neyi gelistirmesi gerektigini diger turlu?

Ayrica en son asamaya nasil 200 kisi kalmis oluyor. IKci arkadaslar ikinci mulakatlar icin onume 200 CV getirse sen nasil eleme yapiyorsun boyle is mi olur derim.

Fabrika genel müdürü sizin kadar kasılmıyordur. O şirketin maaşlı çalışanısınız. Personeller işe alınınca onlardan farkınız olmuyor. Bi sakin olun. :) Ayrıca nasıl bir işmiş ki bu 200 cv ile uğraşıyorsunuz ? Ayda 200 görüşme mi yapıyorsunuz ?Hadi diyelim ki yapabiliyorsunuz. Şirketiniz sürekli büyüme eğiliminde mi yoksa personel sirkülasyonu mu oluyor ? Büyüme yoksa doğru analiz yapamıyorsunuz demek ki.
Ben olumsuz dönüşü yapmayan şirketleri profesyonellikten uzak buluyorum. Siz de öylesiniz. İnsanların vakit ve para harcadığı görüşmeler için zorunda değilim diye üstten üsten konuşuyor bi de bana cahil diyorsunuz :)
Ben işbilmez cahil isem size kötü bir haberim var :))

200 kişiyle görüşmeyi tek bir birim mi yapıyor? 200 kişiyi nerde buldunuz? Nasıl bir iş yeri bu bu? Ekip ise alim ekibi ayrıdır diye tahmin ediyorum. Ekipse sayı kaç olursa olsun dönmek kolay. Tek başınıza yürütüyor iseniz diğer ik işlerinin yanında zor olur. Dolayısıyla çok kötü bir yerde çalışıyorsunuz. Ben de ikciyim ama bu zamanda personel bulmakta zorluk çektiğimiz birimler var sizin sektorunuz nedir merak ettim
Ben söyleyince “ cahil “ oldum size danışayım. Hazır bir şablon olup daha uygun aday ile devam edeceğiz, meslek hayatınızda başarılar diye bir maili başvuranlara mail atmak çok mu zor ? :)
Hanfendi ben böyle yapmalısınız, insanlara bunu açıklamaya mecbursunuz dediğimde cahil diye nitelendirildim :)

mail atılabilir aslında düzgün bir dille
profesyonelce tabii ki asla suçlamadan kendini de ezik göstermeden
kendimi daha fazla geliştirebilmek adına niçin olumsuz dönüş yaptığınızı öğrenmek isterim falan
denebilir bu temada mail atılabilir
zaman zaman bende kendi departmanımda işe alım süreçlerinde oluyorum
zaten cv' lerini en uygun bulduğumuz kişilerle online görüşüyoruz
iki tane aynı nitelikte aday varsa hangisine kanımız daha fazla ısınırsa hangisiyle daha uyumlu
çalışabileceğimizi düşünüyorsak
hangisi bize daha pozitif enerji aktarıyor ve daha istekli olduğuna inanıyorsak onu tercih ediyoruz mesela
aslında olumsuz döndüğümüz adayın teknik anlamda bi eksikliği yok
olumsuz olan kişinin cv' sinide ilgili notlarımızı alıp havuzumuzda tutuyoruz
bu yüzden iş görüşmelerinde hevesli tutkulu ve pozitif uyumlu izlenim vermek çok önemli
bizde oldu mesela seneler önce 2 aday arasında kalınca daha pozitif enerji vereni tercih ettik x olsun adı
diğer adaya da başka pozisyon teklif ettik kabul etti adı y olsun
x ile hiçbir sorun yaşamadan 2 sene çalıştık, taşınma sebebiyle ayrıldı
y ile ilgili ilerleyen dönemlerde uyum ve iyi niyeti suistimal etme
durumlarıyla karşılaştık ve biz işten çıkardık
Hali hazırda tecrübesiz iş arayan , hevesi kırılmış ve ilk zamanlardaki pozitif enerjisi kalmamış biri olarak ( tecrübelerinize dayanarak )özelden birkaç soru sorabilir miyim size ? ( iş görüşmelerimle ilgili )

Selam,

O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum. Bi süredir şehir dışında iş arıyorum. Onlarca başvuruya rağmen cvmi bile 3 firma görüntüledi sadece. En sonunda istediğim gibi olan bi firma aradı, yüzyüze görüşme yaptık, güzel geçti. Yazılı sınav yaptılar. Cevaplarımın çoğu doğruydu. Sonra online test ilettiler çözdüm, berbat geçti aramazlar diye düşünürken aradılar. Sürecin olumlu geçtiğini iletip yeniden bi test daha gönderdiler. Test güzel geçmişti. Ben artık olacak gözüyle bakıyordum. Bugün maille olumsuz diye döndüler. Sizce firmayı arayıp olumsuz yanıt alma sebebini sorsam mı? Nasıl sormam uygun olur?
Sor sor
İnsan hatasını bilmek istiyor

Hali hazırda tecrübesiz iş arayan , hevesi kırılmış ve ilk zamanlardaki pozitif enerjisi kalmamış biri olarak ( tecrübelerinize dayanarak )özelden birkaç soru sorabilir miyim size ? ( iş görüşmelerimle ilgili )
tabii msj atabilirsiniz

Alt tarafi IKci degil misiniz ne bu ustten ustten konusmalar?
şu cümleyi kurunca tepki gösterdiğiniz üyeden ne farkınız kalıyor ki
alt tarafı ik cı değil misiniz ne demek
o da bi uzmanlık gerektiriyor onunda eğitimleri var alanında çok iyi olan ik 'cılar var
bi şirket ik 'cı sayesinde harika personel kadrosuna sahip olabilir
başarısız ik cı batırırken başarılı ik cı şirketi daha iyi noktaya çekebilir önemli katkıları olur
meslek küçümsemek çok çirkin bi davranış
ik cıya da saygı duymak zorundayız , şirket ceo 'suna da , paspas yapan temizlikçi ablaya da
her meslek değerlidir
ik cı değilim bu arada

şu cümleyi kurunca tepki gösterdiğiniz üyeden ne farkınız kalıyor ki
alt tarafı ik cı değil misiniz ne demek
o da bi uzmanlık gerektiriyor onunda eğitimleri var alanında çok iyi olan ik 'cılar var
bi şirket ik 'cı sayesinde harika personel kadrosuna sahip olabilir
başarısız ik cı batırırken başarılı ik cı şirketi daha iyi noktaya çekebilir önemli katkıları olur
meslek küçümsemek çok çirkin bi davranış
ik cıya da saygı duymak zorundayız , şirket ceo 'suna da , paspas yapan temizlikçi ablaya da
her meslek değerlidir
ik cı değilim bu arada

Oyle mi bilmiyordum is hayatinin puf noktalarini bir tek siz cozmussunuz, tebrikler😂😂

Istenmeden verilen tavsiyeler (a.k.a 'unsolicited advice') hakkinda da okuyup engin bilgilerinizi gelistirmenizi temenni ederim, zira size yorumum hakkindaki fikrinizi sormadim, onemsemiyorum da.

Back
X