İş hayatı tecrübesi olan akıllı hanımlardan fikir rica ediyorum

Muduru asin ust yonetime cikin ,mobbing uygulamsk kadar mobinge goz yummakda suc ,ustelik kadinsiniz pozitif ayrımcılık var,hakli olursunuz
 
Ali bey konuşuyor böyle şeyler olur yalnız konuyu kapatmaya çalışmış siz açmışsınız sizi stratejik ve hırslı gördüm
Bana göre tehlikeli olan sizsiniz
Ya iş nedirki gider başka yerde çalışırsın önemli olan karakter
İngilizce bilmiyor yazıp durmuşsun cumhurbaşkanıda bilmiyor ne olacak sanki

Ali bey statejik olarak ben başlayayım diye "unuttum hatırlamıyorum" dedi beni tuzağa düşürdü.
İletişim dili ingilizce olan bir kurumda ingilizce bilmeyen bir yönetici, ama sizin bu konuda hiçbir fikriniz yok anlaşılıyor ki...
 
Ali bey statejik olarak ben başlayayım diye "unuttum hatırlamıyorum" dedi beni tuzağa düşürdü.
İletişim dili ingilizce olan bir kurumda ingilizce bilmeyen bir yönetici, ama sizin bu konuda hiçbir fikriniz yok anlaşılıyor ki...
Hah hah iletişim dili İngilizceymiş
Olmayınca olmuyor yapacak bişey yok ama halen sizi stratejik buluyorum beni 4uzağa düşürdü vs uzun bir kariyer planlaması anlatımı bukadar hırs kalbe zarar
 
Merhaba Hanımlar,

Canım ülkemin en kurumsal firmalarından birinde bölüm yöneticisiyim ve işimi çok seviyorum

TR'deki bir firma ne kadar kurumsal yapıda olursa olsun bazı bölümler içinde çalışanlar kadar kurumsal olabiliyor maalesef.

Bu işe yönetici olarak girmedim. Benle aynı ekipte 40 yaşın üzerinde biri vardı -Ali bey diyelim. Yıllardır terfi etmek istemiş, kadro yok diyerek terfi ettirmemişler. Kendisinin de zaten yabancı dili yok, yani normal şartlarda zaten yöneticilik vasıfları yok. Ofiste birkaç saat vakit geçiren herkes kendisinin herkese yüksek sesle, emir veren tarzda, kaba konuştuğunu hissedebilir.

Ali Bey'in Benim işe başlamamdan hoşlanmadığı belliydi. Bağlı olduğumuz yöneticinin emekliği yakın olduğu için kendisi terfi beklemiş, ben işe alınınca da beni risk olarak algılamış olmalı. Neyse ki benden önce onu terfi ettirdiler. Onca yıl sonra terfi edince, tam onun terfisinden önce müdürümüz de değişince adam tam bir işkolik oldu. Neredeyse 24 saat bilgisayarı açık, başarısızlığı asla kabul etmeyen birine dönüştü, yeni müdür de onu böyle tanıdı ve sevdi...

Ali Beyin terfi etmesinden bir süre önce bir gün ofiste herkesin ortasında tartıştık. Her zamanki gibi sesini yükseltti. Ben de cesaret gösterip ona karşılık verince pıstı kaldı cevap veremedi. Ama bunu sindirmemiş olacak ki bana birkaç dakika sonra bir tehtid maili gönderdi. "bu yaptığına çok pişman olacaksın ama iş işten geçmiş olacak, bunun sonuçlarını ilerde göreceksin sen" vs vs diye neredeyse yarım sayfalık kötü bir maildi. Ben de okuyunca korku ve telaştan elim ayağıma dolaştı ve dünyanın en geri zekalı insanı olarak maili sildim. Yıllarca buna pişman oldum.

Ertesi yıl ben de terfi ettim. O zamandan beri aynı departmanın iki ayrı bölümünün aynı seviye yöneticileriyiz.

Yıllardır da alttan alttan bana zarar vermeye çalıştığını hissediyorum. Diğer arkadaşlar da bunun farkında ama onun korkusundan bu konuda bana şahitlik yapamazlar. Hatta herkes bu adamdan yaka silkiyor ama saldığı korku öyle bir boyutta ki benden başka adama karşı dik duran yok.

Bir de müdürümüz var. Çok çalışkan, o da işkolik. Dolayısıyla Ali beyi el üstünde tutuyor. İş konusunda yere göğe sığdıramıyor. Müdürümüz iyi biri ama eleştiriye geri bildirime kapalı. Ben bu kişi hakkında rahatsızlıklarımı birkaç kez dile getirmeye kalkıştım direkt cephe alıyor. Birkaç kişinin de bu kişi hakkında ona rahatsızlıklarını taşımış olduğunu sanıyorum anladığım kadarı ile bana olduğu gibi başkalarına da duvar oluyor konu daha yukarılara gitmesin diye.

Son yıllarda ben işlerimde biraz parladım. Performans göstergelerimiz oluyor, onlar Ai Bey'in göstergelerinden daha iyi gitmeye başladı. Yöneticime terfi istediğimi bir kaç kez anlattım. Geri bildirimleri oldu ama umutluyum ve beklentim sürüyor. Ayrıca Ali Beyin hala yabancı dili yok daha fazla ilerlemesi mümkün değil. Şirket kuralları gereği de yaşı itibarıyla çok uzun yıllar burda çalışmaya devam edemez, emekli olmak zorunda. Yani kaybedeceği hiç bir şeyi yok. Benimse onunla iyi geçinemediğim için kaybedebileceğim çok şey var. Önemli bir görevi var onun da, onu yanıma alamazsam daha üst düzey bi yöneticiliği başaramayacağımı düşünebilirler. Ya da beni başarısız göstermeyi gerçekten başarabilir.

Son zamanlarda biz Ali Beyle eskisinden daha çok üst üste birkaç tartışma yaşadık. Ben arayıp konuyu müdürüme taşıdım. Ayrıca da müdürümüzün cc de olduğu maillerde atıştık. Dün müdürümüz bizi bunu konuşmak için toplantıya çağırdı. Terfimi etkilemesinden korktuğum için iş birlikçi olmak ve konuyu kapatma niyeti ve psikolojisi ile toplantıya gittim. Bizi bir araya toplayıp "bu konuyu bugün burda çözmek istiyorum, taraf olacağımı düşünürseniz İK ya da direktöre taşıyabiliriz. En başarılı iki yöneticimsiniz. En önemli iki konuyu başarıyla yürütüyorsunuz. Ama birbirinizle anlaşamıyorsunuz. Derdiniz neyse bugün burda konuşalım" dedi. Ali bey "Sorun yok, bizim aramızda bişey yok" dedi üstü üste birkaç kez müdür sordu o böyle dedi. En sonunda müdür dayanamadı "Ali Bey beni arayıp anlatıyorsunuz ya işte onları anlatın" dedi. Ali bey yine "hatırlamıyorum aklıma gelmiyor" dedi. Ben de "benim aklıma geliyor ben anlatayım" dedim. Bir konu anlattım.

Ali Bey çıldırdı başladı bağırmaya "napıyorsun sen bundan sonra göreceksin bakalım ben de seni kötüleyeyim de gör nasıl oluyormuş. Bundan sonra ben sana göstereceğim. ben konuyu kapatmaya çalışıyorum hatırlamıyorum diyorum sen gelmiş anlatıyorsun"... Müdür sakinleştirdi. O da birkaç dakika içinde yaptığı hatanın farkına vardı ve 180 derece döndü toparlamaya çalıştı. Ben aslında Biriciği çok severim diye toplantı boyunda 4-5 kez saçmaladı.

Ben "müdürüm gördüğünüz gibi sizin yanınızda bile tehtid etti bağırdı" dedim. Ali bey ben tehtid etmedim dedi. Müdür ettin, söylediklerin o anlama geliyor dedi. Bana da dönüp ali beyin onları sinirle söyledi, asla öyle şeyler yapmayacağını ikimiz de biliyoruz yapmayacağına ben kefilim zaten dedi. Ben zaten toplantıdan o anda koptum. O andan sonra ne deseler kafamı salladım. Dediğim gibi ali bey ben biriciği çok severim zaten diye saçmaladı durdu. Müdür de sorun bitti mi diye teyit istedi. Ben "az önceki şeyi ben kendime yakıştıramıyorum, nasıl beni tehtid edebilir ben bunu aşmış değilim" dedim. Müdür yine aynı şeyleri söyledi. İkimiz de biliyoruz bir anlık sinirle söyledi asla öyle şeyler yapmaz. Ben garanti ediyorum yapmayacağını dedi. Siz garanti ediyor musunuz dedim ediyorum dedi. Ali beyin yine beni sevdiğine dair bir kaç maymunluğu ve sonra el sıkışıp iyi geçinmek üzere odadan çıktık. Gün boyunca kafamdaki sesler susmadı ve baş ağrısı çektim.

Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Müdürüme dün olan tedtidi yazılı platforma taşımak ve gerektiğinde ispat olarak kullanmak üzere bir mail göndersem nasıl olur? Dün sizin yanınızda ali bey böyle böyle yaptı. Konunun kapanması için üzerinde durmuyorum ve büyütmüyorum. Sizin böyle birşeye izin vermeyeceğinizi de biliyorum. (devamını nasıl üstü kapalı yazabileceğimi bilmiyorum ama söylemek istediğim şu: dünyanın binbir türlü hali var ve siz giderseniz diye ben bunun yazılı olmasını, elimde bu tehtidin ispatı olmasını istediğim için bu maili gönderiyorum demeliyim diye düşünüyorum.) Bu maili atarsam müdür biricik hala uzatıyor diye düşünecek.

Diğer bir seçenek bu konuyu İK'ya ve daha üst yönetime taşımak. Bundan 3 sebepten çekiniyorum. Müdürüm kol kırılır yen içinde kalır kafasında ona sormadan ik ya gidersem onu karşıma almış olurum. İkincisi adamı işinden etme niyetinde değilim, sakinlesin işie baksın benle uğraşmayı bıraksın istiyorum sadece. Son olarak da gerçekten kavga dalaş ve uğraşma istemiyorum, onları üstüme çekmek istemiyorum. Huzur istiyorum...

Hatta yine sineye çekmeyi bu güne kadar yaptığım gibi yanına bırakıp sadece işime bakmayı da düşünüyorum...

Şimdiden yardımcı olmak için yazan herkese teşekkür ederim.

Bence uzatmak istediğinizi düşünürse düşünsün, dediğiniz gibi dünyanın binbir türlü hali var. Sonradan keşke dememektense böyle bi mail atın derim
 
Bence siz bu tehdit olayını koz olarak kullanabilir miyim diye sormak istemişsiniz, sorunuzun açılımı bu gibi geldi bana, diğer yandan iş yaşamında bu tür insanlar her yerde vardır ve var olmaya devam edecekler. Önemli olan sizin ne yaptığınız, adamı siz kariyeriniz için bir tehdit olarak görüyorsunuz gibi geldi bana, iddia ettiğiniz şekilde adam yeterli vasıflara sahip değilse endişe duyacağınız bir durum zaten yok, siz işinizi iyi yaptığınız sürece yükselirsiniz zaten. Olayı bence şahsileştirmeyin, yöneticiniz size nasıl bir kanıt sunabilir ayrıca ? Tutanak mı tutsun adam hakkında ? Bence aralarının da iyi olduğunu düşünürsek hiç girmeyin bu işlere. İşinizi yapın kimseyle şahsi anlamda muhatap olmayın.
 
Bence üstyönetime şimdi şikayette bulunmalısınız.

Ortada size psikolojik baskı uygulayan biri var, siz konuşursanız yöneticiniz nasılsa olayın hasetlik olduğunu anlar. Deneyimli yöneticiler kimin kime haset ettiğini gayet anlıyor.

Bence şimdi konuşun durumu bilsinler sonra kötü şeyler olursa başınız ağrımasın.
 
Özet yazayım bir de;

Bir çalışan yöneticinin yanında dün beni tehtid etti.
Yönetici ondan taraf oldu ve konuyu kapattı.
Şimdi ben bu tehtidi yazılı platforma taşısam mı, neler yapabilirim?
Müdürünüz duyunca demeyecek mi biz bu konuyu kapatmıştık,neden üst birime taşıdın ?diye. Ayrıca pek ala diyebilir tehdit etmedi vs diye zira siz dediniz onun tarafında durdu diye.
Ayrıca orda herşeyi dökseydiniz adam sormuş ne sorun var diye,sizde tehdit ettiğinde" bu ilk değil daha öncede mail attınız bana Ali bey,yine böyle tehdit etmiştiniz "diye söylemek varken susmuşsunuz. Bilemedim bu saatten sonra işinize devam edin,şayet kabalık,tehdit vb bir tavırla karşılaşırsanız tekrar, bunu konuyu bilen yöneticinize taşıyın. Ekleyin ben konuyu kapatmıştım,işimi yapmak istiyorum sadece ama Ali bey kapatmamış olacak ki hala tavrına devam ediyor. Bu konu ilk değil biliyorsunuz ve ben artık sineye çeken taraf olmak istemiyorum vs diye.
 
daha önce yolladığı mail silmeseydiniz bu ilk değil beni daha önce de tehdit etti diye müdürle konuşabilirdiniz, üstünü kapatma gibi bir durumu olamazdı
ama şuanki pozisyonda birkez yaptı, müdür uyardı ve konu kapandı gibi gözüküyor
bu tarz şeyler işyerlerinde çok oluyor ne yazık ki
uzatırsanız alehinize olacaktır çünkü büyüten, trip atan kadın çalışan olarak damga yiyeceksiniz gözlerinde ve terfi şansınız düşecek
şirket mail adresinize yolladıysa o maili, bilgi işlem ile görüşün. Geri getirme şansları varmı diye sorun,
teknik konulardan çok emin değilim ama siz silseniz bile bir yerlerde kayıtlı kalabilir belki
 
Ben sonuna kadar okudum .Bence su aşamada uzatmayın müdürün gözünde esas sorunlu olan siz gibi gözükürsünüz ki gerek yok nasılsa adam toplantıda tarzını belli etmiş müdür de görmüş. Ama siz ısrarla yazılı biseyler yapmaya çalışırsanız bence müdür kesinlikle biricik hanım uzatıyor der
 
konu sahibi benim prensibim is yerindeki hic bir olayi kisisellestirmemek.
Eger bu davranislar ise zarar veriyorsa bu durumda ust yonetime giderim,
Ali beyle su su sebeplerden anlasamiyoruz, bu da is verimimi dusuruyor diyerek.

yok kisisel bir mesele ise, ilk mesajimda yazdigim gibi kosede sikistirma taktigini uygularim, beni salon kadini cizgimden cikartmayin fena olur :duduk:
saka bir yana, kisiselse kisisel hallederim yani. kimse de bir sey diyemez.

ust yonetim eger adami isten atamayacaksa her zaman uzlasma yoluna gidecektir, o yuzden cok bir sey beklemiyorum ben. Yine de sizin sirketin genel politikasina gore karar verebilirsiniz.
 
Merhaba Hanımlar,

Canım ülkemin en kurumsal firmalarından birinde bölüm yöneticisiyim ve işimi çok seviyorum

TR'deki bir firma ne kadar kurumsal yapıda olursa olsun bazı bölümler içinde çalışanlar kadar kurumsal olabiliyor maalesef.

Bu işe yönetici olarak girmedim. Benle aynı ekipte 40 yaşın üzerinde biri vardı -Ali bey diyelim. Yıllardır terfi etmek istemiş, kadro yok diyerek terfi ettirmemişler. Kendisinin de zaten yabancı dili yok, yani normal şartlarda zaten yöneticilik vasıfları yok. Ofiste birkaç saat vakit geçiren herkes kendisinin herkese yüksek sesle, emir veren tarzda, kaba konuştuğunu hissedebilir.

Ali Bey'in Benim işe başlamamdan hoşlanmadığı belliydi. Bağlı olduğumuz yöneticinin emekliği yakın olduğu için kendisi terfi beklemiş, ben işe alınınca da beni risk olarak algılamış olmalı. Neyse ki benden önce onu terfi ettirdiler. Onca yıl sonra terfi edince, tam onun terfisinden önce müdürümüz de değişince adam tam bir işkolik oldu. Neredeyse 24 saat bilgisayarı açık, başarısızlığı asla kabul etmeyen birine dönüştü, yeni müdür de onu böyle tanıdı ve sevdi...

Ali Beyin terfi etmesinden bir süre önce bir gün ofiste herkesin ortasında tartıştık. Her zamanki gibi sesini yükseltti. Ben de cesaret gösterip ona karşılık verince pıstı kaldı cevap veremedi. Ama bunu sindirmemiş olacak ki bana birkaç dakika sonra bir tehtid maili gönderdi. "bu yaptığına çok pişman olacaksın ama iş işten geçmiş olacak, bunun sonuçlarını ilerde göreceksin sen" vs vs diye neredeyse yarım sayfalık kötü bir maildi. Ben de okuyunca korku ve telaştan elim ayağıma dolaştı ve dünyanın en geri zekalı insanı olarak maili sildim. Yıllarca buna pişman oldum.

Ertesi yıl ben de terfi ettim. O zamandan beri aynı departmanın iki ayrı bölümünün aynı seviye yöneticileriyiz.

Yıllardır da alttan alttan bana zarar vermeye çalıştığını hissediyorum. Diğer arkadaşlar da bunun farkında ama onun korkusundan bu konuda bana şahitlik yapamazlar. Hatta herkes bu adamdan yaka silkiyor ama saldığı korku öyle bir boyutta ki benden başka adama karşı dik duran yok.

Bir de müdürümüz var. Çok çalışkan, o da işkolik. Dolayısıyla Ali beyi el üstünde tutuyor. İş konusunda yere göğe sığdıramıyor. Müdürümüz iyi biri ama eleştiriye geri bildirime kapalı. Ben bu kişi hakkında rahatsızlıklarımı birkaç kez dile getirmeye kalkıştım direkt cephe alıyor. Birkaç kişinin de bu kişi hakkında ona rahatsızlıklarını taşımış olduğunu sanıyorum anladığım kadarı ile bana olduğu gibi başkalarına da duvar oluyor konu daha yukarılara gitmesin diye.

Son yıllarda ben işlerimde biraz parladım. Performans göstergelerimiz oluyor, onlar Ai Bey'in göstergelerinden daha iyi gitmeye başladı. Yöneticime terfi istediğimi bir kaç kez anlattım. Geri bildirimleri oldu ama umutluyum ve beklentim sürüyor. Ayrıca Ali Beyin hala yabancı dili yok daha fazla ilerlemesi mümkün değil. Şirket kuralları gereği de yaşı itibarıyla çok uzun yıllar burda çalışmaya devam edemez, emekli olmak zorunda. Yani kaybedeceği hiç bir şeyi yok. Benimse onunla iyi geçinemediğim için kaybedebileceğim çok şey var. Önemli bir görevi var onun da, onu yanıma alamazsam daha üst düzey bi yöneticiliği başaramayacağımı düşünebilirler. Ya da beni başarısız göstermeyi gerçekten başarabilir.

Son zamanlarda biz Ali Beyle eskisinden daha çok üst üste birkaç tartışma yaşadık. Ben arayıp konuyu müdürüme taşıdım. Ayrıca da müdürümüzün cc de olduğu maillerde atıştık. Dün müdürümüz bizi bunu konuşmak için toplantıya çağırdı. Terfimi etkilemesinden korktuğum için iş birlikçi olmak ve konuyu kapatma niyeti ve psikolojisi ile toplantıya gittim. Bizi bir araya toplayıp "bu konuyu bugün burda çözmek istiyorum, taraf olacağımı düşünürseniz İK ya da direktöre taşıyabiliriz. En başarılı iki yöneticimsiniz. En önemli iki konuyu başarıyla yürütüyorsunuz. Ama birbirinizle anlaşamıyorsunuz. Derdiniz neyse bugün burda konuşalım" dedi. Ali bey "Sorun yok, bizim aramızda bişey yok" dedi üstü üste birkaç kez müdür sordu o böyle dedi. En sonunda müdür dayanamadı "Ali Bey beni arayıp anlatıyorsunuz ya işte onları anlatın" dedi. Ali bey yine "hatırlamıyorum aklıma gelmiyor" dedi. Ben de "benim aklıma geliyor ben anlatayım" dedim. Bir konu anlattım.

Ali Bey çıldırdı başladı bağırmaya "napıyorsun sen bundan sonra göreceksin bakalım ben de seni kötüleyeyim de gör nasıl oluyormuş. Bundan sonra ben sana göstereceğim. ben konuyu kapatmaya çalışıyorum hatırlamıyorum diyorum sen gelmiş anlatıyorsun"... Müdür sakinleştirdi. O da birkaç dakika içinde yaptığı hatanın farkına vardı ve 180 derece döndü toparlamaya çalıştı. Ben aslında Biriciği çok severim diye toplantı boyunda 4-5 kez saçmaladı.

Ben "müdürüm gördüğünüz gibi sizin yanınızda bile tehtid etti bağırdı" dedim. Ali bey ben tehtid etmedim dedi. Müdür ettin, söylediklerin o anlama geliyor dedi. Bana da dönüp ali beyin onları sinirle söyledi, asla öyle şeyler yapmayacağını ikimiz de biliyoruz yapmayacağına ben kefilim zaten dedi. Ben zaten toplantıdan o anda koptum. O andan sonra ne deseler kafamı salladım. Dediğim gibi ali bey ben biriciği çok severim zaten diye saçmaladı durdu. Müdür de sorun bitti mi diye teyit istedi. Ben "az önceki şeyi ben kendime yakıştıramıyorum, nasıl beni tehtid edebilir ben bunu aşmış değilim" dedim. Müdür yine aynı şeyleri söyledi. İkimiz de biliyoruz bir anlık sinirle söyledi asla öyle şeyler yapmaz. Ben garanti ediyorum yapmayacağını dedi. Siz garanti ediyor musunuz dedim ediyorum dedi. Ali beyin yine beni sevdiğine dair bir kaç maymunluğu ve sonra el sıkışıp iyi geçinmek üzere odadan çıktık. Gün boyunca kafamdaki sesler susmadı ve baş ağrısı çektim.

Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Müdürüme dün olan tedtidi yazılı platforma taşımak ve gerektiğinde ispat olarak kullanmak üzere bir mail göndersem nasıl olur? Dün sizin yanınızda ali bey böyle böyle yaptı. Konunun kapanması için üzerinde durmuyorum ve büyütmüyorum. Sizin böyle birşeye izin vermeyeceğinizi de biliyorum. (devamını nasıl üstü kapalı yazabileceğimi bilmiyorum ama söylemek istediğim şu: dünyanın binbir türlü hali var ve siz giderseniz diye ben bunun yazılı olmasını, elimde bu tehtidin ispatı olmasını istediğim için bu maili gönderiyorum demeliyim diye düşünüyorum.) Bu maili atarsam müdür biricik hala uzatıyor diye düşünecek.

Diğer bir seçenek bu konuyu İK'ya ve daha üst yönetime taşımak. Bundan 3 sebepten çekiniyorum. Müdürüm kol kırılır yen içinde kalır kafasında ona sormadan ik ya gidersem onu karşıma almış olurum. İkincisi adamı işinden etme niyetinde değilim, sakinlesin işie baksın benle uğraşmayı bıraksın istiyorum sadece. Son olarak da gerçekten kavga dalaş ve uğraşma istemiyorum, onları üstüme çekmek istemiyorum. Huzur istiyorum...

Hatta yine sineye çekmeyi bu güne kadar yaptığım gibi yanına bırakıp sadece işime bakmayı da düşünüyorum...

Şimdiden yardımcı olmak için yazan herkese teşekkür ederim.

merhaba sabırla okudum yazdıklarınızı, aslında detaylar bize çoğu zaman olayların nasıl çorap söküğü gibi geldiğini gösterir bu yüzden sabırla okumayı okurkende sizide ali beyide anlamaya çalıştım.
sanırım ali bey yazmaya kalksa çok daha farklı bir olay anlatır ki hepimizin hayatında kişilerin kendi gözünden olaya bakış açıları her zaman farklıdır zaten
öncelikle anladığım kadarıyla kurumsal bir yerde çalışıyorsunuz İK'lar Direktörler felan, bu yüzden belli bir kariyerede gelmiş biri olarak bu ülkede ki her kurumda ne kadar kurumsal olursa olsun bu tarz olayların yaşandığını biliyor olmanız lazım. Rekabet hayatımızın kaçınılmazlarından biri..
aslında sizde belirtişmisiniz ilk geldiğiniz günden beri sinyalleri almışsınız, aldığınız sinyallere göre mesafeli bir ilişki kurmaya çalışmışsınız ama anladığım kadarıyla başaramamışsınız ki başarmış olsaydınız böyle olmazdı
bir ikincisi tehdit mailini silmek, kesinlik çok yanlış bahsettiğiniz gibi bir durum varsa eğer ve siz bu kadar akıllı bir kadınsanız neden sildiniz diye düşünmeden edemiyorum, rekabetin döndüğü bu kadar kurumsal bir firmada öyle olan bir maili silmek hiç zekice bir davranış değil, o mail duruyor olsaydı işler şuan başka olurdu

ama sizi özellikle haklı bulduğum bir nokta var, belki bazı arkadaşlarımız beni eleştirecektir ama yaşayan bilir derler ya..
benim çalıştığım yerde mail atmayı bilmeyen müdürler varken ben neden onların ağız kokusunu çekiyorum diyorum ve haklıyımda, işte bu noktada size hak veriyorum İngilizce konuşulan ve yürütülen bir işte ingilizce bilmeyen bir müdür... sorun ingilizce bilmemeside değil, sorun bu zamana kadar bu kurumda çalışıp işlerin ingilizce yürütüldüğünü bildiği halde ingilizce öğrenmemiş olması bence :) o yüzden hiç adil değil.. bu noktada sizin yaşadığınız duyguya hak veriyorum..

müdürünüze gelince kesinlikle ayrım yaptığı aşikar, yani müdürün önünde bile yaptıklarını açıkça yalanlayan bir adama hala bu şekilde davranması ilginç ama bir yandan da cinsiyet dayanışması diyelim..

ben sizin yerinizde olsam ali beyin attığı başka kırıcı mailler varsa hepsini yazıcıdan bir bir çıkarırım ayırırım
bir daha bana sesini yükseltmeye kalkarsa giderim müdürümle konuşurum müsadenizle ben direktör ve İK ile görüşmek istiyorum derim
İk'ya elimdeki ispatlarla gider sunarım.. hakkımı alırım

öfkeyle kalkan zararla oturu.. iş yerlerinde bunu sakince ve mesafeli bir şekilde yapmak gerekir.. Rekabet kaçınılmazdır
 
Merhaba Hanımlar,

Canım ülkemin en kurumsal firmalarından birinde bölüm yöneticisiyim ve işimi çok seviyorum

TR'deki bir firma ne kadar kurumsal yapıda olursa olsun bazı bölümler içinde çalışanlar kadar kurumsal olabiliyor maalesef.

Bu işe yönetici olarak girmedim. Benle aynı ekipte 40 yaşın üzerinde biri vardı -Ali bey diyelim. Yıllardır terfi etmek istemiş, kadro yok diyerek terfi ettirmemişler. Kendisinin de zaten yabancı dili yok, yani normal şartlarda zaten yöneticilik vasıfları yok. Ofiste birkaç saat vakit geçiren herkes kendisinin herkese yüksek sesle, emir veren tarzda, kaba konuştuğunu hissedebilir.

Ali Bey'in Benim işe başlamamdan hoşlanmadığı belliydi. Bağlı olduğumuz yöneticinin emekliği yakın olduğu için kendisi terfi beklemiş, ben işe alınınca da beni risk olarak algılamış olmalı. Neyse ki benden önce onu terfi ettirdiler. Onca yıl sonra terfi edince, tam onun terfisinden önce müdürümüz de değişince adam tam bir işkolik oldu. Neredeyse 24 saat bilgisayarı açık, başarısızlığı asla kabul etmeyen birine dönüştü, yeni müdür de onu böyle tanıdı ve sevdi...

Ali Beyin terfi etmesinden bir süre önce bir gün ofiste herkesin ortasında tartıştık. Her zamanki gibi sesini yükseltti. Ben de cesaret gösterip ona karşılık verince pıstı kaldı cevap veremedi. Ama bunu sindirmemiş olacak ki bana birkaç dakika sonra bir tehtid maili gönderdi. "bu yaptığına çok pişman olacaksın ama iş işten geçmiş olacak, bunun sonuçlarını ilerde göreceksin sen" vs vs diye neredeyse yarım sayfalık kötü bir maildi. Ben de okuyunca korku ve telaştan elim ayağıma dolaştı ve dünyanın en geri zekalı insanı olarak maili sildim. Yıllarca buna pişman oldum.

Ertesi yıl ben de terfi ettim. O zamandan beri aynı departmanın iki ayrı bölümünün aynı seviye yöneticileriyiz.

Yıllardır da alttan alttan bana zarar vermeye çalıştığını hissediyorum. Diğer arkadaşlar da bunun farkında ama onun korkusundan bu konuda bana şahitlik yapamazlar. Hatta herkes bu adamdan yaka silkiyor ama saldığı korku öyle bir boyutta ki benden başka adama karşı dik duran yok.

Bir de müdürümüz var. Çok çalışkan, o da işkolik. Dolayısıyla Ali beyi el üstünde tutuyor. İş konusunda yere göğe sığdıramıyor. Müdürümüz iyi biri ama eleştiriye geri bildirime kapalı. Ben bu kişi hakkında rahatsızlıklarımı birkaç kez dile getirmeye kalkıştım direkt cephe alıyor. Birkaç kişinin de bu kişi hakkında ona rahatsızlıklarını taşımış olduğunu sanıyorum anladığım kadarı ile bana olduğu gibi başkalarına da duvar oluyor konu daha yukarılara gitmesin diye.

Son yıllarda ben işlerimde biraz parladım. Performans göstergelerimiz oluyor, onlar Ai Bey'in göstergelerinden daha iyi gitmeye başladı. Yöneticime terfi istediğimi bir kaç kez anlattım. Geri bildirimleri oldu ama umutluyum ve beklentim sürüyor. Ayrıca Ali Beyin hala yabancı dili yok daha fazla ilerlemesi mümkün değil. Şirket kuralları gereği de yaşı itibarıyla çok uzun yıllar burda çalışmaya devam edemez, emekli olmak zorunda. Yani kaybedeceği hiç bir şeyi yok. Benimse onunla iyi geçinemediğim için kaybedebileceğim çok şey var. Önemli bir görevi var onun da, onu yanıma alamazsam daha üst düzey bi yöneticiliği başaramayacağımı düşünebilirler. Ya da beni başarısız göstermeyi gerçekten başarabilir.

Son zamanlarda biz Ali Beyle eskisinden daha çok üst üste birkaç tartışma yaşadık. Ben arayıp konuyu müdürüme taşıdım. Ayrıca da müdürümüzün cc de olduğu maillerde atıştık. Dün müdürümüz bizi bunu konuşmak için toplantıya çağırdı. Terfimi etkilemesinden korktuğum için iş birlikçi olmak ve konuyu kapatma niyeti ve psikolojisi ile toplantıya gittim. Bizi bir araya toplayıp "bu konuyu bugün burda çözmek istiyorum, taraf olacağımı düşünürseniz İK ya da direktöre taşıyabiliriz. En başarılı iki yöneticimsiniz. En önemli iki konuyu başarıyla yürütüyorsunuz. Ama birbirinizle anlaşamıyorsunuz. Derdiniz neyse bugün burda konuşalım" dedi. Ali bey "Sorun yok, bizim aramızda bişey yok" dedi üstü üste birkaç kez müdür sordu o böyle dedi. En sonunda müdür dayanamadı "Ali Bey beni arayıp anlatıyorsunuz ya işte onları anlatın" dedi. Ali bey yine "hatırlamıyorum aklıma gelmiyor" dedi. Ben de "benim aklıma geliyor ben anlatayım" dedim. Bir konu anlattım.

Ali Bey çıldırdı başladı bağırmaya "napıyorsun sen bundan sonra göreceksin bakalım ben de seni kötüleyeyim de gör nasıl oluyormuş. Bundan sonra ben sana göstereceğim. ben konuyu kapatmaya çalışıyorum hatırlamıyorum diyorum sen gelmiş anlatıyorsun"... Müdür sakinleştirdi. O da birkaç dakika içinde yaptığı hatanın farkına vardı ve 180 derece döndü toparlamaya çalıştı. Ben aslında Biriciği çok severim diye toplantı boyunda 4-5 kez saçmaladı.

Ben "müdürüm gördüğünüz gibi sizin yanınızda bile tehtid etti bağırdı" dedim. Ali bey ben tehtid etmedim dedi. Müdür ettin, söylediklerin o anlama geliyor dedi. Bana da dönüp ali beyin onları sinirle söyledi, asla öyle şeyler yapmayacağını ikimiz de biliyoruz yapmayacağına ben kefilim zaten dedi. Ben zaten toplantıdan o anda koptum. O andan sonra ne deseler kafamı salladım. Dediğim gibi ali bey ben biriciği çok severim zaten diye saçmaladı durdu. Müdür de sorun bitti mi diye teyit istedi. Ben "az önceki şeyi ben kendime yakıştıramıyorum, nasıl beni tehtid edebilir ben bunu aşmış değilim" dedim. Müdür yine aynı şeyleri söyledi. İkimiz de biliyoruz bir anlık sinirle söyledi asla öyle şeyler yapmaz. Ben garanti ediyorum yapmayacağını dedi. Siz garanti ediyor musunuz dedim ediyorum dedi. Ali beyin yine beni sevdiğine dair bir kaç maymunluğu ve sonra el sıkışıp iyi geçinmek üzere odadan çıktık. Gün boyunca kafamdaki sesler susmadı ve baş ağrısı çektim.

Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Müdürüme dün olan tedtidi yazılı platforma taşımak ve gerektiğinde ispat olarak kullanmak üzere bir mail göndersem nasıl olur? Dün sizin yanınızda ali bey böyle böyle yaptı. Konunun kapanması için üzerinde durmuyorum ve büyütmüyorum. Sizin böyle birşeye izin vermeyeceğinizi de biliyorum. (devamını nasıl üstü kapalı yazabileceğimi bilmiyorum ama söylemek istediğim şu: dünyanın binbir türlü hali var ve siz giderseniz diye ben bunun yazılı olmasını, elimde bu tehtidin ispatı olmasını istediğim için bu maili gönderiyorum demeliyim diye düşünüyorum.) Bu maili atarsam müdür biricik hala uzatıyor diye düşünecek.

Diğer bir seçenek bu konuyu İK'ya ve daha üst yönetime taşımak. Bundan 3 sebepten çekiniyorum. Müdürüm kol kırılır yen içinde kalır kafasında ona sormadan ik ya gidersem onu karşıma almış olurum. İkincisi adamı işinden etme niyetinde değilim, sakinlesin işie baksın benle uğraşmayı bıraksın istiyorum sadece. Son olarak da gerçekten kavga dalaş ve uğraşma istemiyorum, onları üstüme çekmek istemiyorum. Huzur istiyorum...

Hatta yine sineye çekmeyi bu güne kadar yaptığım gibi yanına bırakıp sadece işime bakmayı da düşünüyorum...

Şimdiden yardımcı olmak için yazan herkese teşekkür ederim.
Okurken sıkılanlar olmuş ,hepsini okudum gayet akıcıydı bence:)sorunuzun cevabi hiç birşey yapmayın bir sonraki adıma kadar şuan haklı siz görünüyorsunuz ve eğer uzatırsaniz haksız konuma düşebilirsiniz
Not:20 senedir çalişiyorum anlatığınız tip çok tanınıdık geldi:KK66:
 
Beni yanlış anlamayın ama illa ki bu işyerinde çalışmak zorunda mısınız? Ali bey sürekli tehdit ediyor ve sanki yer yüzündeki son iş yeri burasıymış gibi her şeyi sineye çekiyorsunuz. Madem yabancı diliniz var, başarılı bir yöneticisiniz başka iş bakın. Ayrıca iş hayatında bu kadar pasif davranmayın.

Ben olsam en başında Ali beye dur derdim, maili silmişsiniz ama silinen mailler IT tarafından yedeklerden geri getirilebilirdi. Siz onu dahi düşünememişsiniz.

Son olarakta siz bu bakış açısı ile nasılsa her denilene evet diyeceksiniz, boşuna ikya falan taşımaya kalkmayın. Lütfen ne istediğinize karar verip ona göre adımlar atın. Yolunuz açık olsun, iyi insanlarla karşılaşmanız dileğiyle...
 
Kurumsal şirkette herkes herkesin ayağını kaydırmaya çalışır, sana iş öğretmesi gereken bilerek tam öğretmez ki bana sormak felmek durumunda kalsın şirketin bana ihtiyacı olsun diye. Sanırım ilk başlarda bu durumdan aranız bozuldu.
Zamanla ikinizde yönetici oldunuz ama aranızdaki soğukluk devam etti. .
Kurumsal deneyimlerime göre şuanlık bu durumu rafa kaldırın. Zira müdürünüz olayı kapatmak istemiş. Ik a bu konu taşındığında müdürünüzüde karşınıza alırsınız ve ilk eleman transferinde şutlarlar sizi. Haklıyken haksız konuma düşüp müdürle arayı bozmaya gerek yok.
Bir daha attığı mailleri sakın silmeyin , cevap dönerken müdürünüzüde cc e ekleyin.
 
Bu saatten sonra bir sıkıntı çıkarsa uğraşırsınız adamla şuan uzatmak sizin aleyhinizedir.ne İngilizceymiş yani adamı küçümseyip durmuşsunuz yazıda öyle algıladım en azından.ali bey ben olsam şimdiye öğrenirdim ingilizce atla deve değil.
 
Kurumsal şirkette herkes herkesin ayağını kaydırmaya çalışır, sana iş öğretmesi gereken bilerek tam öğretmez ki bana sormak felmek durumunda kalsın şirketin bana ihtiyacı olsun diye. Sanırım ilk başlarda bu durumdan aranız bozuldu.
Zamanla ikinizde yönetici oldunuz ama aranızdaki soğukluk devam etti. .
Kurumsal deneyimlerime göre şuanlık bu durumu rafa kaldırın. Zira müdürünüz olayı kapatmak istemiş. Ik a bu konu taşındığında müdürünüzüde karşınıza alırsınız ve ilk eleman transferinde şutlarlar sizi. Haklıyken haksız konuma düşüp müdürle arayı bozmaya gerek yok.
Bir daha attığı mailleri sakın silmeyin , cevap dönerken müdürünüzüde cc e ekleyin.

Peki müdürüme bir mail atsam, ali bey ile dün ali bey toplantıda sizin yanınızda beni tehtit etti vs diye
 
Bu saatten sonra bir sıkıntı çıkarsa uğraşırsınız adamla şuan uzatmak sizin aleyhinizedir.ne İngilizceymiş yani adamı küçümseyip durmuşsunuz yazıda öyle algıladım en azından.ali bey ben olsam şimdiye öğrenirdim ingilizce atla deve değil.


Koskoca yazıda sadece bir kere yabancı dil bir kere de İngilizce kelimesi kullanmışım.
Buna bu kadar takılanlar olduğuna göre atla deve sanıyorum ki.
 
kurcalama, şu anda sen öndesin. yukarda yazmışlar, şu an uzatırsan sen sorunlu görüneceksin. ama bundan sonra ayık ol, en ufak durumda bas git müdüre tekrar. ali bey zaten gidici, sen ondan daha kalıcısın. doğru ve sakin oyna. ali bey verdiği kozun paniğiyle kısa zamanda tekrar saçmalayabilir, seni tuzağa çekmeye çalışabilir. sakın galeyana gelme.
 
X