• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Görüşmesine Olumsuz Dönen Firma Aranır mı?

Selam,

O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum. Bi süredir şehir dışında iş arıyorum. Onlarca başvuruya rağmen cvmi bile 3 firma görüntüledi sadece. En sonunda istediğim gibi olan bi firma aradı, yüzyüze görüşme yaptık, güzel geçti. Yazılı sınav yaptılar. Cevaplarımın çoğu doğruydu. Sonra online test ilettiler çözdüm, berbat geçti aramazlar diye düşünürken aradılar. Sürecin olumlu geçtiğini iletip yeniden bi test daha gönderdiler. Test güzel geçmişti. Ben artık olacak gözüyle bakıyordum. Bugün maille olumsuz diye döndüler. Sizce firmayı arayıp olumsuz yanıt alma sebebini sorsam mı? Nasıl sormam uygun olur?
bence mail atılabilir gerçekten feedback isteyebilirsiniz. hakkaten bu kadar güzel giden şeye rağmen neden tercih edilmediniz? kendinizi geliştirmeniz için güzel bir fırsat. ama buyuk ihtimal dönmezler mailinize, bunu da bilerek yazın. ikinci kez hayal kırıklığı olmasın.

Kendinizi geliştirmek için nerede takıldığınızı sorabilmek hakkınız bence.

25 tane aşamadan geçiriyorlar ve işi alıyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz çalışanların %99u embesil.

Prestij ilanları veya ilan verip tanıdıkları işe almak da yaşanan diğer durumlar.

Yurtdışında olumsuz dönüşlerde adaya kendini geliştirmesi için mini bir feedback verildiğini duydum ki çok mantıklı. Siz de mail atarak sorabilirsiniz kendinizi geliştitmek istediğinizi belirterek.

Yurtdisindayim ekip lideriyim ise alimlarda 2.mulakati yapiyorum. Son mulakati genel mudur yaptigi icin genelde benden feedback istiyorlar ben de cevap yaziyorum mutlaka. Cok da yaygin ve profesyonel bir davranis olarak goruyorum.

Selam,

O kadar moralim bozuk ki anlatamam. Oturup hüngür hüngür ağlamak istiyorum. Bi süredir şehir dışında iş arıyorum. Onlarca başvuruya rağmen cvmi bile 3 firma görüntüledi sadece. En sonunda istediğim gibi olan bi firma aradı, yüzyüze görüşme yaptık, güzel geçti. Yazılı sınav yaptılar. Cevaplarımın çoğu doğruydu. Sonra online test ilettiler çözdüm, berbat geçti aramazlar diye düşünürken aradılar. Sürecin olumlu geçtiğini iletip yeniden bi test daha gönderdiler. Test güzel geçmişti. Ben artık olacak gözüyle bakıyordum. Bugün maille olumsuz diye döndüler. Sizce firmayı arayıp olumsuz yanıt alma sebebini sorsam mı? Nasıl sormam uygun olur?
Ben de ise alimla ilgileniyorum... mulakata aliyorum. Cvleri inceliyorum. Bazen son anda, evet aradigimiz bu! Dedigim oluyor ve digerlerin hepsine olumsuz donus yapiyorum.
Nedenini soranlar oluyor, zaman kaybi oldugu icin donus yapmiyorum. Hatta birtanesi cok israr etmisti nedenini sorup duruyordu bende acikca soyledim, daha uygun birini bulduk diye.

Ben de ise alimla ilgileniyorum... mulakata aliyorum. Cvleri inceliyorum. Bazen son anda, evet aradigimiz bu! Dedigim oluyor ve digerlerin hepsine olumsuz donus yapiyorum.
Nedenini soranlar oluyor, zaman kaybi oldugu icin donus yapmiyorum. Hatta birtanesi cok israr etmisti nedenini sorup duruyordu bende acikca soyledim, daha uygun birini bulduk diye.

Cevap vermemeniz etik değil.

Artık olumsuz diye geri dönüş yapanları görünce çok seviniyorum sağolsunlar beklentim kalmıyo en azından : )

En son geri dönüş yapmayan firmayı aradım olumlu/olumsuz bilgi alabilmek için
Yarım saat sonra ,5 dk sonra , 10 dk sonra arayın dediler sürekli birkaç gün bu döngüde gidip geldik.
2 yıl geçti üstünden firmanın herhangi bir ilanını görünce içimden sövmeden duramıyorum : )

Maille özet bir şekilde belirtin sizin en doğal hakkınız eksiğinizi öğrenmek
Ama geri dönüş için çok bir beklentiniz olmasın

Kendinizi geliştirmek için nerede takıldığınızı sorabilmek hakkınız bence.

25 tane aşamadan geçiriyorlar ve işi alıyorsunuz. Sonra bir bakıyorsunuz çalışanların %99u embesil.

Prestij ilanları veya ilan verip tanıdıkları işe almak da yaşanan diğer durumlar.
Ya gerçekten bazı iş ilanlarında öyle bir sıralıyorlar ki herşeyi çook ileri düzeyde istiyorlar
Cv havuzunda beni bulan bir şirketle görüşmeye gittim ve gitmeden de ilanlarını inceledim
İçerde çalışanlar oxford / boğaziçi mezunu görünümünde bilmedikleri dil/program yokmuş gibi ilanları var
Bi gittim bilgisayarı aç kapadan başka bir şey bilmiyorlar ve ne sorsam yarım agızla cevap veriyorlar
Sürekli ellerinde kahve birbirleriyle gülüşmeler mahalle ağzı falan
Alınmadım tabi işe

ben bir kere sormuştum. şöyle olmuştu yine sizin gibi binbir aşamadan geçtim. en son tamam dediler. maaş hesabımı açtım her şey hazır. 2 gün kala arayıp olumsuz oldu işe alım askıya alındı maaleseffffff dediler. belgelerinizi alabilirsiniz dediler. sonra ben aradım ve sebebini sordum. o ara başka bir iş görüşmesini de reddetmiştim çünkü. bunu söyledim. umarım yakın zamanda bulursunuzzzzzz dediler. tamamdır gelince konuşalım dedim. sonra beni iş yerine bile almadılar belgeleri güvenliğe bırakmışlar. acayip sinir bozucuydu. muhtemelen tanıdık referansı bol olan birini aldılar yerinize
Böyle durumlarda firmanın en üstlerine ulaşmak lazım

Cevap vermemeniz etik değil.
Olumlu olursa donevegiz diyoruz. Olumsuz olunca donus yapmak zorunda degiliz. Hem ayrica cevap versek de yine devami gelecek. Yine soracaklar yine soracaklar. Gercekten insanin vaktini aliyor.

Olumsuz olunca da, herkese sizi uygun gormedik desek, neden diyecekler, son bir sans verin diyecekler, yaniniza ugrasam olur mu diyecekler. Ve bu 1 veya 2 kisi degil.

Telefonla arayarak değil mail atarak sormalısınız. Süreç için teşekkür ederek başlayabilir, geliştirilmesi gereken yönlerimi saptamak İçin olumsuz olma nedenini öğrenmek istiyorum diyebilirsiniz. Ki bence bu her olumsuz geçen görüşme için kendinizi analiz etme fırsatı tanır. Türkiye’de pek liyakat olmadığı düşünürsek dayısı olanı aldık demeyeceklerdir ama böyle yaparak akılda kalıcı olursunuz.

Olumlu olursa donevegiz diyoruz. Olumsuz olunca donus yapmak zorunda degiliz. Hem ayrica cevap versek de yine devami gelecek. Yine soracaklar yine soracaklar. Gercekten insanin vaktini aliyor.

Olumsuz olunca da, herkese sizi uygun gormedik desek, neden diyecekler, son bir sans verin diyecekler, yaniniza ugrasam olur mu diyecekler. Ve bu 1 veya 2 kisi degil.
Hayır, olumsuz olsa da dönüş yapmak zorundasınız. Veya insanlara süre biçip bu kadar hafta içerisinde olumlu olursa diye dönüş yapacağız diyebilirsiniz. Yahu en kötü sabit bir olumsuz dönüş mailiniz olur şablon olarak kullanırsınız.İnsanları beklenti içerisinde bırakmanın anlamı yok.
İnsanlar sizinle görüşmek için vaktini ayırıyor ise sizin insanın geri dönüş yapması vaktini alıyor demenizin anlamı yok. Öyleyse her önünüze geleni çağırmayın, o bilgi beceriye sahip olabileceğini düşündüğünüz insanları çağırın. İnsanlar o görüşmelere gelebilmek için belki çalıştıkları kurumlardan zorla izin alıyor, yol tepiyor.
Tavrınızı çok üstten buldum.

Telefonla arayarak değil mail atarak sormalısınız. Süreç için teşekkür ederek başlayabilir, geliştirilmesi gereken yönlerimi saptamak İçin olumsuz olma nedenini öğrenmek istiyorum diyebilirsiniz. Ki bence bu her olumsuz geçen görüşme için kendinizi analiz etme fırsatı tanır. Türkiye’de pek liyakat olmadığı düşünürsek dayısı olanı aldık demeyeceklerdir ama böyle yaparak akılda kalıcı olursunuz.
Maile cevap vermiyorlar cogu zaman maalesef

Hayır, olumsuz olsa da dönüş yapmak zorundasınız. Veya insanlara süre biçip bu kadar hafta içerisinde olumlu olursa diye dönüş yapacağız diyebilirsiniz. Yahu en kötü sabit bir olumsuz dönüş mailiniz olur şablon olarak kullanırsınız.İnsanları beklenti içerisinde bırakmanın anlamı yok.
İnsanlar sizinle görüşmek için vaktini ayırıyor ise sizin insanın geri dönüş yapması vaktini alıyor demenizin anlamı yok. Öyleyse her önünüze geleni çağırmayın, o bilgi beceriye sahip olabileceğini düşündüğünüz insanları çağırın. İnsanlar o görüşmelere gelebilmek için belki çalıştıkları kurumlardan zorla izin alıyor, yol tepiyor.
Verdigim yol paralarina aciyorum artik online gorusme talep ediyorum olumsuzsa begenmiyosa en azindan bu sekilde ne param ne enerjim gider

Zorunda degiliz :)

Back
X