İş hayatı tecrübesi olan akıllı hanımlardan fikir rica ediyorum

Kk cok degisti.Herkes dalgaya,kaf bulmaya geliyo resmen.Manas destaniymis.Isteyen istedigi uzunlukta yazabilir.Eger bu konuyla ilgili bi sikinti olsaydi adminler mudahale ederdi sanirim.Artik su alayci tavirlarinizi bi kenara birakin.Hatta dalga gececeginize yazmayin.Konu sahibine gelecek olursak bende kurumsal bi sirkette calisiorum.Boyle biseyin olmasi mumkun degil taraf ya da taraflar derhal disiplin cezasi alirlar hatta tehdit eden tarafin is akdi feshedilir.Ben isyerindeki huzursuzluktan asiri mutsuzluk ve tedirginlik duyarim.Sizi de cok iyi anliorum.Ben olsam ust yonetime durumu bildirirdim.Kimse kimseyi tehdit edip isyeri huzurunu kaciramaz.Ali bey gozden cikarilamicak kadar degerliyse siz de oylesiniz bunu bilin.Kaldi ki tehditler savuran bir adam birakin degerli olmayi bana kalirsa derhal isten uzaklastirilmali.
 
Bu arada bi hanimefendi ingilizce ogrenmek atla deve mi demis.Guldum sadece.Kurumsal bi firmada uluslararasi yazismalari hangi dilde yapmayi planliosunuz,gelen yabanci misafirlerle hangi dilde konusursunuz.Ingilizce, siz kabul edin ya da etmeyin global dunyanin dilidir.Anadili ingilizce olmayan herkesin anlastigi tek dildir.Hele hele is dunyasinda aksi dusunulemez bile.
 
Son düzenleme:
Merhaba Hanımlar,

Canım ülkemin en kurumsal firmalarından birinde bölüm yöneticisiyim ve işimi çok seviyorum

TR'deki bir firma ne kadar kurumsal yapıda olursa olsun bazı bölümler içinde çalışanlar kadar kurumsal olabiliyor maalesef.

Bu işe yönetici olarak girmedim. Benle aynı ekipte 40 yaşın üzerinde biri vardı -Ali bey diyelim. Yıllardır terfi etmek istemiş, kadro yok diyerek terfi ettirmemişler. Kendisinin de zaten yabancı dili yok, yani normal şartlarda zaten yöneticilik vasıfları yok. Ofiste birkaç saat vakit geçiren herkes kendisinin herkese yüksek sesle, emir veren tarzda, kaba konuştuğunu hissedebilir.

Ali Bey'in Benim işe başlamamdan hoşlanmadığı belliydi. Bağlı olduğumuz yöneticinin emekliği yakın olduğu için kendisi terfi beklemiş, ben işe alınınca da beni risk olarak algılamış olmalı. Neyse ki benden önce onu terfi ettirdiler. Onca yıl sonra terfi edince, tam onun terfisinden önce müdürümüz de değişince adam tam bir işkolik oldu. Neredeyse 24 saat bilgisayarı açık, başarısızlığı asla kabul etmeyen birine dönüştü, yeni müdür de onu böyle tanıdı ve sevdi...

Ali Beyin terfi etmesinden bir süre önce bir gün ofiste herkesin ortasında tartıştık. Her zamanki gibi sesini yükseltti. Ben de cesaret gösterip ona karşılık verince pıstı kaldı cevap veremedi. Ama bunu sindirmemiş olacak ki bana birkaç dakika sonra bir tehtid maili gönderdi. "bu yaptığına çok pişman olacaksın ama iş işten geçmiş olacak, bunun sonuçlarını ilerde göreceksin sen" vs vs diye neredeyse yarım sayfalık kötü bir maildi. Ben de okuyunca korku ve telaştan elim ayağıma dolaştı ve dünyanın en geri zekalı insanı olarak maili sildim. Yıllarca buna pişman oldum.

Ertesi yıl ben de terfi ettim. O zamandan beri aynı departmanın iki ayrı bölümünün aynı seviye yöneticileriyiz.

Yıllardır da alttan alttan bana zarar vermeye çalıştığını hissediyorum. Diğer arkadaşlar da bunun farkında ama onun korkusundan bu konuda bana şahitlik yapamazlar. Hatta herkes bu adamdan yaka silkiyor ama saldığı korku öyle bir boyutta ki benden başka adama karşı dik duran yok.

Bir de müdürümüz var. Çok çalışkan, o da işkolik. Dolayısıyla Ali beyi el üstünde tutuyor. İş konusunda yere göğe sığdıramıyor. Müdürümüz iyi biri ama eleştiriye geri bildirime kapalı. Ben bu kişi hakkında rahatsızlıklarımı birkaç kez dile getirmeye kalkıştım direkt cephe alıyor. Birkaç kişinin de bu kişi hakkında ona rahatsızlıklarını taşımış olduğunu sanıyorum anladığım kadarı ile bana olduğu gibi başkalarına da duvar oluyor konu daha yukarılara gitmesin diye.

Son yıllarda ben işlerimde biraz parladım. Performans göstergelerimiz oluyor, onlar Ai Bey'in göstergelerinden daha iyi gitmeye başladı. Yöneticime terfi istediğimi bir kaç kez anlattım. Geri bildirimleri oldu ama umutluyum ve beklentim sürüyor. Ayrıca Ali Beyin hala yabancı dili yok daha fazla ilerlemesi mümkün değil. Şirket kuralları gereği de yaşı itibarıyla çok uzun yıllar burda çalışmaya devam edemez, emekli olmak zorunda. Yani kaybedeceği hiç bir şeyi yok. Benimse onunla iyi geçinemediğim için kaybedebileceğim çok şey var. Önemli bir görevi var onun da, onu yanıma alamazsam daha üst düzey bi yöneticiliği başaramayacağımı düşünebilirler. Ya da beni başarısız göstermeyi gerçekten başarabilir.

Son zamanlarda biz Ali Beyle eskisinden daha çok üst üste birkaç tartışma yaşadık. Ben arayıp konuyu müdürüme taşıdım. Ayrıca da müdürümüzün cc de olduğu maillerde atıştık. Dün müdürümüz bizi bunu konuşmak için toplantıya çağırdı. Terfimi etkilemesinden korktuğum için iş birlikçi olmak ve konuyu kapatma niyeti ve psikolojisi ile toplantıya gittim. Bizi bir araya toplayıp "bu konuyu bugün burda çözmek istiyorum, taraf olacağımı düşünürseniz İK ya da direktöre taşıyabiliriz. En başarılı iki yöneticimsiniz. En önemli iki konuyu başarıyla yürütüyorsunuz. Ama birbirinizle anlaşamıyorsunuz. Derdiniz neyse bugün burda konuşalım" dedi. Ali bey "Sorun yok, bizim aramızda bişey yok" dedi üstü üste birkaç kez müdür sordu o böyle dedi. En sonunda müdür dayanamadı "Ali Bey beni arayıp anlatıyorsunuz ya işte onları anlatın" dedi. Ali bey yine "hatırlamıyorum aklıma gelmiyor" dedi. Ben de "benim aklıma geliyor ben anlatayım" dedim. Bir konu anlattım.

Ali Bey çıldırdı başladı bağırmaya "napıyorsun sen bundan sonra göreceksin bakalım ben de seni kötüleyeyim de gör nasıl oluyormuş. Bundan sonra ben sana göstereceğim. ben konuyu kapatmaya çalışıyorum hatırlamıyorum diyorum sen gelmiş anlatıyorsun"... Müdür sakinleştirdi. O da birkaç dakika içinde yaptığı hatanın farkına vardı ve 180 derece döndü toparlamaya çalıştı. Ben aslında Biriciği çok severim diye toplantı boyunda 4-5 kez saçmaladı.

Ben "müdürüm gördüğünüz gibi sizin yanınızda bile tehtid etti bağırdı" dedim. Ali bey ben tehtid etmedim dedi. Müdür ettin, söylediklerin o anlama geliyor dedi. Bana da dönüp ali beyin onları sinirle söyledi, asla öyle şeyler yapmayacağını ikimiz de biliyoruz yapmayacağına ben kefilim zaten dedi. Ben zaten toplantıdan o anda koptum. O andan sonra ne deseler kafamı salladım. Dediğim gibi ali bey ben biriciği çok severim zaten diye saçmaladı durdu. Müdür de sorun bitti mi diye teyit istedi. Ben "az önceki şeyi ben kendime yakıştıramıyorum, nasıl beni tehtid edebilir ben bunu aşmış değilim" dedim. Müdür yine aynı şeyleri söyledi. İkimiz de biliyoruz bir anlık sinirle söyledi asla öyle şeyler yapmaz. Ben garanti ediyorum yapmayacağını dedi. Siz garanti ediyor musunuz dedim ediyorum dedi. Ali beyin yine beni sevdiğine dair bir kaç maymunluğu ve sonra el sıkışıp iyi geçinmek üzere odadan çıktık. Gün boyunca kafamdaki sesler susmadı ve baş ağrısı çektim.

Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Müdürüme dün olan tedtidi yazılı platforma taşımak ve gerektiğinde ispat olarak kullanmak üzere bir mail göndersem nasıl olur? Dün sizin yanınızda ali bey böyle böyle yaptı. Konunun kapanması için üzerinde durmuyorum ve büyütmüyorum. Sizin böyle birşeye izin vermeyeceğinizi de biliyorum. (devamını nasıl üstü kapalı yazabileceğimi bilmiyorum ama söylemek istediğim şu: dünyanın binbir türlü hali var ve siz giderseniz diye ben bunun yazılı olmasını, elimde bu tehtidin ispatı olmasını istediğim için bu maili gönderiyorum demeliyim diye düşünüyorum.) Bu maili atarsam müdür biricik hala uzatıyor diye düşünecek.

Diğer bir seçenek bu konuyu İK'ya ve daha üst yönetime taşımak. Bundan 3 sebepten çekiniyorum. Müdürüm kol kırılır yen içinde kalır kafasında ona sormadan ik ya gidersem onu karşıma almış olurum. İkincisi adamı işinden etme niyetinde değilim, sakinlesin işie baksın benle uğraşmayı bıraksın istiyorum sadece. Son olarak da gerçekten kavga dalaş ve uğraşma istemiyorum, onları üstüme çekmek istemiyorum. Huzur istiyorum...

Hatta yine sineye çekmeyi bu güne kadar yaptığım gibi yanına bırakıp sadece işime bakmayı da düşünüyorum...

Şimdiden yardımcı olmak için yazan herkese teşekkür ederim.
Bir benzerini ben yaşadım ve Ali bey benzeri olan arkadaşı en son işten attılar da huzura kavuştuk. Evden fazla işyerinde vakit geçiriyorsunuz bu huzursuzluk insanı hasta eder. Ben yöneticime gidip böyle bir tehdidin profesyonelce olmadığını, kendisinin bize oldukça uzak oturduğu için zamanında müdahale edemeyeceğini söyleyerek konuyu İK ya taşıdım ve aynı gün içinde kendisine çıkış verdiler. Vicdan azabı duymayı bırakın çünkü orası kimsenin babasının çiftliği değil herkes edebiyle çalışmak zorunda. Siz bu korkuyu duymak zorunda değilsiniz
 
sizi onceki konularinizdan biliyorum ve acikcasi asil sizin elestiri kabul etmeyen ve konuyu kendi istedigi sekilde cevirmeye musait bir kisi oldugunuzu dusunuyorum. bu sebepten bahsettiginiz kisiler hakkindaki yorumlarinizin da objektif ve dogru olduguna inanmiyorum. sadece bunu soylemeye geldim. ali beyin hikayesinin sizinkinden cok farkli olduguna nedense emin gibiyim.
 
Kk cok degisti.Herkes dalgaya,kaf bulmaya geliyo resmen.Manas destaniymis.Isteyen istedigi uzunlukta yazabilir.Eger bu konuyla ilgili bi sikinti olsaydi adminler mudahale ederdi sanirim.Artik su alayci tavirlarinizi bi kenara birakin.Hatta dalga gececeginize yazmayin.Konu sahibine gelecek olursak bende kurumsal bi sirkette calisiorum.Boyle biseyin olmasi mumkun degil taraf ya da taraflar derhal disiplin cezasi alirlar hatta tehdit eden tarafin is akdi feshedilir.Ben isyerindeki huzursuzluktan asiri mutsuzluk ve tedirginlik duyarim.Sizi de cok iyi anliorum.Ben olsam ust yonetime durumu bildirirdim.Kimse kimseyi tehdit edip isyeri huzurunu kaciramaz.Ali bey gozden cikarilamicak kadar degerliyse siz de oylesiniz bunu bilin.Kaldi ki tehditler savuran bir adam birakin degerli olmayi bana kalirsa derhal isten uzaklastirilmali.

Ben de şok oluyorum o acımasız yorumlara pes diyorum..Gerek var mıymış detaya, okumamış, bi de işinize bakın diyor...Kabus gibi insanlara ne olmuş böyle...

Bi konuyu üstün körü yazacagına hiç yazmasın, detayları bilmemiz önemli tabiki...Belli ki akıl danışabileceği bu işleri vakıf bir büyüğü yok burda sormus, uzun yazması normal...

Konuya gelirsem, Ali Bey'le neden bu kadaratışmaya girdiğini anlayamadım..Sonuçta yaşı ilerlemiş, çok ta olgun olmadığı belli...Senin onu idare edip geçici olarak bakman lazım...Ben olsam deli gözüyle bakıp gerekmedikçe muhatap olmam, hele maillerle atışmak asla...Sen de olgun durmuyorsun, hırs yapmışsın...Ama bu insanlara geçici gözüyle bak kendini yakma

Arka planda müdürle konuşuyorlar...Müdür bence onu kolluyor seni değil...Tehdit yapan birine uyarı verilir, yok gerçekten yapmaz oyle değildir demek profosyonellikten uzak, ayırımcılık o yüzden müdüre de güvenme...Bazı erkekler kadınlara eksik insan olarak bakabiliyorlar...Üstü yonetim konusu ise müdürün üst yonetimle arasına bağlı, eğer iyi ise senin yaptıgın şikayet daha da olumsuzluga götürür seni...böyle aynı durumu yasayan bi arkadaşım vardı, siz artık beraber calısamıyorsunuz diye yerini değiştirdiler gittiği bolume yonetici olarak ta gidemedi...
 
Merhaba Hanımlar,

Canım ülkemin en kurumsal firmalarından birinde bölüm yöneticisiyim ve işimi çok seviyorum

TR'deki bir firma ne kadar kurumsal yapıda olursa olsun bazı bölümler içinde çalışanlar kadar kurumsal olabiliyor maalesef.

Bu işe yönetici olarak girmedim. Benle aynı ekipte 40 yaşın üzerinde biri vardı -Ali bey diyelim. Yıllardır terfi etmek istemiş, kadro yok diyerek terfi ettirmemişler. Kendisinin de zaten yabancı dili yok, yani normal şartlarda zaten yöneticilik vasıfları yok. Ofiste birkaç saat vakit geçiren herkes kendisinin herkese yüksek sesle, emir veren tarzda, kaba konuştuğunu hissedebilir.

Ali Bey'in Benim işe başlamamdan hoşlanmadığı belliydi. Bağlı olduğumuz yöneticinin emekliği yakın olduğu için kendisi terfi beklemiş, ben işe alınınca da beni risk olarak algılamış olmalı. Neyse ki benden önce onu terfi ettirdiler. Onca yıl sonra terfi edince, tam onun terfisinden önce müdürümüz de değişince adam tam bir işkolik oldu. Neredeyse 24 saat bilgisayarı açık, başarısızlığı asla kabul etmeyen birine dönüştü, yeni müdür de onu böyle tanıdı ve sevdi...

Ali Beyin terfi etmesinden bir süre önce bir gün ofiste herkesin ortasında tartıştık. Her zamanki gibi sesini yükseltti. Ben de cesaret gösterip ona karşılık verince pıstı kaldı cevap veremedi. Ama bunu sindirmemiş olacak ki bana birkaç dakika sonra bir tehtid maili gönderdi. "bu yaptığına çok pişman olacaksın ama iş işten geçmiş olacak, bunun sonuçlarını ilerde göreceksin sen" vs vs diye neredeyse yarım sayfalık kötü bir maildi. Ben de okuyunca korku ve telaştan elim ayağıma dolaştı ve dünyanın en geri zekalı insanı olarak maili sildim. Yıllarca buna pişman oldum.

Ertesi yıl ben de terfi ettim. O zamandan beri aynı departmanın iki ayrı bölümünün aynı seviye yöneticileriyiz.

Yıllardır da alttan alttan bana zarar vermeye çalıştığını hissediyorum. Diğer arkadaşlar da bunun farkında ama onun korkusundan bu konuda bana şahitlik yapamazlar. Hatta herkes bu adamdan yaka silkiyor ama saldığı korku öyle bir boyutta ki benden başka adama karşı dik duran yok.

Bir de müdürümüz var. Çok çalışkan, o da işkolik. Dolayısıyla Ali beyi el üstünde tutuyor. İş konusunda yere göğe sığdıramıyor. Müdürümüz iyi biri ama eleştiriye geri bildirime kapalı. Ben bu kişi hakkında rahatsızlıklarımı birkaç kez dile getirmeye kalkıştım direkt cephe alıyor. Birkaç kişinin de bu kişi hakkında ona rahatsızlıklarını taşımış olduğunu sanıyorum anladığım kadarı ile bana olduğu gibi başkalarına da duvar oluyor konu daha yukarılara gitmesin diye.

Son yıllarda ben işlerimde biraz parladım. Performans göstergelerimiz oluyor, onlar Ai Bey'in göstergelerinden daha iyi gitmeye başladı. Yöneticime terfi istediğimi bir kaç kez anlattım. Geri bildirimleri oldu ama umutluyum ve beklentim sürüyor. Ayrıca Ali Beyin hala yabancı dili yok daha fazla ilerlemesi mümkün değil. Şirket kuralları gereği de yaşı itibarıyla çok uzun yıllar burda çalışmaya devam edemez, emekli olmak zorunda. Yani kaybedeceği hiç bir şeyi yok. Benimse onunla iyi geçinemediğim için kaybedebileceğim çok şey var. Önemli bir görevi var onun da, onu yanıma alamazsam daha üst düzey bi yöneticiliği başaramayacağımı düşünebilirler. Ya da beni başarısız göstermeyi gerçekten başarabilir.

Son zamanlarda biz Ali Beyle eskisinden daha çok üst üste birkaç tartışma yaşadık. Ben arayıp konuyu müdürüme taşıdım. Ayrıca da müdürümüzün cc de olduğu maillerde atıştık. Dün müdürümüz bizi bunu konuşmak için toplantıya çağırdı. Terfimi etkilemesinden korktuğum için iş birlikçi olmak ve konuyu kapatma niyeti ve psikolojisi ile toplantıya gittim. Bizi bir araya toplayıp "bu konuyu bugün burda çözmek istiyorum, taraf olacağımı düşünürseniz İK ya da direktöre taşıyabiliriz. En başarılı iki yöneticimsiniz. En önemli iki konuyu başarıyla yürütüyorsunuz. Ama birbirinizle anlaşamıyorsunuz. Derdiniz neyse bugün burda konuşalım" dedi. Ali bey "Sorun yok, bizim aramızda bişey yok" dedi üstü üste birkaç kez müdür sordu o böyle dedi. En sonunda müdür dayanamadı "Ali Bey beni arayıp anlatıyorsunuz ya işte onları anlatın" dedi. Ali bey yine "hatırlamıyorum aklıma gelmiyor" dedi. Ben de "benim aklıma geliyor ben anlatayım" dedim. Bir konu anlattım.

Ali Bey çıldırdı başladı bağırmaya "napıyorsun sen bundan sonra göreceksin bakalım ben de seni kötüleyeyim de gör nasıl oluyormuş. Bundan sonra ben sana göstereceğim. ben konuyu kapatmaya çalışıyorum hatırlamıyorum diyorum sen gelmiş anlatıyorsun"... Müdür sakinleştirdi. O da birkaç dakika içinde yaptığı hatanın farkına vardı ve 180 derece döndü toparlamaya çalıştı. Ben aslında Biriciği çok severim diye toplantı boyunda 4-5 kez saçmaladı.

Ben "müdürüm gördüğünüz gibi sizin yanınızda bile tehtid etti bağırdı" dedim. Ali bey ben tehtid etmedim dedi. Müdür ettin, söylediklerin o anlama geliyor dedi. Bana da dönüp ali beyin onları sinirle söyledi, asla öyle şeyler yapmayacağını ikimiz de biliyoruz yapmayacağına ben kefilim zaten dedi. Ben zaten toplantıdan o anda koptum. O andan sonra ne deseler kafamı salladım. Dediğim gibi ali bey ben biriciği çok severim zaten diye saçmaladı durdu. Müdür de sorun bitti mi diye teyit istedi. Ben "az önceki şeyi ben kendime yakıştıramıyorum, nasıl beni tehtid edebilir ben bunu aşmış değilim" dedim. Müdür yine aynı şeyleri söyledi. İkimiz de biliyoruz bir anlık sinirle söyledi asla öyle şeyler yapmaz. Ben garanti ediyorum yapmayacağını dedi. Siz garanti ediyor musunuz dedim ediyorum dedi. Ali beyin yine beni sevdiğine dair bir kaç maymunluğu ve sonra el sıkışıp iyi geçinmek üzere odadan çıktık. Gün boyunca kafamdaki sesler susmadı ve baş ağrısı çektim.

Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Müdürüme dün olan tedtidi yazılı platforma taşımak ve gerektiğinde ispat olarak kullanmak üzere bir mail göndersem nasıl olur? Dün sizin yanınızda ali bey böyle böyle yaptı. Konunun kapanması için üzerinde durmuyorum ve büyütmüyorum. Sizin böyle birşeye izin vermeyeceğinizi de biliyorum. (devamını nasıl üstü kapalı yazabileceğimi bilmiyorum ama söylemek istediğim şu: dünyanın binbir türlü hali var ve siz giderseniz diye ben bunun yazılı olmasını, elimde bu tehtidin ispatı olmasını istediğim için bu maili gönderiyorum demeliyim diye düşünüyorum.) Bu maili atarsam müdür biricik hala uzatıyor diye düşünecek.

Diğer bir seçenek bu konuyu İK'ya ve daha üst yönetime taşımak. Bundan 3 sebepten çekiniyorum. Müdürüm kol kırılır yen içinde kalır kafasında ona sormadan ik ya gidersem onu karşıma almış olurum. İkincisi adamı işinden etme niyetinde değilim, sakinlesin işie baksın benle uğraşmayı bıraksın istiyorum sadece. Son olarak da gerçekten kavga dalaş ve uğraşma istemiyorum, onları üstüme çekmek istemiyorum. Huzur istiyorum...

Hatta yine sineye çekmeyi bu güne kadar yaptığım gibi yanına bırakıp sadece işime bakmayı da düşünüyorum...

Şimdiden yardımcı olmak için yazan herkese teşekkür ederim.
Böyle olaylarda mazlumu oynamak ama hakkını bildiğini de göstermen gerekiyor bence.
Şu an sen toplantıdaki sakin kalmayı başaran ve konuyu uzatmak istemeyen tarafsın. O bağırışlardan sonra müdür neden anlaşamadığınızın da gayet farkındadır.
Ben olsam böyle bir mail atmazdım. Müdürün söylediği arayıp söylüyosunuz ya dediği şeyleri dillendirememesi zaten sözünün arkasında olmadığını açık bir şekilde göstermiş.
Ali beyle istediğiniz gibi konuşun artık. Müdürün gözünde 1-0 öndesiniz. Eğer iyice gerilirse ortam müdürünüze hani böyle şeyler yapmayacaktı siz söz vermiştiniz şunları konuştuğumuz toplantoda diye bir mail atıp onun cevabını kullanabilirsiniz. Kalkıp yoo ben öyle demedim diye yazmaz zaten.
 
Merhaba Hanımlar,

Canım ülkemin en kurumsal firmalarından birinde bölüm yöneticisiyim ve işimi çok seviyorum

TR'deki bir firma ne kadar kurumsal yapıda olursa olsun bazı bölümler içinde çalışanlar kadar kurumsal olabiliyor maalesef.

Bu işe yönetici olarak girmedim. Benle aynı ekipte 40 yaşın üzerinde biri vardı -Ali bey diyelim. Yıllardır terfi etmek istemiş, kadro yok diyerek terfi ettirmemişler. Kendisinin de zaten yabancı dili yok, yani normal şartlarda zaten yöneticilik vasıfları yok. Ofiste birkaç saat vakit geçiren herkes kendisinin herkese yüksek sesle, emir veren tarzda, kaba konuştuğunu hissedebilir.

Ali Bey'in Benim işe başlamamdan hoşlanmadığı belliydi. Bağlı olduğumuz yöneticinin emekliği yakın olduğu için kendisi terfi beklemiş, ben işe alınınca da beni risk olarak algılamış olmalı. Neyse ki benden önce onu terfi ettirdiler. Onca yıl sonra terfi edince, tam onun terfisinden önce müdürümüz de değişince adam tam bir işkolik oldu. Neredeyse 24 saat bilgisayarı açık, başarısızlığı asla kabul etmeyen birine dönüştü, yeni müdür de onu böyle tanıdı ve sevdi...

Ali Beyin terfi etmesinden bir süre önce bir gün ofiste herkesin ortasında tartıştık. Her zamanki gibi sesini yükseltti. Ben de cesaret gösterip ona karşılık verince pıstı kaldı cevap veremedi. Ama bunu sindirmemiş olacak ki bana birkaç dakika sonra bir tehtid maili gönderdi. "bu yaptığına çok pişman olacaksın ama iş işten geçmiş olacak, bunun sonuçlarını ilerde göreceksin sen" vs vs diye neredeyse yarım sayfalık kötü bir maildi. Ben de okuyunca korku ve telaştan elim ayağıma dolaştı ve dünyanın en geri zekalı insanı olarak maili sildim. Yıllarca buna pişman oldum.

Ertesi yıl ben de terfi ettim. O zamandan beri aynı departmanın iki ayrı bölümünün aynı seviye yöneticileriyiz.

Yıllardır da alttan alttan bana zarar vermeye çalıştığını hissediyorum. Diğer arkadaşlar da bunun farkında ama onun korkusundan bu konuda bana şahitlik yapamazlar. Hatta herkes bu adamdan yaka silkiyor ama saldığı korku öyle bir boyutta ki benden başka adama karşı dik duran yok.

Bir de müdürümüz var. Çok çalışkan, o da işkolik. Dolayısıyla Ali beyi el üstünde tutuyor. İş konusunda yere göğe sığdıramıyor. Müdürümüz iyi biri ama eleştiriye geri bildirime kapalı. Ben bu kişi hakkında rahatsızlıklarımı birkaç kez dile getirmeye kalkıştım direkt cephe alıyor. Birkaç kişinin de bu kişi hakkında ona rahatsızlıklarını taşımış olduğunu sanıyorum anladığım kadarı ile bana olduğu gibi başkalarına da duvar oluyor konu daha yukarılara gitmesin diye.

Son yıllarda ben işlerimde biraz parladım. Performans göstergelerimiz oluyor, onlar Ai Bey'in göstergelerinden daha iyi gitmeye başladı. Yöneticime terfi istediğimi bir kaç kez anlattım. Geri bildirimleri oldu ama umutluyum ve beklentim sürüyor. Ayrıca Ali Beyin hala yabancı dili yok daha fazla ilerlemesi mümkün değil. Şirket kuralları gereği de yaşı itibarıyla çok uzun yıllar burda çalışmaya devam edemez, emekli olmak zorunda. Yani kaybedeceği hiç bir şeyi yok. Benimse onunla iyi geçinemediğim için kaybedebileceğim çok şey var. Önemli bir görevi var onun da, onu yanıma alamazsam daha üst düzey bi yöneticiliği başaramayacağımı düşünebilirler. Ya da beni başarısız göstermeyi gerçekten başarabilir.

Son zamanlarda biz Ali Beyle eskisinden daha çok üst üste birkaç tartışma yaşadık. Ben arayıp konuyu müdürüme taşıdım. Ayrıca da müdürümüzün cc de olduğu maillerde atıştık. Dün müdürümüz bizi bunu konuşmak için toplantıya çağırdı. Terfimi etkilemesinden korktuğum için iş birlikçi olmak ve konuyu kapatma niyeti ve psikolojisi ile toplantıya gittim. Bizi bir araya toplayıp "bu konuyu bugün burda çözmek istiyorum, taraf olacağımı düşünürseniz İK ya da direktöre taşıyabiliriz. En başarılı iki yöneticimsiniz. En önemli iki konuyu başarıyla yürütüyorsunuz. Ama birbirinizle anlaşamıyorsunuz. Derdiniz neyse bugün burda konuşalım" dedi. Ali bey "Sorun yok, bizim aramızda bişey yok" dedi üstü üste birkaç kez müdür sordu o böyle dedi. En sonunda müdür dayanamadı "Ali Bey beni arayıp anlatıyorsunuz ya işte onları anlatın" dedi. Ali bey yine "hatırlamıyorum aklıma gelmiyor" dedi. Ben de "benim aklıma geliyor ben anlatayım" dedim. Bir konu anlattım.

Ali Bey çıldırdı başladı bağırmaya "napıyorsun sen bundan sonra göreceksin bakalım ben de seni kötüleyeyim de gör nasıl oluyormuş. Bundan sonra ben sana göstereceğim. ben konuyu kapatmaya çalışıyorum hatırlamıyorum diyorum sen gelmiş anlatıyorsun"... Müdür sakinleştirdi. O da birkaç dakika içinde yaptığı hatanın farkına vardı ve 180 derece döndü toparlamaya çalıştı. Ben aslında Biriciği çok severim diye toplantı boyunda 4-5 kez saçmaladı.

Ben "müdürüm gördüğünüz gibi sizin yanınızda bile tehtid etti bağırdı" dedim. Ali bey ben tehtid etmedim dedi. Müdür ettin, söylediklerin o anlama geliyor dedi. Bana da dönüp ali beyin onları sinirle söyledi, asla öyle şeyler yapmayacağını ikimiz de biliyoruz yapmayacağına ben kefilim zaten dedi. Ben zaten toplantıdan o anda koptum. O andan sonra ne deseler kafamı salladım. Dediğim gibi ali bey ben biriciği çok severim zaten diye saçmaladı durdu. Müdür de sorun bitti mi diye teyit istedi. Ben "az önceki şeyi ben kendime yakıştıramıyorum, nasıl beni tehtid edebilir ben bunu aşmış değilim" dedim. Müdür yine aynı şeyleri söyledi. İkimiz de biliyoruz bir anlık sinirle söyledi asla öyle şeyler yapmaz. Ben garanti ediyorum yapmayacağını dedi. Siz garanti ediyor musunuz dedim ediyorum dedi. Ali beyin yine beni sevdiğine dair bir kaç maymunluğu ve sonra el sıkışıp iyi geçinmek üzere odadan çıktık. Gün boyunca kafamdaki sesler susmadı ve baş ağrısı çektim.

Şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Müdürüme dün olan tedtidi yazılı platforma taşımak ve gerektiğinde ispat olarak kullanmak üzere bir mail göndersem nasıl olur? Dün sizin yanınızda ali bey böyle böyle yaptı. Konunun kapanması için üzerinde durmuyorum ve büyütmüyorum. Sizin böyle birşeye izin vermeyeceğinizi de biliyorum. (devamını nasıl üstü kapalı yazabileceğimi bilmiyorum ama söylemek istediğim şu: dünyanın binbir türlü hali var ve siz giderseniz diye ben bunun yazılı olmasını, elimde bu tehtidin ispatı olmasını istediğim için bu maili gönderiyorum demeliyim diye düşünüyorum.) Bu maili atarsam müdür biricik hala uzatıyor diye düşünecek.

Diğer bir seçenek bu konuyu İK'ya ve daha üst yönetime taşımak. Bundan 3 sebepten çekiniyorum. Müdürüm kol kırılır yen içinde kalır kafasında ona sormadan ik ya gidersem onu karşıma almış olurum. İkincisi adamı işinden etme niyetinde değilim, sakinlesin işie baksın benle uğraşmayı bıraksın istiyorum sadece. Son olarak da gerçekten kavga dalaş ve uğraşma istemiyorum, onları üstüme çekmek istemiyorum. Huzur istiyorum...

Hatta yine sineye çekmeyi bu güne kadar yaptığım gibi yanına bırakıp sadece işime bakmayı da düşünüyorum...

Şimdiden yardımcı olmak için yazan herkese teşekkür ederim.
Müdrünüze maili atsanızda farzedelimki Ali bey başardı sizi işten attırdı sizde konuyu yargıya taşıdınız müdürünüz size şahitlik etmez.Zaten ayrı ayrı yerlerde çalışıyorsunuz.Bu işsizlikde iş bulmak da zor.Onca da emeğiniz var.Keşke ses kaydı alsaydınız.İnşallah bir daha tehdit mesajı atar.Gercekten adam hasta ve takıntılı.Ama yemin ederim her yerde var.Aşkı memnu veda: gibi olmuş.Bizim orasıda öyle her gün ayrı bir dallas:):)
 
Calisan bir bayan degilim,is gecmisimde uc bes seneden ibaret.Sunu soyleyebilirim ama bir kere tehditlerine boyun eymeyin,yani karsisinda sus pus olmayin daha da ileri gidecektir."gonderdiginiz tehtid icerikli mailler hala duruyor,yaptiginiz mobingi ustlerimize aktarabilirim gereksiz problem yasamayalim,herkez isine baksin" deyin.Hala durmazsa tekrar mudure gidin,hatta mudurude bu adami durdurmazsa ustlerinize gitmekle hafif bel altindan tehdit edin.Onun disinda nacizhane tavsiye kendi islerinize odaklanin,fazla muhattab olmamaya calisin.
 
Ne kadar cool bir dert. Onca kv onca gorumce koca derdinden sonra kadinlar gununde guclu bir kadin yonetici derdi okumak vuhuuuuu....ay bilemiycem carem yok. Son 4 senedir oturma odasi yatak odasi ve mutfagimin yoneticiligi bende onda da rakibim yok.
 
X